Şimdi Ara

Illustrator renk farkı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde belirli bir pantone rengi var, bu renk bir sigara markasının kutularındaki rengin aynısı (pantone açısından bakarsak) fakat illustratorda alakasız bir renk gibi gözüküyor (ikiside kırmızı yani abartı bir fark yok). Rengin pantone kodundan eminim ve doğru olarak seçtiğimdende eminim, bu çalışma baskıya gidince bir sorun olurmu? yani illustrator da renkler bu şekilde alakasız gözükürmü?



  • Merhaba;

    Sorun monitörle ilgili olabilir. LCD monitör kullanıyorsan renkleri farklı görmen normal. Katalog numaraları aynıysa teorikte aynıdır ama sen ekranda farklı görebilirsin, ekran parlaklığı, kontrast gibi ayarlar yüzünden.
  • Eğer pantone kodlarının aynı olduğundan eminsen sorun baskıda sorun olmaz.
  • Merhaba,

    Pantone renk kataloğu (ya da diğer renk kütüphanelerinin kartları) sizin rengin aslını monitörde göremeyeceğinizi öngörerek yapılmıştır. pantone kartındaki renk bilgilerini kullandığınız programa girdiğinizde pantone rengine yakın bir renk görünecektir.

    Elektronik görüntüleme sistemleri, ister CRT ister LCD monitör olsun RGB sistemini kullanırlar. oysa ki baskı işleri CMYK renk paletini kullanmaktadır. bu sebepten dolayı girdiğiniz renk yanlış görünse bile doğru kalibrasyon yapılmış baskı cihazları ile pantone rengini yakalayabilirsiniz.

    Gördüğünüze en yakın sonuca ulaşmak için pantone kartlarının yanısıra bu işler için özel üretilmiş olan EIZO marka monitörler ve renk kalibrasyonunu yapmak için de spektrofotometre kullanılmalıdır. tabii bu ekipman ciddi bir servettir.

    internette monitör kalibrasyonu ile ilgili aramalar yaparsanız bu işi bahsettiğim ekipmanlar olmadan mümkün olduğunca doğru yapmanın yöntemlerini bulabilirsiniz.

    Saygılar
    Özgür




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.