Şimdi Ara

İlk Uzun Yol öncesi Tavsiye Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Aktif olarka 2 yıldır araç kullanıyorum ve ilk defa kurban bayramında İstanbuldan Didim e gideceğim.
    Aracım Opel Corsa 1,2 benzin 2006 model.

    Yolculuğum ekseri gece yolculuğu olacak.Tecrübeli arkadaşlardan güzergah ve Yolculuk öncesi ve esnasında dikkat etmem gereken hususlar hakkında bilgi rica ederim.

    Tahmini tasarladığım güzergah aşağıdaki gibi olup sarı boyları kısımlar düşündüğüm duraklama noktalarıdır.
     İlk Uzun Yol öncesi Tavsiye Lütfen.







  • virtue051 V kullanıcısına yanıt
    öncelikle uykuna dikkat etmelisin hocam,
    ardından da çıkacağın tarihi iyi seç çünkü bayramda herkes yollarda
    araç bakımına dikkat et
    stepne sağlam olsun, başıma gelmez deme bayramda stepne olmasaydı vah halime
    yağına suyuna iyi bak
    lastik basınçlarını kontrol et
    araba da su bulundur nolur nolmaz
    2 saatte bir mola ver, arabadan dışarı çık 1-2 tur at uykun açılsın, oksijeni çek ciğerlerine
    son olarak da arabaya binerken etrafında bir tur at sağına soluna bak
  • Teşekkürler.

    Bayram trafiğine yakalanmamak için (avrupa yakasında oturuyorum) körfez istikimatine girmek intihar olur diye düşündüm ve direk yeni kapı dan yalova ya feribot aldım.
  • - Heyecan yapma
    - Uykun varsa yat dinlen
    - Emniyet kemerini mutlaka bağla
    - Lastik , yağ , su , silecek suyu vs kontorlunu yap.
    - Saatte bir mola ver.
    - Hız yapma

    iyi yolculuklar.
  • Gebze'de oturuyorum.Bayramda seyranda (15 tatil başında da) birkaç kere kmlerce kuyruğa yakalandım.Hatta birinde yol tenha olsun diye gece 3te çıkmıştım.Kaç tl verdin feribota bilmiyorum ama bence iyi düşünmüşsün.Hele ki arefenin bir öncesi veya arefe günü yola çıkacaksan.
    - Stepne konusunda arkadaşlar haklı.Ankara Polatlı'da lastik patlamıştı da lastiği değişmiştim.Arabayı en yakın benzinliğe taşıyacak kadar bile havası olmazsa gece gece tatilin zehir olur.Aracın lastiklerin havaya bakarken stepnenin de havasını tamamla.
    -Su bulundur tavsiyesi de iş görür.Sana lazım olmazsa da belki başkasına lazım olur.Babam torosunda damacanayla gezer hep.Yüzüne söylemem ama eski kafalı işte nolacak derdim.Bir gün yolda kalmış birine denk geldik.Adam biz gidesiye kadar ardımızdan dua etti.
    -Bursa merkez civarında tabelalara dikkat et.Yeni yapılan otoban bağlantı yolları filan var, biraz garip dönüşler var.Yanlış yola girmen olası.Bariyerlere vurman da olası (çok uykulu veya aşırı dikkatsiz olursan)
    -Sadece bayramda değil her zaman ağır vasıtalara çok sokulma.Turgutlu-İzmir arasında ve Yozgat'ta bir kamyonun aniden açılan kapağının bir otobüse ve bir pejo 306ya(Yozgattaki buydu) çaktığına şahit olmuşluğum vardır. Sık oluyor diye demedim tabi ama kamyon ve tırın rüzgarından senin arabanın direksiyon oynayabilir.Heyecan yapma.
    -Köfteci iyi tercih bende durdum orada gelirken.Ben baya beğendim.Duble yedim.Garip kaçacak olmasa bir duble daha yerdim.
    -Unutmadan, Akhisar'da çok trafik ışığı var.Gece vakti ikazlı yansa da dikkatli geç.Bu vakitte kim geçecek yav diyen biri atlamasın önüne.(Turgutlu'da sarhoşun biri babamın önüne atlamıştı motorsikletle.)




  • eyvallah hocam,sen bu yolu defalarca gittin geldin diye anlıyorum.
  • 10 dk da bir mola versin...

    Tövbeler olsun ya. Saatte bir mola nedir arkadaşlar?

    Uyku güzel çekilmişse geceden, 6 saatlik yolu 1 mola ile bitirebilirsiniz.

    Abartmayalım saatte 1 mola diyerek.
  • Evet, saat başı mola daha cok dikkat dağıtııcı ve can sıkıcı olabilir. Eke koyduğum güzergahdaki gibi 540 km lik yolu 2 mola da gitmeyi düşünüyorum.
  • hız olarak da 90 ı geçmemek cok mu komik olur. araba da cocuk var hız yapmak istemiyorum cünkü.
  • Öğretmenim ben.2 senedir Gebze'de oturuyorum.Memleket Manisa Turgutlu. Bu yüzden sadece şubat ve yaz tatili için 8 defa o yolu tepmişliğim var garanti olarak.Kurbanı falan da var işte.Çok geldim gittim sayılır.Ben akaryakıt haricinde pek durmam ama.Şurada bir gözlemeci var falan dersen bilemem.Gelirken Osmangazi köprüsünün bağlantı yollarını kullanmıştım.Millet köprüyle bir açılacak sanıyordu. Bomboş kaymak gibi yepyeni otobanda gitmesi çok keyifli oldu.Ben 150 bastım ama yanımdan geçen bir araç o kadar hızlı geçti ki yanımdan 200ü rahat geçmiştir.Bu bahsettiğim yol Yalova'yı es geçmeni sağlıyor.Şu an o kadar boş olması mümkün değil tabi.Bayramda Topçular iskelesi'nden ötesi kalabalık ve sıkışık oluyor.Giderken değil de gelirken şahit olacaksın.Gerçi oraya geçen sene viyadük yaptılar.Yalova içi trafiği viyadüğün altından akıyor.Gelirken viyadük sağa kıvrılıyor.İzmit yönüne.Bir de gelirken durduğum bir yer vardı.Tesis değil sağa doğru servis alanı açmışlar, epey geniş bir alandı.Hiç kamyon veya tır yoktu.Orada bir durup hava alınabilir.Epey bir havadar yerdi.Neresi olduğunu hatırlarsam yazarım.

    Navigasyon kullanıyor musun?

    **Bu arada saat başı mola bence de çok.Uykunu iyi al.Hanım ve çocuk uyuyana kadar gerekli yerlerde mola verirsin.Onlar da uyudu mu yardır gitsin.Uykusu hafif olan çocuk araba on dakikadan fazla durursa uyanabiliyor.(Bende çocuk yok ama denk gelmişti :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general263 -- 16 Ağustos 2016; 14:00:56 >




  • virtue051 V kullanıcısına yanıt
    susurlukta köfteci yusufa uğramadan geçmeyin :)
  • + Bursa'da "adam iskenderi icat etmiş lan bir de ondan yiyelim" demeyin, fiyat olarak çok köstürüyor haberiniz olsun.1,5 iskender+ayrana 49tl aldılar yanlış hatırlamıyorsam.
  • general263 G kullanıcısına yanıt
    gebze izmit falan işim olmayacak, giderken yenikapı-yalova dönüşte de yalova-yenikapı feribotuna aldım uygun fiyata.
    evet navigasyon kullanıyorum.
  • arfcmr A kullanıcısına yanıt
    hocam köfteci yusuf a yalova da uğrayacağım.
  • virtue051 V kullanıcısına yanıt
    yerleşim birimlerine geldiğiniz zaman mutlaka hızınızı düşürün ben 1 ceza yedim 3-4 ceza yiyen de var.
  • İki mola ile gidebilirsin. Bol bol müzik dinle yanına içecek bir şeyler al. Yolun açık olsun.
  • arfcmr A kullanıcısına yanıt
    evet dikkat etmek lazım buna , kaç yazıyorsa sınır düşmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mucahidkarakus

    İki mola ile gidebilirsin. Bol bol müzik dinle yanına içecek bir şeyler al. Yolun açık olsun.

    70-80 lerden bir Rock'nRoll CD si hazır :)

    yanımda da kafa dengi bir arkadaşım olacak, uyutmaz beni.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: general263

    Öğretmenim ben.2 senedir Gebze'de oturuyorum.Memleket Manisa Turgutlu. Bu yüzden sadece şubat ve yaz tatili için 8 defa o yolu tepmişliğim var garanti olarak.Kurbanı falan da var işte.Çok geldim gittim sayılır.Ben akaryakıt haricinde pek durmam ama.Şurada bir gözlemeci var falan dersen bilemem.Gelirken Osmangazi köprüsünün bağlantı yollarını kullanmıştım.Millet köprüyle bir açılacak sanıyordu. Bomboş kaymak gibi yepyeni otobanda gitmesi çok keyifli oldu.Ben 150 bastım ama yanımdan geçen bir araç o kadar hızlı geçti ki yanımdan 200ü rahat geçmiştir.Bu bahsettiğim yol Yalova'yı es geçmeni sağlıyor.Şu an o kadar boş olması mümkün değil tabi.Bayramda Topçular iskelesi'nden ötesi kalabalık ve sıkışık oluyor.Giderken değil de gelirken şahit olacaksın.Gerçi oraya geçen sene viyadük yaptılar.Yalova içi trafiği viyadüğün altından akıyor.Gelirken viyadük sağa kıvrılıyor.İzmit yönüne.Bir de gelirken durduğum bir yer vardı.Tesis değil sağa doğru servis alanı açmışlar, epey geniş bir alandı.Hiç kamyon veya tır yoktu.Orada bir durup hava alınabilir.Epey bir havadar yerdi.Neresi olduğunu hatırlarsam yazarım.

    Navigasyon kullanıyor musun?

    **Bu arada saat başı mola bence de çok.Uykunu iyi al.Hanım ve çocuk uyuyana kadar gerekli yerlerde mola verirsin.Onlar da uyudu mu yardır gitsin.Uykusu hafif olan çocuk araba on dakikadan fazla durursa uyanabiliyor.(Bende çocuk yok ama denk gelmişti :)

    kasabalılar heryerde




  • Gece ıyı uyu sabah gec kalk ben 920 km yı molasız gıttım. Uyku problemın varsa mola yap yoksa vur gıtsın mazot dışında hıc durmadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.