Şimdi Ara

İkisi de mkv dosyası ama tv birini oynatıyor diğerini oynatmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar indirdiğim filmlerin uzantısı mkv ve harici hdd ile bunları televizyonda izleyebiliyorum ama indirdiğim bir dizinin de uzantısı mkv olmasına rağmen televizyon "desteklenmeyen video formatı" diyip oynatmıyor.

    Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?



  • Uzantı haricinde kodlamaları farklı olabilir. Yani biri h264 iken diğeri h265 (hevc) olabilir (daha farklı yapılarda olabilir ancak örnek olsun bu ikisini verdim). Mkv formatı içerisindeki diğer paketlerde de farklılıklar olabilir. Yani mkv, video formatı iken içerikler ve kodlamaları farklı olabilir. Bu da aynı uzantılı dosyaların birinin desteklenmesi diğerinin desteklenememesi gibi sorunlar ortaya koyabilir.

    Özellikle televizyonların destek altyapıları biraz kısıtlı. Sadece uzantı desteği yeterli olmayabiliyor. Aynı uzantıya sahip ancak daha yüksek kapasiteli (gb olarak) veya daha yüksek çözünürlüklü videolardan basit mantık kurabilirsiniz. Kısaca uzantının aynı olması sizi yanıltmasın.

    Filmlerin dosya özelliklerinden ve ayrıntılar sekmesinden kontrol edebilirsiniz. Ya da indiridiğiniz sitelerden ayrıntıların veriliyor olması lazım oralardan karşılaştırabilirsiniz. Kontrolleriniz sonrası açılanların tam yapısı ne ise bundan sonra ona uygun olan şekilde indirmelerinizi yaparsanız benzer sorunlar yaşamazsınız diye düşünüyorum.




  • Mp4 şeklinde convert edip oynatabilirsiniz ama hem kalite kaybı olur hem de uğraşmaya değmez. Torrent kullanıyorsanız bi kaynaktan bi bölümü indirip tvde deneyin çalışıyorsa diğer videoları da aynı kaynaktan indirirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • H264, h265

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoların özelliklerine baktım birinin formatı AVC görünüyor diğerinin HEVC, ikisi de mkv olsa da formatları farklı olabiliyormuş gerçekten. Biraz araştırdım, formatı değiştirebiliyorum ama benim bilgisayarda çok yavaş oluyor o işlem. Hatta yeniden indirsem daha hızlı olur yani o derece yavaş. Neyse bilgisayarda izleriz biz de, sıkıntı yok.

    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
  • dönüştürme işi eziyet, dediğin gibi ya farklı versiyonu indirecen ya da tablet, telefon vb. cihazları tv ye bağlayıp oynatacan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.