Şimdi Ara

İlasik lazer göz ameliyatı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İLASİK TEDAVİ SÜRECİM

    .....İyi günler arkadaşlar. Benim gözlerim sol 2.75 sağ ise 2.25 astigmattı. Bu kusur normal hayatta beni çokta zorlamıyor yalnızca uzağı görmede sorun yaşıyordum. Neyse üniversiteyi bitirdim yaş oldu 23 yardımcı komiserliğe, polisliğe merak sardım ve öğrendim ki bu meslekler için gözlerim yetersiz kalmakta. Dedim ki gözlerimi çizdireyim. İnternette araştırma yapmaya başladım. Herkes farklı bir şeyler diyordu kafam allak bullak oldu. E bide öğrencilikten yeni çıkmışım cepte pek para da yok.
    .....İlk önce 27.06.2017 gibi İstanbul Medipol Göz e muayene oldum. Muayenem ücretsizdi ve çok iyi bir şekilde ilgilendiler. Aylin hanım lazer tedavilerini yürütüyordu ve onunla biraz sohbet ettik. Polislik sınavlarımın olduğunu hızlıca iyileşmem gerektiğini söyledim. Kendisi de bana göz yapımın ameliyata uygun olduğunu bana uyan en iyi iki yöntemi söyledi. Bu yöntemler Lasik ve İlasik idi. Neyse sohbet bitti geldik ücret kısmına. İnternette az çok bilgim vardı zaten. Dünyagöz 2500 tl Venividi 2000 tl Avrupagöz 1500 tl diye bas bas reklam yapıyorlardı. Aylin hanım ücretimiz ideal diyince bende bu ücretlere yakın bir ücret bekliyorum tabi. Velhasılkelam Lasik e 3500 tl İlasik e ise 5500 tl dediler ve üzüldüm çünkü beğenmiştim hastaneyi hizmeti doktoru. Düşünüp ben sizi arayayım diyerek ayrıldım. İlasik ameliyatı olmak istiyordum ama 5500 tl benim için imkansız bir ücretti. Araştırmalarıma devam ettim. Avrupagöz 1500 idi ama pek güzel şeylere rastlamadım. Hakkında fazla bir bilgide yoktu zaten. Göz bu az para verelim diye gözden olmamak gerek. Avrupa göz ü eledim. Finale Dünyagöz ile Venividi göz kaldı ve araştırmalar sonucunda Dünyagözde İlasik ameliyatı olmaya karar verdim.
    .....Evim Bağcılarda olduğu için 05.07.2017 de Bağcılardaki Dünyagöze gittim muayene oldum. Gözüm İlasik e uygun çıktı. Muayene ücreti 65 tl idi. O gün gözüme damla damlattılar göz bebeğim büyüdü 7 saat sonra düzeldi. O 7 saat bulanık gördüm ve güneşe ve ışığa aşırı duyarlı oldum. Nihayet 06.07.2017 de saat 09:00 civarı Ameliyata 2450 tl ödedim ve Bağcılar Dünyagöz'de Hakan Özkan Bey e ameliyat oldum. Kendisi görüşmemiz sırasında olumlu bir izlenim bırakmıştı bende. Zaten hastahanenin de başhekimiydi. Ameliyat kıyafetleri verildi küçükte bir hap heyecanımı alacakmış. Hapı yuttum kıyafetleri giydim ve beni çağırdılar. İndik ameliyathaneye buz gibiydi. Yatırdılar sedyeye ilk önce sağ gözüme kelepçe taktılar. Doğrusu rahatsız oldum gözlerimi kırpmak istiyorum kırpamıyorum. Rahat olun falan dediler olmadı galiba kelepçeyi çıkarıp bir daha taktılar bu sefer oldu. Gözüme bir şeyler daha taktılar ve ameliyat başladı. Gözüme 3 damla damlattılar. Tepemde bir cihaz içinde ışıklar koyu renkte onları izliyorum. Taramalı silah sesi gibi ışıklar vuruyor. 15 saniye falan sürdü gözüm bir ara karardı gözümden bir şey kalktı sanki ve bulanık görmeye başladım ve gözümü çok rahatlatan bir sıvıyla mis gibi yıkadılar. sol göze geçtik onda bir sıkıntı olmadı oda 15 saniye falan sürdü. Tabi heyecanlıyım aklımda sağ gözümdeki olay var. Bacaklarım titriyor. İlk işlem bitti ikincisine başladık. Önce sağ göz turuncu bi ışık var ve onu izliyorsun. O bitince gözünü yine yıkıyorlar ıspatula gibi bir şeyle sıyırıyorlar göz netleşiyor ve gözümün üstüne torba koydular. Aynı işlem sol göz içinde yapıldı. Ameliyat anında rahatsız olmuştum. No touch ama herkes dokunmuştu sanki bir şekilde gözüme.
    .....Ameliyattan çıktım kalktım ayağa odama çıkmam söylendi her şey normaldi ta ki asansörde kendimi görene dek. Gözler kıpkırmızı kan kaplamıştı. Kendimi görünce bi kötü oldum. O moralimi bozdu. Odamda hemşire uyarılarıni yaptı reçetemi verdi. 10 gün duş alma, yüzüne değme vs. Değiştirdim üstümü tabi tsoet giyerken hafif gözüme degdi. Sız gömlekle gidin. Çıktık hastaneden. Güneş rahatsız ediyordu güneş gözlüğüm olduğu halde. Eve yürüyerek 10 dk mesafedeydi. Zar zor yürüdüm ilaçları aldık. İlk gün yandı ağrıdı biraz gözlerim lakin dehşet derecede diyemem. Damlalarımı düzenli kullandım ve vitamin hapımı yuttum. (damlalar çok cüzi bi fiyatta lakin vitamin hapı sgk karşılamadığı için 80 tl civarı) ilk gün genelde uyudum ve uyandığımda batmalar ve yanma geçmişti. Sadece baş ağrısı yapıyordu gözlerim. Gece sol gözümün kanlanması %80 geçti ancak sağ gözüm hala kanlıydı. 07.07.2017 Sabah doktora kontrole gittim. Gözlerim çok iyi tepki vermiş her şey yolunda dedi. Gözlerimi sordum 10 güne geçer kanlanması dedi. 5 gün sonrada duş alabilirsin dedi. Gözüme kirpik kaçmış dedim oynama dedi. Lens var mı gözümde dedim yok dedi. Göz ölçümlerim 0.25 0.25 astigmat ve 0.50 miyop çıktı ve gayet normal bunlar her gün daha da iyi göreceksin ve 3 ay sonunda kesin görüşüne sahip olacaksın dedi.

    Haftaya kontrol için sıra aldım. O gün olanları anlatırım. Duanızı eksik etmeyin







  • Bugün kontrole gittim. Hani gözleri bir dizi teste tabi tutarlar ya harfler ile. En küçük harfi dahi zorlansam da okuyabildim. Zorlanmamın nedeni ışığa hala duyarlı olmam. Bu duyarlılık her geçen gün azalıyor gözlerimin kanıda git gide kayboluyor. Gözlerim cihaz ölçümlerine göre ikisi de 0.25 çıktı. Beklenende buydu zaten. Fleplerim iyice yerine oturdu. Duş almaya başladım. Duş derken kafama su değdiremiyordum artık sorun yok. Bu arada gözlerin biraz kuru dedi günde 4 defa damlattığım suni göz yaşını gerekirse 8 e çıkarmam istendi. Ağustosun 5 ine sıra aldım tekrar kontrol için.

    Dünyagöz Bağcılar şubesi başhekimi Hakan Özkan Bey i herkese tavsiye ediyorum. Ameliyat öncesi anı ve sonrası hep yanımda oldu.
  • Merhaba ben de sizin durumu yaşıyorum. Uzağı görmede sorun var. Aradan birkaç ay geçmiş. Son durumunuz hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözlerimde hiç bir sorun yok. Normal hayatımı yaşıyorum. Görme problemim yok. Amelliyattan öncede pek yoktu ama cihazda 2.75 çıkıyordu. En son ki kontrolümde 0.25 çıktı. Şuan uzak görüşümde bir sorun yok. Tam net sonuç için gözlerimi ölçtürmem lazım tabi. En buyük farki pc de yaşıyorum. Eskisine göre baya net görüyorum pc yi .ameliyat gorundugu gibi kolay degil. Cok kisa suruyo ama oyle bi rahatsiz oluyorsunuz ki o kelepçe kisminda. O kisa surede ki rahatsizliga dayanmayi goze alabilirseniz ameliyat olun derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • withwhicky W kullanıcısına yanıt
    Son durumunuz nedir? Doktor tecrübeli miydi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam başhekim tabiki tecrübeli. Tavsiye ederim. Gözlerim gayet iyi görme problemim yok. Makinede 0.75 cikiyor numara ama harf testlerini rahatca geciyorum. Onemli olanda bu gorebilmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilasik benim de oldugum goz lazer operasyonudur. Gozunuz uygunsa direkt tercih edin arkadaslar. Hic bir sorunu yok cok cok az batma var o da uykusuz kaldigin zaman ki gibi. Burda yazilanlara aldiris etmeyin , sahsi fikrim goz eger 2-3 miyop hipermetrop arasindaysa , hele ki astigmat 2 yi bulmussa hic zorlamayin. Amerikan havacilik ens. pilotlara uygun gordugu yontem bu. Agrisiz sizisiz. Kendinizi bekletmeyin:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aSiDeRViS -- 17 Ocak 2021; 17:25:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.