Şimdi Ara

İkinci elin bukadar yükselmesine çözüm (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Golf un fiyatina % 10 indirim saaaak sonra galericiler ne oluyor derken bir %10 daha saaaak sonra bir tane daha %10 saaaaak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    unuttuğun bir hesap var hocam. her taksi çağırdığında yarım saat beklemeyi de göze alman lazım ama 300 bin lira nakiti olan adamın o kadar vakti olmaz.

    araba istediğin zaman binip gitmek için alınıyor.
    istanbulda yasamıyorum daha kucuk buyuk sehırlerde 1 bılemedın 2 dakıkada taksı gelıyor. istanbulda arac kullanmak ayrı bır stress ve çile.
  • Çözüm basit.Paran yetişmiyorsa,elindeki parayı yetiştireceksin.2 ayda 4 araba satsan 15 kağıt kazanırsın hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi almayın kardeşim kaptırmayın paranızı bakın nasıl düşüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Gereksiz silinsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 16 Ocak 2020; 1:14:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ercandrsn kullanıcısına yanıt
    Ocak ayinda dolar 5.30 Tl işmiş. Aralık ayında da doları TL bazında 5.75 kadar baz alalım . 82/5.30=(15.471USD ) yapıyor.

    Aralık ayında ise (15.471)*5.75 = 89 bin TL yapıyor.

    11 ayda 20.bin km yol yaptiniz. Ve 13 bin TL kar ile sattınız.

    13 bin TL yide yakıta vergiye bakıma sayarsak bedavaya 20.000 km hem gezmiş hemde kar etmiş oldunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

    Gereksiz silinsin.
    630 bının kemıksız getırısı 6300 lira ...

    siz 1milyon tl yı baglayacaksınız. cebınıze bısı kalmayacak :D

    şuan ıcın ev almak araba almak mantıksız yazmıstım farkedersenız :D


    suan nakıt parası olan para ıle para kazanır. yatırım zamanı gectı. ha ılerde dolar duser fıyatlar ıyı sevıyelere gelır o para ıle para kazandıgınız parayla cok daha ıyılerını alırısnız...


    evet gobeklı ev sahıplıgı guzel hayal
  • maalesef öyle 26000 km boyasız multimedyalı otomatik benzin lpg egea e-torq fiyatlarına bakın ne demek istediğimi anlarsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç olarak abartilan şişirilen araçları almamak tek çözüm. Golf, Opel Astra, Focus, Honda falan baktım nefret ettim ikinci elden, şimdi citroen C4 dizel mcp bakıyorum, varsın tutulmasın bahse konu araçlardan 25.000 daha ucuz hem de daha dolu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • máwci kullanıcısına yanıt
    Hocam golf , civic bakarsaniz , civic sahibi golf sahibi arkadaşlarinizla araniz bozulur aman diyim .
    Hyundai elentra
    Reault megane
    Mazda
    Bu araçlarda iyi araçlardir C4 te öyle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Talep azalsın ki fiyatlar düşsün ancak bizde hicbir zaman talep azalmadıgı için fiyatların da düşmesi pek mümkün olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1990'lı yıllrın ortasında doğan çocuklar okullarından mezun oldu ve iş hayatına atıldı.

    Bu popülasyon genç yaşta evi alıp yıllarca kredi ödemek yerine bu planı 40'lı yaşlara öteleyip araba alarak gençliklerini yaşama derdine düştüler. Bu durum talebi arttırdı.

    Orta yaş üstü, orta yaş ve genç bayan popülasyonu otomatik araba talebini misli misli katladı.

    Vergi ile dönen ekonominin sıfır araç fiyatları üzerindeki etkisi nedeniyle buna paralel ikinci el fiyatları da arttı. Kimse bu gün 250.000 TL.ye sıfır aldığı aracı 200.000 TL.ye satmaz.

    Buna paralel 1 yaşındaki temiz bir ikinci elde 225-235.000 aralığına yerleşir. Bu km ve yıl artışları ile değişiklik gösterse de 10 yaşında bir aracın 80 bin bandında satılmasını açıklayabilir. Sorun ikinci el piyasasında değil, sıfır araç fiyatı ile kişi yıllık gelir ortalamasının kıyaslamasındadır.

    Almanya'daki bir işçinin geliriyle bizdeki 250.000 TL.lik sıfır araç fiyatı uygun görünebilir. Ama ülkemizde aynı işi yapan bir işçinin geliriyle o arabayı ancak mezarda alması uygun görülemez.

    Bütün sorun gelir adaletsizliği. Bir tabaka dağıtılan ulufeden paylanarak hayatını yaşıyor. Kalan çok büyük kesim, sahtekarlıkla hesaplanan enflasyon oranına bağlı zam artışlarıyla karnını doyurmaya çalışıyor. Sorunun özü bu. Bu düzeltilirse her şey yoluna girer.




  • Genç arkadaşlar tabi geçmişi bilmedikleri için biraz yanlış düşünmüşler. İnternetten satış ilanını yasaklarlarsa olabilecekleri az biraz anlatayım;

    1. Her şeyden önce alternatifiniz azalacak. Yani kalkıp antepten istanbula gelen vs. daha az olacağı hatta hiç olmayacağı için çoğunuz şehrinizdeki araçlara muhtaç kalacaksınız. Piyasadaki araç sayısı azaldığında da bilin bakalım ne olacak? Tabiki fiyatlar o araç satıcılarının istediği rakamlarda olacak. (Merak etmeyin galericiler yine şehir dışı fiyatları biliyor olacak. Sadece siz başka şehirleri bilmediğinizden çok daha pahalıya aldığınızı bilemeyeceksiniz.)

    2. Oto pazarlarının çevresi eksperlerle vs. dolacak ve çoğu zaten bu galerilerle tanış olacak. Sizin aracınızı ölü gösterip onların aracını pırlanta gibi göstermeyeceklerini de düşünmüyorsunuzdur sanırım.
    Onun yanında benim aracım temiz diye oradaki galerici sabahtan aracımı kapınca biniciye düzgün araç kalacak mı sence?

    3. Hadi her şeyi göze aldık gittik oto pazarına diyelim. Orada her gün duran adamlar bize rahat rahat araç sattıracak mı? Ben aracımı oraya götürdüğümde yandaki galerici gelip aracı bu fiyata satamazsın fiyat düşürüyorsun şuna buna sat diye beni sıkıştırırsa ne olacak?

    Daha bir sürü şey yazılır da çok uzarsa kimse okumaz diye burada kesiyorum. Piyasa bu dediğiniz şekilde düşmez. Aksine alternatifler azalacağı için daha da artar. Sadece siz farkına varmazsınız.




  • EneSerhat kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de km göstergelerine gerçekten inanıyor musunuz? Bir Türk atasözü der ki Türkiye'de araçlar asla 200.000 km yi geçmez :)
  • 2-3 hafta kadar taksi kullandım, genellikle sabah, her taksi farklı bir macera diyor ve sessizce çekiliyorum.
  • van_hoijdonk kullanıcısına yanıt
    Çok değil 5 sene sonra ne kadar boş bir yatırım yaptığını anlayacaksın ev yerine arsa almış olsaydın gerçek yatırım yapmış olurdun , şimdi aldığın evin kredi dahil fiyatıni bir kenara dolar veya altin cinsinden not et yani toplam 630 bin lira 110 bin dolar gibi 5 sene sonra ikisini karşılaştır makas her ay senin aleyhine açılacak bundan kaçamazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    Toplam 480 milyar dolar dış borç, 1 yıldan daha az vadeli olarak ise 120 kusur milyar dolar dış borç varken bu işin maalesef hiçbir çözümü yok. Cari dengesizlikten dolayı artmaya mahkum olan kur, sıfır araç fiyatlarıni yukarı çekecek, sıfır araç fiyatları da ikinci eli... Böyle bir sarmal içerisindeyiz.
    alınan dış borcu betona gömerlerse böyle olur. sorunca da ama yol yaptı köprü yaptı hülogg! e dış borç diye sorduğunda mavi ekran. kime neyi anlatıyoruz ki asgari ücretle 3 çocuğa bakmaya çalışıp da togg u destekleyen adamlardan ne beklenir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3K1X

    Çözüm basit.Paran yetişmiyorsa,elindeki parayı yetiştireceksin.2 ayda 4 araba satsan 15 kağıt kazanırsın hocam
    bu kadar kolay mı hocam helalinden kazanmak yoksa ali cengiz oyunu mu karıstırmak gerek
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.