Şimdi Ara

'Dil Mektebi - Taner ÇAĞLI' Deneyimlerim. Okumadan kurs kaydı yapmayın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlarım merhaba. İngilizce öğrenme serüveninizde hepinize başarılar diliyorum. Taner çağlığın online ingilizce kursunu aldım ve kurs bitmek üzere kursla alakalı deneyimlerimi yazacağım zira ben bu kursu alırken çokta bir bilgi yoktu internette araştırdım ama net bişeyler bulamadım ve birazda kapalı kutu mantığıyla satın almış bulundum ve en son yazacağımı şimdiden yazayım ben MEMNUN DEĞİLİM.




    Kurs hakkında detay bilgi vermeyeceğim sitelerinde zaten kurs kaç saat ne vadediyolar vs hepsi yazıyor merak eden girip bakabilir. Ben kursa kaydolurken evden kendi çabasıyla çalışan biri olarak beni cezbeden en önemli özelliği soracağım sorulara cevap verileceği vaadiydi ama bu vaadin detaylarına ulaşamadım belki benim gözümden kaçmıştır ilk etapta sorduğum her soruya cevap verildi lakin ilk etaptan sonra sorduğum sorulara bu sorduğunuz özel ders kapsamına giriyor etik değil lütfen uygulama içi sorular soralım gibi cevaplar almaya başladım.



    Şimdi kurs 40 saat ve emin olun ne taner çağlı nede yer yüzünde herhangi bir öğretmen size 40 saat ders vererek şakır şakır ingilizce konuşturamaz kaldıki kurs zaten gramer üzerine yani writing listening gibi becerilerinize hitap etmiyor dinleme çalışmaları vs yok ingilizce biliyor olmak dilin 4 becerisinide kullanabiliyor olmak demektir siz karşınızdaki insanın ne söylediğini anlamadan ingilizce konuşamazsınız. Gidersiniz bir kahve dükkanına ben şundan istiyorum dersiniz karşınızdaki insan içine şundanda koyuyummu diye soru sorar anlamazsınız ve oracıkta tüm dil bilginiz artık çöptür. E madem kurs gramer ağırlıklı o zaman udemy de 60 70 liraya kurslar varken neden biz 4-5-6 bin liralar verip bu kursu satın alalım ? Bu soruyu kendime sorduğumda ama onlar ne sorarsam cevap vereceklerini vaadediyolar şeklinde oldu ve bu beni satın almaya ikna etti ve aldım. Ha belki o insanlar bunu vadetmemiştir ben yanlış anlamışımdır bilmiyorum ben kendi değerlendirmemi yazıyorum sadece şöyle dedilerde yapmadılar vs gibi bir söylemde bulunmuyorum.



    Uygulama içi soru sorun denmesinin karşılığı şudur size 2 tane formül öğretiliyor ticari sır kapsamına girer belki doğrudan formülü yazmayacağım ama varsayalımki formül xyz123 olsun. Size deniyorki önce x sonra y sonra z söylenicek sonra 1 - 2 - 3 diceksiniz. Bu öğretildikten sonra alın size ödev deniyor 25 30 tane türkçeden ingilizceye soru geliyor pdf te önünüze bunun ingilizceden türkçeye olan kısmıda var ama biz şimdilik buna odaklanalım. Varsayalımki ödevdede Ali Ayşeyi seviyor yazıyor olsun. Siz bu cümlede xyz123 formülü ile bu cümleyi ingilizceye çevirmeyi başardınız süper. Başaramazsanız bunu hocanıza portaldan sorarsınız kurumun diğer hocaları size cevap yazar ve yardımcı olur burada problem yok. Ama ilerleyen zamanlarda siz öğrendiklerinizi uygulamaya kalktığınızda bazen bu formüle göre cümle kurup kontrol ettirdiğinizde kurs dışı hocalara yada yapay zeka uygulamalarına bu cümleleriniz hatalı malesef cevabını alıyosunuz ve işin tuhafı hatalı diyen kişiye ama ben y yi söyledim sonra z yi dedim vs gibi anlatamıyosunuz çünki size öğretilen kısaltmalardan oluşan formül taner beyin kendi uydurduğu formül dışardaki hoca bunu bilmiyorki. Size yardımcı olmak için önce gidip taner beyden bu formül ne banada öğretin dicek değil kimse kafa yormaz buna. O halde dönüp kurstaki hocanıza sormanız gerekiyor ben şöyle şöyle bir cümle kurmak istedim kuramadım veya kurdum ama hatalı oldu. O halde alacağınız cevap malesef sadece uygulama içi sorular soralım bu isteğiniz özel derse giriyor ve etik bir davranış değil oluyor. İyide ingilizce dediğiniz şey her üniteden 25 30 tane ( sayılarını tam hatırlamıyorum misalen söylüyorum ) sorunun çözülmesi ile olmuyorki. Sizin öğrettiğiniz tarz ile cümle kurmaya çalışıldığında olası bir başarısızlıkta gene sizden başkası bu hatayı tespit edip size yardımcı olamaz taner çağlı online dil okulu kurumunda çalışan 7-8 tane hoca haricinde kim bilir xyz123 formülünü ? Sorduğunuz hoca bu sefer dicekki size kardeş git xyz123 ü kim öğrettiyse sana ona sor benden dil öğrenmek istiyorsan önce şunu söyliceksin sonra bunu söyliceksin ahanda sıralama budur ben xyz123 felan anlamam dicek.



    Bu durumda şahsen benim için kursun satın alınabilirliğini sağlayan en önemli avantaj ortadan kalkmış oldu. Sadece size verilen ödev pdf inde bulunan sorularda sıkıntı yaşarsanız cevap alıcaksınız kendi kafanızdaki başka bir cümleyi çevirmeye kalktığınızda cevap alamıcaksınız. Ne anlamı kaldı o zaman bu kursu satın almanın. Dert gramer öğrenmekse udemy dede var youtube dada var gramer. 5-6 bin lira vermeye gerek yokki.


    Uzun lafın kısası yazımdaki amaç firmayı karalamak değildir netice itibari ile bir para veriyoruz ve ben bu kursu satın alırken internette doğru düzgün bir inceleme kaynağı bulamadım. Haliyle birazda bilmeden aldım. Bugün kurs bitmek üzere ve deneyimlerim neticesinde memnun olmadığımı dile getirmek istedim. Ha hiç mi faydası olmadı kursun tabiki oldu lakin aynı faydayı ben udemy den 60 lirayada satın alabilirdim kurs berbat demiyorum kurs FİYAT PERFORMANS DEĞİL ! . Hele hele etik davranmayı bilmiyorsanız hiç değil! Bende belliki etik davranmayı bilmiyormuşum onu öğrendim.


    Yazıda yazdığım xyz123 kursun formülü değil belki ticari sırrımız o bizim falan derler diye xyz123 ü ben uydurdum neticede parayla sattıkları bir şey bu. Yazmamanın daha doğru olduğunu düşündüm xyz123 neymiş diye sormanın temsili olarak kendi uydurduğum bir şeydir.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.