Şimdi Ara

Ingilizce Konuşma Programı - Nasıl İngilizce Öğrendim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
3
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İngilizce öğrenme serüvenine kendi kendime yapacağım diyerek başladım. ilk başladığım zamanlarda "konuşmadan olmaz" mottosuyla hareket ettiğim için daha grammar kitabı bile almamışken konuşma sitelerini araştırdım. bunlar içinde şuanda hatırladığım cambly, english central, engoo, italki gibi siteler bulunuyordu. cambly hepinizin bildiği gibi yıllık ve 3 aylık üyeliklerde saçma sapan teklifler çıkardığı için english central üyeliği satın aldım, zaten indirim kuponu kullandığınız zaman 3 aylık premium üyelik sudan ucuza geliyor.

    ilk derslerimde inanın abartmadan söylüyorum kendimi tanıtamıyordum. me student diyordum, öğretmen soru soruyordu suratına bakıyordum denizden çıkmış balık gibi çırpınıyordum derslerde. bu süreç 1-2 hafta devam etti. kendimi tanıtmayı neleri yapmayı sevdiğimi, gelecekte neler istediğimi "basit" başlıklar içerisinde anlatabilir hale geldim. toplamda geçen 1.5 ay sonrasında günlük konularda kendimi mükemmel olmasa dahi anlatabilir hale geldim. bu süreç sonrasında araya işlerimden kaynaklı çok uzun bir süre girdi ve devam edemedim. şuanda 2 aydır yeniden başlamış durumdayım bu yazının devamında sizlere yardımcı olabileceğini düşündüğüm diğer kaynaklarıda vereceğim. bu 2 aylık süreç sonrasında açık konuşmam gerekirse hala istediğim yerde değilim ,ama büyük bir ancak diyerek, kendimi bir çok konuda ifade edebiliyorum. başladığım yer üniversite öğrencisi olduğumu bile söyleyememekti şuan ise bir çok konuda konuşabiliyorum, konuyu derinleştirebiliyorum.

    üyeliği aldık dersleri nasıl yapalım derseniz ben en az 1 aylık süre boyunca open talk alıp gündelik konulardan konuşmanızı tavsiye ediyorum, ben öyle yaptım. sonrasında aşağıda verdiğim sitelerden kendinize uygun olanı seçip buralarda bulunan sorular etrafından ilerleyebilirsiniz veya ben zaman zaman sitede izlediğim videoları çok beğenirsem o video hakkında ders alıyordum buda güzel bir seçenek. videonun sonunda o videoyla alakalı veya videonun konusuyla alakalı sorular oluyor (mesela süper kahraman videosunda bir özel gücün olsa ne olmasını isterdin gibi) dersi almadan önce özel ders kartını görüntüleyip ona göre alabilirsiniz.

    her konu hakkında sorular :  (a1-b1)


    genel karışık sorular : https://conversationstartersworld.com/…ions-to-ask/ (a2-b2)
    ielts speaking için genel başlıklar ve sorular : https://engoo.com/…eparation/p6-s6hpmeemrul__rarmkw (a2-c1)

    bu üç link dışında yeni linklerde yakın zamanda vereceğim. neredeyse 0'dan başladığım bu yolda şuanda çözdüğüm denemelerden reading 7 - listening 7.5 alabiliyorum. speaking ve writing için bir şey diyemiyorum ancak benim hissettiğim 6.5-7.5 arasında onlarda. işbu entry yakın zamanda yeniden editlenecektir. ayrıca 2 ay sonra alacağım ıelts sınavından sonra sonuçlarımı ve bütün materyallerimi, çalışma metodumu buradan yeniden anlatıyor olacağım.

    reading için kullandığım kaynaklar:
    ilk başlarda : more to read 1 (a2-b1)
    şuanda: more to read 2 (b1-c1) ve cambridge ıelts academic serileri (10-15)

    listening için:
    sabah akşam her boş vaktimde podcast:
    rock'n roll english : çok keyifli bir adam, dan diye bir arkadaşı var ayrıca, onunla beraber çektiği bölümler ayrı keyifli oluyor.
    luke's english podcast : neredeyse her ingilizce öğrenmeye başlayanın elbet bir yerde denk geldiği podcast programı. 800den fazla podcasti mevcut yanlış hatırlamıyorsam. başlangıç için ağır olabilir.
    anything goes emma chamberlain : gündelik konulardan bahsedilen tek kişilik bir podcast programı. çok ileri seviye değil ancak başlangıç için yine ağır gelebilir.
    bunun dışında nadiren dinlediklerim : stuff you should know, conan o'brien needs a friend, ted talks daily, the joe rogan experience.

    yeni başlayan arkadaşlar için: effortless (veya power) english a.j huge. bu adamın konuşmaya yönelik podcastleri var. donanım haber vb sitelerde linklerini bulabilirsiniz.

    writing için:
    bu siteyi kesinlikle değerlendirmenizi öneriyorum. güzel başlıklar mevcut.

    onun dışında ielts simon bu siteyi kullanıyorum. ve tabiki ielts academic kitapları.

    grammar eksiğim var ne yapabilirim. "english grammar in use" başka tek bir şey araştırma, ben senin yerine 500 tane araştırdım emin olabilirsin, seni vakit kaybından kurtarıyorum. ama ben videolu izlemek istiyorum diyorsanda buraya english 101 veya tabiki buraya english with ronnie bakabilirsin.

    yeniden editlenecek. hepinize başarılar.


    indirim kuponunu asagida ki yorumda verecegim nedense buraya koyunca calismiyor ana sayfa aciliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiggit -- 26 Kasım 2021; 13:3:12 >







  • https://tr.englishcentral.com/payment/default?coupon=i4R5c6QvLWlY&plan=2

    11 subat son tarih arkadaslar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiggit -- 11 Ocak 2022; 16:56:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz çok cezbetti ve bende EnglishCentral'a kayıt oldum.

    Normal de istanbul da ingilizce kursuna gidiyorum grammer falan eyvallah ama iş speakinge gelince gelişemediğimi hissettim. Englishcentral'a da bu nedenle kayıt oldum. Fakat sürekli hoca değiştirmek durumunda kalıyorum istediğimiz hocalar genelde full oluyor. Bu kötü bir deneyim.

    Birde genellikel hangi konu ile ilgili sohbet ediyorsunuz hocam siz. Ben random basıyorum da derste de hocana bana soruyor ne konusalım diye. Birde çoğu hoca açıyor internette soruları öyle ilerletme çalışıyor. Speakingler için nasıl yönlendiriyorsunuz hocayı

  • Merhabalar,


    Bu konu hakkında bir güncelleme daha yapacağım yakın zamanda ancak ben şuanda 3 adet hocayla devam ediyorum, müsaitlik durumlarına göre ders alıyorum ancak ilk 1 aylık süreçte genelde hocaları değiştirip günlük konular üzerinden ilerlemeye çalışıyordum. Mesela neler yaptın bugün diyordum sinemaya gittim diyordu 30 dakika sinemalardan konuşuyorduk ancak tabiki bir süre sonra konu tıkanıklığı bende de başladı. Şuanda IELTS'e hazırlandığım için direkt ielts yönelik çalışma yapıyorum. Konunun ilk mesajında verdiğim iki linke ilaveten


    https://ieltstrainingonline.com

    https://ieltsonlinetests.com



    bu siteleride incelerseniz gelişiminizi hızlandırabilirsiniz. Düzenli aldığınız bir hocaya bu linkleri atıp bana burdan speaking bölümünden soru sorabilir misin derseniz geniş çaplı konu içeriği sayesinde 2-3 ay içinde kendinizi çok farklı alanlarda ifade edebileceğinize inanıyorum. Aklınıza takılan başka bir soru olursa yardımcı olmak isterim


    İyi çalışmalar



    ek olarak : aslında hocalar normalde full olmuyorlardı. filipinlerde son zamanda yaşanan tayfundan dolayı hocaların bir kısmı internetsiz veya evsiz kalmış durumda, sorunun kısa zamanda giderileceğini söylüyorlar ancak tahminlerime göre 1-2 hafta içersinde eski düzenine döner diye düşünüyorum. normalde istediğiniz zaman 1 saat sonrasında bile ders alınabiliyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiggit -- 26 Aralık 2021; 17:41:33 >




  • Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.Açıkçası ilk dersime göre epey rahat konuşuyorum ama tabiki sadece burda hocalarla konuşmak yeterli değil.Bunun dışında okuma,dinleme ve cümle kalıplarını çalışmak gerekli.Bu çalıştığımız cümle kalıplarını ders esnasında kullanmak çok etkili oluyo.
    Uygulamayla ilgili fikirlerime gelirsek daha önceki yorumlarda da okuduğunuz üzere sadece 1 tane ders rezervasyonu yapabiliyorsunuz.Ders bitmeden başka ders rezerve edemiyosunuz ilk başlarda bundan çok muzdariptim.Çünkü takvime baktigimda en erken 2 3 gün sonrasına rezervasyon yapabiliyordum bu da ay içerisinde çok az ders yapabilmenize sebep oluyo ama şu an onun yolunu öğrendim siz de aynı hataya düşmeyin benim gibi.şimdi ara ara girip takvimi kontrol ederseniz bazı hocalar ders aciyo ben artık özellikle aynı gün ders açılana kadar bakıyorum ve illaki denk geliyo hatta bazen günde 2 3 ders bile açabiliyorum.Sizin de aklınızda olsun çünkü herkes bundan muzdaripti yorumları okuduğumda.Sadece tek eleştirim istediğiniz hocadan randevu alamamak hiç denk gelmedi mesela bana aynı hoca.Ama ben farklı kişilerle konuşmaktan memnunum.25 ders falan yapmışımdır sadece 2 3 hocadan memnun kalmadım diğerlerinden memnunum.
    Aşağıya bi link bırakıyorum belki benim linkim üzerinden üye olursanız 3 5 gün uzatiyorlar benim üyeliğimi de.Hiç kimsenin yönlendirmesiyle yapmasınız da indirim aynı ama neden birbirimize faydamız olmasın dimi.Ben de bu forumdan birinin üzerinden üye ulmuştum belki siz de benim linkim üzerinden üye olup beni mutlu edersiniz 🙏😀
    https://tr.englishcentral.com/invite/nce4SDdxS+gl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.