Şimdi Ara

incehesap ve oksid bilişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnce Hesap'tan hazır sistem aldım. Sistemde 5800x3d-Asus tuf gaming 550m-Plus-pny RTX 3080ti-2x8 GB ddr4 3200mhz RAM-gamepower 750w PSU 80+ bronze-nzxt 510flow-nzxt kraken x53 sıvı soğutucu bulunmaktaydı. Sistem 14 ekimde elime geçti. Test etmeye 15 ekimde başladım ve 16 ekimden itibaren oyunlarda 110fps üzerinde, heaven benchmark'ta 300fps üzerinde rahatsız edici PC den ses gelmeye başladı. GPU'dan geliyor gibiydi. Ses kaydını teknik servise attığımda coil Whine olduğu söylendi. Servise gönderebileceğimi söylediler.coil Whine ilk defa karşılaştığım için ne olduğunu araştırdım. GPU ve PSU dan kaynaklı olabildiğini çözümünün olmadığını ve firmaların bunu sorun olarak görmediğini öğrendim. Servise göndermek istemedim o yüzden iadeyi de hazır sistem olmadığı için direk kabul etmiyorlarmış. 1 hafta böyle kullandıktan sonra PSU'yu PC den uzaklaştırarak GPU'dan çok PSU dan coil Whine sesi geldiğini fark ettim. PSU değiştirirsem sesin çözülüp çözülemeyeceğini merak ettim etrafımda 750w+ PSU kullanan kimse olmadığı için servise gönderdim. Beklentim değiştirmeleri veya iade almaları değildi. Testlerde coil Whine PSU kaynaklı olursa bana söylemelerini yeni bir PSU alacağımı müşteri hizmetlerine belirttim. 24 ekimde sistemi servise gönderdim. Bu süreçte 2 defa müşteri hizmetlerini arayıp PSU ilgili istediğimi söyledim merak etmeyin test sonrası sizi ararlar dendi. Test bitti gün hiç aranmadan direk kargolamaya verdiler ki o gün 28 Ekim öğlen sonu kargo firmaları tatil. Müşteri hizmetlerini hemen aradım daha kargoya verilmemiştir, tekrar test yapsınlar diye işlemi tamamlanmış göründüğü için yapılamaz dediler. Servisin attığı resimlerde MSI kombustor ile 60 FPS geçmeyen GPU 70 derece sıcaklarda ve g-sync açık oynadığım oyuna girip 60hz monitörlerinde 60 FPS alarak hiçbir sorun bulunamadı diye aramadan gönderdiler. Topraklamamı kontrol etmemi önermişler. PC 1 kasımda elime geçti ve hemen topraklaması yakın zamanda yapılmış bir evde test ettim ve yine aynı ses.



    incehesap ve  oksid bilişim


    incehesap ve  oksid bilişim

    1. Coil Whine yüksek FPS durumlarında çıkıyor ki bu sistemi yüksek FPS alabilmek için aldım ekranım 165hz

    2. Gerçek bir yükleme yapmamışlar ben oyun oynarken sıcaklıklar 82 derece benchmark'ta 79 derece oluyordu

    3. İlk aldığımda sistemi kontrol edip gönderdik dediler. PSU ve gpuya yüklemeyi böyle yapıyorlarsa tabii ki bir sıkıntı çıkmaz çünkü böyle bir sistemi insanlar yüksek performans için alıyor. 60 FPS ile oynayacak olsak 6-7 yıllık bir PC de iş görür.


    bu firmayla hiç uğraşmak istemiyorum yakında oyun oynamaya vaktim olmayacak pc yi sadece eğitim için kullanacağım ondan bir daha göndermeye niyetim yok.sadece başka alacak olursa sistemi nasıl test ettiğini bilsinler.


    not: sistemi alırken psu dikkat etmemişim yoksa bu markayı almazdım








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.