Şimdi Ara

İkinci el alış satışın da güven sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 gün önce eskişehirden aradığını söyleyen bir vatandaş aracı çok beğendiğini ve almak istediğini söyledi ancak işlerinin yoğunluğu nedeni ile ankaraya gelemiyecegini ve bizim arabayı getirmemizi istedi bunun için 200 TL yol parasını da banka hesabına havale yolu ile yatıracaktı ve arabayı kesin alcağını söylüyordu daha önceden kullandığını ve çok sevdiğini aracı görmesine gerek olmadığı zaten daha önceki tecrübelerinden bildiğini bize iletti çok kibar ''kusura bakmayın rahatsız ettik'',''teşekkürler'',''hayırlı akşamlar'' gibi kelimeler kullanan bu vatandaşın nasıl böyle bir para gönderme olayına güvendiği kafamızı biraz kurcaladı ve bunun üzerine numaranın kime ait olduğunu öğrendik iki ayrı numarayla bir çok kez görüşma yapmıştık bu numaraların ikisi de tcell e yabancı bir isimle kayıtlı olduğunu gördük isimler ve soyadlar yabancıydı ama telefondakiler harbi harbi türktü ve bunun bizi oraya çekmek ve dolandırmak üzerine kurulu olduğunu tahmin ediyoruz bu sonuca yabancı isimlerden vardık yoksa çok mu ön yargılıyız.Teklifi reddettik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sline -- 19 Kasım 2009; 21:33:55 >







  • Bence biraz ön yargılısınız ancak bu devirde kimseye güvenilmiyor
  • tahmin ediyorsunuz sadece.. emin değilsiniz.. önyargılı olabileceğinizi belirterek insanların fikirlerini soruyorsunuz..

    ve DİKKAT!!!Dolandırıcılık. diye başlık kullanabiliyorsunuz.. ilginç..
  • Sakin arkadaşlar.
    Daha ortada net birşey yok,yani başlık bencede biraz abartılı.Fakat telefon ile görüştüğün kişinin söyledükleri doğruda olabilir.Ama bu ortamda kimseye güvenilemiyor malesef,sende haklısın.
  • Ben şu anda bir dolandırıcılık göremiyorum.Adam size para gönderiyor,gidip buluşsanız dolandırıcılık durumunda uyanırsınız,yok buluşamazsanız sadece zaman kaybınız olur.

    Fakat bu açtığınız başlık hatalı,anlamadan dinlemeden gaza gelmişsiniz.Ben de sizi dolandırdılar sandım konuya girerken.
  • başlık değişmiştir
  • Bence kuskulanilmasi gereken bir konu.. Ben olsam ben de reddederdim..

    Araci bu kadar almak isteyen biri islerini one surmez.. Cikar gelir, alir araci doner..
  • israilli olması mı dolandırıcı olmasıın gerektiriyor ya istanbulda bi sürü musevi vatandas var. ayrıca benim arkadasım geçenlerde bir rum vatandasta araba aldı. hem de çok uyguna. hiçbir sorun yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankarametinerr

    israilli olması mı dolandırıcı olmasıın gerektiriyor ya istanbulda bi sürü musevi vatandas var. ayrıca benim arkadasım geçenlerde bir rum vatandasta araba aldı. hem de çok uyguna. hiçbir sorun yok.



    İyice okumalısın dostum arayan adamlar harbi türk zannetmiyorum numaranın kayıtlı olduğu şahısların olaylarla yakından uzaktan ilgisi olduğunu belliki bi katakülle dönmüş numaralar alınırken.
  • kalabalık ve hatta yakında polis karakolunun oldugu bi yerde buluşun parayı alın aracı orda bırakın gidin banka hesabınıza yatırın ( var oldugunu düşünerek). sonra gelin araçla birlikte alıcıyla notere gidin satışı verin bide alıcıya tek başına gelmesini söyleyin ya gülmekten yarıldım . haklısınız bu devirde ben kendime bile güvenemiyorum (evden çıkarken şunu almayacam diyorum ama gidip alıyorum ).bide kibar insanlar kimseye güvenemez mi demekki bugüne kadar kimseden kazık yememiş yada sorun etmiyor yediği kazıkları hat mevzusu o kadar kafanı kurcalamasın bende yaşımın ufak olması itibariyle bir çok arkadaşıma ögrenci hattı tarzı şeyler aldım kendi üzerimden, öyle bi mevzu olabilir YADA ARACI ALACAK KİŞİ GERCEKTEN O TEL HATTININ SAHİBİDİR FAZLA KAZIK YEMEMEK İÇİN Bİ TÜRK TANIDIGINA AÇTIRIYORDUR TELEFONU ( biz türkler olarak yabancılara extradan fazla fiyat koyarak söylediğimiz için) ADAMDA KAZIK YEMEMK İÇİN BU YOLU BULMUŞTUR ....
    offf yabancı polisiye senaryoları gibi oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARAPOYRAZ -- 19 Kasım 2009; 21:43:07 >




  • aman millet böyle şeylere dikkat edin uyanık olun ve kimsenin ayağına gitmeyin. Buna benzer bir olay bizim komşunun başına geldi anlatması uzun sürer hemde işin içinde kadın falanda vardı, yani aracı satacak adamın yanındaki kadın açık saçık giyinmiş ve bizim komşuyu sürekli kesiyormuş falan.
  • Arabanız ne marka idi? Az bulunan bir model mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilimveEdebiyat

    Arabanız ne marka idi? Az bulunan bir model mi?

    volkswagen transporter zibil zibil
  • böyle iş mi olur para göndereyim gel. tamam deyip gitsen ve buluşsanız kendine güven sağlamış olacak. Sonra bir şekilde sizi dolandırmaya çalışacak. Hiç normal bir durum değil. Size nasıl güvenip 200 lira gönderir. Nerden bilecek sizin o parayı alıp gerçekten ankara ya gideceğinizi.

    diğer arkadaşlarda karşı tarafı savunmaya geçmiş. Böyle iş mi olur arkadaşlar. Tanımadığına para gönder hele bu devirde. Normali nedir sen ankara ya gel alışverişi yapsak da yapmasak da yol paranı vereceğim deseydi şüphe olmazdı.
  • Tamam,arabayı görmeden para göndermek mantıklı değil;ama nasıl bir dolandırıcılık olabilir ki?En fazla vazgeçtik derler,zaman kaybı olur sadece.

    Adamlar dolandırıcı ise zaten orada anlaşılır.Parayı almadan arabayı satmazsanız nasıl bir problem olabilir ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    böyle iş mi olur para göndereyim gel. tamam deyip gitsen ve buluşsanız kendine güven sağlamış olacak. Sonra bir şekilde sizi dolandırmaya çalışacak. Hiç normal bir durum değil. Size nasıl güvenip 200 lira gönderir. Nerden bilecek sizin o parayı alıp gerçekten ankara ya gideceğinizi.

    diğer arkadaşlarda karşı tarafı savunmaya geçmiş. Böyle iş mi olur arkadaşlar. Tanımadığına para gönder hele bu devirde. Normali nedir sen ankara ya gel alışverişi yapsak da yapmasak da yol paranı vereceğim deseydi şüphe olmazdı.

    bu karşı tarafı savunuyor kelimesini üstüme alıyorum çünki olaya değişik boyut getiren bi ben varım ama farkındaysanız ben bi ihtimalden bahsettim küçükte olsa . hemen hemen tüm satıcılarımız yabancı, turist denilince fiyatı nerdeyse ikiye katlıyor bunu devletimiz bile yapıyor (ist de müzelere ğirmek için kart alabiliyorsunuz 20liraya ve hepsine üçretsiz giriyorsunuz ama turiste böyle bi hak yok) . kimsenin boşu boşuna günahı alınmamalı kesin dolandırıcı diye gitmeyebilirsin,bana ters bu işler diyebilirsin ama bu işte bi bit yeniği var beni dolandıracak filan diye kesin konuşmak bi müslümana ters BENCE .




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.