Şimdi Ara

IMEI kayıt ücretlerine yüzde 50’den fazla zam: 31 692TL oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
4.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • IMEI kayıt
    Henüz yaz aylarında IMEI kayıt ücretlerine yüzde 230 civarında zam gelerek 20.000TL seviyesine çıktığını görmüştük. Aradan 6 ay gibi kısa bir süre sonra yeni bir zaman daha geliyor. 2024 yılının vergi ve harç oranları belli oldu.



    2024 IMEI kayıt ücreti ne kadar?



    Açıklanan bilgilere göre 2024 yılı itibariyle yurtdışı IMEI kayıt ücretlerine yüzde 50 üzerinde zam geldi ve 31 bin 692TL oldu. Normalde uygulanan yurtdışı kayıt harcı 20000TL idi. Sadece 1 yıl içerisinde 6000TL’den 31 692TL’ye çıktı ve 5 kattan fazla zam gelmiş oldu.



    Ayrıca Bkz.IMEI kayıt ücretine yüzde 230 zam! Telefonlarda pasaport kaydı 20.000 TL oldu



    IMEI kayıt ücretleri özellikle yurt dışından telefon getirme konusunda vergi kayıplarını engellemeyi amaçlıyor. Yani hediye bir telefon getirseniz bile 31692TL ödemek zorundasınız. Geçtiğimiz dönemde kullanılmayan cep telefonlarının 1 yıl sonra kayıt dışı bırakılması kararı alınmıştı. Bu durumda da yine 31692TL gündeme geliyor.









  • ‘Ben zam yaptım vergiye oldu bitti’ kafasıyla 31 değil 100bin olmaması için bir engel yok resmen. Kimseye hesap verilmeyen bir atmosferde böyle daha da hayat kalitemiz eriyip biter. MTVsini ödediğiniz taksidi ikinci defa ödetirler, kafalarına göre imei kaydına da zam gelir. Malum partili arkadaşlar bayılır böyle icraatlere.
    YD 14 Pro Max 256 GBkullanıyorum. Seneye Ağustosa kadar kayıtsız kullanabiliyorum. Nisanda Aldığımda 6.091 ken kaydetmedim Eylüle yakın fırsat olursa Kıbrıs’a gider gelir hem tatil yapar hem de kayıt hakkım olur diye 15 Pro Maxi de görüp öyle kaydedip etmeyeceğime karar veririm dedim 1 gece ansızın 20.000 yaptılar o gün nöbetim vardı sabah hastanede öğrendim. Zorlasam nöbet değiştirip kaydederdim ama Batum’a git gel stresini kalabalığını rezilliğini yaşamak istemedim. Kaydedersem sevsinler dedim gitmedim. Şimdi de 31 bin küsür yapacaklar öyle mi? Kaydedersem dünya alem beni sevsin. 31 bine kaydedeceğime gerekirse 1 tane daha iPhone alırım döndüre döndüre kullanırım. Kayıtsız kullanım süresini mi düşürecekler? 3 aya düşürseler gene kurtarır. 2 aya düşürseler düşürsünler 1 tane daha alırım. Pro Maxleri satar düz alırım. 1 tane 14 Pro alırım 1 tane 15 Pro alırım 1 tane de 16 Pro alırım 3 telefonum olur Yine de KAYDETMEM. 1 aya mı düşürecekler? Düşürsünler. İmei çakılabilen bir Xiaomi Redmi ne varsa alır İPhone’un yanına koyar sadece internetini paylaşırım Wi-Fi aramasıyla yine ararım yine aranırım her türlü yolu bulurum. Madem öyle al sana böyle. Öyle başa böyle tarak. Daha altına da düşüremezler. Turisti var gurbetçisi var. Ülkeye döviz getiriyorlar onlar altın yumurtlayan kazlar onların canını sıkmak istemezler. Velhasıl u kelam herşeyin bir ölçüsü bir sınırı vardır verginin de. Bunlar laffer eğrisini duymamışlar belli ki. Dışardan gelen kazlara her türlü konforu sağlayıp onları düşünüp içerdeki kazları yolarsanız içerdeki kazlar isyan çıkarır fırsatını bulup kaçar.
  • iPhone alamıyorlarsa pasta yesinler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • abi yasakladık diyin, niye bu kadar zam yapıp gündemde tutuyorsunuzki konuyu.

    insanları zaten kaçağa yönlendiriyorsunz alenen,

  • Şunun hiç bir savunulacak yanı yok bu kadar da olmaz. Yandaş kim varsa vergi borcunu sil ama buralardan vergi toplamaya kalk ne güzel be.

  • Şah-la-nış vakti, direkt telefonun fiyatına denkleyin boşuna uğraşmayın 31.000 fındık fıstık çerez parasıyla, tuşlu nokiaya döndürün milleti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 31 69 mu? bu nasıl bir sayı?
    Resmen sübniminal var artık bize bir şeyler anlatıyor sanırım.

  • HAHAHAHAHA

  • IMEI kayıt ücretlerine yüzde 50’den fazla zam: 31 692TL oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FightForBeer kullanıcısına yanıt
    3 öpücük, 92 den de tavşan yaparsın :D

  • Beni çok ilgilendirmiyor ya demem yani neden iPhone 5pro değilde mi 14 alayım diye. hem bı vergi ücreti kadar ucuz hemde ne bileyim garantili almayacaksan avantajlı fiyatlarda var.2 senede değiştireceğim bir cihaz için yatırım amaçlı flan uğraşamam sonradan cebime kalacak diye neden şimdiden fazla ödeme yapayım.iphone çevreye zarar vermio bak orası var ikinci eli değerlendiriliyor :)( ülkemizde)

  • Hamd olsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ‘Ben zam yaptım vergiye oldu bitti’ kafasıyla 31 değil 100bin olmaması için bir engel yok resmen. Kimseye hesap verilmeyen bir atmosferde böyle daha da hayat kalitemiz eriyip biter. MTVsini ödediğiniz taksidi ikinci defa ödetirler, kafalarına göre imei kaydına da zam gelir. Malum partili arkadaşlar bayılır böyle icraatlere.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156670379



    IMEI kayıt ücretlerine yüzde 50’den fazla zam: 31 692TL oldu



    @ozankardes


    Bu kisiye "sanki" ozel bir gonderme gibi olmus IMEI kayıt ücretlerine yüzde 50’den fazla zam: 31 692TL oldu ... Tesadufe bak IMEI kayıt ücretlerine yüzde 50’den fazla zam: 31 692TL oldu ...



    Fiyat artisi bence TL deki deger kaybiyla alaki ... Bu tur bir artis bekleniyordu. Yani gidipte 10 TL 100 TL filan artis kimse beklemez ...





  • Türkiye'de her modeli satıldığı halde Dışarıdan ucuz iPhone alıp buraya getirenlere ağır darbeler inmeye devam ediyor...


    Vergi kaçıranlara Asla acımıyorum... IMEI kayıt ücretlerine yüzde 50’den fazla zam: 31 692TL oldu IMEI kayıt ücretlerine yüzde 50’den fazla zam: 31 692TL oldu 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 3 Kasım 2023; 17:18:49 >
  • İki Galaxy A54 parası. IMEI kayıt ücretlerine yüzde 50’den fazla zam: 31 692TL oldu 

  • 31 bin verip alınamayacak, yasaklayın yurt dışı telefonu. Olan orada telefon almak zorunda kalan öğrencilere vs. olacak. TR ye temelli döndüklerinde kaldıkları ülkede telefonlarını satmak zorunda kalacak. Bu tarz uygulamalar için özel koşullar çıkarılmalı.

  • yasaklasa para alamayacak bu milletin cebinden parayı nasıl alırım sabah akşam icatlar çıkararak almaya çalışıyor. İnsanımız anlamıyor ki merakımdan soruyorum kim devletin kendi kazancına dokunmadan dolaylı yada doğrudan yararına iş güttü.

  • Ağır vergilendirmelerle bu devleti babam da yönetir. Marifet çok kazanandan çok vergi almak, az kazanandan az vergi almak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 3 Kasım 2023; 17:27:13 >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    Ayfonlari sadece cok kazananlar alir...

  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Çok kazanandan hiçbir ülke kolay kolay çok vergi toplayamaz, zenginler nazlıdır hemen küser kaçar, başka yere çeker yatırımını, aynısını abd de deniyor millet vatandaşlıktan çıkıp kaçıyor ülkeden, kaynağınıda başka yere taşıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.