Şimdi Ara

İkinci elde dikkat edilmesi gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Büyük olasılıkla ikinci el bi motor alacağım A1 ehliyetim var kafamda Cbr var başlangıç motorum olucak

    Bi motor alırken nelere dikkat etmeliyim ve km ne aralarda olmalıdır??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Selam , cbr 125 mi ?
    motor alırken dikkat etmen gereken! ne kadar paran var ? km 10000 i geçmesin pek :D o 10000 dede başına neler gelmiştir. sökülmüş yapılmış motor alma.
    ne kadar beceriklisin ? kabiliyet var mı :D elin oğlu bindiği gibi gidiyor ,çabuk kavrıyor ,önemli olan bu evrede düşmeden ,tecrübe ederek öğrenmek,

    bazısı fazla umursamaz ama çok dikkatli olman gerek ,

    aldığın motor taze ve az km olması önemli ve lastiklerin düzgün ve taze olması , panik frende seni düşürmemeli.acemi insanlar panik fren yapar ve yeri öper özgüven gelir böyle iyice alışırsın .

    sağına soluna iyi baktır ustalara , aldığın motordan zarar etmemek içinde düşmemiş olsun ,gidon kolları kazalı yamuk manetler grenajlar kırık aynalar kırık çatlak vs motoru alma, yedek parçalar çok pahalı.

    ustaya götür o bakar, alırken fren balataları , diskler , lastikler , sorunsuz bir dış görünüm, ve zinciri ölmemiş , bakımı yeni yapılmış motorlara bak :D bunların hepsi 50-100-200 koyar adama.

    üstüne alma 181 tl , sigorta çok tutuyor ,hangi ildeysen bilmiyorum. 300-500 arası ona vereceksin. bakım çok tutmaz ,


    yeni başlıyorum asıl tavsiyeniz nedir ? yol yakınken vazgeç

    başlamıssın zaten ehliyet var diyorsun , boş yerlerde bin sürekli arabalardan uzak dur ,büyük araçlardan , sokak başlarında duracak kadar yavaşla,gaza gelme ,yarışma , önün açıksa bas yoksa çok yüksek hızlara çıkma ,kıskaca gelme .ışıklarda en öne geç sağdan ,solda çok takılma , ışıkta yolun ortasında kabak gibi durma silerler :D
    yolun durumuna göre topraklı mıcırlı yollarda ıslak zeminde öncede yavaşla , öndeki araçları çok yakın takip etme , çukur olur ortalar adam girersin, yayalara çok dikkat et görünce önceden yavaşla ,kasksız ve koruma montsuz dizliksiz çıkma, eldiven orta kalitede olsa yazda olsa tak. şurdan şuraya gidecem ya ne kaskı terletiyor deme.o kaskı tak yada binme.


    her motorcu yeri öper, inş. düşük hızda ufak kazalar atlatırsın yada hiç düşmezsin. kötüdür motor kazaları , seni böyle yere ayaklarından tutup yere vurur sanki biri dağılırsın ,uzun süre toparlayamazsın. ,yada düşük hızda kayar düşer bi araç üstünden geçer. sürekli motor kaza videoları izle ders al. hayvanlara dikkat et bir köpek karşıya gececekse yavaşla geç.atlamasın.


    taze azkm li bir cbr125 almayacaksan , paran az ise diğer 125liklere bak.ybr 125 , cbf 125 , yada benim gibi ufak bi tane al cb125, istanbul trafiği için 10 numara motor,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy222 -- 23 Mart 2018; 10:55:4 >




  • virajlar içinde ,boş bir göbek bul sürekli dön :D bir süre sonra yatarak dönmeye başlarsın , 10000 km yapmadan ben tamam ya oldum deme :D 1-2 sene ufak motora bin gaza gelme. 2 sene 200 lüğe bindim 12bg ,2 sene 250liğe 30bg ,2 sene 300cc 39bg ,şuan 600cc var pek binemiyorsun trafikte , ufak motor iyidir .bakımlar motorun cc ve markaya göre çok pahalıdır,

    bakım yapmayıda öğren ustalara para kaptırma, ekonomin batmasın. motoruda tamircilere bırakma , gidince gözünün önünde yaptır al.
  • Selamlar, CBR 125 güzeldir başlangıçta benimde düşündüğüm makineydi kendisi.

    İkinci el motor alırken nelere dikkat etmen gerekenleri youtube'a yazarak daha detaylı görebilirsin. Örneğin Altın Elbiseli Adam'ın bir videosu vardı ona bakarak başlayabilirsin.

    Önemli olan KM değil o KM'de neler oldu neler başına geldi nasıl kullanıldı.

    Motorun iyi olup olmadığını KM belirlemez bununla ilgili bir Honda yetkilisinin sözü vardı ama bulamadım şimdi bulursam onuda yazarım.

    Ekipmanını eksik etme motoru almadan önce ekipmanını tamamla baştan aşağı olacak şekilde, direk kaporta sensin ona göre kendi canının kıymetine göre ekipman al. (Kısma yani gerekirse motor parasından kıs ekipmana ekle)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.