Şimdi Ara

iLife A10S, A9S ve alt model robot süpürgeler (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
24
Favori
22.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Titizlik başa bela. Bende kullandığım ürünlerin kozmetiğine ayrıca özen gösteririm. Gözüme batar   Fakat sanırım bizim gibiler üstüne çekiyor   Çoğu insan uğraşmaz böyle şeylerle. Genelde de birşey olmaz kullandıkları eşyalara.

  • Dinamik haritalama mevzusunu Ilife Kuzey Amerika mailine yazdım. Müşteri servisi yetkilisi Andy'den gelen mesajı direk aktarıyorum.


    Alıntı

    metni:
    To the best of my understanding, the A10 does not create a new map every time it goes out and cleans. I know you are able to scan multiple levels of your home but if something changes after the initial scan the vacuum does not make note of that.
    So if you rearrange your house or you leave a door open that was closed off during the initial scan, you will have to re-scan that floor to update the robots memory.
    At this time I am not aware of an update.------------------Best Regards,
    AndyIlife Customer Service 


    A10S istasyondan her çıkışında ve her temizlik sırasında yeni bir harita oluşturmaz. Evinizin birden fazla katı için harita oluşturabilir fakat ilk haritalandırma sonrasında birşeyler değişirse cihaz bunu kayıt etmez. Bu nedenle evinizi yeniden düzenlerseniz veya ilk haritalama sırasında kapalı olan bir kapıyı açık bırakırsanız, robotun hafızasını güncellemek için o katı yeniden haritalandırmanız gerekir diyor kısaca. Herhangi bir güncelleme gelecek mi demiştim en son haberdar değilim demiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dizdar -- 14 Temmuz 2021; 3:45:42 >




  • Dizdar kullanıcısına yanıt
    Yani dinamik değil haritamız 👍
    Emeğine sağlık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eve gectim bu arada şarj istasyonuna dönmüş, aplikasyon beni uyarmamıştı. ufak kilim vardı 3. odada onun kenarı kalkmış, o kadar. sadece bundan ötürü brush hatası verip istasyona döndü galiba veya bekledi sonra döndü çünkü aplikasyona bunların yansıması çok sürdü. o kilimi kaldırıp temizlediği odalara gönderdim, hazneyi bi açtım fullenmiş. sonra water tankı taktım 3 oda gezdirdim, özellikle mutfakta gözüme çarpan lekeler vardı yerde onları aldı. hiç fena değilmiş mop'u. bir de suyu bitirir sandım fulledim tankı yarısını bile harcamamıştı, bi dahakine su harcama seviyesini strong mu yapsak.


    bir de sorum olacak, water tank'den normal toz haznesine geçişleri siz nasıl yapıyorsunuz. şarj istasyonundayken çıkarıp hazne mi değiştiriyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wassermann -- 14 Temmuz 2021; 7:59:34 >
  • bu arada harita dinamik değil, evet zaten buna bakarsanız canlı şekilde görüyorsunuz ancak odada harita çıkarırken bir engel varsa temizlikte o engel yoksa robot onu farkedip temizlemesine rağmen haritada bunu göstermiyor, bilginize. yani dışardaysanız haritada burayı temizlememiş diye düşünüyorsanız, orayı temizlemiştir.


    teşekkürler.

  • @Dizdar İlginç bir şekilde geçen gün "Other Countries" seçerek gönderdiğim mesaja cevap yerine sizin gönderdiğiniz mesajın cevabı benim e-posta adresime geldi, alıntılıyorum;


    "Dynamic mapping feature doesn't work on A10S device. During the cleaning process after creating the first map, a newly discovered area, changing the location of the items, etc. it doesn't detect the differences it sees in the environment and doesn't update the map. Each time, it moves according to the item and area positioning on the first created map.


    Are you going to release a new update?


    Current installed firmware version : 3.1.57"


    Bu sizin yazdığınız, değil mi? :)


    Bu da gelen cevap;


    "Dear Sir

    Thank you for your valuable feedback, we will update the dynamic map update function in the future, please stay tuned."


    Acaba CC mi yaptılar aynı cevabı benzer sorun mesajı gönderen herkese mi gönderdiler dedim ancak detaylarda sadece bana gönderilmiş gibi görünüyor  





  • Şİmdi iş biraz daha aydınlandı.

    Geçen hafta bana tamire gelen yurtdışı girişli A10S'te harita dinamik idi, hem de hemen ikinci çalıştırmada haritayı güncelliyordu. Zaten buraya da yazmıştım. Demek ki harita güncellemesi bazı ülkelerde deneniyor şu anda.

    Güzel bir gelişme bu.


    @Dizdar @Wassermann @estamemuchoo

  • Wassermann kullanıcısına yanıt
    Evet su tankı baya büyük, bizim evde de normal ayarda ancak yarısını bitiriyor. Devamlı strong modda kullanılabilir.

    Su tankının üzerinde "sarj istasyonuna dönmeden durdurup çıkartın" uyarısı var. Olası bir su temasına bağlı arızaların önüne geçmek icin bu uyarı. (Tabi bir de arıza durumunda şirketin elini güçlendirmek icin) Ama siz su tankının yan tarafındaki bağlantı noktalarının kuru olduğundan eminseniz sarj istasyonuna döndükten sonra da hazneleri degistirebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu arada bana da cevap gelmiş ama asya tarafından.

    Hi customer
    1- The charging indicator in the application does not work properly. answer: Is there any video that could show us
    2- It does not update the map according to the changes detected at the end of the cleaning.answer: Map requires you to create your own new map
    3- No detailed cleaning modes: We have many cleaning modes, you can choose your favorite mode.
    4- I think it will be better if the turning radius of the device is less. thank you for your valuable advice: We will improve the performance of the sweeper later.


    Asya tarafı cevaplarda basite kaçmış gibi :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Umarım ülkelere göre güncelleme verme gibi bir hata yapmazlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LordSpike kullanıcısına yanıt
    Evet benim yazdığım mesaj. Gece hem Kuzey Amerika hemde Asya maillerine göndermiştim. Amerika'dan hızlıca gelen cevabı buraya yazmıştım. Asya'da sabah saatlerinde bu cevabı göndermiş bana da. Size de göndermişler. 🙂 Neyse ki güncelleme yayınlayacaklarmış.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SkiP_ S kullanıcısına yanıt
    Siz 4. maddede cihazın gidiş geliş esnasında olduğu yerde döndüğüne mi dikkat çektiniz. Sorunuzu merak ettim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dizdar kullanıcısına yanıt
    Çift yan fırça olduğu için temizlik esnasında dönüş yarıçapı biraz geniş tutulmuş. Böylece daha hızlı temizlik yapılabiliyor. Ama yarıçap biraz azaltılsa daha iyi bir temizlik performansı sergiler diye düşünüyorum. Eger 2x temizlik modu gibi bir mod getirirlerse buna gerek kalmaz ama.

    @hepsirobot Ali hocam acaba Ecovacs'larda da durum aynı mıdır?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SkiP_ S kullanıcısına yanıt

    Aslında dönüş yarıçapları ana fırçanın temizleme genişliğine %5 bindirilecek şekilde hesaplanır.

    Doğrusunu isterseniz hiç denemedim Ecovacs ve iLife dönüş yarıçaplarını, yanlış bilgilendirmeyeyim.

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Ali bey
    Xioami nin bende akıllı lambası var onda da Avrupa'yı seçtiğimde uygulama kararsızlıkları ve bazı özellikleri kullanamıyordum , bölgeyi çin yapınca düzeliyordu
    Acaba bizde bölgeyi değiştirsek değişme olabilir mi ?
    Size gelen cihazda kurulum yaptığınızda Türkiye olarak mı yaptınız?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • estamemuchoo E kullanıcısına yanıt

    Çin kurulumu yaptım, denenebilir.

  • estamemuchoo E kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen olacaktır. Ben artık harita peşinde koşturmaktan bıktığım için bugün denemedim. Öncek gün son haritayı çıkarırken lokasyonu farklı seçip sıfırdan kurulum yaparak deneyecektim aslında fakat unuttum. Fırsatınız varsa deneyin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @estamemuchoo Cihaz çok ince tozları da çektiği için toz tankının şeffaf bölümü olsun mavi renkli konik biçimli kanalların içi dışı olsun acayip toza karışıyor. İyice silmeden hatta yıkamadan toz tankını boşaltıp devam edemiyorum ben. Epeyce uğraştırıyor. Günlük toz tankı temizliğinde nasıl bir yol izliyorsunuz? Pratik ve kolay bir yöntem oluşturabildiniz mi?

  • Dizdar kullanıcısına yanıt
    Her süpürmeden sonra boşaltıyorum
    Haftada bir yada 10 günde bir toz haznesini yıkıyor 24 saate yakın balkonda güneş görmeyen bir noktada nem kalmayacak şekilde kurutuyorum

    Siklon tüplerin olduğu yerde conta olduğu için kimyasal kullanmayın
    yada kullanacaksanız çok aşındırıcı etkisi olmayan el sıvı sabun yada sıvı arap sabunu ile çok az temizlenebilir

    Son olarak bu kadar kafaya takmayalım 😏
    O toz evde olmasındansa haznenin içinde olması daha iyidir 😁



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estamemuchoo -- 16 Temmuz 2021; 18:50:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • estamemuchoo E kullanıcısına yanıt

    Bizim cihazlarda toz haznesi, teknolojisi gereği birden fazla parçadan, girinti çıkıntıdan oluştuğu için bunula birlikte de ince tozu da gerçekten iyi topladığından, diğer markaların toz haznesini temizlemeye oranla daha zahmetli. Hazneyi boşaltmak için ikiye ayırdığınızda toz patlıyor boşalttığınız alana resmen. Haznenin sağına soluna dışına da sarıyor bu tozlar. O nedenle sordum yönteminizi. Amaç haznenin sağında solunda kalan tozların motora sarmasını önlemek yoksa takıntı yaptığımdan değil.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.