Şimdi Ara

İHLAS AURA CLEANMAX VE DİGER SAGLIK ROBOTLARI HAKINDA GÖRÜŞLERİNİZ ACİİİİLLL GEREKLİ!!! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
592
Cevap
5
Favori
463.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle topladığım verileri paylaşayım::::

    hepa filtreler 0.3 mikrondan büyükl partikülleri % 99.97 oranında tutuyorlar... akarlar 5-55 mikron boyutlarındadır.. yani bu filtreler için çok büyüktürler..


    sulu sistemler nekadar toz tutabiliyor????

    mukayese yapacak olursak..... elektirikli süpürgenin çıkışındaki filtreye bakmak gösterge olacakdır....
    yani çıkıştaki filtresi daha geç kirleniyorsa , sulu filtrasyonun etkinliğinden bahsedebiliriz...

    tanıtıma geldiler: clenmax
    elektirik süpürgemizi istediler. hani arkasından toz çıkacak ya ... toz filan çıkmadı dogal olarak...


    sulu sistemi etkinliğini anlamanızın bir yolu daha var:::
    clenmax ın arasındaki çıkıştaki filtreyi çıkarın, çalıştırırken karanlıkta ışık tutun bakalım, okadar övdüğünüz makina nasıl toz çıkarıyor???

    bu durumda şunu anlamak gerekiyor çıkıştaki filtre tozu tutuyor...bu durumda

    olay filtrede bitiyor..

    bu durumu ölçmenin yolu şu::
    clen maxda da hepa 13 filte olduğunu varsayarsak ki öyledir sanırım..

    susuz hepa 13 filtreli başka bir cihazlada aynı süre çalışması sonucunda,,, aynı şekilde halı temizlenirse

    çıkıştaki filtreye bakınca sulu sistemde daha az kirlendiğini ummanız lazım.. ( hani sulu sistem kiri tutuyor ya) ama öyle olmayacagı açık ve net bir durum .


    burda tecrübeli biri şunu yapmalı
    hepa filtresi olmayan sulu bir sistem tozu nekadar tutabiliyor ??? filtreyi söküp öyle bakmalı,, ve kanımca toz çıkışını görecektir..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: woloahl

    bendede philips home hero var 400 watt emiş gücü var arkasında hepa filtreli hani tanıtım yada show desek daha doğru olur onda ışıkla gösteriyorlarya bizim makinadan bişey çıkmadı baya bozuldu tanıtım görevlisi ve her üründen pay aldıklarından hiç şüphem yok

    aynen 9170 de ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: napolyonneron

    yorumların hepsını okudum bende biraz aarastırmaya karar verdım ..
    izninizle arastırmalarımı sızınle paylasmak ısterım...
    temizlik robotu .sulu sıstem supurgeler.. toz torbalı supurgeler.. ve kuru sıstem supurgeler..
    hangıssı ve hangı marka daha ıyı ve hangısı daha kullanıslı ayrıntılı olarak ogrendım..
    oncelıkle toz torbalı supurgelerın ve kuru sıstem supurgelerın hava gırıs .fılıtre ve hava cıkıs sıstemlerıne bakacak olursak ..
    ne kadar kuvvetlı cekeerse ceksın yada ne kadar guclu emıs gucu olursa olsun bu sadece temızlık yapmak olmadıgı kannatıne vardım..
    cunku sadece gırıs degıl temızlık ıcın cıkısda cok onemlı bır konu..
    nedenı:bu tur supurgeler yada temızlık aracları fılıtre sıstemı ıle calıstıkları ıcın ve ıcerısıne aldıkları bu guclu hava akımını dısarı cıkarmak zorunda oldukları ıcın
    fılıtrelerın sadece bellı bır mıktar gorev yaptıklarını ayrıca cok kısa bır zamanda yapması gereken gorevın sadece %10 kadar dusurduklerını anlamıs bulunuyorum..
    yanı bu durumda yaaa o fılıtreler cok kısa zamanda degısıp cok kısa bır temızlık yapılarak kullanılacak yada benım gorusumce hıc kullanmayacaksın..

    Sulu sıstem supurgelerde ıse vakumlama dırek suyun ıcerısıne havayı malesef tam olarak gommee ıslemı yapamıyor oda fılıtrelı klasık supurgeler gıb sadece kaba pıslıgı alabılıyor..

    ve bu tur kaullanımlarda daha tehlıkelı bır durum ortaya cıkıyor kı malesef o ınce toz ve ıcerısınde olan akarla mıteler dıye adlandırılan zararlı bakterılerın uzunca bır sure havada kalmasını ve bunları dırek olarak cıgerlerımıze kabul etmemızı saglıyor..


    BURADAN SU DUSUNCE CIKIYOR ELEKTIRIK SUPURGELERI KESINLIKLE KULLANILABILECEK BIR URUN DEGILDIR..

    bunun sonucunda bu benı dıger alternatıf urunlere yonelmemı sagladılar..

    evet temızlık robotları. nedır ne ıse yararlar..

    yaklasık olarak bu ıslerı yapan 5 cıhazı yakından ızleme ve arastırma yapma kararı aldım..

    cok guclu emıs gucu olan bu sıstemlerın en guzel ozellıgı ıse supurge dedgımız zararlı urunlere gore ınanılmaaz bır hava emıs gucu olmasına ragmen dısarı ınce toz(gozle goremedıklerımız) vermemesıdır..
    Bu tur sıtemler havayı dırek suya gomerek suyu fılıtre olarak kullanıyor..
    ayrıca hava ve suyu ayrıstırma ozellıgıne sahıp motor haznesınde ozel (speretor) dedıgımız parca ıle ozellıkle ınce tozların da dahıl olmak uzere suda kalmasını ve ayrıca fılıtre gıbı ılk kullanımda tıkanma ozellıgının olmaması cıkısında sıfır kırlı hava olarak tertemız bır havayı dısarı verebılmesı mukkemmel sonuc olarak nıtelendırıyor..

    markalara gelırsek :
    bu ısın aga babası :raınbow amaaaa...
    malesef arkadaslarımızın dedıgı gıbı pıyasadakı degerı ınanılmaz fıyatlarda 5 bın tl arasında degısebılıyor..
    normal bır aaılenın yada ust gelırlı Bır aılenın dahı bunu alıp sadece supurge gıbı dusunmesı ve kullanması akla ve mantıgada dogru gelmez kı ben zaten almam
    ama suda varkı kesınlıkle bu adamlkar bu aletı gercekten cok saglam ve gercekten ısının ehlı bır sey yapması ıcın cıkarmıslar..

    ıkıncı en ıyı marka : cleanmax
    pıyasada raınbow ıle karsılastırıldıgında 1700 tl cıvarında gıdıyor

    farkını arastırdım : calısma sıstemı ıyı sankı raınbowdan kopya edılmıs bır sıstem gıbı aynı gorevlerı yapabılıyor..
    bızımkıler bu ısı bıraz daha ılerı goturmusler govde ve seffaf su haznesını polıper gıbı kırılmaz bır markadan yapmıslar ve ozellıkle hortum sıstemı son cıkan durumunda ıse harıka bır sekılde dızayn ve saglamlık katmıslar..
    bunun yanında uzaktan kumandalı otomatık ve 5 devırlı sıstemı ıse dahada sık bır kullanım sunmuslar..

    dıger markaları da test ettım (OLUMSUZKLUK TESKIL ETMEMESI ACISINDAN ISIM VERMIYECEGIM )ancak bundan daha sonrakı markalar sadece calısma prensıbı bunlar gıbı olmasına ragmen hammaddesınde kullandıkları malzemeler
    malesef cok zayıf ve fıyat acısından cok az bır fıyat farkı ıle satılmaktadır ve kullanım surelerı bu ıkı marka ıle kıyaslandıgında.
    sadece en fazla 1 yıl sonra dagılmaya baslıyorlar..


    Tabıkı bunun yanında servıs hızmetlerı ve yedek parca hızmetlerınıde arastırmak gerekıyor..
    bu ıkı markanın teknık garantı ve servıs hızmetlerı guclu dıgerlerı ıse sadece satısda kalıyor
    Burada dıger markaları kotulemek amacı ıle degıl bu yazdıklarım (belkı yetısemıyorlar belkıde ıyı bır organızasyon yapamadıklarından olabılır)
    Arkadaslar son soz olarak sunu demek ıstıyorum ..
    eger gercekten temızlık dersek KESINLIKLE TEMIZLIK ROBOTU

    VE GUCUN YETIYORSA RAINBOW YETMIYORSA CLEANMAX DERIM..

    (YAZILARIMDA IMLA HATALARI OLABILIR ACELE BIR SEKILDE GECE 2.5 GIBI YAZDIM KUSURMA BAKMAYINIZ LUTFEN) DAHA AYRINTILI YAZMAK ISTERDIM TABIKI :)

    şunu sormadan edemeyecem peki neden çıkıştaki filtre,,, ciddi kirleniyor....( hani su lu sistem çok ciddi filtre ediyor ya ? )

    peki çıkıştaki fitre kendisine gelen tozun nekadarını tutabiliyor....


    clenmax tanıtımında yanılsamalar var......

    1: tuttugu kiri suyun içinde tutarak size gözteriyor... oysa diğer hepa filtrelilerde de torbayı aynı suda yıkadığınızı düşünün gene kirlenecektir. yani hepa filtrelilerde tutulan kiri göremiyorsunuz... bu nedenlede mukayese yapamazsınız...
    2: ÇIKIŞTAN TOZ ÇIKTISINI GÖSTERİYORLAR:: bu da yanıltıcı çünkü kıyaslanan süpürgeler zaten hepa filtresiz modeller.. yani çogu kişide bu forumda torbalılarla kıyaslarken hangi marka torbalıyla kıyasladığını açık olarak söylemiyor.. oysa hepa filtre 14 ve 14 lerin arkasında da toz görmezsiniz.
    3: ter temiz halıyıda tıkarsanız clen max ile , temiz halının yüzeyinde turbu fırçası yüni pamuk elyaf parçaları oluşturuyor ve süpürge suyun içinde bunları gösteriyorlar . oysa tutulanlar kir değil, halının yada yatagın yüzeyinin turbo fırça ile parçalanmış yüzey dokusuna ait parçacıklardır size gösterilen...
    4. clen maxın çıkıştaki filtreyi sökün , cihazı çalıştırın çıkan toza bakın. güçlü ışık altında , ozaman soru şu olcak hani sulu filtreleme tüm tozu tutuyordu?? bu durumda soru şu sulu sistem tozların nekadarını tutuyor.. filtre tozun nekadarını tutuyor...???


    tanıtımdaki yanılsamalar bunlar...


    bir allahın kulu çıkıp şunu demeli ,, çıkıştaki filtreyi sökersek toz partiküllerinin % kaçı su içinde tutulur . buna yanıt verebilecek bir yetkili var mı?? ben tahmini bir deger verecem , sadece sulu sistem partiküllerin ancak ve ancak % 50 - 80 ini tutabilir...... asıl filteleme çıkıştaki hepa filtrelemede % 99.97 performan sunan hepa filtrede iş bitiyor. kanımca..


    ayrıca bu cihazın emiş gücü nedir .. 150 w mı ????? halıyı dövüyor dediğiniz fırça aslında halının yüzeyinden parçacıklar alıyor... halı yıkamadan gelen en tamiz halıyıda yıkasanız kir diye size aslında halının parçalarını gösteriyorlar..


    bu arada şunuda belirtmeden edemiyecem eger sadece sulu sistem tozun % 90 ını bile tutabilseydi..... çıkıştaki hepa filtre nin ömrü 10 kat artardı , ve 6 ay yerine en az 5 yıl olmalıydı... yani tozu tutan asıl mekanizme hepa filtre oluyor sulu sistemlerde.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtxpp -- 20 Aralık 2011; 0:59:49 >




  • Genel olarak inceledim ben de fikirlerimi söylemek isterim. Bir kere 12 senedir Philips kullanıcısıyım.Ve 12 senedir 2.philips süpürgem. Memnun muyum. Kesinlikle HAYIR... Bir daha asla Philips almam. Kimseye de tavsiye etmem.İlk aldığımda halıyı yerinden kaldıran süpürge birkaç temizlikten sonra çekiş gücü tamamen bitiyor. Hem de Philipsin hep son çıkardığı en güzel modelleriydi bunlar.Ben de araştırıyorum şu anda. Auranın tanıtımını izledim. Eksileri çok fazla büyük ve çok pahalı. Burada gürültülü de yazılmış ben ona dikkat etmemişim.Kullananlar memnun olduklarını söylüyorlar.Ben de şu anda araştırma aşamasındayım.Ama asla philips almam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mıragen

    Genel olarak inceledim ben de fikirlerimi söylemek isterim. Bir kere 12 senedir Philips kullanıcısıyım.Ve 12 senedir 2.philips süpürgem. Memnun muyum. Kesinlikle HAYIR... Bir daha asla Philips almam. Kimseye de tavsiye etmem.İlk aldığımda halıyı yerinden kaldıran süpürge birkaç temizlikten sonra çekiş gücü tamamen bitiyor. Hem de Philipsin hep son çıkardığı en güzel modelleriydi bunlar.Ben de araştırıyorum şu anda. Auranın tanıtımını izledim. Eksileri çok fazla büyük ve çok pahalı. Burada gürültülü de yazılmış ben ona dikkat etmemişim.Kullananlar memnun olduklarını söylüyorlar.Ben de şu anda araştırma aşamasındayım.Ama asla philips almam.

    philips yada başka marka açısından bakmıyorum...( bendeki makina 9170 dedim sadece, en iyisi demedim.. şu anki bilgilerimle daha iyi cihaz bulabilirdim sanırım)..

    olayın sadece fiziksel yönüne bakıyorum...

    süpürgenin dışarı bıraktıgı toz açısından degerlendirmeye çalıştım...

    a yada b markası olması önemli değil.. çıkıştaki filtreniz en az hepa 13 olsun diyorum........

    hepa filte de tıkandıkça emiş gücü azalacaktır.. bu tüm süpürgeler için geçerlidir . sulu sistemlerde de çıkıştaki hepa filtre tıkandıkça emiş düşecektir...

    hepa 14 olsun ,, bu filternin yüzey alanıda nekadar geniş olursa okadar iyi olur .... çekiş gücü daha geç azalır , emiş gü gücü daha effektif olur.. direnç az olduğu için çıkıştaki hava akış hızı azalır , bu nedenlede filtre süzme efffektiviteside artar.. ömrüde uzar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtxpp -- 20 Aralık 2011; 22:38:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtxpp

    quote:

    Orijinalden alıntı: napolyonneron

    yorumların hepsını okudum bende biraz aarastırmaya karar verdım ..
    izninizle arastırmalarımı sızınle paylasmak ısterım...
    temizlik robotu .sulu sıstem supurgeler.. toz torbalı supurgeler.. ve kuru sıstem supurgeler..
    hangıssı ve hangı marka daha ıyı ve hangısı daha kullanıslı ayrıntılı olarak ogrendım..
    oncelıkle toz torbalı supurgelerın ve kuru sıstem supurgelerın hava gırıs .fılıtre ve hava cıkıs sıstemlerıne bakacak olursak ..
    ne kadar kuvvetlı cekeerse ceksın yada ne kadar guclu emıs gucu olursa olsun bu sadece temızlık yapmak olmadıgı kannatıne vardım..
    cunku sadece gırıs degıl temızlık ıcın cıkısda cok onemlı bır konu..
    nedenı:bu tur supurgeler yada temızlık aracları fılıtre sıstemı ıle calıstıkları ıcın ve ıcerısıne aldıkları bu guclu hava akımını dısarı cıkarmak zorunda oldukları ıcın
    fılıtrelerın sadece bellı bır mıktar gorev yaptıklarını ayrıca cok kısa bır zamanda yapması gereken gorevın sadece %10 kadar dusurduklerını anlamıs bulunuyorum..
    yanı bu durumda yaaa o fılıtreler cok kısa zamanda degısıp cok kısa bır temızlık yapılarak kullanılacak yada benım gorusumce hıc kullanmayacaksın..

    Sulu sıstem supurgelerde ıse vakumlama dırek suyun ıcerısıne havayı malesef tam olarak gommee ıslemı yapamıyor oda fılıtrelı klasık supurgeler gıb sadece kaba pıslıgı alabılıyor..

    ve bu tur kaullanımlarda daha tehlıkelı bır durum ortaya cıkıyor kı malesef o ınce toz ve ıcerısınde olan akarla mıteler dıye adlandırılan zararlı bakterılerın uzunca bır sure havada kalmasını ve bunları dırek olarak cıgerlerımıze kabul etmemızı saglıyor..


    BURADAN SU DUSUNCE CIKIYOR ELEKTIRIK SUPURGELERI KESINLIKLE KULLANILABILECEK BIR URUN DEGILDIR..

    bunun sonucunda bu benı dıger alternatıf urunlere yonelmemı sagladılar..

    evet temızlık robotları. nedır ne ıse yararlar..

    yaklasık olarak bu ıslerı yapan 5 cıhazı yakından ızleme ve arastırma yapma kararı aldım..

    cok guclu emıs gucu olan bu sıstemlerın en guzel ozellıgı ıse supurge dedgımız zararlı urunlere gore ınanılmaaz bır hava emıs gucu olmasına ragmen dısarı ınce toz(gozle goremedıklerımız) vermemesıdır..
    Bu tur sıtemler havayı dırek suya gomerek suyu fılıtre olarak kullanıyor..
    ayrıca hava ve suyu ayrıstırma ozellıgıne sahıp motor haznesınde ozel (speretor) dedıgımız parca ıle ozellıkle ınce tozların da dahıl olmak uzere suda kalmasını ve ayrıca fılıtre gıbı ılk kullanımda tıkanma ozellıgının olmaması cıkısında sıfır kırlı hava olarak tertemız bır havayı dısarı verebılmesı mukkemmel sonuc olarak nıtelendırıyor..

    markalara gelırsek :
    bu ısın aga babası :raınbow amaaaa...
    malesef arkadaslarımızın dedıgı gıbı pıyasadakı degerı ınanılmaz fıyatlarda 5 bın tl arasında degısebılıyor..
    normal bır aaılenın yada ust gelırlı Bır aılenın dahı bunu alıp sadece supurge gıbı dusunmesı ve kullanması akla ve mantıgada dogru gelmez kı ben zaten almam
    ama suda varkı kesınlıkle bu adamlkar bu aletı gercekten cok saglam ve gercekten ısının ehlı bır sey yapması ıcın cıkarmıslar..

    ıkıncı en ıyı marka : cleanmax
    pıyasada raınbow ıle karsılastırıldıgında 1700 tl cıvarında gıdıyor

    farkını arastırdım : calısma sıstemı ıyı sankı raınbowdan kopya edılmıs bır sıstem gıbı aynı gorevlerı yapabılıyor..
    bızımkıler bu ısı bıraz daha ılerı goturmusler govde ve seffaf su haznesını polıper gıbı kırılmaz bır markadan yapmıslar ve ozellıkle hortum sıstemı son cıkan durumunda ıse harıka bır sekılde dızayn ve saglamlık katmıslar..
    bunun yanında uzaktan kumandalı otomatık ve 5 devırlı sıstemı ıse dahada sık bır kullanım sunmuslar..

    dıger markaları da test ettım (OLUMSUZKLUK TESKIL ETMEMESI ACISINDAN ISIM VERMIYECEGIM )ancak bundan daha sonrakı markalar sadece calısma prensıbı bunlar gıbı olmasına ragmen hammaddesınde kullandıkları malzemeler
    malesef cok zayıf ve fıyat acısından cok az bır fıyat farkı ıle satılmaktadır ve kullanım surelerı bu ıkı marka ıle kıyaslandıgında.
    sadece en fazla 1 yıl sonra dagılmaya baslıyorlar..


    Tabıkı bunun yanında servıs hızmetlerı ve yedek parca hızmetlerınıde arastırmak gerekıyor..
    bu ıkı markanın teknık garantı ve servıs hızmetlerı guclu dıgerlerı ıse sadece satısda kalıyor
    Burada dıger markaları kotulemek amacı ıle degıl bu yazdıklarım (belkı yetısemıyorlar belkıde ıyı bır organızasyon yapamadıklarından olabılır)
    Arkadaslar son soz olarak sunu demek ıstıyorum ..
    eger gercekten temızlık dersek KESINLIKLE TEMIZLIK ROBOTU

    VE GUCUN YETIYORSA RAINBOW YETMIYORSA CLEANMAX DERIM..

    (YAZILARIMDA IMLA HATALARI OLABILIR ACELE BIR SEKILDE GECE 2.5 GIBI YAZDIM KUSURMA BAKMAYINIZ LUTFEN) DAHA AYRINTILI YAZMAK ISTERDIM TABIKI :)

    şunu sormadan edemeyecem peki neden çıkıştaki filtre,,, ciddi kirleniyor....( hani su lu sistem çok ciddi filtre ediyor ya ? )

    peki çıkıştaki fitre kendisine gelen tozun nekadarını tutabiliyor....


    clenmax tanıtımında yanılsamalar var......

    1: tuttugu kiri suyun içinde tutarak size gözteriyor... oysa diğer hepa filtrelilerde de torbayı aynı suda yıkadığınızı düşünün gene kirlenecektir. yani hepa filtrelilerde tutulan kiri göremiyorsunuz... bu nedenlede mukayese yapamazsınız...
    2: ÇIKIŞTAN TOZ ÇIKTISINI GÖSTERİYORLAR:: bu da yanıltıcı çünkü kıyaslanan süpürgeler zaten hepa filtresiz modeller.. yani çogu kişide bu forumda torbalılarla kıyaslarken hangi marka torbalıyla kıyasladığını açık olarak söylemiyor.. oysa hepa filtre 14 ve 14 lerin arkasında da toz görmezsiniz.
    3: ter temiz halıyıda tıkarsanız clen max ile , temiz halının yüzeyinde turbu fırçası yüni pamuk elyaf parçaları oluşturuyor ve süpürge suyun içinde bunları gösteriyorlar . oysa tutulanlar kir değil, halının yada yatagın yüzeyinin turbo fırça ile parçalanmış yüzey dokusuna ait parçacıklardır size gösterilen...
    4. clen maxın çıkıştaki filtreyi sökün , cihazı çalıştırın çıkan toza bakın. güçlü ışık altında , ozaman soru şu olcak hani sulu filtreleme tüm tozu tutuyordu?? bu durumda soru şu sulu sistem tozların nekadarını tutuyor.. filtre tozun nekadarını tutuyor...???


    tanıtımdaki yanılsamalar bunlar...


    bir allahın kulu çıkıp şunu demeli ,, çıkıştaki filtreyi sökersek toz partiküllerinin % kaçı su içinde tutulur . buna yanıt verebilecek bir yetkili var mı?? ben tahmini bir deger verecem , sadece sulu sistem partiküllerin ancak ve ancak % 50 - 80 ini tutabilir...... asıl filteleme çıkıştaki hepa filtrelemede % 99.97 performan sunan hepa filtrede iş bitiyor. kanımca..


    ayrıca bu cihazın emiş gücü nedir .. 150 w mı ????? halıyı dövüyor dediğiniz fırça aslında halının yüzeyinden parçacıklar alıyor... halı yıkamadan gelen en tamiz halıyıda yıkasanız kir diye size aslında halının parçalarını gösteriyorlar..


    bu arada şunuda belirtmeden edemiyecem eger sadece sulu sistem tozun % 90 ını bile tutabilseydi..... çıkıştaki hepa filtre nin ömrü 10 kat artardı , ve 6 ay yerine en az 5 yıl olmalıydı... yani tozu tutan asıl mekanizme hepa filtre oluyor sulu sistemlerde.....













  • emrahsnr
    öncelikle desteğin için teşekkür ama,,




    kafamı kurcalayan birkaç soru daha var ? bu sorulara kimse somut yanıt vermedi.....
    clenmax arge mühendislerinden net yanıtlar bekliyorum,,

    bu forumu okuyan 10 larca clenmax pazarlamacısı var,, clen max arge mühendislerinden, destek istesinler ve sorularıma somut yanıtlar versinler..


    1. sulu filtrasyon sizce tek başına tozların nekadarını tutabiyor?? hepa filtreyi söküp baksınlar...
    2. hepa 13 filtreler 0.3 mikron üstü partikülleri tutabiliyor. 0.3 mikrondan küçükleri hemen hiç tutamaz . oysa 0.3 mikrondan küçük partiküller ve alerjenler vardır muhakkakki,,,,, akar feçesleri ve içerisinde ki kimyasal partiüller..
    sulu filtrasyon daha küçük partikülleride tutabilir. az da olsa.. sulu filtreasyonsan çıkan hepa filtreden geçmeyen havayı,,,,,
    eger minicik hava baloncukları şeklinde en az 1 metre derinliğindeki suyun,, ve üzeinde en az 1 litre deriliğindeki saf alkolün içinden filtre edebilseydik ,,, ama bunu arge mühendisleri yapmalıydı....
    bu 1 metre lik derinlikteki hava ve alkol ile filtrasyon sonucunda, suda ve yagda eriyebilen bileşiklerin en az % 99 unu çözüp, atılan hava hacminide dikkate alıp, bu su yada alkoldeki çözüşen maddelerin analizini yapabi,lseydik ( ki arge mühendisleri bunu yapmış olmalıydı yada daha effektif yöntemler kullanmış olmalılardı...)) sorumuza yanıt alabilirdik..

    clen max ı tanıtanlara satanlara sorum şu:: arge mühendislerine danışsınlar

    2 soruma yanıt versinler,,, varsa bilimsel makalelerinide yayınlasınlar...

    1: tek başına sulu filtrasyon ( hepa filtre olmadan) : 0.3 mikrondan büyük partiküllerin % kaçını temizliyor ,( hepa filtreler tamamını temizler)

    2. sulu sistem 0.3 mikrondan küçük partikül ve kimyasalların % kaçını filtre edebiliyor... ( hepa filtreler hiçbirini temizleyemez)

    bu 2 soruya yanıt vermeden kimse sulu sistemleri savunmasın bana.... ( firmaya ve Arge mühendislerinize danışın lütfen bu 2 soruya yanıt veren makale adreslerinizi gönderin diyecem. ama tek bir yanıt verilecegini sanmıyom)

    uzm dr M.Ö:

    benim bilimsel olarak söylebilecegim realite şudur : HEPA 13-14 FİLTLELER TOZ VE PARTİKÜLLERİN % 99.997 SİNİ TUTARLAR..
    O.3 MİKRON DAN BÜYÜK PARTİKÜLLERİ TUTARLAR...

    SİZLERDENSE SULU SİSTEMİ DESTEKLEYEBİLECEK BİLİMSEL VERİLER BEKLİYORUM....

    ben marka ve süpürgeleri tanımam bilmem...... fazla.. ama sizlerden sulu sistemleri savunabilecek bilimsel makaleler bekliyorum...
    hatta bu sorulara yanıt veremeyen clenmax tanıtıcıları mümkünse bu sorulara yanıt vermeden,, aletlerini inanarak güvenerek savunmasınlar,,
    pazarlamacılık yapmasınlar... madem yapıyorlar bir iş . arkasında dursunlar ve araştırıp bu 2 soruma net yanıt versinler ..



    bekliyorum.. saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtxpp -- 21 Aralık 2011; 0:10:39 >




  • ne sulu sistemler ne de torbasız sistemler içime sindi.

    sebeplerini ise benim dışında çok güzel açıklayan arkadaşlar olmuş. o yuzden bir daha yazmıcam.

    ben hepa14 filtreli, toz torbalı nilfisk extreme x300 aldım ve çok da memnunum...emiş gücü de çok yüksek (600/400 w). aksesurları (3 buyuk 3 de kucuk başlık var) da oldukça iyi. turbo başlığı da var.
    suyu boşaltma derdim yok. haznenin içindeki tozu, etrafa tozutmadan boşaltma derdim yok...

    herşey gayet temiz...

    iyi ki bunu almışım :)
  • bu makina benim dikkatimi çekti::

    çünkü


    1 hepa 14...
    2. hepa filtre yüzey alanı geniş ( emiş gücü daha effektif olur..) ömrüde daha uzun olur...


    açıkcası bu 2 özelliği dikkatimi çekmişti... ve markanın bu iş üzerinde yogunlaşmış olması....

    ve ne kadar güvenilir bilmem ama hepa filte referansları güvenirliği konusunda destek olanlar dikkatimi çekmişti..


    açıkçası turbo fırçasıda dikkkatimi çekti...


    turbu fi,ltresi bana bişey ifade etmesede bayanlar o kobuda takılıyorlar biraz...

    bu x300 ün hepa filtre fiyatları nedir....???? yıkanıyormu ???
    bulunabiliyormu ?????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtxpp -- 21 Aralık 2011; 0:21:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtxpp

    bu makina benim dikkatimi çekti::

    çünkü


    1 hepa 14...
    2. hepa filtre yüzey alanı geniş ( emiş gücü daha effektif olur..) ömrüde daha uzun olur...


    açıkcası bu 2 özelliği dikkatimi çekmişti... ve markanın bu iş üzerinde yogunlaşmış olması....

    ve ne kadar güvenilir bilmem ama hepa filte referansları güvenirliği konusunda destek olanlar dikkatimi çekmişti..


    açıkçası turbo fırçasıda dikkkatimi çekti...


    turbu fi,ltresi bana bişey ifade etmesede bayanlar o kobuda takılıyorlar biraz...

    bu x300 ün hepa filtre fiyatları nedir....???? yıkanıyormu ???
    bulunabiliyormu ?????



    yıkanabilir denmelerine aldanmayın. yıkanabilir dense bile, filtre özelliği yıkandığı takdirde azalıyor. yeisiyle değiştirmek en güzeli.

    ben süpürgeyi deveyuku.comdan aldım. alırken de aynı yerden 5litoz torbasını da aldım. filtreleri ise genel mudurluğu ile yaptıgım görüşmede kendilerinin temin edebileceğini ya da servislerden alınabileceğini öğrenmiştim.

    hepa filtre fiyatını şu an hatırlamıyorum. yarın şirket bilgisayarından bakarak eski maillerden öğrenebilirim. buraya da yazarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    ne sulu sistemler ne de torbasız sistemler içime sindi.

    sebeplerini ise benim dışında çok güzel açıklayan arkadaşlar olmuş. o yuzden bir daha yazmıcam.

    ben hepa14 filtreli, toz torbalı nilfisk extreme x300 aldım ve çok da memnunum...emiş gücü de çok yüksek (600/400 w). aksesurları (3 buyuk 3 de kucuk başlık var) da oldukça iyi. turbo başlığı da var.
    suyu boşaltma derdim yok. haznenin içindeki tozu, etrafa tozutmadan boşaltma derdim yok...

    herşey gayet temiz...

    iyi ki bunu almışım :)

    turba başlık,havayla mı çalışıyor,makinaya ayrı bir elektrik girişiyle bağlı mı?
  • araştırmalarım devam ediyor...



    filtre sınıfı ; etkinlik...
    epa 10 , %85
    e 11 , %95
    e 12 , % 99.5

    hepa 13 , 99.97 High Efficiency Partikül Air filter
    hepa 14, 99.995



    ulpa 15 , 99. 9995 ULPA Filtre (Ultra Low Penotration Air Filters)
    ulpa 16 , 99. 99995

    ulpa 17, 99. 999995




    + HEPA FİLTRE (High Efficiency Particulate Air Filter) Yüksek Verimlilikte Hava Partikül Filtresi:

    DOP (Diocytile Phathalate) Test verimi % 99,97 olan filtredir. Yani 0.3 mikronluk partikülleri % 99.97 oranında tutan 10.000 adet partikülden en fazla 3 tanesini geçiren filtredir. En önemli özellikleri yüksek kapasiteli olmalarıdır. 610x610 mm Ölçülerindeki bir HEPA filtre en az 600 m3 hava geçirebilir.




    ev içi hava temizleme cihazlarını araştırmadan durmadım tabi::: bu konuda tezler var...verimlilikleri mukayeseli degerlendirmişler...

    sulu ev içi hava sistemleri varmı diye araştırdım. hani sulu sistem hava temizlemede daha effektif olur ya dedim::: bulamadım.. sonrada bu konuda mühendislik düzeyinde üretim yapılmamış, yani bu adamlar salakmı dedim ben olsam sulu sistemle ev havasını temizlerdim tertemiz hava olur du :):) diye düşünen olmadımı acaba dedim:):)

    ev içi hava temizliğinde , hepa ve eloktrastatik mekanizmalı sistemler kullanılmış.. hava temizliğinde sulu sistem diye birşey yok yani..

    partikül ölçen aletler var bu arada .. mutlaka ölçümler yapılmıştır ....


    ev içi hava temizlemede amaç havayı süzüp, havadaki partikül sayısını minumum düzeye indirmek için çabalamaktadır.. yanı çıkışında en az partikülü havaya salmalıdır.. bu nedenle hava filtrasyonu yapmaktadırlar... bu nedenle hava temizleme sistemlerini aaştırdım....


    saygılar.....




    şimdilik hala sulu sistem elektirik süpürgelerinin tamamen kandırmaca olduğu düşüncesi ciddi derecede güçlendi.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtxpp -- 21 Aralık 2011; 20:07:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhas

    quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    ne sulu sistemler ne de torbasız sistemler içime sindi.

    sebeplerini ise benim dışında çok güzel açıklayan arkadaşlar olmuş. o yuzden bir daha yazmıcam.

    ben hepa14 filtreli, toz torbalı nilfisk extreme x300 aldım ve çok da memnunum...emiş gücü de çok yüksek (600/400 w). aksesurları (3 buyuk 3 de kucuk başlık var) da oldukça iyi. turbo başlığı da var.
    suyu boşaltma derdim yok. haznenin içindeki tozu, etrafa tozutmadan boşaltma derdim yok...

    herşey gayet temiz...

    iyi ki bunu almışım :)

    turba başlık,havayla mı çalışıyor,makinaya ayrı bir elektrik girişiyle bağlı mı?

    standart verilen turbo başlık hava ile çalışıyor. opsiyonel olarak alınabilen elektro nozzle ise dediğiniz gibi elektrik ile. makinede, electro nozzle çıkışı bulunmakta.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtxpp

    araştırmalarım devam ediyor...



    filtre sınıfı ; etkinlik...
    epa 10 , %85
    e 11 , %95
    e 12 , % 99.5

    hepa 13 , 99.97 High Efficiency Partikül Air filter
    hepa 14, 99.995



    ulpa 15 , 99. 9995 ULPA Filtre (Ultra Low Penotration Air Filters)
    ulpa 16 , 99. 99995

    ulpa 17, 99. 999995




    + HEPA FİLTRE (High Efficiency Particulate Air Filter) Yüksek Verimlilikte Hava Partikül Filtresi:

    DOP (Diocytile Phathalate) Test verimi % 99,97 olan filtredir. Yani 0.3 mikronluk partikülleri % 99.97 oranında tutan 10.000 adet partikülden en fazla 3 tanesini geçiren filtredir. En önemli özellikleri yüksek kapasiteli olmalarıdır. 610x610 mm Ölçülerindeki bir HEPA filtre en az 600 m3 hava geçirebilir.




    ev içi hava temizleme cihazlarını araştırmadan durmadım tabi::: bu konuda tezler var...verimlilikleri mukayeseli degerlendirmişler...

    sulu ev içi hava sistemleri varmı diye araştırdım. hani sulu sistem hava temizlemede daha effektif olur ya dedim::: bulamadım.. sonrada bu konuda mühendislik düzeyinde üretim yapılmamış, yani bu adamlar salakmı dedim ben olsam sulu sistemle ev havasını temizlerdim tertemiz hava olur du :):) diye düşünen olmadımı acaba dedim:):)

    ev içi hava temizliğinde , hepa ve eloktrastatik mekanizmalı sistemler kullanılmış.. hava temizliğinde sulu sistem diye birşey yok yani..

    partikül ölçen aletler var bu arada .. mutlaka ölçümler yapılmıştır ....


    ev içi hava temizlemede amaç havayı süzüp, havadaki partikül sayısını minumum düzeye indirmek için çabalamaktadır.. yanı çıkışında en az partikülü havaya salmalıdır.. bu nedenle hava filtrasyonu yapmaktadırlar... bu nedenle hava temizleme sistemlerini aaştırdım....


    saygılar.....




    şimdilik hala sulu sistem elektirik süpürgelerinin tamamen kandırmaca olduğu düşüncesi ciddi derecede güçlendi.....


    hepa 13 ten sonra,çok az bir değişim var.bu durumda,hepa 13 yeterlidir,diyebilir miyiz?




  • hepa 14 alternatifler var ken ,, neden hepa 13 de duralım ki... arada 10 kat fark var ( az dediğin fark)


    yeterlilik kavramı değişken bence sıfır olmalı, milyarda 1 toz yeterli desem . yani değişken burada tek realite şu .

    fiyata göre karar vermek gerek kanımca,,
    evde alerjik riniti olan varsa hepa 14 den vaz geçmeyin.. maksimum performas sunuyor...


    alerjik rinitli yada astımlı biri yoksa asgari hepa 13 tecih edin derim...... kaldıkı hepa 13 leri bile alerji toplulukları öneriyorlar..
    saygılar .

    maddi imkanınız daha da darsa eger: en ucuz , emiş gücü en yüksek makinalardan birini alın...

    piyasadan güvenilir bir yüzey alanı geniş hepa filtery,i çıkış kısmına hava kaçırmayacak şekilde koli bandı ile monte edin.... olay biter..
    size 800 milyoluk elektirik süpürgesinin performansını sunar...

    2-4 milyarlık süpürgelerden de daha fazla performans sunar toz kaçırmama konusunda.....



    bu foruma clenmax tanıtıcılarının hepsini davet edittim...... arge mühendislerine danışsınlar sorsunlar, tek başına sulu filtrasyonları nın
    filtrasyon efektivitesi nedir .. hala somut sayısal yanıt veren bir alllahın kulu çıkmadı.... sadece sulu sistem tüm tozları tutar klişesi ile ve sudan çıkan tozları göstererek.

    hepa 14 den sonra süpürgelere uygulanmamış.. neden mi::: çünkü hava akış hızı çok yüksek,, ve filtre bu havatı emiş gücünü düşürmeden süze bilmeli,,,

    yani
    hepa 14 den sonra, ulpa 15 filtre monte ederseniz, çıkan tozları 1o kat daha fazla süzersiniz,,, yani aynı miktarda havayı süzebilmek ve aynı emiş gücünü temin edebilmek için,,

    1: havayı atan sistem motor 10 kat daha fazla basınç saglamalı,,,, ki bu süpürge haçmine ve mekanizmasına pek uymuyor..

    2: ulpa 15 filtrenin yüzey alanını 10 kat arttırmanız lazım. bu ayarlanabilir ...

    bence atılan havanın geçtiği alan cihazın dizaynında filter yerleştirildiği alan 2 kat arttırılsa, filtrenin derinliği 2 kat arttırılsa, filtre katlantı sayısı 2.5 kat arttırılsa,,,,, filtrenin yüzey alanı 10 kar artmış olur ,, ulpa 15 filteri takarak,,, emiş gücünden taviz vermeden , aynı filtre ömrünü temin edip,,,,, hepa filtre 14 lere göre 10 kat daha temiz bir havayı ortama salarsınız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtxpp -- 22 Aralık 2011; 1:20:03 >




  • Su filtreli süpürgelerin hepa filtresnin kirlenmesinin en büyük nedenlerinden birisi, koltuk temizleme başlığı gibi yüzeye tam yapışan başlıklarla temizlik yaparken motora yeterince hava gitmiyor ve dolayısıyla haznede bulunan su yeterli çalkalanmıyor, tozlar ise bu yüzden suda kalmayıp direkt olarak çıkış filtresine gidiyor. Arnica hyra plus süpürgem var, ben bu durumu gözlemledim. Şu an 2. hepa filtreyi kullanıyorum, kullanım sırasında artık bu duruma dikkat ediyorum, filtreyi alalı 3-4 ay oldu daha kirlenmedi.
  • bu arada nargileler aklıma geldi,,,

    hava baloncukları tamamen suyun içinden geçiyor.. ve dumanı soluyoruz ya....

    katranda geçiyor::::


    yani sulu sistem havanın % 100 ü bile suyun içinden baloncuklar olarak geçse bile,,, partikülleri % 100 temizliyemezsiniz.. oysa elektirik süpürgelerinde hava akımı çok çok daha hızlıdır... ve nargıledeki kadar su ile full temas saglanamaz kanımca... ,,


    fikir olsun diye bu aklıma gelen örnekleri koydum..
  • arnica bora'yı tavsiye eder misiniz?
  • nilfix exreme 300 dikkatimi çekti açıkçası.....
    eger turbo başlık istiyorsan...( nekadar anlamlı tartışılır...) artıları.......::: 1 emiş gücü 2 hepa 14, 3 filtre yüzey alanı geniş...


    elektirik süpürgelerini fazla inceleme şansım olmadı...


    filtre maliyetlerini ayrıca hesaplamanız lazım... bütcenize uygun fiyat kalite oranı en iyi makinayı araştırırken..

    1: filtre ömrü, fiyatı, filtre tipi..., torba maliyeti... kullanma bakım maliyeti açısından önemli, çıkardığı toz açısından önemli.
    2: emiş gücü,


    en önemli kriterleriniz olmalı..
  • 4 yıldır aura cleanmax kullanıyorum.Aldığımızda oğlum 3 aylıktı ve ben oğlumun doğumundan sonra kaşıntı problemi yaşamaya başlamıştım.Kaşıntılarım uzun süre devam etti.Geçen yıl test yaptırdım ve ev tozuna alerjim olduğunu öğrendim.Bu durumda iyi ki almışız bu robotu dedim kendi kendime...Fakat robotun işe yarayıp yaramadığını hiç bir zaman çözemedim ki.... Çünkü aletin temizliği zor.Yani aleti temizlemek için yanında bir de onu temizleyecek bir robot vermeleri lazım.Açıkçası sık kullanıma uygun değil.Yoksa çok işe yarıyor tabii.Akşam oğlum halıya çıkarttı hasta olduğundan.Hemen o bölgeyi robotla yıkadım.Almayı düşünenlere kullanım zorluğunu hatırlatarak tavsiye ederim....




  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.