Şimdi Ara

İkinci el işlemci aldım, sorun var, yeni soğutucu mu gerekli yoksa bozuk falan mı (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. İkinci el bir işlemci aldım. Video oyunlarında FPS artışı oldu 3-5, fazla değil :d. Ama çökmeler bitti o yüzden iyi oldu. Fakat 1 ay kadar sonra mavi ekran ve anakartın durması gibi sorunlar başladı. Biraz idare etmeye çalıştım ama günde 5-6 kere çökünce illallah ettim. İnternetten bir çözüm buldum ama. Aşağıdaki en yüksek işlemci durumunu %75'e düşürdüm. Sorun geçti. Ama oyunlarda FPS düşüşü ve kasmalar yaşanmakta. Yeni soğutucu mu istiyor sizce, bozuk falan mı bu meret çünkü ikinci el aldım. İ7 3770. Eskilerle idare etmeye çalışıyorum ben de İkinci el işlemci aldım, sorun var, yeni soğutucu mu gerekli yoksa bozuk falan mı (Çözüldü) .

    İkinci el işlemci aldım, sorun var, yeni soğutucu mu gerekli yoksa bozuk falan mı (Çözüldü)



    Çözüm: Kule tipi soğutucu aldım arkadaşlar. Sorun çözüldü. Kendim takmayı becerebildim İkinci el işlemci aldım, sorun var, yeni soğutucu mu gerekli yoksa bozuk falan mı (Çözüldü) .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi movetime -- 26 Nisan 2023; 14:34:40 >







  • MSI Afterburner kurup (kurulum sırasında rivatuner'i kurmasına izin verin), işlemci sıcaklığınızı oyun süresince takip edin. 90'lı derecelere yaklaşıyorsa büyük ihtimal ondan oluyordur. Soğutucuyu değiştirmeden önce vidaların iyi sıkıldığını tekrar kontrol edin, o da fayda etmezse orta-üst seviye bir termal macun uygulayın. Soğutucuyu son çare değiştirin derim ben.

  • sorununun kaynağı ve belirtileri : anakart model?-işlemci modeli?-ram?-mavi ekran?-işlemci sıcaklığı kaça çıkıyor? ne mavi ekran var ne ne yazdığı var ne anakartın modeli ne ramlerin kaç mhz nede işlemci kaçdereceye çıkıyor olduğunu yazmışsın. Ayrıca anakart durması nedemek? kapanıyor mu demek istiyorsun. Suriyeli birisi yazsa daha iyi anlatırdı yemin ediyorum.

  • horifaydo H kullanıcısına yanıt

    İkinci el işlemci aldım, sorun var, yeni soğutucu mu gerekli yoksa bozuk falan mı (Çözüldü) İkinci el işlemci aldım, sorun var, yeni soğutucu mu gerekli yoksa bozuk falan mı (Çözüldü) 

  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Bu işlemciyi de bilgisayarcıya taktırmıştım. Sen kalkışma dediler xD. Termal macunu kontrol ederim. Benim macunu sürdürttüm zaten bilgisayarcıya. Aldığım yer en iyisi falan demişti. Yeni soğutucu olmadan halledebilsek süper olur. Performans moduna geçince FPS artışı oluyor ama dediğim gibi çöküyor işte. İmkanım olduğu halde işlemcimin %100'ünü kullanamamak sinir bozucu. İnşallah düzeltebilirim :/.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.