Şimdi Ara

İl Girişinde Verdikleri Tutanak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese. Sağlıklı günler dilerim.

    Kimseyi hedef göstermemek adına il isimlerini yazmak istemiyorum. Büyük şehir olmayan bir XX ilinde ikamet ediyorum. Büyük şehir olan YY ilindeki iş yerimiz nedeniyle seyahat yasağı olduğu vakitlerde valilikten izin alarak YY iline gidiş geliş yapıyordum. Geçen gün itibariyle bir kaç büyük şehire olan seyehat yasağı kaldırıldı. O şehirler arasında YY ili de var. Bugün yine gitmem gerektiğinden gitmeden önce hem XX hemde YY 155'i arayarak bilgi aldım. Herhangi bir izin belgesine gerek olmadığını, rahatça gidip gelindiğini söylediler. Sadece arabanın kalabalık olmamasına ve 20 yaş altı ile 60 yaş üstünün olmamasını söylediler.
    (Edit: başka bir ilin 155'ini aramak için başına alan kodunu yazarak 155 00 00'ı ararsanız oranın 155'İ çıkıyor. Örneğin 0322 155 00 00 şeklinde.)

    YY'ye giderken kontrol noktalarında durdurulmadan geçtim. Polis/jandarma araca kısa bir bakış atıp geç diyordu. XX'e dönerken her zamanki kontrol noktasında durduruldum. Çok aşırı araç sırası vardı. En az 40 araç sıra bekliyorduk. Ön taraftan jandarmanın araçları durdurup geçtiği görülüyordu. Kimi arabaya direk geç derken kimine camdan bir şeyler sorup geç diyordu. Kimini de yan tarafa alıyordu. Sıra bana geldiğinde bana da aracı yan tarafa alarak durdurmamı söyledi.
    Durdurdum ve bekledim. Bir süre sonra bir uzman çavuş elinde bu evrakla çıktı geldi.

    İl Girişinde Verdikleri Tutanak

    Ne olduğunu sordum. YY'den geldiğim için 14 gün evden çıkmamam gerektiğini bildirir bir tebliğ imiş. Daha önce defalarca gittiğimi söyledim. Böyle bir uygulamaya takılmadığımı söyledim. Uzman çavuş kağıttaki şeyleri okumaya devam etti.
    Polemiğe girmedik yani ben kendisine kısaca çalıştığımı söyledim. Yani daha önce böyle bir şey yoktu nereden çıktı filan dedim. Yeni uygulama olduğunu söyledi. Biz bunları konuşurken 10 tane araba geçti gitti tabi. Herkese neden uygulanmıyor dedim kimine geç kimine dur hani neye göre dedim. Mümkün olduğunca tebliğ ediyoruz beyefendi dedi. Nasıl işleyecek olay dedim. Birilerimi gelecek ben mi kontrole gidecem filan hani. Yok hayır evde misiniz değil misiniz telefon numaranızdan bakılacak, sinyalden kontrol edilecek dedi. (Açıkçası biraz basit geldi. İnandırıcı gelmedi de diyebilirim). Gerekirse adresinize poliste gelecek dedi. Pekala dedim devam ettim. Sonuçta oda işini yapıyor. Cidden yani dediğim gibi asla bir tartışma falan olmadı
    Benimle birlikte motosikletci bir gence de aynı tutanağı verdiler. Hemen hemen benimle aynı şeyleri söylüyordu. Bu yoldan hep geçtiğini ama böyle bir şey olmadığını filan anlattı. Ama ona da kestiler. Hatta maskesi yoktu diye sanırım sorun olmuş. Oda kafasında kask takılı olduğunu filan anlatıyordu. Kaskla birlikte maskeyi takmanın ne anlamı var filan diyordu. Fikir yürütüyorum yani. Sanırım böyle bir muhabbet geçmiş.

    Neyse akabinde XX iline geldim. Tutanağı denk geldiğim bir polise gösterdim. İlk kez gördüğünü söyledi :D
    Başka bir poliste jandarmaya sorun bunu dedi. 155'i aradım. Tutanak varsa evde kalmak zorundasın yoksa ceza yersin yapacak bir şey yok dedi.

    Kısaca piyango bana vurdu
    Tutanakta "dışarı çıkman gerekirse maske takarak çıkacaksın" deniliyor. Ama "evde durmazsan ceza yersin" demeye de getirmişler. Kendi içerisinde çelişen bir tutanak gibi geldi bana.
    Daha önce başına böyle bir şey gelen var mıdır?
    Yoksa da bilgilendirme amaçlı bu konuyu açmış olayım. Seyahat yasağı kalkmış olsa da il değiştirirken bu durumu göz önünde bulundurursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YusfRdem -- 7 Mayıs 2020; 22:29:15 >







  • iller kendilerine göre karar alabilir sizin ilinize özel bir durum belki de
  • Seyahat yasağı ay sonu kalkacak ve bu uygulama gelecek onun hazırlığı bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Yani belki de öyledir ama keşke öncesinde söyleselerdi. Nedense her şey son dakika oluyor yada hiç haberimiz olmuyor. Böyle bir şey olacağını bilsem çıkmazdım il dışına asla. Şuan buradaki işlerim çok pis aksayacak eğer böyle bir denetim kontrol gibi bir şey olursa. Birde para cezası yersek cabası
  • biz de şehirler arası ulaşım kapanmadan 1 hafta önce memlekete geldik. birkaç gün sonra il sağlık mudurlugunden her gun aramaya başladılar (numaramızı nerden buldular bılmıyorum). sağlık durumunuz nasıl diye sordular her gün. ayrıca 14 gün sokağa çıkmamamız gerektiğinide söylediler. jandarma çevirirse sıkıntı olabiliyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pqrst -- 8 Mayıs 2020; 2:5:42 >
  • 2. maddede yazan ev dışına çıkmanın zorunlu olması durumu hastane-eczaneye gitmek gibi sağlık sebebi ile oluşan mecburi durumlar.

    Kendi içerisinde çelişmiyor yani siz maddeleri tam anlamamışsınız.
  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt
    Uzman cavus ile onu da konuştuk. Bakkala markete fırına gidip gelebilirsin ancak gezmeye oturmaya gidemezsin dedi. Yani zaruri durum/acil durum olayı değil sadece.
    Ayrıca acil durumda dememişler. Mutlak suretle çıkılması gereken durumlar demişler. Bu da kişiden kişiye değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pqrst P kullanıcısına yanıt
    Seyahat yasağının başladığı ilk gün de şehir dışındaydım. Haberi aldıktan 1 gün sonra dönüş yaptım. İl girişinde adımı soyadımı TC numaramı almışlardı yine ama arayan soran olmadı hiç.

    Peki evinize gelen oldu mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YusfRdem -- 8 Mayıs 2020; 3:53:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 1 ay önce bende zorunlu nedenlerden dolayı il değiştirmek zorunda kaldım.Seyehat belgemi aldıktan sonra otogarda otobüse binmeden buna benzer bi kağıt doldurdum. Adresime polis gelmedi.Bunu doldurma amacı eğer bi yerden virüs kaparsanız yada gerekli önlemli almadan dışarıya çıkarsanız ceza alırsınız. sorumluluk sizin gibi bi anlama geliyor sanırsam. Bu önemlere maske desek daha doğru olur . Zaten içinde bulunduğumuz durum düşünülürse bence bu yapılan doğru bir hareket. acil durumlar dışında çıkmayın. Yada çıkacaksanız maske takın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D882A640 -- 8 Mayıs 2020; 4:21:27 >
  • Normal zamanda da hepimiz de maske var zaten. Bana da biraz sorumluluk reddi gibi gelmişti. Ama işte çevremde de başına gelen olmayınca bilemiyorum ne olacağını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mutlak olmayan bir insan hakkıdır. birlemiş milletler siyasi ve medeni haklar sözleşmesi`nin 12. maddesinde bu hak ve kısıtlamaları belirtilmiştir.

    12. madde
    seyahat özgürlüğü
    1. bir devletin ülkesinde hukuka uygun olarak bulunan bir kimse, o ülke sınırları içinde seyahat etme özgürlüğüne ve yerleşeceği yeri seçme hakkına sahiptir.
    2. herkes kendi ülkesi de dahil, bir ülkeden ayrılmakta serbesttir.
    3. yukarıda belirtilen haklar, bu sözleşmede tanınan diğer haklara uygun olarak ulusal güvenlik, kamu düzeni (ordre public), genel sağlık veya genel ahlak veya başkalarının hak ve özgürlüklerini korumak için gerekli sebepler ile hukuken öngörülmüş sınırlamalar dışında hiç bir sınırlamaya tabi tutulamaz.
    4. hiç kimse, kendi ülkesine girme hakkından keyfi olarak yoksun bırakılamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YusfRdem kullanıcısına yanıt
    Eve gelen Olmadı, aslına yolda çevirme de olmadı hiç. Muhtar vermis olabilir numaramı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu evde bırak:) başka telefona yönlendir çık:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.