Şimdi Ara

İki doz aşı vurulan babam covide yakalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet maalesef bugün test sonucu pozitif geldi. İki doz çin aşısı vurulmuştu. İkinci aşının üzerinden de 20 gün geçti.


    Burun akıntısı, öksürük ve ses değişimi var. Ateşi ve halsizliği henüz yok. Semptomlar çıkalı 2 gün oldu. Umarım hafif geçirir.


    Buradan çıkan sonuç; aşı vurulunca kendimizi sağlama almış olmuyoruz. Lütfen tedbiri elden bırakmayın, ailenize de bıraktırmayın.


    3 GÜN SONRA EDİT:


    Arkadaşlar babamdan bana da bulaştı. Zaten bende de benzer semptomlar başlamıştı. Test yaptırıp emin oldum. Annemle birlikte teste girdik. O negatif çıktı. Semptomu da yok. O da iki doz aşı vurulmuştu.


    Babam şeker hastası olduğu için ona ilaç vermediler. Bugün benim testim pozitif çıkınca filyasyon ekibi Favipiravir ilacını getirdi. Tek seferde 8 tane olmak üzere ilk dozu aldım. Bakalım faydasını görecek miyim.


    Süreçle ilgili merak ettiğiniz şeyler olursa sorabilirsiniz.


    10 GÜN SONRA EDİT:


    Babam hastalığı çok hafif şekilde atlattı. Bende biraz daha fazla semptom oldu. Anneme de bulaşmadı. Aşının çok faydalı olduğunu düşünüyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dış Güçler Temsilcisi -- 4 Haziran 2021; 12:33:46 >







  • Geçmiş olsun hocam. Bugün itibariyle durumu nasıl kendisinin?
  • Aynen kardeşim, malesef %100 bağışıklık sağlamıyor. Bağışıklık sistemimizi tetikleyerek, yakalanma riskini bir nezbe azaltıyor diyelim. Ülkemiz de vaka sayısı 0rı görmeden ve bir kaç ay vaka görülmeden geçmediği sürece, vur patlasın çal oynasın moduna geçemeyiz.

  • halam iki doz sinovac oldu. şeker hastası olduğundan dolayı önceliği vardı. eniştem aşı olamadı malesef. ailecek kovide yakalandırlar daha sonra. eniştem hastanede yatıyor 1 aydır. halam grip şeklinde atlattı.

  • çin aşısı mutasyona duyarlı mı değil mi belli değil ki?

    sinovac hikaye




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 25 Mayıs 2021; 23:5:50 >
  • Bundan çıkan sonuç aşı olmaya gerek yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TTnetlover

    Bundan çıkan sonuç aşı olmaya gerek yok.

    nasıl bu sonuca vardın? ben tam tersine, kovid aşısı olmanın faydası olduğu sonucunu çıkardım bu konudan. yalnız ben gözlük kullanıyorum. senin daha iyi görüp de benim göremediğim bir şey olabilir. anlatırsan faydalanabiliriz.  




    "My brother had COVID really early on, and he and I got the vaccine the same day," she says. "My symptoms subsided in a day or so, but his lasted a week. But we've also seen some who got the vaccine after being sick and they were good to go."


    https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2021/05/21/998639795/coronavirus-faq-i-had-covid-should-i-get-the-vaccine



    bizde yeterince aşı olmadığı için kovide kapılanlara favipiravir veriyorlar anladığım kadarıyla. bu ilacı ben de kullandım. hastalığın seyrine 1/3 oranında iyileşme süresi açısından etki ediyor diye bir yazı okudum.


    ayrıca kovide yakalanıp atlatanlara da keza yine 6 ay boyunca aşı erteleniyor. ama bol aşı olmuş olsa, yukarıda da vermiş olduğum alıntıya bakarsak aşı yapılırdı, hatta yapılmalı diyebilirim.


    tabi aşı olmayınca, yerli aşımız da gecikince..



    kısaca sen daha acımasızsın. aşı olma, takla at diyorsun..  





  • cadde fenerbahçe C kullanıcısına yanıt

    Selamlar. Kusura bakma bildirim gelmediği için geç gördüm mesajını. Babamın durumu iyi. Hafif geçiriyor. Grip gibi. Burun akıntısı ve öksürüğü var ve sesi değişti. Onun dışında iyi olduğunu söylüyor.


    Aşının faydalı olduğunu düşünüyoruz. Umarım böyle atlatır. Çünkü kendisi kronik hastalıkları olan (diabet ile astım) ve son iki yıldır çok ağır bir hastalıkla cebelleşen 62 yaşında bir insan.


    Bu arada babamdan bana da bulaştı ancak mucizevi bir şekilde annemde hiçbir şey yok.

  • TTnetlover T kullanıcısına yanıt

    Bu sonuca nasıl ulaştın anlamadım. Belki fikrinin değiştirir bilmiyorum ama babamdan bana da bulaştı ancak ancak iki doz aşı vurulan annem negatif.


    Üstelik babam da çok ciddi kronik rahatsızlıkları olmasına karşın hafif geçiriyor. Bu şekilde atlatmasını umuyoruz.

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Covid geçirenlere aşının en az 6 ay ertelenmesinin sebebi sanırım ortalama 3-6 ay koruma sağlayan geçici bağışıklık sürecidir. Okuduğum kadarıyla vücutta üretilen antikor ortalama 3-6 ay sonra düşüyor ve yeniden enfekte olma riski gelişiyorç

  • yok be ya, aldatmaca. aşı yok güzel kardeşim, bu sebeple de kovid geçirenlere vuramıyorlar. bak ağır hastalara vurulunca fayda sağlayan bir aşı. kaldı ki ne deniyor? iki kovid aşısı oldu yine de yakalandı. gerçek olan bu cümlenin içinde var zaten. kovid olan ve atlatan 6 ay nasıl yakalanmayacakmış? yakalansa bile hafif etkilerle mi uğraşacak? hadi böyle oldu diyelim. süper taşıyıcılardan bahsediliyor. al sana süper taşıyıcı.  

  • Bakın sinovac bulaşmama garantisi vermiyor ama ağır atlatmamayı ve ölümcül sonuç vermemenin garantisini veriyor. Ama Biontech aşısı bulaşmama garantiside. Veriyor işte arada ki ince fark bu
  • virüslümikrop kullanıcısına yanıt
    Hmm Biontech aşısı bulaşmama garantisi veriyor demek?

    Memnun kalmayınca ürünü iade garantisi de veriyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Hmm Biontech aşısı bulaşmama garantisi veriyor demek?

    Memnun kalmayınca ürünü iade garantisi de veriyor mu?
    Sen yaptırma sana özel İsrail lobisi çip takacak sakın yaptırma 😃👍 senin mekanın Twitter. arkadaşların orada Bil getisın büyük oyununu çözüyor hadi oraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virüslümikrop -- 4 Haziran 2021; 8:57:19 >
  • virüslümikrop kullanıcısına yanıt
    Israil lobisi çip mi takacak?

    Bulaşmama garantisi aşı ürün iade garantisi de veriyormu diye sordum sadece, siz Tivit Bill falan diyorsunuz :)

    Siz iyi misiniz ?
  • Ulan ne ısrarcı insanlarsınız millet ölüyor aşı olalım diyoruz hala dalga geçiliyor. Ne geçiyor elinize ortada bir pandemi var ve bulunmuş bir aşı var. Hala işi dalgaya vuruyorsunuz yazık valla.Cahil bir toplum ya ne diyeyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virüslümikrop -- 4 Haziran 2021; 9:29:24 >
  • quote:

    Ulan ne ısrarcı insanlarsınız millet ölüyor aşı olalım diyoruz hala dalga geçiliyor. Ne geçiyor elinize ortada bir pandemi var ve bulunmuş bir aşı var. Hala işi dalgaya vuruyorsunuz yazık valla.Cahil bir toplum ya ne diyeyim

    Dalga geçmedim ki. Aşı bi sürü garanti veriyor, yan etki yapmama, bulaşmama garantisi vs. veriyor dediğiniz ben de üründen memnun kalınmazsa iade garantisi de veriyor mu dedim, bilinçli tüketici olarak bi soru sordum, siz "cahil bir toplum" diye cevap verdiniz. onu da biraz açar mısınız? Türk Halkı cahil ve senin her tarafından bilgi mi fışkırıyor? Anlatın herkes bilginizden istifade etsin.
    @virüslümikrop
  • İyi işte kardeş şeker hastası ve ilaç kullanamıyor olmasına rağmen hafif geçiriyormuş adamcağız tam olarak derdin nedir? Aşı ölümsüzlük iksiri değil zaten amaç büyük oranda herkesin hastalığı belirtisiz veya az belirtiyle geçirmesini sağlamak zaten.
  • Babam hastalığı çok hafif şekilde atlattı. Aşının faydalı olduğuna yüzde 100 eminiz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.