Şimdi Ara

İdeos X5 Giden ses sorunu kökten çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, ben bu sorunu çözdüm artık hiçbir sorun yaşamıyorum, Bir çok farklı custom rom denedim, aynı sorunu yaşayan bazı arkadaşların sıkıntısı custom romlarla çözülürken benim telefonumda hiçbir değişiklik olmadan dipsiz kuyulardan gönderiyordu sesimi karşıya :) Sanırım firma donanım olarak bazı serilerde farklı malzemeler kullanmış, bu sebepten belli bir seride çok bariz bir şekilde ortaya çıkıyor bu problem. Bildiğim kadarı ile bir çok arkadaş bu sıkıntı yüzünden telefonlarını servise verdiler ve çözüm olarak sadece yazılım yüklenerek cihazları kendilerine iade edildi, beklenen 1 aylık sürede yanlarına kar kaldı :(

    Bunun için yapılması gereken işlemler telefonu garanti kapsamı dışına alacağından, benim gibi son anda telefonu duvara fırlatıp paramparça etme düşüncesinde olan arkadaşlara son çare olarak öneririm.

    Telefonun içi açıldıktan sonra yapılması gerekenler,

    Telefonda 2 adet mikrofon bulunuyor. Gürültü engelleyici mikrofon( telefonun arkasında 5 megapixel yazan yerde ) ve ana mikrofon ( usb girişinin hemen solunda )

    Bu telefonda kullanılan mikrofonların üzerlerinde mikrofonları tozdan korumak maksadı ile plastik parçalar bulunmakta. Gürültü engelleyici mikrofonda bu parçanın rengi siyah. Ana mikrofonda ise şeffaf bir renk var.

    Gürültü engelleyici mikrofonun üzerindeki siyah parçayı kaldırarak, mikrofonun üzerine siyah elektrik bantı yapıştırın, ve parçayı üzerine kapatın.

    Ana mikrofonun üzerindeki şeffaf koruyucu çıkartın ve, mikrofonun üzerinde bulunan filtre " yapışkansı tabaka " yi mikrofona zarar vermeden kaldırın ve koruyucusunu tekrar üzerine yerleştirin.


    Telefonu dikkatlice toplayıp X5 inizin tadına varın. İşlem az çok el yeteneği ve bilgi istediğinden dolayı, anlattığım uygulamayı bir telefoncuyada tarif ederek yaptırabilirsiniz.

    http://img827.imageshack.us/img827/7936/hwresim1.jpg
    http://img685.imageshack.us/img685/7294/hwresim2.jpg

    Resimler eklendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roohanian -- 7 Nisan 2012; 21:54:40 >







  • Hiç viber yada skype ile konuştunuz mu bilmiyorum ama deneyin bence ses inanılmaz derecede kaliteli gidiyor. Sorun bence mikrofondan değil. Yaptığınız şeyler seste iyileşmeye sebep olmuştur ama sıkıntının kaynağı bence başka bir yerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmengi

    Hiç viber yada skype ile konuştunuz mu bilmiyorum ama deneyin bence ses inanılmaz derecede kaliteli gidiyor. Sorun bence mikrofondan değil. Yaptığınız şeyler seste iyileşmeye sebep olmuştur ama sıkıntının kaynağı bence başka bir yerde.

    evet dostum dediğin gibi viberdan ses harika gidiyor karşı tarafa sorun yok bence tamamen yazılımsal bi sorun bu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmengi

    Hiç viber yada skype ile konuştunuz mu bilmiyorum ama deneyin bence ses inanılmaz derecede kaliteli gidiyor. Sorun bence mikrofondan değil. Yaptığınız şeyler seste iyileşmeye sebep olmuştur ama sıkıntının kaynağı bence başka bir yerde.

    Aynen öyle hocam ben evdeyim dışardan bağıran çocuğun sesini ben zor duyuyorum fakat skype'dan arkadaşım duyuyor kimdi o falan dediği oluyor bazen (abartma yoktur)
  • Dostlar, skype ile denedim, ses gerçektende çok net gidiyordu çünkü skype programında gürültü engelleyici mikrofon işlem dışında kalıyor. Ses kaydedicisiyle kendi sesinizide çok net kayıt edebilirsiniz, bu birşeyin göstergesi yahut referansı değil. Maalesef bu sistem bazı x5 lerde donanım olarak sorunlu olduğundan( bazı parti cihazlarda ) gsm aramaları için dizayn edilmiş gürültü engelleme özelliği doğru şekilde çalışmıyor, Yazılımla alakalı demişsiniz evet yazılım olmazsa telefonumuzu kullanamayız fakat yazılımın sıhhatli çalışması için donanımın sorunsuz olması gerekiyor. Örnek verecek olursam herkesin gelen giden ses anlamında çok övdüğü Terramino arkadaşın çıkarttığı 9.7 miui romu bile benim sorunuma çare olmamıştı, sağolsun arkadaş emek vermiş zamanını harcamış bu sorunu çözmek adına, fakat bende bir işe yaramadı hatta seste zaman zaman çatlama patlama sesleri vardı arttırılmış mikrofon hassasiyeti nedeniyle... Bu sebepten gürültü engelleyici mikrofonun ses algılama yeteneğini kısıtlamak ve ana mikrofon üzerindeki filtreyi çıkartmak sorunu çözebiliyor. Ben bu şekilde problemimi tamemen çözdüğümü anlatmaya çalıştım, deneyen olurmu bilemem, fakat olursa onlarında yorumları konuyu belirler. .32 ve .35 kernel official romlar ve .35 kernel dzo ics 2,0 ve üstü sürüm custom romlarda giden seste herhangi bir sorun olmadan kullanabiliyorum.




  • bugün birşey keşfettim ilk kameralı telefonlar çıktığında nasıl dinletirken elimizle sağını solunu kapatıyorduk aynı şekilde konuşurken sesin kenarlara dağılmasını engellemek için elimizle ağzımızı kapatınca ses dağılmıyor ve direk mikrofona gidioyor bence bi deneyin arkadaşlar biraz saçma gibi geliyor ama ses çok net gidiyor karşı tarafa arkadaşın dediği yöntem biraz riskli ben elektonik teknikeriyim ama o riske girmem yanlış bir müdahale ile tamamen mikrofonsuz kalınabilinir çünkü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkem414

    bugün birşey keşfettim ilk kameralı telefonlar çıktığında nasıl dinletirken elimizle sağını solunu kapatıyorduk aynı şekilde konuşurken sesin kenarlara dağılmasını engellemek için elimizle ağzımızı kapatınca ses dağılmıyor ve direk mikrofona gidioyor bence bi deneyin arkadaşlar biraz saçma gibi geliyor ama ses çok net gidiyor karşı tarafa arkadaşın dediği yöntem biraz riskli ben elektonik teknikeriyim ama o riske girmem yanlış bir müdahale ile tamamen mikrofonsuz kalınabilinir çünkü


    Eğer telefonu yanağınıza iyice yapıştırıp mikrofonu ağzınıza yaklaştırsanız ses gerçekten net gidiyor, ancak günlük kullanımda bu her zaman uygulanamıyor zaten uygulamamak gerek sağlık açısından, bence söylediğiniz şey hiç saçma değil gayet mantıklı ayrıca başka bir çözüm yolu gerçektende.




  • ben arkadaşla temasa geçmiştim geçen gün. sağolsun fotoları vsde ekledi konuya. kendisine teşekkür ediyorum. anlattığı şekilde yaptım ve şimdi sorunum ortadan kalkmış durumda. sesteki boğukluk düzeldi çok bütük oranda. sadece anlattıklarına ek olarak gürültü engelleyici mikin üstündeki siyah korumanında üstüne bant yapıştırdım. belki gerekli değildi ama açmışken onuda yaptım. daha önce çok rom vs denedim ve hiç düzelme olmadı. düzelmeyince servise gönderdim servisde hiçbirşey yamadan bana geri gönderdi telefonu. ama şimdi seste bozulma vs yok, gayet net öncesine göre. şimdi birde terramiro arkadaşın ses kalitesini arttırdığını söylediği romlardan birini kurcam bakalım dahada netleşecekmi ses.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.