Şimdi Ara

İngilizce + yazılım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,bu sene hazırlık okuyacağız.Bir yandan İngilizce'yi öğrenirken bir yandan da programlama ile uğraşmak istiyorum ama bu düşüncenin başarılı olup olamayacağını kestiremiyorum.Tecrübeli arkadaşlar tavsiye verirse sevinirim.Saygılarımla...

    not:bilgisayar mühendisliği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparcoysn -- 30 Ağustos 2014; 15:06:45 >



  • sparcoysn S kullanıcısına yanıt
    Hocam yazılımcılıkta ana iskelet İngilizcedir.
    Türkçe kaynaklar çok sınırlı olduğu için,elinde sonunda İngilizce sağlam kaynaklara ihtiyaç duyacaksın.
    Sana tavsiyem,birlikte yürütmek yerine,ingilizceye iyice yoğunlaş,öğrendikten sonra yazılım sana daha basit gelir,çünkü sağlam kaynaklardan çalışırsın.
  • Merhaba,

    Kesinlikle katılıyorum. Programlamayı derslerde rahatça öğrenebilirsiniz ancak İngilizce'de kendinizi geliştirmeniz daha zor olacaktır.
  • kararini iyi yonde verdigini dusunuyorum. yazilim sektorunde ingilizcenin yeri cok buyuktur.

    baslangic seviyesinde turkce kaynak oldukca boldur, ancak gel gor ki ileri ve ust duzey programlamada ingilizcen olmazsa araştırma da yapamazsın. ileri-üst düzey tüm konuların cevabını yabancı forumlarda bulacaksın, malum türkçe kaynak yok bu düzeyde.

    tabiki olması gereken de bu.
  • Yazılımı seneye öğrenirsin, İngilizce öğren ve gez dolaş hazırlık rahattır zaten.
  • kod yazmaya ne kadar erken başlarsan senin için o kadar iyi olur. temel programlama mantığını öğren en azından, geç kalma!
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparcoysn -- 25 Eylül 2016; 20:27:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sparcoysn

    Yazın C programlama ile uğraştım.Yüzlerce örnek çözdüm ve şerafettin arıkan'ının kitabını bitirdim ve İngilizce'nin yazılım için ne kadar önemli olduğunu da bu kitabı almak için Dost Kitapevi'ne gittiğimde anladım.Türkçe yazılım kitaplarının yerlerde süründüğünü görünce 12 yıllık eğitimim İngilizce derslerini boşladığıma nasıl pişman olduğumu anlatamam.

    Bu forumda benim durumumda olan birçok arkadaşımın olduğunu da biliyorum. Abartısız söylüyorum arkadaşlar,12 yıl boyunca İngilizce'nin yazılım alanında bu kadar önemli olduğunu anlatan bir büyüğüm çıkmadı karşıma.Ben okul yıllarında, ne de olsa yazılımla ilgili Türkçe kaynaklar var diyip kendimi avutur,İngilizce'yi yalnızca ülke seyahatlarında lazım olacağını düşünürdüm.Bu yazımı okuyan ve henüz lise yıllarında olan arkadaşlar varsa onlara tavsiyem bütçenin uygunsa hemen kursa yazılın ve öğrenin şu dili.

    Keşke ben de İngilizce'nin önemini okul yıllarında anlasaydım ama neyse benim asıl sorum şuydu: İngilizce'ye ağırlık verirken bir yandan da bu yaz öğrendiğim bu bilgilerin çöpe gitmemesi için yazılıma da devam etmeli miyim? İngilizce'nin önemini biliyorum ve bu sene kesinlikle İngilizcemi kitaplar okuma ve arıştırma yapma seviyesine getireceğim.

    Konuşma kısmını ise 5 yıllık periyoda bağlamayı düşünüyorum.Malumunuz İngilizce'nin en zor kısmı konuşma ve pratik yapmadan da asla geliştirilmiyor.İngilizce'de 5.000 kelime ezberlediğimizi varsayarsak herhangi bir kitabı zorlansak da okuyabiliriz ancak akıcı bir şekilde konuşmak yıllar aldığı için kafamda böyle bir plan yaptım.İlerleyen yıllarda Allah izin verirse Erasmus programından faydalanmayı da planlıyorum.

    Atıyorum günde 7 saat İngilizce + 4 saat yazılımla bu iş yürür mü?



    Fazlasıyla yürür fazla fazla daha ne olsun. Günde 7 saat çok büyük bi zaman bence. Ne kadar süre çalışmayı düşünüyorsun peki bu şekilde? Bi de benim de size bi sorum olucaktı. Ben de ingilizcemi geliştirmek ve kelime hafızamı arttırmak istiyorum. Sizce nasıl bi yol izleyim? Stage1-stage2-stage3 şeklinde ingilizce hikaye kitaplarım var,grammar çalışıp direkt bu kitapları okumaya başlasam sizce faydalı olur mu,hem ingilizce cümle becerilerim hem de kelime haznem artar mı,faydalı olur mu bu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bukalemun_baris -- 2 Eylül 2014; 1:59:33 >




  • Arkadaşlar benim de size bi sorum olucaktı... Ben de ingilizcemi geliştirmek ve kelime hafızamı arttırmak istiyorum. Sizce nasıl bi yol izleyim? Stage1-stage2-stage3 şeklinde ingilizce hikaye kitaplarım var,grammer çalışıp direkt bu kitapları okumaya başlasam sizce faydalı olur mu?
  • kesinlikle kitabın çok faydası olur, doğru yoldasın. Ayrıca youtube 'ta fln yabancı adamlar temel ingilezc dersi de veriyor advanced'a kadar onlara da bakabilirisn
  • Altını çize çize söylüyorum,sakın ama sakın binlerce kelimeyi deftere yazap ezberleme,çabucak unutursun ve hiçbir kalıcılığı olmaz.Bol bol kitap okuyacaksın ve belli bir seviyeye gelene kadar film izleyeceksin ama sanılanın aksine filmi bir kere izleyip,bırakmayacaksın.Filmi önce türkçe altyazılı izleyerek bitir ve filmde neler olduğunu bi gör.Ardından İngilizce altyazılı olarak izleyip bi daha bitir.Daha sonra altyazıları kapatıp,filmi ingilizce olarak 10'ar dakikalık aralarla izle.Önce 10 dk boyunca kesintisiz izle ve takıldığın yerlerdeki kelimeleri araştır,daha sonra filmi başa al ve tekrar izlemeye devam et.Filmin 10.dakikasına geldiğinde takılmadıysan diğer 10.dakikaya geç.Bu şekilde filmi bitirdikten sonra PC'nin monitörünü kapatarak yanlızca konuşmaları dinle.Bu işlemler yaklaşık olarak 4-5 saat sürüyor ama etkisinin inanılmaz olduğunu söylüyor ingilizce hocaları.Telaffuzunu ve kelime hazneni acayip geliştiriyor.Tıpkı küçük çocukların ana dillerini öğrenmelerindeki doğallıkla öğreniyorsun.Üstelik gündelik İngilizce'ye(gğrğltğlğ ortamlardaki telaffuzlara,argo vb) aşina olabiliyorsun.

    Kitaplara gelince anlamını bilmediğin kelimeleri sakın kitabın üstüne yazma çünkü daha sonra tekrar etmek için baktığında Türkçe'si gözüne çarpıyor.Anlamadığın kelimelere hemen sözlükten bakma(sürekli sözlük eşliğinde kitap okumak öğrenme isteğimizi azaltıyor),cümlenin tamamına göre tahmin yürüt ve bilmediğin kelimelerin altını çiz.Daha sonra sayfa bittiğinde sözlükten bakarsın.Bu tarz kitapları hazırlayanlar çok profesyonel olduğu için kitap bittiğinde biilmediğin kelimeler kitabın ilerleyen bölümlerinde karşına bir daha çıkacaktır.Kitap bittiğinde ise sen zaten bu kelimeleri,hayatın boyunca unutamayacağın şekilde öğrenmiş olacaksın.İngilizce'de bazı kalıplar var ve filmlerde hoşuna gidenleri bir yere not al.Sık sık kullanılan kalıplar örneğin; see you later,how are you? sorusuna verilen cevaplar(I'm good and yourself?,Could you letter) vb.Kısaca İngilizce eğitiminde ezberleme olayı asla başarı getirmez.

    Umarım yardımcı olmuşumdur.Ben de sizler gibi öğrenme aşamasındayım ancak nasıl öğrenilmesi gerektiğini çok araştırdım.Yukarıda yazdıklarım benim ingilizce öğrenme metodum.Etraftan sordum soruşturdum ve böyle bir plan yaptım.Eğer Erasumus'a gitme gibi bir durumunuz varsa kesinlik faydalanın derim.Yurtta kalıyorsan arkadaşlarınla konuşup İngilizce pratik yapabilmek adına yurt ortamında full İngilizce konuşabilirsiniz,okulda sizin gibi İngilizce öğrenmek isteyen kişiler varsa onlarla da İngilizce konuşmak adına sözleşin,sizin adınıza pratik olur.Her insanın sabır eşiği,anlama kapasitesi,metodu farklıdır bu yüzden yukarıda yazdıklarımı tavsiye olarak görüp hoşunuza gidirse uygulayın veya birkaç hafta deneyin memnun kalırsanız devam edin.

    Kaç saat çalışmalıyız sorusuna verebileceğim bir yanıt yok.Eğer topluma faydalı bir birey olmak istiyorsak,vicdanımızı dinlemeliyiz.Yatmak için başımızı yastığımıza koyduğumuzda sorumluklarımızı yerine getirmiş biri olarak hissediyorsak bu kafidir bence.İngilizce yalnızca bir başlangıç,kendi iş alanınızda en iyisi olmaya bakın derim.21.yy'da İslam Alemi'nin ve ülkemizin kültürlü,araştıran,sorgulayan bireylere hiç olmadığı kadar ihtiyacı var.Avrupalı insanlar televizyonlarını her açtıklarında kafa kesen müslümanları gördükleri(avrupa'daki ülkelerin menfaati bu olduğundan) için bizleri doğru dürüst tanı(ya)mıyorlar.Ülkelerin menfaatleri yüzünden insanlar birbirlerini tanıyamaz oldu.İsrail'deki siyonist rejim yüzünden ötürü tüm Yahudileri suçlamak ne kadar saçmaysa şu an tüm Müslümanların'da barbar,cahil olarak görülmesi bi o kadar saçma.Bunun sorumlusu hepimiz ve düzeltmek de yine bizlere düşüyor.Herkesin elini taşın altına koyup bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum ve İngilizce bizleri Dünya'ya daha doğru bir şekilde tanıtabilecek önemli bir araç.

    Ben varoş bi mahallede büyüdüm.Burada bazı çocukların inanın giyecek ayakkabıları bile yok.Hergün o insanları görmenin nasıl acı verdiğini anlatamam.3-4 yaşındaki günahsız çocukların hayatlarını görünce,daha fazla çalışasım geliyor.Cebinizdeki 20 lirayı o çocuklara verirseniz onların yalnızca bir günlerini kurtarırsınız ancak 20 lirayla alacağınız kitaplar gelecekte milyonlarca çocuğu kurtarmanızı sağlayabilir.Hayat herkese aynı şartları sunmuyor ancak siz bu mesajı okuyabildiğinize göre sizlerin zaten maddi olarak belli bir düzeye gelmiş insanlar olduğunuzu düşünüyorum.Etrafımızda bu kadar zor şartlar altında yaşayan insanlar varken bizlerin de en azından topluma faydalı bir birey olabilmek adına geceli gündüzlü çalışmamız gerektiğine inanıyorum.Bu yazdıklarım her iş alanı için geçerli.Ne bir eksik ne de bir fazla. (bu arada son cümleleri biraz önce gördüğüm bazı şeyler üzerine duygulanıp yazdım.Bazen Dünya düzenine o kadar üzülüyorum ki neyse... eğer kafanızı ütülediysem çok özür dilerim)

    Aklıma bunlar geldi.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Sağlıcakla kalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparcoysn -- 2 Eylül 2014; 22:10:49 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.