Şimdi Ara

İNANILMAZ!! BİLİMKURGU DEĞİL GERÇEK!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AŞAĞIDAKİ HABERİ OKUYUNCA NE HİSSEDECEKSİNİZ?? YORUMLARINIZI MERAK EDİYORUM!


    Radikal 22.03.2005

    Bilimkurgu değil gerçek

    IBM ve Microsoft'un üzerinde çalıştığı 'Red-Tacton' teknolojisini Japon NTT pratik hale getirdi.


    Sevgilinizi birisiyle öpüşürken görürseniz, hemen kızmayın. Belki de sadece karşısındakinden telefon numarası alıyordur!

    İnsan vücudunun veri aktarımında 'bir kişisel geniş bant veri ağı' gibi kullanılmasını sağlayan bir teknoloji sayesinde artık yanak yanağa dans ederken karşınızdakine elektronik olarak şarkı aktarmak ya da öpüşerek telefon numarası 'kaydetmek' mümkün olacak.

    Japon iletişim devi NTT tarafından geliştirilen 'RedTacton' adlı teknoloji, insan vücudu üzerinden saniyede 2 megabayt, yani hızlı İnternet bağlantılarına eşit miktarda veri gönderebiliyor.

    Yanaktan şarkı

    Bu sistemi kullananlar örneğin cep telefonlarını ya da MP3 çalarlarını, kendi derilerinden yollanacak sinyalle kablosuz olarak bir kulaklığa aktarabilecek. Çünkü Red-Tacton teknolojisine sahip bir MP3 çalar, kullanıcının cebinde bile olsa çalan müziğin elektronik sinyallerini giysi üzerinden kulaklığa iletebiliyor.

    Aynı şekilde, herhangi bir ara kablo olmadan, dijital fotoğraf makinelerindeki görüntüler bir bilgisayara nakledilebiliyor. Tek yapılması gereken, makineyi boynunuza temas ettirmek ve daha sonra elinizi bilgisayara dokundurmak... İşadamları da sadece el sıkışarak kartvizitlerini elektronik olarak birbirine aktarabilecek.

    Bluetooth'tan daha güvenli

    IBM ve Microsoft tarafından da üzerinde çalışılan ancak NTT tarafından daha pratik bir işleyişe kavuşturulan sistem, diğerlerinin aksine insan cildine doğrudan temas eden bir verici gerektirmiyor. Bunun yerine cihaza yerleştirilen alıcılar vücuttan 20 santimetre uzaktan bile bu sinyalleri alabiliyor. Red-Tacton'ın çalışması sırasında vücuda elektrik akımı yayılmıyor. Veriler, insan vücudunun etrafında doğal olarak bulunan oluşan küçük elektrik alanı üzerinden aktarılıyor.
    Sistemin, halen kablosuz veri aktarımında kullanılan Bluetooth'tan daha güvenli olduğu belirtiliyor.

    (Radikal) 22.03.2005







  • Teknolojiyi daha ne boyuta getirebilirler çok merak ediyorum
  • bende acabas sınırı nedir bunun
  • kızlara sevdikleri mp3 leri dudaktan gönderecez dmek artık :P

    şaka bi yana yuh diyorum. hatta helal olsun da diyorum. daha ne diim
  • Bu proje çok eskiden beri vardı zaten.
  • evliysen ve sevgilin varsa üzerinde cep telefonu numarasını karına kendi öpücüğünle verdin demektir.aman dikkat edin.ama kesin ilerde bazı bilgilerinin aktarılmasını bloklayıcı bir şey koyarlar
  • hadi millet mp3 indirme zamanı
  • baska biş yerden data alıs-verişi yapmasınlarda ,onları öyle görmek iyi olmas
  • Tamam taknoloji güzel
    Ama niye elden,koldan değil de dudaktan,yanaktan.Sapık yaw bunlar
  • Hem sevişecen hem adult film indirecen. Biraz ironik
  • Bu konu ile birkaç tane daha topik vardı. bana geyik gibi geldi. Yahu ille de erotizm ile bağlantı kurmak zorundalarmı acaba ben anlayamadım. Ve de telefon numarası aktarmak için neden öpüşmek gerekiyor, tööbe tööbe, insanın ağzı var dili var, konuşur. Daha olmadı bluetooth var, öpüşmek niye ben pek anlamadım
  • abi bu sistemde program yüklemek baya sakat oyun yükledik bebek çıktı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Bu konu ile birkaç tane daha topik vardı. bana geyik gibi geldi. Yahu ille de erotizm ile bağlantı kurmak zorundalarmı acaba ben anlayamadım. Ve de telefon numarası aktarmak için neden öpüşmek gerekiyor, tööbe tööbe, insanın ağzı var dili var, konuşur. Daha olmadı bluetooth var, öpüşmek niye ben pek anlamadım


    Eğer haber kaynağının tarihinr bakarsan 22/03/2005(yani bugün tarihli) Radikal gazetesinden alıntı olduğunu görürsün. Maden haber eski ve geyik diyorsun o zaman geyiği yapan radikal gazetesi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.