Şimdi Ara

İlk Cambly Deneyimim. Cambly Hakkında Aklınızdaki Soruları Cevapladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bugün ilk defa camblyi deneyimleme fırsatım oldu. camblyden ders satın almak isteyen birçok insan burayı okuduğundan dolayı kapsamlı bir yazı yazmak istedim. bu yazımı başlıklara ayıracağım ve aradığınızı yazımda bulacağıma düşünüyorum.

    1- konuşması başlangıç seviyesindeki birisi için cambly nasıldır?
    2- cambly ücreti gerçekten pahalı mı? verilen parayı hak ediyor mu?
    3- youtuberların çıkarı ne ki cambly reklamı yapıp duruyorlar? (bknz: money)
    4- mobil sürüm ve web sürümü arasında fark var mı?
    5- bir mobil uygulama geliştiricisi olarak cambly hakkında yorumlarım.

    dediğim gibi arkadaşlar uzun bir yazı olacak ama bu denli yüksek para verecek kişilerin bu yazıyı sabırla okuyacağını düşünüyorum.

    konuşması başlangıç seviyesindeki birisi için cambly nasıldır?

    bu kişi benim arkadaşlar. ben hayatımda hiçbir zaman native speaker ile konuşmadım. orada burada yol tarifi soran turistleri es geçiyorum tabii ki, uzun uzun sohbetten bahsediyorum.
    beş yıl önce belediyenin kursuna gitmiştim ve ingilizce temelimi orada attım. öğretmenim gerçekten çok bilgili ve sabırlı bir insandı ve ingilizce temelimi sağlam atmamı sağladı. fakat orada da en büyük problem speaking idi. kitap alıyorduk okuma yapıyorduk, parçaları cd’den dinliyorduk, yazı yazıyorduk fakat kurstaki herkes iş konuşmaya gelince suspus oluyordu, ben dahil. çünkü yanlış yapma, rezil olma korkumuz(özgüvensizlik) zirve yapıyordu herkeste.
    ben de o bıkkınlık veren reklamlarla cambly’i öğrendim. herkese tanınan 15 dakika hakkımı kullanmak için uzun süredir bekliyordum. kurstaki o özgüvensizlik burada da boy gösterdi. “hata yaparım, kaç cümle kurabilirim ki, rezil olurum” diyerek hep başka bir güne erteledim. bugün kendi kendime “hasan yeter artık nereye kadar erteleyeceksin hayat geçip gidiyor yap şunu!” dedim. öncelikle söylebileceğim cümleleri defterime not aldım. ezberlediğim kelime listesini tekrar gözden geçirdim ve uygun hocayı seçmek için web-sitesinden bakınmaya başladım. cambly’nin ilk dandikliği ile burada karşılaştım. lan tam hocaya tıklayacağım kayboluyor. ya da tanıtım videosunu izlerken derse giriyor. doğru düzgün hoca bulmak mesele oldu. sonunda bir öğretmeni gözüme kestirdim ve bağlandım. öğretmen ekranda belirdi ve çok heyecanlandım lan ne diyeceğim şimdi falan oldum derken hoca zaten konuşmaya başladı. klasik bildiğimiz adın ne, nerelisin gibi sorular sormaya başladı. bu arada özgüvenim yavaş yavaş kendime geldi. ardından öğretmen izlediğim dizi ve filmler hakkında konuşmaya başlattı. bu arada birşeyler anlatmaya çalışıyordum ve hocanın anladığını fark ettim. hata yapıyordum ve yaptığım hataları düzeltiyordu öğretmen.. bence en önemli meselelerden biri de bu. hata yaptığımız da farkına varmamızı sağlaması. konuşmanın sonuna doğru özgüvenim yerine geldi ve çok rahat hissettim. sık sık tekrar yapıldığında ilerleme kaydettireceği aşikar. arada hocanın saldığı da oluyordu ama onun hakkında birşeyler sorarak yola getirebilirsiniz. sağlam bir indirim geldiği zaman tekrar yapmak çok istiyorum.

    cambly ücreti gerçekten pahalı mı? verilen parayı hak ediyor mu?

    cambly sonuçta bir hayır kurumu değil, para kazanmak amacıyla kurulmuş bir şirket. bunun ötesinde hocaların dolar bazlı çalışması otomatik olarak fiyatları fırlatıyor. arka planda, videoların saklandığı sunucular, canlı görüşmelerin yapılabilmesi için gereken sunucuların maliyeti oldukça yüksek. bu işin içinde olduğum için biliyorum gerçekten yüksek. cambly kime göre söyleyim. yurtdışına gidecek paranız veya zamanınız yoksa ve dil öğrenmeyi kafayı koyduysanız biraz para biriktip faydalanabileceğiniz yerdir cambly.
    12 ay tahahhütlü haftada 3 gün yarımşar saat konuşma ücretinin saatlik ücreti 40tl’ye denk geliyor(%55 indirim ile hesaplanmıştır). yıllık ise 3113tl ediyor. ben 3113tl’ye yurtdışına gidemem. bu fiyata yazılacağım kurstan fayda gelmez. birebir özel ders bu fiyata hem zor hem de native olmayan bir türk ile konuşacaksınız. ayrıca buluşma, ayrılma derken heba olan zaman da çabası. burada pislik tahahhüt. adam yolun yarısında vazgeçebilir, dil öğrenmekten vazgeçer neden zorluyorsun?
    eğer dil öğrenmeye karar verdiyseniz, kesinlikle yurt dışında yaşama, eğitim kalma şansınız yoksa, çevrenizde aynadaki kendiniz hariç ingilizce konuşacak kimseniz yoksa alınabilir. fakat sakın indirim paketsiz almayın, malum paso indirim yapıyorlar.

    youtuberların çıkarı ne ki cambly reklamı yapıp duruyorlar?

    bunu cambly’nin kendi web sitende gördüm. youtuberlik artık bir meslek ve insanlar bundan para kazanıyorlar. cambly tanıtımıda oldukça karlı bir iş. neden mi? cambly diyor ki;
    kardeşim senin 5000 ve yukarısı takipçisi olan sosyal medya hesabın mı var? ben sana referans kodu vereyim beni paylaş bende sana satıştan %10 kar vereyim diyor. yani demem o ki; çok sevdiğiniz bir youtuber camblyi ballıyorsa ona güvenip almayın, kendiniz fikir oluşturun.

    mobil sürüm ve web sürümü arasında fark var mı?
    çok kısa cevap vereceğim. web sitesi ne kadar güzelse mobil uygulaması o kadar leş. lütfen düzeltin şu mobil uygulamayı.

    bir mobil uygulama geliştiricisi olarak cambly hakkında yorumlarım:

    benim de eğitim odaklı sosyal medya uygulamam var ve her ay 4 milyona yakın ziyaret alıyor. bu ekosistemde gördüğüm şey, eğer mobil uygulama pazarına girdiyseniz sizin rüyanız amerikadır. çünkü dünyadaki en büyük para akışı orada döner, teknolojinin kaderi orada belirlenir. cambly bu rüyayı elbette yaşayamıyor. çünkü hedef pazarı bizim gibi ingilizceyi bir türlü sökemeyen toplumlar. bu toplumların ekonomik durumları da ortada… cambly’nin girdisi olduğu kadar büyük çıktıları olduğu aşikar. ayrıca sadece konuşturmak yerine yanında hazırlayabilecekleri kelime ezberleme sistemleri gibi minik şeylerle daha fazla kullanıcının aklını çelebilirler.

    gelelim o meşhur kısma. hala daha camblye üye olmadıysanız ve benim gibi deneyimlemek istiyorsanız “kolaysinav” kodu ile 10 dakika kazanabilirsiniz. böylece sayenizde ben 5 dakika kazanmış olacağım (%10 kar payım yok )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 1 Kasım 2019; 10:18:0 >







  • arkadaşlar 1 ay geçti olumlu ve olumsuz yönleri ile güncelleyeceğim. internette çok fazla abartılıyor bence bu konu hakkında da yazacağım. gene de aklında sorular olanlar iletişim kurabilirler.
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Şimdi yapacağım olumlu olumsuz görüşlerin daha faydalı olur düşüncesindeyim.

    Bekliyoruz..
  • Birkaç haftadır Cambly uygulamasını kullanıyorum. Ancak son zamanlarda eğitmenlerin ders sırasında isteksiz tavırları çok canımı sıkıyor. Sanki zorla derse gelmiş gibi davranıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engozer4152

    Birkaç haftadır Cambly uygulamasını kullanıyorum. Ancak son zamanlarda eğitmenlerin ders sırasında isteksiz tavırları çok canımı sıkıyor. Sanki zorla derse gelmiş gibi davranıyorlar
    Sıkılmadınız mı fake hesaplarla yazmaya? Kendi uygulamanızı böyle mi yaygınlaştıracaksınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.