Şimdi Ara

İngiltere'de Yaşam vs Türkiye'de Yaşam (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
3
Favori
9.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konum neresi İngiltere onu yazarsan bildiğim kadarıyla bilgilendirme yapabilirim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • insafsızherif kullanıcısına yanıt

    Belkide potansiyelimizin farkında değiliz  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para ve maddiyattan ziyade, ingilteredeki refah düzeyin, huzurun, adalete güvenin, nasıl bir mahallede yaşıyacağın, iş saatlerin, orada kalır da evlenir çocuğun olursa ona orada sunacağın eğitim ve hayat ile türkiyedekileri karşılaştır ona göre kararını ver. Sonradan pişman olma eğer gitmezsen yada gidersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.5 sene Ingiltere de yasadim. Maalesef özel ve sagliksal nedenlerden ötürü, istemeye istemeye de olsa esimle dönmek durumunda kaldik. Kader kismet...


    Konu basligi altindaki yazilarinizi okudum. Bence en büyük avantajınız aile üyelerinden akrabalarınızdan vs size orada destek çıkacak ( maddi veya manevi anlamda) insanların mevcut olacak olması. Bunu çok arıyor insan.


    Bedfordshire a çok yakın, yaklaşık 18-20 mil mesafede Arlesey diye bir yerde, çalıştığım firmanın deposu vardı. Eğer Londra olsaydı epey bir tereddütlü yaklaşırdım o dediğiniz 2000 pound rakama değmez derdim ama elbette kişilerin beklentileri farklıdır. Ben 36 yaşındayım. 14 sene kadar da Almanya da yaşadım. Bu zamana kadar hayatımda 84 - 85 kadar ülkede bulundum. Dediğim gibi herkesin beklentileri ve öncelikleri farklı olmakla birlikte, ben satın alım gücü anlamında ve huzurlu yaşam anlamında bakarım mevzuya. İkisi de olmadıktan sonra yurtdışının benim naçizane fikrim hiçbir anlamı kalmıyor. En nihayetinde orası sizin yurdunuz vatanınız değilse, vatandaşlık bağınızda yoksa ülke ile şayet bu durum geçerli. Bedfordshire gibi bir yerde, trafik yok, küçük şehir mis gibi ( ben buna çok önem veriyorum. Londra da asla yaşamazdım. O çile çekilmez. Tabi başka bir yerde 2.000 pounda çalışıyorum da Londra da 5000 6000 pound verirlerse o ayrı. Kaldı ki o da bir süre. Eşek gibi çalışmaya da gelmedik sonuçta dünyaya değil mi ? :) )kira derdiniz yok, akrabalarınız vs de var, 2000 pounda çok ama çok güzel keyifli yaşarsınız. Elbette uçmazsınız ama yaşam kaliteniz her anlamda artar TR ye oranla. Bir süre sonra tahminim eşinizde sıkılacaktır. Part time de olsa işlerde çalışmak isteyecektir mutlaka. Ya da zamanla normal zamanlı da olabilir kendi nasıl takdir ederse.


    İngiltere de genelde insanlar farklı kültürlere daha açıklar. Doğru tanım ne olur bilmiyorum ama sanırım İngilizler biraz daha asil ruhlu insanlar genel olarak. Kibar, haklara hukuklara saygılı insanlar. Almanlar da öyleler ama Almanlar daha bir farklı kültürlere karşı korumacı kapalı yapıdalar. Lakin belli bir yaştan sonra gidecek olmanız dolayısıyla ve genel olarak kültür yapısı vs itibariyle de, Türkiye deki gibi arkadaşlık ilişkileri beklemeyin.


    İletişim sıkıntınız yoksa, dile güzel derecede vakıfsanız bu da uyum konusunda size kolaylık sağlayacaktır. Genel olarak aşırı muhafazakar bir yapınız varsa elbette İngiltere de zorlanırsınız. İnsanlar da sizinle arkadaşlık ilişkilerindeki mesafeyi biraz bundan dolayı fazla korumaya bakacaktır. Sonuçta Avrupa lı değilsiniz, Ortadoğu dan geliyorsunuz farklı bir kültürden. Jestler, mimikler, mizah anlayışı farklı olduğu için yanlış anlayabilirler. Zamanla sizi tanımak isteyeceklerdir. Irkçılık Almanya ya göre benim gördüğüm İngiltere de çok daha düşük seviyelerdeydi.


    Ehliyetinizi yenilemeniz ve sağdan direksiyona ve soldan akan trafiğe alışmanız gerekecek. Ehliyet biraz tuzlu :) ayrıca kapalı gri kasvetli ve yağmurlu havaya da alışmaya başlayın şimdiden. Şemsiyenizi eksik etmeyin yanınızdan :)


    Uluslararası bir iş deneyimi kazanacak olmanız sizin için büyük bir artı. Birikim çok yapmanızı tavsiye ederim. Hayat bu ne getireceği belli olmaz. Eşler ailelerine daha düşkün oluyorlar iki gün sonra başınızın etini yiyebilir :) sadece ihtimalleri söylüyorum. İlla böyle olacak değil ya da bir şekilde sizde isteyebilirsiniz ya da bir anda, hiç ummadığınız bir anda birşey oldu ve dönmek durumunda kaldınız. Yapabiliyorsanız buradaki sigorta primlerinizi ödemeye bakın sigortalı göstertin kendinizi priminizi kendiniz yatırın. İnanın en büyük ama en büyük şansınız orada akrabalarınızın olması. Yurdunuz vatanınız dışında aradığınız en önemli kriter o. Zor zamanınızda zınk diye ortada kalmak iğrenç bir duygu çünkü. Bunu yaşamayacak olmanız çok önemli. Belki arkadaş ne çok saplandınız bu konuya diyorsunuz ama gidince beni çok ama çok daha iyi anlayacaksınız. Mutluluklar diliyorum şimdiden. Başka sorularınız olursa da memnuniyetle yanıtlarım.





  • Hocam Ben Portsmouth da yasiyorum. Muhendisim maas 2knin biraz uzerindeydi, net.


    Sen hele bir de kalacak yer parasi vermiyorsan krallar gibi yasarsin burada.


    Bana kalirsa hic durma kabul et teklifi turkiyede yarin ne olacagi belli degil. Burada guzel bir cevrede medeni Insanlara birlikte yasarsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havası çok kötü, güneş yüzünü göstermiyor imkan varsa başka ülke denerdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangroo kullanıcısına yanıt

    tespitler çok iyi ve yerinde.maddelerin devamını bekliyorum

  • ebavamqko E kullanıcısına yanıt

    hocam ne güzel yazmışsınız öyle. Merakla okudum. Bu anlattığınızın aynısı tam olmasada bizim suriyelilere verdiğimiz yardımlar gibi. Saçmalık resmen.

  • Zor karar ama uzun yıllar Avrupa'da yaşamış olarak sana şunu söyleyebilirim. Her fırsatta Türkiye'yi arıyacaksın. Gurbet zor. Kolay degil. Belki gidip bmw bineceksin ama sosyal hayatın yaşantın Türkiye'de olduğundan çok daha kötü olacak haberin olsun.

    Refahın artar hepsi bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    11 bin lira ile dis mihrak seviyesindeki ulkelerin asgari ucretlinin yasadigi hayat kalitesinin yarisini yasayamazsin 



    Alıntıları Göster
    Bu sadece maddi açıdan değerlendirilecek durum değil bence kendi açımdan bakarsam benim de yıllar önce Kanada'ya gitme durumum vardı ancak aidiyet duygum ağır bastı. Ülke insanı ve siyaseti ne kadar karanlık tablo çizse de benliğini özünü kaybetme yaban ellerde asimile olma durumu daha kötü bir durum bence. Düşünsene torunların belki de Türkçe bilmeyecek yabancı isimler alacak kültürünü köklerini kaybedecek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

    Bi üye mesaj ile londrada gasp'a uğradığını anlatmış ve bi sitenin ingilteredeki suç işleme oranlarının verildiği bir siteden bahsetmiş ama site adını vermemiş siz biliyormusunuz?

    Benim bildiğim polis veriyor. Liverpool polisi kendi sitesinde kendilerine gelen bütün olayların istatiklerini veriyordu. 2018'de 70.000 civarı çeşitli olay gerçekleşmiş diyorduç
  • Ev ve yemek masraflarını karşılaması büyük avantaj, alacağınız maaş tl'ye vurunca 17000 TL ediyor, şu an ise 11000 TL alıyorsunuz, zaten arada 6000 TL fark var ve üstüne kira ve yemek masrafınız olmayacak, ekonomik açıdan baya avantajlı ama farklı bir ülkeye, kültüre adapte olabilecek misiniz bence onu düşünün.
  • iş garantisi de bir faktör. arkadaşım buradaki elektronik mühendisliği akademisyenlik işinden istifa edip İngiltere'de çip firmasına işe girdi, oraya gittikten sonra 1 sene geçmeden arkadaşımın çalıştığı birimi kapattılar ve işten çıkardılar. Corona mevzusu değil, önceden oldu. adam kaldı öyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada 22.000 kazanan bir çift vardı, eşyaları, arabayı, motoru vs sattılar ve ingiltereye gittiler. İş arkadaşım olur kendisi.
  • İstanbul için konuşuyorum, iki kişinin kazandığı para ise çok da iyi bir miktar değil.

    Yani krallar gibi değil anca memur gibi yaşarsın.
  • Kişisel olarak kimsenin ne yapıp ne yapmadığı nasıl yaşadığı ile ilgilenmediğim için çok zor geleceğini düşünmüyorum. Oradaki insanların kültürünü, davranışlarını sorgulamak yerine bizim kültürümüze karşı kıyaslayabilirim ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rryzen

    Konum neresi İngiltere onu yazarsan bildiğim kadarıyla bilgilendirme yapabilirim .
    Bedford

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etoiledorient kullanıcısına yanıt
    Çok değerli bilgileri vermişsiniz soracak bir şey kalmamış zaten bana ama aklıma takılan bir şey olursa rahatsız edeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    800 - 1000 pound kadar Türkiyeye göndermeyi düşünüyorum. Sonuç olarak haneden maaş eksilecek ve ailemin hayat standardları değişsin istemiyorum. Geri kalan kısmıda bana yeter diye düşünüyorum anlatılanlara bakarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteden ev arkadaşım ingilterede yüksek lisans yaparken çalıştı. Buraya gelmiyor. 1 haftalık maaşıyla 500pounda laptop almıştı ozamanlar 970 ekran kartı olan. En son litvanyadan bağış karşılığı oturum alıp isviçrede çalışacam diyordu. Oradan vatandaşlık alıp TÜrk vatandaşlığını iptal edecekti en son.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.