Şimdi Ara

İnsan etçil değil otçuldur , Vejeteryan beslenmenin önemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    bu daha bi şey değil..

    kışın yolda kalan arabayı bile dine bağlayıp çekme düşüncem var..
  • Vegan değilim, veganlığın propagandasını da yapmıyorum ama veganlığın öcü olarak gösterilmesini de kabul edilemez buluyorum.

    20, 22 ve 24 karbonlu yağ asitlerinin çoğu bitkilerde var. Mesela yukarıda John Wick'e verdiğin cevapta saydığın omega 3 yağ asitleri arasında olan arachidonic asitten söz etmişsin ki bu yağ asidi mısır yağında, kakao yağında ve en çok yer fıstığında bulunur ette değil. Eicosapentaenoic asit evet en çok bazı balık türlerinde bulunur (hepsinde değil) ama çia tohumunda da bolca bulunur. hatta günlük 28 gr. çia tohumu aldığında günlük tüm omega 3 yağ asidi ihtiyacını karşılamış oluyorsun. Keza bu asit brüksel lahanasında, alg yağında, kendir tohumunda, cevizde, keten tohumunda ve perilla yağında da bolca bulunur. Verdiğin 4 yağ asidi örneği içinde sadece DHA kritiktir, onun da kaynağı yine diğer üçü gibi bazı tür balıklardır. Ama asıl şaşırtıcı olanı balıklar bu asidi kendileri sentezlemez alglerden yani yosunlardan alırlar. Yosunlar çok zengin DHA kaynağıdır. Kırmızı et verdiğin 4 yağ asidi için de çok zayıf bir kaynaktır. Bu omega 3 yağ asitlerini kırmızı etten yeterince alabildiğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Balık yemen gerekir. Üstelik öyle her balık da değil, mesela okyanus somonu yemen gerekir.

    Uzun sözün kısası, hayatın boyunca hiç kırmızı et yemesen, hiç tavuk eti yemesen ama haftada 1-2 kere balık yesen ve sınırlı miktarda tereyağı ile süt ve yumurta, yoğurt tüketsen - ki bu saydıklarım vejetaryen diyetidir - son derece sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat sürme ihtimalin sürekli kırmızı et yiyen birine göre kat kat fazladır.

    Bak, kırmızı et konusunda yaptığım bir çalışma vepaylaşım var. Bir oku istersen:
    https://forum.donanimhaber.com/kirmizi-et-tuketerek-kuresel-isinmaya-katkida-bulunuyoruz--128748324

    Bir de şunu okumanı tavsiye ederim:
    https://www.dunya.com/gundem/et-tuketirken-dunyayi-da-tuketiyoruz-haberi-259454

    Kısacası, vejetaryen beslenme en ideal beslenme biçimidir. Vegan beslenme ise dikkat ister, gerekli gıda takviyeleri alındığı takdirde (supplements) sağlıklıdır, gerekli takviyeler alınmazsa (B12, DHA vb.) sıkıntı yaratabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    bu daha bi şey değil..

    kışın yolda kalan arabayı bile dine bağlayıp çekme düşüncem var..
    Sen atını bile dine bağlarsın, bara öyle içmeye gidersin, din kovboyu seni...
  • Acaba Güneydoğu Anadolu bölgesinde ki iklim şartları kalp rahatsızlığının en büyük sebebi olamaz mı? Aşırı sıcaklık ve vücuda verdiği gerginlik sonuçta stres.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Oradaki 4 yağ asidi örnek amaçlı yoksa hayvansal ürünlerde daha bircok önemli ve gerekli maddeler var. Bitkilerde aynı yağ asidinin olması cok şey ifade etmez cunku konunun bir de bağırsaklarda emilim yönü var. Bitkisel yağ asidi ile hayvansal yağ asidi aynı emilim oranına sahip değil.

    Asıl konu insanın sağlıklı olabilmesi için et tüketmesi gerekliliği. Bu gereklilik, insanın oransal olarak düşük bağırsak hacmine karşı yüksek beyin ağırlığı ile de matematik olarak dahi ispatlanabilir.

    Varsayım 1: Bitkisel gıdalar pişirilse dahi hayvansal gıdalara göre sindirimi daha zordur. Hayvansal gıdalar pişirilse de, pişirilmese de sindirimi cok kolaydır.
    Çıkarım 1: Bağırsak hacmi küçük olan canlılar için hayvansal gıdalar daha uygundur.

    Konu: Bağırsak hacmi açısından insan kedigillerden cok daha küçük hacime sahip.


    Kedigillerin bağırsağı (vücuda oranlı olarak) insanlardan 2x daha kısa yani sadece bağırsak uzunluğuna bakılırak kedigiller etçil sınıfa konulabilir

    İnsan etçil değil otçuldur , Vejeteryan beslenmenin önemi


    Fakat kedigil bağırsağının çapı (vücuda oranlı olarak) insana göre 2x daha büyüktür (doğrulanmalı) Uzunluk hacmi doğrusal olarak arttırırken çap üstel olarak arttırır. 2x daha kısa olmasına karşılık 2x daha geniş olduğu için kedigillerin bağırsak insanlara göre 2x daha hacimli ve bu da insanları kedigillerden de etçil sınıfa koyar.

    Ve olayın bir de beyin (vücuda oranlı olarak) büyüklüğü yönü var ve insan beyni diger tüm canlılara göre açık ara en büyük, (vücuda oranlı olarak) atlardan 100x kedigillerden 10x büyük beynimiz var.

    İnsan etçil değil otçuldur , Vejeteryan beslenmenin önemi


    Beynin enerji gereksinimi en üst düzeydedir ve enerji gereksinimi için ketone bodies / keton maddeleri denilen sadece hayvansal gıdalarda bulunan maddeleri de kullanır. Keton gereksinimi yaş ile birlikte artar. (Kaynak:https://www.youtube.com/watch?v=KGFUPSdATuw Your Brain on Ketones. Annette Bosworth, Medical Doctor, Apr 12, 2019, Dr. Boz) Yani beyin büyüklüğü açısından insanın hayvansal gıdalara büyük ihtiyacı vardır.

    Sonuç: Bağırsak hacmi ve beyin ağırlığı itibarıyla insan en kolay sindirilebilen gıda sınıfında olan hayvansal gıda ihtiyacı kediler dahil diger tüm canlılardan fazladır.


    Küresel ısınma konusuna gelince:

    Küresel Isınma güneşin cevriminden kaynaklı ve yeryüzünün doğal bir süreci. Dönemsel olarak bazı kışların yumuşak bazı kışların sert geçmesi gibi, yeryüzü sıcaklığı da uzun dönemsel olarak belirli peryodlarla artar ve düşer. Küresel ısınmanın insandan, insani faaliyetlerden (hayvancılık dahi) kaynaklandığı ise bir yalan. Bunları ben değil, Alman RTL'de yayınlanan "Küresel Isınma Yalanı" belgeselinde küresel ısınmayı uzun yıllar araştırmış çoğu Prof düzeyinde şu 19 kişi söylüyor:

    quote:


    01- Dirk Maxeiner - Bilim Yazarı
    02- Prof. John Christy Dünya İklimi IPCC
    03- Prof. Richard Lindtern
    04- Dr. Gerd-Rainer Weber - Meteoroloji
    05- Prof. Nir Shaviv - Kudüs Üni.
    06- Dr. Hans Labohm IPCC
    07- Dr. Wlofganf Thüne Meteoroloji
    08- Prof. Philip Stot - Londra Üni.
    09- Prof. Augusto Mangini - Heidelberg Üni.
    10- Prof Syun-Ichi Akasofu - Arktik Araştırmacı
    11- Prof. Tim Ball - Winnipeg Uni.
    12- Prof Frederick Singer - Virginia Uni.
    13- Prof Ian Clarke - Ottawa Uni.
    14- Dr. Piers Crbyn - İklim araştırmacısı
    15- Prof Eigil F. Christensen - Danimarka Çevre bakanlığı
    16- Nick Calder - Bilim yazarı
    17- Prof Gerhard Gerlich - Braunschweig Teknik Üni.
    18- Prof Patrick Michaels Virginia Uni.
    19- Patrick Moore Greenpeace kurucu ortagı


    belgesel videosu:https://www.youtube.com/watch?video=IoXxrZG-_eU
    Ve vardıkları sonuç:

    1- "Küresel Isınma" insansal ve endüstriyel etkinliklerden kaynaklı değil.
    2- "Küresel Isınma" atmosferde biriken karbon, karbondioksit, sera etkisi, hamam etkisi vs ile direkt bağlantılı değil.
    3- Küresel Isınma güneşin cevriminden kaynaklı ve yeryüzünün doğal bir süreci. Dönemsel olarak bazı kışların yumuşak bazı kışların sert geçmesi gibi, yeryüzü sıcaklığı da uzun dönemsel olarak belirli peryodlarla artar ve düşer..
    4- Küresel ısınmanın CO2 artışından kaynaklandığı iddiası o yüzden bir yanlış alarm cunku yeryüzünün ısınma ve CO2 grafiği cıkarıldı ve grafik incelendiğinde CO2 artışının yeryüzünün güneş döngüsünden kaynaklandığı görülüyor. Yani CO2 insansal faaliyetler, sanayi, hayvancılık vs bu sebeplerden artmıyor, tamamen doğal bir enerji çevrimi dahilinde doğal olarak ve doğal oranlarda artıyor. Bu doğal artışı kitlesel medya / mainstream media insansal faaliyetlere bağlayarak bir propaganda yürütüyor. Amaç insanları daha kârlı olan tarım ürünlerine yönlendirmek, tarımsal beslenmeden kaynaklı hastalıklarla sağlık sektörüne müşteri sağlamak, uzun vadede "karbon salınımıyla mücadele" adı altında yeni vergi ve kesintiler getirerek yeni iş sektörleri ve rant gelirleri sağlamak, yeryüzünün bu doğal sürecini çabası olabilir.

    5- Bu yeryüzü ısınması, doğal ve periyodik bir süreç olduğu için NASA hükümetler veya çeşitli kuruluşlar tarafından çalışmalar yapılıp önlenmesine gerek olmadığı gibi önlemeye çalışmak yeryüzünün doğal dengesine müdahale etmek anlamına da gelir.

    6- Küresel ısınmayı durdurmaya çalışmak güneşin doğup batmasını, güneşin enerjisini durdurmaya çalışmak kadar imkansız.

    7- Yeryüzünün periyodik ısınması olan bu doğal süreç, "Küresel Isınma" adı altında bir propagandaya dönüştürülmüş, kasıtlı bir yalandır. Yalanın çeşitli sebepleri olabilir örneğin "karbon salınımıya mücadele" adı altında milyarlarca dolarlık fon oluşturmak ve o fon üzerinden yüz binlerce kişiye yeni iş ve rant kaynakları oluşturmak sebeplerden biri olabilir.

    Küresel ısınma konusunu araştıran (yukardaki listede geçmeyen) bir diger Alman Prof. Dr. Konstantin Meyl "Küresel ısınma ticari bir iş kolu" diyor. Benzer fikri başka bir Alman Prof. Horst Malberg de ifade ediyor. Bu durumda küresel ısınma CNN ABC BBC gibi kitlesel medyanın yaydığı ve farklı amaçları olan bir propagandadan ibaret olduğu ortaya çıkıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    Din yoksa marulla ayni kafaya erisemezsiniz..

    Alıntıları Göster
    O yüzden mi kültür ve güncelde abuk sabuk yorumlar yapıyordun sen.Şimdi her şey açıklığa kavuştu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zodion

    O yüzden mi kültür ve güncelde abuk sabuk yorumlar yapıyordun sen.Şimdi her şey açıklığa kavuştu

    Alıntıları Göster
    Narkozu atmadan evvel ki sacmalamalar olarak gor..
    Simdi arindim.v
    Zihnimi temizledim.senin gibi ruh hastalariyla keygimce atisiyorum..
    Kayfe alin mi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de %70 falan vejeteryanım
  • İnsan et yemek, süt içmek zorunda bence. Ufacık çocuklar bile süt içmedi mi Raşitizm oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-ED6D34AAB

    İnsan et yemek, süt içmek zorunda bence. Ufacık çocuklar bile süt içmedi mi Raşitizm oluyor.
    Aynen. günboyu masabaşı işi yaptığım için geçen yıl bel ağrısı bayağı arttı, doktora gittim birkaç film çekti ve ameliyat ihtimalinden bahsetti. ameliyat olmaktan çekinmeyi geçtim, bel gibi en cok yük binen bir yerin ameliyatla iyileşebileceğine inanmadığım için ameliyat olmayı hiç düşünmedim bile ve konuyu araştırmaya başladım ve sadece etçil ağırlıklı beslenerek vücuttaki her bir sorunun iyileşebileceğini anlatan bir kişinin videolarına denk geldim. O bir kişi kim biliyor musun? Aajonus Vonderplanitz. Rumuzumu onun soyadından aldım yani :) Neden almayayım ki, adamın önerileri sayesinde bel ağrım sıfırlandı ve eskisinden de güçlü oldu.

    Şu anda kısaca özetleyeyim: Vonderplanitz, doktor değil fakat beslenmenin etkilerini kendi vücudunda deneyerek, icabında riske girerek, sağlık olayını bizzat yaşayarak öğrenmiş birisi. Yani adam kendi vücudunu deney tahtası yapmış. Adamın anlattığı şeyler başlangıçta kabul edilemez geliyor fakat uygulamaya başladıktan sonra anlattığı şeylerin doğru olduğunu anlayabiliyorsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Aynen. günboyu masabaşı işi yaptığım için geçen yıl bel ağrısı bayağı arttı, doktora gittim birkaç film çekti ve ameliyat ihtimalinden bahsetti. ameliyat olmaktan çekinmeyi geçtim, bel gibi en cok yük binen bir yerin ameliyatla iyileşebileceğine inanmadığım için ameliyat olmayı hiç düşünmedim bile ve konuyu araştırmaya başladım ve sadece etçil ağırlıklı beslenerek vücuttaki her bir sorunun iyileşebileceğini anlatan bir kişinin videolarına denk geldim. O bir kişi kim biliyor musun? Aajonus Vonderplanitz. Rumuzumu onun soyadından aldım yani :) Neden almayayım ki, adamın önerileri sayesinde bel ağrım sıfırlandı ve eskisinden de güçlü oldu.

    Şu anda kısaca özetleyeyim: Vonderplanitz, doktor değil fakat beslenmenin etkilerini kendi vücudunda deneyerek, icabında riske girerek, sağlık olayını bizzat yaşayarak öğrenmiş birisi. Yani adam kendi vücudunu deney tahtası yapmış. Adamın anlattığı şeyler başlangıçta kabul edilemez geliyor fakat uygulamaya başladıktan sonra anlattığı şeylerin doğru olduğunu anlayabiliyorsun.

    Alıntıları Göster
    "Şu anda kısaca özetleyeyim: Vonderplanitz, doktor değil fakat beslenmenin etkilerini kendi vücudunda deneyerek, icabında riske girerek, sağlık olayını bizzat yaşayarak öğrenmiş birisi. Yani adam kendi vücudunu deney tahtası yapmış. Adamın anlattığı şeyler başlangıçta kabul edilemez geliyor fakat uygulamaya başladıktan sonra anlattığı şeylerin doğru olduğunu anlayabiliyorsun."

    Yani sample size (n=1). Bilim pek öyle işlemiyor. Ben de torlak abi gibi ingilizce bile bilmiyor olabileceğinizi düşünmeye başladım. Bilimsel metoda pek hakim değilmişsiniz gibi duruyorsunuz.




  • Hatan var sample size n=2 değil. Vonderplanitz doğal etçil beslenmeyi denedi ve faydasını gördü onun deney ve çalışmalarını görüp ben de denedim ve ben de faydasını gördüm. Hayatı textbook'larda yaşıyorsunuz. Bilim adı altında bilimizm yapıyorsunuz.

    Ayrıca, İngilizce bilmediğini düşünüyoruz (1 Wicks + 1 Torlak Abi :) üstüne "bilimsel metod" deyince komik oluyorsunuz. Bilim değil de içinizde bir komedyenlik yapma isteği kalmış olabilir mi?

    And as for your opinion that I may not know English... well the best way to inquire it would be to actually speak it, right? So just speak to me and see if your opinion adds up :) Is it your habit to pretext ridiculous claims about the English knowledge of others? Or more pertinently, has anyone ever said that you've become the Mumbo Jumbo mascot of Torlak :) :)

    Back to the point: The carnivore diet which I became aware of thanks to Aajonus Vonderplanitz remedied my severe back pain and made me achieve an optimum health. So you say this can not be real because it's non-scientific or because the sample size is 1 ? :) Did anybody ever tell you that you became a follower of scientism? Do you really think you can know the path to the real health just by rehearsing constantly 'scientific method' Do you really think you can prove veganism is healthy by concatenating the word 'science' into each sentence you make?

    Now next time you wanna challenge someone and accuse them of not knowing English, just use English. But as you do it, don't ever make any lexicographical, etymological and even the slightest typographical mistake, because if you do I seize you by the neck, be warned. So you now keep on mascotting the Torlak where you left off :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 10 Eylül 2019; 2:27:48 >




  • Omnivor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.