Şimdi Ara

Kaloriferden su sesi gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1999 model 1.6 civic ies aracımız var. Aracı özellikle ilk çalıştırdığımızda kaloriferi açınca lıkır lıkır su sesi geliyor. Kalorifer kapaliyken su kalorifer petegine girmediği için ses duyulmuyor. Bir miktar su eksiltiyor. Sanayiiye gidiyorum conta yanık değil diyorlar. Kimse teşhis koyamıyor. Sizce böyle bir ariza neden kaynaklanabilir?




  • Normalde su sürekli kaloriferden dolaşır. Bildiğim kadarıyla sadece tofaşlarda manuel olarak su giriş çıkışı ayarlanıyor :)

    KOnuya gelirsek sistemde hava var. Havasını aldıramamışlar muhtemelen. Sonra borularda kaçak var mı kontrol edin. Aracın radyatör kapağı/genleşme tankı kapağını açın araç ısınınca havasını atar. Fan açınca suyu eksiltecektir eksilttiği suyu geri takviye edin. Soğuduktan sonra tekrar seviye kontrolü yapın. Bundan sonra eksiltme olursa kalorifer peteğine ve borulara bakın.


    Soğukken su fokurdama yapıyorsa conta yanık olabilir.

  • kalitesiz antifriz+ kireçli su kullanımı nedeniyle sistemde tıkanıklık mevcut.


    Komple temizlik öneririm.


    Ancak eski araç olduğu için temizlik sonrası patlak veren yerler olabilir, hazırlıklı olun.

  • sistemde kaçak var doğal olarak hava yapıyor. sabah çalıştırdığınızda bu sesin gelmesinin sebebi bu. iyi bir ustaya götürüp motor suyunun kaçağını bulun

  • Motor tarafında su kaçağı yoksa kalorifer peteğinde su kaçağı vardır. O da sistemde hava yaptırıp su şırıltısı duymanıza sebep olur. Kısacası suyun nereye kaçtığını bulmanız lazım. Contada bisey yoksa araştırmaya devam etmelisiniz.
  • Arkadaşlar sorun çözüldü. Silindir kapak contasını kontrol etmek amaçlı sökme işlemine başladık ancak kapak vidasının yalama olduğu ve yeterince sıkılmadığını gördük. Yeni aldığımız bir tık daha uzun civatalarla sıktık ve sorun düzeldi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.