Şimdi Ara

İkinci elin bukadar yükselmesine çözüm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bi serbest piyasacılardan da gına geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. elin yükselmesinin belkide en son kalemi al-satçılardır, ki yükselmiyor. hiç sevmem al-satçıları 5 kuruş düşürebilmek için 40 takla atarlar savunuyor gibi olmak istemem ama durum bu. ikinci elede dolar-euro bazında bakarsanız fiyatların sürekli yükselmediğini düştüğünü görürsünüz. TL oynaklığı yüzünden arttığını sanıyorsunuz sadece.
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Gidip altın alıp altına yatirim yapacağima ikinci el araç alırım daha mantıklı 😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2.elin yükselmesi sıfır araç fiyatlarıyla direk damardan bağlı ve ilgilidir. Sıfır km 2020 model aracın fiyatının yükselmesi 2000 model aracın fiyatına hatta 1993 model aracın fiyatına kadar etkiler hala bakkal remzi abinin komşunuz rıfat beyin piyasayı yükselttigini mi sanıyorsunuz? Sizin dediginiz al satçılar felan mikron şekilde belli piyasalarda belli modellerde biraz fark yaratabilir belki ama türkiyedeki toptan bu artışın bununla ilgilisi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • modifix06 kullanıcısına yanıt
    Ülke olarak araba konusunda en büyük kazığı biz yiyoruz . Sıfır fiyatlarinin önüne geçebiliyormuyuz hayir geçemiyoruz. Yerli araba dediler dediler bakalim fiyatlari nasıl olacak . Eğer bu piyasa arabalarının fiyat bandında tutarlarsa 2.ele hiç bir katkısı olmaz yerli otomobilin . Sanirim bu ikinci el pahalılığı türkiyenin bir kronik sorunu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2018 ve 2019 yıllarında sıfır araç satışları çok düşük. Yani ortalama 900 bin olması gereken satışlar 2018 de 620 bin , 2019 da 450 bin civarında olacak. Sonuçta 2 senedir ülkeye giren sıfır araç sayısında yaklaşık 600 bin azalma var. bu azalma ister istemez ikinci el araç sayısını da azalttı. Kredi oranları düşüp insanlar biraz ileriyi görmeye başlayınca 2 senedir erteledikleri araç alma isteklerini bu aylarda gerçekleştirmeye başlayınca arz talep sıkıntısı oluştu. Çünkü şuan piyasada yeterince ne sıfır araba var ne de ikinci el .O yüzden bu al-satçıların sebep olduğu bir şey değil onlar sadece durumdan istifade ediyorlar. Ayrıca dolar ve euro kurunun artması sonucu sıfır araç fiyatları da malum.
  • Çözüm almamak.

    Bir malın fiyatını alıcı belirler. O fahiş fiyatlara alıcı bulabiliyorlarsa niye indirsinler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arz talep dengesi oturuncaya kadar fiyatlar artmaya devam eder.
    Denge kurulsa bile kur artıkça fiyatlar artmaya devam eder.

    İkinci elin düşmesi için kurun normale dönmesi, ekonominin güçlenip alım gücünün artması ve piyasanın arabaya doyması gerekir. Doyması için de her 100 kişiye düşen araba sayısında ab ortalamasını geçmemiz lazım.
  • 2. el araba fiyatlarını yükselten 0 km araç fiyatlarıdır. onları da yükselten gerçek enflasyon rakamlarıdır. enflasyonu da yükselten biz ve hükümetin ekonomi politikalarıdır. esas sorun ise alım gücümüzün reel olarak çok düşmesinden kaynaklanıyor.
  • Hergün buna benzer konular açılıyor. Çözümü yok bu işin birileri ilanı verip birileri de gelip alıyorsa kimse kimseye bişey yapamaz kardeşim arz talep meselesi...

    Bir de ülke de sadece araba fiyatları yükselmiyor ki herşey yükseliyor 1 ay önce 40 liraya aldığım tereyağını dün 49 liraya aldım aynı yerden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir öneride benden
    Araç km 100.000 üstü ise Araç kasko değerinin %75inden
    Araç km 200.000 üstü ise araç kasko değerinin %60ından fazlaya satılamasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interior designer

    Fiyatı satıcılar değil alıcılar belirler.
    Bu her zaman her sistemde böyledir.
    Alım gücü düştüğü halde hala fiyatlar yükseliyorsa bu serbest piyasa ekonomisi ile değil.
    Alıcıların geri zekalılık oranıyla ilgilidir.
    Ve ikisi arasında doğru orantı ilişkisi vardır.

    Oturduğum sitede bir ev satılıyor fiyatı 450 bin TL kiraya verilse veya satın alınmayıp kiraya çıkısal max 1.000 TL eder.

    Bu evi almaya kalkıyor arkadaşım.

    "Ya istanbuldan 600-650 ye 1+1 ev al 2,500'e kiraya ver. Daha karlı olur." diyorum. "Yok" diyor. Ben burada oturacağım.

    "450 bin tl yi bankaya koy 1.000 TL ye kiraya çık" diyorum.

    "Banka faizi haram" diyor.

    Çoluğun çocuğunun rızkını müteahhite kaptırmak haram değil salaklık çünkü.
    şu piyasada nakit parası olupta ev alanın aklına acırım.

    çok zaruri değilse araba alanın aklına acırım. 300 binlira vericen ortalama bı arac alacan trafıgıdır sıgortasıdır yakıtıdır kaza yaparsın yaptırmasıdır ceza yersın cezasıdır... aylık neredeyse %1 faiz gelıyor 3bınlıra. hergun taksı ıle ısını bıle gorursun 3000lıra ıle. cebınde paranda kalmıs olur yakıt parasıdır zartıdır zurtudur.

    400 500 bınlıra verıp ev almak hele hele .... en kralı 1000 1500 lıra kıra getırısı olur. cıkarsın kıraya pasa pasa yersın 3 4 bın lırayı. param deger kaybetmesın dersın bırakırsın bankada paran degerde kaybetmez ustune evde deger kaybetmez.

    bide şu banka faizi haramcılar sankı 4 4 luk muslumanlar kul hakkı yemezler o haram bu haram gezınırler. ama iş kul hakkına gırmeye gelınce cok severler.





    konuya donecek olursam

    bir malın ederını satıcı degıl alıcı belırler. alıcısı varsa kı var malum her 100 kısıye 20 mı ne araba dusuyormus ulkemızde avrupada 50 cıvarı.... nufusumuzda hızla arttıgı goz onunde bulundurursakta fıyatlar bu pıyasada pek dusecek gıbı durmuyor.

    2. elı 0 ından pahalı araba vardı sarı sıtede şaka degıl gercek :D satılırsa o malın fıyatı odur sonucta satılmıstır :D




  • Rami oto pazarına aracımı götürdüm. Oradaki galericilerin 35000TL ver git diye teklif ettiği araca ara ara alsatçı çakallar gelip 32 33 teklif ettiler. Galeri ya da dükkan sahibi esnafa satmak daha mantıklı. Bu adamlara versem 40a satmaya çalışacak en kötü galeriye satacak akılları sıra. En çok parayı Wv grubu araçlardan yiyorlar. Motor çalışırken yağ kapağını açıp dumanı gösterip üfleme var diyerek satıcının moralini bozup ucuza kapatıyorlar. Tüm Vag grubu motorlarda 0km de aynı bu da aynı. Bana gelen çakal da aynı bahaneyi söyleyince hileyi/hatayı yakaladın satın alırsan zarar edersin madem üflüyor neden almak istiyorsun git başka araba bak deyip kovdum.
  • EneSerhat kullanıcısına yanıt
    Hmm mantıklı olabilir fakat km düşürenlerin önüne nasıl geçeceksiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biz en iyisi bisiklet alalim valla en mantiklisi birde üstüne hız sayacı taktık mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatlar şişti son 1 ay içerisinde bu gerçek,

    Bunun en büyük sebebi sıfır araç fiyatları, sıfır araç fiyatı uygun olsa kimse 2.el araçlara bu kadar fiyat talep edemez.
    Kısa bir süre içerisinde bir araç sattım ve yeni bir araç aldım, favorilere eklediğim ilanlar en fazla 2 gün kalıyor, herkes fiyatlardan memnun çok güzel satış oluyor şu sıra. Hiç arabası olmayana fiyatlar yüksek ama 2.el aracını satan zaten yüksek satıyor alacağı aracı da yüksek fiyattan alıyor.

    Sistem tamamen bu şekilde..
  • Artık bu tarz konular gerçekten baydı. Sanki bu durumun tek takipçisi bizmişiz de devletin hiç bir şeyden haberi yokmuş gibi onu yasaklayın bunu yasaklayın oraya pazar kurun herkes satamasın felan bunları yazarken hiç düşünüyor musunuz?

    Hadi diyelim ilgili siteleri kapattın. Ulan facebook'ta var alışveriş kısmı, oraya koyacak adam. Hadi onu da yasakladın, instagram'da var onlarca satış sayfası, oraya yazacak. Hadi onu da yasakladın, araba pazarında istediği fiyatı yazacak arabanın üstüne. Hadi adamı pazardan da kovdun, boş bir kağıda yazıp arabanın camına yapıştıracak. Ona ne yapacaksın? Önüne geçebileceğinizi mi sanıyorsunuz? İletişimin haberleşmenin bu kadar kolaylaştığı bugünlerde bunu engelleyemezsin. Alım satıma sınır getirelim diyorsunuz, vekalet diye bir şeyden haberiniz yok herhalde. Malum sitelerde ister beğenin ister beğenmeyin binlerce işletme var, adamlar bu site aracılığıyla arabalarını milyonlarca potansiyel alıcıya sunuyor. Böyle bir siteyi kapatmak ne demek ya? Neye mâlolacağını düşündünüz mü?

    Bugün başka bir konuda gördüm, arkadaş ekspertizlerden dert yanmış. Devlet neden el atmıyor diyor. Ya arkadaşlar ekspertiz alıcının kendi tercih ettiği bir kontrol yöntemi. İstediği ekspertize gider. Gittiği ekspertizin işinde iyi olup olmadığını devlet nasıl denetlesin? Devletin buna nasıl el atabileceğini sanıyorsunuz? Tek tek ekspertizlere kusuru gizlenmiş pert araba götürüp, kusuru bulamayanın işletme ruhsatını mı iptal etsin? Ustasını kendi yetiştirip ekspertiz sektörünü ülke genelinde tekeline alsa, bu sefer de alternatifi yok, fiyat yüksek vs diye itiraz ederiz.

    Bu konulardan her vatandaş gibi ben de muzdaribim. Piyasanın şişmesi iyi bir şey değil, ekspertizde dolandırılmak ya da bir şekilde mağdur olmak Allah göstermesin düşmanımın başına dilemem ama "onu yasaklasınlar bunu kapatsınlar şuna el atsınlar" diye altını doldurmadan feryat edenlerden size de baygınlık gelmedi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Avcı -- 3 Ocak 2020; 15:48:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EneSerhat

    Bir öneride benden
    Araç km 100.000 üstü ise Araç kasko değerinin %75inden
    Araç km 200.000 üstü ise araç kasko değerinin %60ından fazlaya satılamasın
    Noterde satış bedeli bu hesaba uygun gösterilir, kalanı farklı yollarla halledilir.

    Bu limitlerin üstünde ilan verilmesin derseniz, ona da siz karışamazsınız. İsteyen ister.
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    unuttuğun bir hesap var hocam. her taksi çağırdığında yarım saat beklemeyi de göze alman lazım ama 300 bin lira nakiti olan adamın o kadar vakti olmaz.

    araba istediğin zaman binip gitmek için alınıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 3 Ocak 2020; 16:19:44 >
  • 2019 ocakta Jetta aldım 40.000 km / 82.000 TL .
    11 ay kullandıktan sonra Aralık ayında 105.000 km / 95.000 TL ye sattım.
    Nereden bakarsan bak saçma bir olay ama ülkemizin acı gerçeği malesef böyle.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.