Şimdi Ara

İlk kazamı yaptım malesef (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stones


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozbayram

    Alkol ve ehliyetsiz araç kullanmanın kusur oranlarına etkisi yoktur. Kusur oranı kazanın oluş şekillerine göre verilir. Alkollü araç kullanmak gibi durumun cezası farklı olur. Ama eleman alkollüyse suç genelde ona verilir. Bu kadarla geçmiş olsun.

    Bu nasıl çelişkili mesaj. Hem alkol kullananın, alkol aldığı için buna etkisi olmadığını, yaptığı ihlale göre ceza alacağını söylüyorsunuz. Akabinde de, alkol aldıysa her türlü suçlu diyorsunuz..

    Yazdıklarımı iyi okuyun, alkol, ehliyetsiz araç kullanma gibi etkenlerin suç oranlarına etkisi yoktur. Ama tutanağı inceleyen, yorum yapan, suç yüzdeleri belirleyen kişiler-birimler sürücünün birinde alkolü görünce ister istemez kararları etkilenir. Zaten alkol almış kişinin olayı anlatımı gerçekçi olmayabilir. Çelişki nerde? Anlamadıysanız tekrar anlatayım??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Tutanağı aldım ve aracı servise bıraktım.Önde giden araçları güvenli ve yeterli mesafeden izlememe kuralını ihlal ettiğinden kusur tamamen karşı tarafa verilmiş ve alkollu şahıs 237 promil alkollü çıkmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m.p.one kullanıcısına yanıt
    12 asli kusura giren bir maddeden dolayı vermişler bu sizin için iyi oldu. Tazminat davası bile açabilir siniz. Alkolden dolayı daha kimseye bugüne kadar yüzde yüz verildiğini görmedim. Sadece alkollü araç kullanmaktan ceza alır. Kaza ayrıdır herkes bunu hep karıştırıyor. Hemen alkollü diye yüzde yüz diye birşey yok. Googleye aratıldığında nice örnekleri görülecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbayram kullanıcısına yanıt
    oldsalt O kullanıcısına yanıt
    Oldsalt hocam gerekli açıklamayı net şekilde özelden paylaşmış. Kendisinin verdiği örnek ile daha iyi anlamış oldum. En düşük promilden yakalanan sürücünün, sizinde dediğiniz gibi bir suça karışmadığından,sadece konu bahse olan kısımdan ceza almış. @ozbayram @oldsalt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,Geçmiş olsun öncelikle kasko yaptırır.Diye biliyorum bu durumlarda. Ama alkollü adama değer kaybı davası açın. aman Allah açmassanız haklı olduğunuz durumda para ödemek zorunda kalırsınız.Alkollü adamda yaptığını anlar inşallah böyle bir şeye kalkışmaz artık.Tekrardan geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar mesajlarınız için teşekkür ederim.Evet asli kusurdan dolayı kusur karşı tarafa verilmiş ama alkollü olmasa bu kazayı yapmasına imkan yoktu.Değer kaybı davasını açacağım.Ben 47 bin km yapıp tek çizik dahi yapmazken bir başkası alkol alıp vede az da değil önünü dahi göremeyecek seviyede alkol alıp hem malıma hem canıma kastetme hakkına sahip olduğunu düşünmüyorum.Elime geçen bütün haklarımı mutlaka kullanacağım.Umarım aklı başına gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer serit çizgileri kesik ise siz suçlu olabilirsiniz. Alkollü araç kullanmak ya da ehliyetsiz arac kullanmak yasaktır ama olan Kaza ya sebebiyet veren salt alkol olduğuna bilir kişi raporu istenir.
    Kısacası aşağıdaki linkte sizin onayınıza birebir benzeyen yargıtay kararı var.

    Gecmis olsun.
    http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=44676

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle sağolun.Kazada kusur tamamen karşı tarafa verildi.Polis tutanaklarında da bulunmakta alkolden dolayı değil normal sürücü hata yapmış gibi ama söyle bir gerçek var ki sola dönüş manevra kurallarını bilen ya da biraz acaba bu trafik nasıl akıyor tek seritli giďiş dönüşlü caddede sola nasıl dönerim diye bakan biri yapmazdı ama alkol malum mantık bırakmıyor içene saygım var içebilir ama trafikte bütün kuralların içine edebiliyor malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.p.one -- 3 Ekim 2016; 23:31:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.