Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
35
Favori
273.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Goodyear'ın piyasaya sürdüğü yeni yaz lastiğini Cenevre 2013 fuarında tanıttı ve piyasaya sürülmeye başlandı.

    "Goodyear Cenevre’de, en yeni yaz lastiği EfficientGrip Performance’ı tanıttı. 90 ebadı mevcut olan yeni EfficientGrip Performance lastiği, bugün Avrupa piyasasında bulunan en yüksek ticari etiket derecelendirmelerini sunarken ıslak yol tutuşta A etiket değerine ve yuvarlanma direncinde B etiket değerine sahiptir. Aynı zamanda, üçüncü etiket kriteri olan gürültüde de, en düşük desibel değerlerine sahip."-Milliyet Alıntı"

    AB etiketlemesinde çok iyi dereceler almış, Birçok firmanın yaptığı lastik test sonuçlarında da üst sıralara yerleşmiş;

     !!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri


     !!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri



     !!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri

    Ace" Test
    Almanya, 2013
    Kesinlikle önerilir

     !!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri

    Auto Bild
    Almanya, 2013

     !!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri

    TÜV SÜD Testi
    Almanya, 2013


    Tyre Test Results:
    2nd: 2013 Auto Zeitung Summer Tyre Test (215/55 R16)
    3rd: 2013 ACE Summer Touring Tyre Test (195/65 R15)
    3rd: 2013 54 Tyre Braking Test (195/65 R15)
    4th: 2013 European Summer Touring Tyre Test (185/60 R
    15)








     !!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri

    Islak zeminde frenlemede A etiket değeri
    Islak zeminde yol tutuş performansında en iyi derece olan A1 etiket değerine sahiptir.


     !!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri

    Güvenli sürüş için daha kısa fren mesafesi
    Aktif Frenleme (ActiveBraking) Teknolojisi, lastikle yol yüzeyi arasındaki teması artırarak fren mesafesinin ıslak zeminde iki metreye, yani %8'e kadar2 kuru zeminde ise %3'e kadar3kısalmasına olanak sağlar.


     !!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri

    Daha iyi ıslak zemin fren performansı ve daha düşük yuvarlanma direnci
    Kontrollü Aşınma (WearControl) Teknolojisi, lastik ömrü boyunca optimum ıslak zeminde yol tutuş performansı ve düşük yuvarlanma direnci sunar.

     !!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri

    Daha fazla yakıt tasarrufu
    Lastiğin enerji kaybını azaltacak yeni bir baz bileşen oluşturmak amacıyla Yakıt Tasarruufu (FuelSaving) Teknolojisi kullanılmıştır. Böylece yuvarlanma direnci %18 oranında düşürülerek4 daha fazla yakıt tasarrufu ile düşük sürüş maliyeti sağlanır.

    http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/EfficientGrip-Performance.htm

    (Bu linkten lastikleri karşılaştırabilirsiniz)

    goodyear
    Milliyet Haber


    Lastik rakiplerine göre bir gömlek üstün gözüküyor . f/p olarak bu daha cazip gözüküyor. deneyenlerin değerli yorumlarını bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinergul -- 13 Aralık 2014; 23:36:55 >







  • Merhabalar, foruma yeni katıldım.
    Antalyanın bir ilçesinde 44 yıllık Goodyear bayisiyiz.
    Amacım reklam yapmak değildir sadece sizlere tecrübelerimi aktarmaktır.


    Kendim de VW Golf aracımda 205/55R16 91W Goodyear EGP kullanıyorum. Aracıma takalı yaklaşık 8000km oldu. Daha önce de haliyle hep goodyear kullandık. Önceki versiyon olan efficientgrip'i de babamın aracında kullanmıştık. Efficientgrip serisinde müşteriden gelen geri bildirimler hep, sessizliği ve yakıt tüketimine olan olumlu katkısı ile alakalı oldu. Ama son versiyon yani EGP da sessizlik ve konfor çok daha üst düzeyde. EGP taktıran kendi arkadaşlarım yakıt tüketimi ve konfor seviyelerinden olan memnuniyetlerini bildirdiler. Yol tutuş ıslakta da kuruda da gerçekten çok iyi.

    EGP çıktığından beri dikkatimizi çeken şey lastiği duyarak veya bilerek gelen müşterilerin sayısındaki artış oldu. Kullananlar bu lastiği gerçekten başkalarına tavsiye ediyorlar.

    Bir diğer gözlemimiz Efficientgrip, yani eski olan modelde yaşadığımız uzun kmler sonunda lastiğin tabanında olan kopma ve ince parçalanmaların bu modelde yani EGP olmamasıdır. Lastiğin aşınma şekli gayet düzgün. Ayrıca çok km yapan tanıdıklarımız 2. Takım EGP'lerini taktılar. Genelde antalya şartlarında aracını kullanan bir abimiz EGPlerle 60000km yol yapmış. Diş derinliğini ölçtüğümüzde önler 5,5mm arkalar 6mm idi. Normal bir kullanıcı değiştirmeyebilirdi, ama kendisi lastik konusunda hassas biri olduğu için lastiklerini yeniledi. Herhangi bir kimse sökülen lastiği görse daha 40000km civarı kullanılmış sanabilirdi. Bu arada antalyanın bazı ilçelerinde yani genellikle batısında yollar halen sathi kaplamadır. Bu yollar lastiğin aşınma hızını arttırmaktadır.

    Gelelim en çok tartışılan konulardan olan lastiğin yanaklarına.
    EGP serisi ilk çıktığında ve lastikler bize ilk geldiğinde çok şaşırmıştık. Önceki modele göre gerçekten daha ince yanakları vardı. Hemen Goodyear bölge sorumlumuzu aradık ve lastiklerin yanaklarının çok ince olduğunu ve bu lastiklerin bizim yollarımızda yarılma ya da balon yapma riskinin çok fazla olduğunu bildirdik. Kendisi bize herhangi bi çekincemizin olmamasını, lastiğin yanak kısmında bulunan kort bezlerinin daha yeni, güçlü ve dayanıklı olduğundan bahsetti. Açıklaması içimizi rahatlatsa da çekincelerimiz bi süre devam etti. Etrafımızda bozuk yol, çukur, kasis çok fazla var. Lastikleri yarılanlar ya da balon yapanlar tabiki oldu. Fakat bu oran önceki yıllarda sattığımız ve bize yarılıp, balon yapıp gelen lastiklerden kesinlikle fazla değil. Ayrıca her markadan yarılma, balon yapma şikayeti gelmekte. Artık o konuda da kafamız rahat, yani içiniz rahat olsun.

    Yakıt tasarrufu konusuna tekrar dönersek ford fiesta 1.4 tdci aracı olan çocukluk arkadaşıma orjinal gelen premium bi lastik markasından sonra 195/50R15 EGP ları taktık. Kendisi yakıt tüketiminin 5,6ltden 5,2 litreye düştüğünü ve aracın çok sessizleştiğini söyledi.

    Diğer markalarla karşılaştırma yapmam etik olmaz çünkü hep goodyear kullandık. Umarım aktardığım bilgiler faydalı olmuştur. Sorularınız olursa cevaplayabilirim. İyi forumlar.
    Goodyear izmit lastik fabrikasında çalışıyorum. Efficientgrip performance lastiği için su birikintisinde çakılıyor vb bir yorum yapmisınız kesinlikle siz bu lastiği kullanmamışınız insanlara yanlış bilgi veriyorsunuz !

    Islak zeminde dünyada bu lastikten iyisi yok konfor ses db oranı etiket degerlerinde görünuyor siz yinede atıp tutmuşunuz 2011 civic aracımda kullanıyorum 19 bin km yaptım kesinlikle daha iyisi yok lütfen deneyin lastigi öyle yorum yapın dünya kadar test geciyor o lastikler etiket degerleri kimsenin kafasına gore verilmiyor
    20.000 km sonuçları:

    artıları:

    + hala sessiz ve konforlu sertleşme yok
    + yol tutuşta ve fren mesafesinde bariz azalma yok
    + 140 km üzeri hızlarda asfaltta yüzme yok
    + lastikte aşınma, balon, yarık vs. durumları yok (çukur ve kaldırıma sürtme durumları oldu)
    + 70 km ve üzeri hızlarda ani manevralarda savurma yok
    + yakın zamanda boş otobanda yüksek hız denemesinde (190-200 km/s) çizgiden sapmadı (ancak lastik ne kadar iyi olursa olsun benim için 5 dk' dan fazla gidilecek hızlar değil o yüzden çok uzun süre devam etmedim) daha sonra devam eden 140-150 arası 3-4 saatlik bol virajlı otoban yolculuğunda ise güvensizlik vermedi

    eksileri:

    - jilet asfalt olarak da bilinen aşınmış asfaltın bir kademe üstü, yani pütürü azalmış asfaltta 60km ve üzeri hızlarda çok çabuk abs devreye girebiliyor. ancak normal pütürlü temiz asfaltta bu sıkıntı yok. asfalt kalitesine biraz fazla duyarlı. asfalt seçiyor.

    - patinaj mevzusu da asfalta göre ve araca göre değişiyor. çekiş kontrol yoksa ve motor güçlüyse, üst düzey spor arabalar dahi patinaja düşebiliyor.

    Genellikle asfalt yolda şehir içi veya şehirler arası 110-130 km hızları arasında kullanılmıştır. Geçenlerde başıma gelen olayda da kazayı önledi diye düşünüyorum. Bulunduğum yerde mevcut olan üst geçit bağlantı yolu U dönüşü kadar keskin ve oldukça dik. Bir anlık dalgınlıkla vites boştayken indim, dönüşün en keskin noktasında kadranda 80 km görmemle arkayı bırakması bir oldu. Neredeyse yan yan inmeye başladım. Hafif frene dokunup sola kırdığımda ise biraz da sola önden açıldıktan sonra çizgisine girdi. Normalde fır dönmem gereken yerde yere yapıştı. Bunun dışında limitleri zorlayan bir şoför olmadığım için, aktarabileceğim daha ekstrem bir durum yok. Ancak benim için bu yeterli oldu. Bu işten anlayan arkadaşlar lastik sayesinde kurtulduğumu söyledi. Gayet memnun bırakan bir ürün.
  • Aynı firmanın bünyesindeki Dunlopun yeni bir modeli olan BlueResponse de çok başarılı.
     !!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri
  • Bu konu da Primacy 3'ten başkasını tanımam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RutkayErg

    Bu konu da Primacy 3'ten başkasını tanımam.


    Hocam bende sizin gibi primacy 3 düşünüyordum ancak testlere baktığımda pek iyi noktalarda gözükmüyor, o lastiğe yakın tyrereviews'de Michelin Energy Saver Plus ile EfficientGrip Performance karşılaştırmışlar, Sonuçta EfficientGrip Performance açık ara önde çıkmış


    """"""""""""""""""""""""""

    It’s no real surprise that the new EfficientGrip Performance improves on the outgoing EfficientGrip, and with more than 60% of its launch sizes getting a BA label score (rolling resistance / wet grip) it is one of the highest rated tyres ranges on the market.

    The real surprise came from how differently two tyres with the same BA rating, delivered performance and grip in other areas.

    Testing against the excellent Michelin Energy Saver+ in identical cars, the new EfficientGrip Performance had a clear advantage in both curved aquaplaning and wet handling.

    During the curved aquaplaning tests we drove two VW Golfs in a constant radius at 80kph and entered an area of 8mm water depth. Without changing the steering inputs, lasers measured the lateral deviation of the car caused by aquaplaning. The Goodyear averaged 3.4 meters over 20 runs, while the Michelin drifted a further 1.2 meters, averaging 4.6 meters.

    The wet comparison testing was even more interesting. On a permanently soaked wet handling track at an average of 1mm water depth, we used the new Mercedes A Class to test the Michelin VS the Goodyear.

    While their initial turn in and wet braking felt broadly similar, a reflection of their matching A label scores, everything else felt drastically different. Once you started to near the limit the Michelin understeered much earlier, with the rear being upset earlier than on the Goodyear by slightly deeper sections of water. Braking into corners, the Michelin was much harder to get turned while slightly trail braking, where the Goodyear darted in without fuss. Low speed stability was again an issue, with the rear stepping out much earlier on the Michelin, and the reduced traction on corner exit leaving the traction control and ESP systems working overtime when enabled.

    In short, despite their matching A wet braking scores, there’s much more to a tyre in all round performance to inspire safety and confidence, and in this comparison at least, the new Goodyear had the clear advantage.


    """"""""""""""""""""""
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Goodyear-EfficientGrip-Performance-Launched.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinergul -- 29 Mart 2013; 12:16:30 >




  • bende bu lastiği alacağım muhtemelen. fiyat konusunda bilgi varmı?
  • Primacy 3 kullanıyorum çok memnunum. Yol sesini çok az alıyor ve yol tutuşu çok iyi. Bu lastiğe baktığımızda değerleri michelin primacy 3 ten daha iyi gibi görünüyor ama kullanıcı yorumlarına bakmak lazım.
  • Bu lastiği en uygun kargo dahil nereden alabiliriz?
  • 68dB müthiş bir değer, önemli olan bunu kaç bin km. sağlayabileceği!
  • Merhaba 4 gün önce aracımıza bu lastiği aldık sınırlarını pek test etmedim ama normal kullanımda sessizlik isteyen kullanıcılar için iyi bir tercih + testlerin gösterdiğine göre performansıda iyi, tercih sebebimizde bu oldu aslında etiket değeri mükemmel (Not: 205 55 16 ebadı için) michelin piramicy 3 185 ekadar düşmesine rağmen 190 tl ye bunu tercih ettik.
  • Size şunu yazıyorum...Good Year gerçek anlamda uzun ömürlü lastik. .Bacanak Konya da aynı şartlarda çalışan bir kaç fabrika aracına takıp farklı lastikleri denedi.. Good Year 100.000 Km rahat yapıyor bacanak diyor..Kendi AUDİ A 6 sına devamlı Good Year takıyor.İstediği lastiği alıp takacak durumda..G.Y. dan şaşmıyor... Bende BRİDGESTONE lastikten asla şaşmıyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 29 Mart 2013; 16:01:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinergul

    quote:

    Orijinalden alıntı: RutkayErg

    Bu konu da Primacy 3'ten başkasını tanımam.


    Hocam bende sizin gibi primacy 3 düşünüyordum ancak testlere baktığımda pek iyi noktalarda gözükmüyor, o lastiğe yakın tyrereviews'de Michelin Energy Saver Plus ile EfficientGrip Performance karşılaştırmışlar, Sonuçta EfficientGrip Performance açık ara önde çıkmış


    """"""""""""""""""""""""""

    It’s no real surprise that the new EfficientGrip Performance improves on the outgoing EfficientGrip, and with more than 60% of its launch sizes getting a BA label score (rolling resistance / wet grip) it is one of the highest rated tyres ranges on the market.

    The real surprise came from how differently two tyres with the same BA rating, delivered performance and grip in other areas.

    Testing against the excellent Michelin Energy Saver+ in identical cars, the new EfficientGrip Performance had a clear advantage in both curved aquaplaning and wet handling.

    During the curved aquaplaning tests we drove two VW Golfs in a constant radius at 80kph and entered an area of 8mm water depth. Without changing the steering inputs, lasers measured the lateral deviation of the car caused by aquaplaning. The Goodyear averaged 3.4 meters over 20 runs, while the Michelin drifted a further 1.2 meters, averaging 4.6 meters.

    The wet comparison testing was even more interesting. On a permanently soaked wet handling track at an average of 1mm water depth, we used the new Mercedes A Class to test the Michelin VS the Goodyear.

    While their initial turn in and wet braking felt broadly similar, a reflection of their matching A label scores, everything else felt drastically different. Once you started to near the limit the Michelin understeered much earlier, with the rear being upset earlier than on the Goodyear by slightly deeper sections of water. Braking into corners, the Michelin was much harder to get turned while slightly trail braking, where the Goodyear darted in without fuss. Low speed stability was again an issue, with the rear stepping out much earlier on the Michelin, and the reduced traction on corner exit leaving the traction control and ESP systems working overtime when enabled.

    In short, despite their matching A wet braking scores, there’s much more to a tyre in all round performance to inspire safety and confidence, and in this comparison at least, the new Goodyear had the clear advantage.


    """"""""""""""""""""""
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Goodyear-EfficientGrip-Performance-Launched.htm


    Biz kullanıyoruz zaten,çok güzel lastik.Tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr_blacksea

    Merhaba 4 gün önce aracımıza bu lastiği aldık sınırlarını pek test etmedim ama normal kullanımda sessizlik isteyen kullanıcılar için iyi bir tercih + testlerin gösterdiğine göre performansıda iyi, tercih sebebimizde bu oldu aslında etiket değeri mükemmel (Not: 205 55 16 ebadı için) michelin piramicy 3 185 ekadar düşmesine rağmen 190 tl ye bunu tercih ettik.

    Hocam bu fiyata nerede buldunuz. ankarada 195/55/16 için 240-250 liradan aşağısını bulamadım. ellerinde hazır yokmuş zaten fabrikadan getirteceğiz diyorlar.
  • ben bugun efeoğulları lastikten 200 tl ye aldım 205 55 r16 v
    bakalım inşallah memnun kalırım ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwertylion

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr_blacksea

    Merhaba 4 gün önce aracımıza bu lastiği aldık sınırlarını pek test etmedim ama normal kullanımda sessizlik isteyen kullanıcılar için iyi bir tercih + testlerin gösterdiğine göre performansıda iyi, tercih sebebimizde bu oldu aslında etiket değeri mükemmel (Not: 205 55 16 ebadı için) michelin piramicy 3 185 ekadar düşmesine rağmen 190 tl ye bunu tercih ettik.

    Hocam bu fiyata nerede buldunuz. ankarada 195/55/16 için 240-250 liradan aşağısını bulamadım. ellerinde hazır yokmuş zaten fabrikadan getirteceğiz diyorlar.



    Yeni gördüm geç cevap için kusura bakmayın...
    bayi bu : http://www.goodyear.eu/tr_tr/dealer-locator/dealer-details.jsp?dealer=300502&nomap=true




  • Geçtiğimiz cuma günü UltraGrip 8 leri çıkarıp , yola yine GoodYear ile devam diyerek,EfficientGrip Performance taktırdım.

    İlk izlenimlerim oldukça olumlu,sessiz bir lastik,yol tutuş ve ılsak zemin performansı da gayet iyi.

    Sanırım lastikçi,havayı biraz fazla bastı,kışlık lastiklerden sonra sert gibi geldi bana,ilk fırsatta hava değerlerine bakacağım sonra yeniden editlerim.
  • slm arkadaşlar bende hb focus 2me lastik almayı düşünüyorum. ebat 205/55 R16

    üç lastik arasında kaldım

    michelin primacy 3 / continental contipremium contact 5 / good year efficent grip performance

    etiket değerlerine falan bakınca good year gerçekten önde ama bu değerlerin kalıcılığına nasıl emin olabiliriz? 5 - 10 bin km sonra A etiket değeri C ye B etiket değeri D ye dönüşür mü acaba. Bu konuda uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler...
  • yokmu bilgisi olan...
  • Lastik havalarima baktigimda sok oldum.Diyorum bu araba niye zip zip oldu.Lastikcinin beyinsiz ciragi on 39 arka 37 basmis!Aracin depo kapaginda yazan deger tek kisi yuksuz durumda on 29 arka 26 psi!o deger de asiri dusuk geldi on 32 arka 30 bastim.Su an inanilmaz mutluyum konfor epey duzeldi.80-90 civarinda arabada cit cikmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.