Şimdi Ara

ide bağlantılı hdd'den sistem başlamıyor. (gelişmiş başlangıç seçenekleri-mavi ekran)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar harddiskte sorun yok başka makinada çalışıyor.makinada sata harddisk de çalışıyor.ide kablosunu da değiştirdim master slave ayarlarını da gözden geçirdim sonuç aynı.önce güvenli mod seçeneği ardından mavi ekran hatası.

    sizce ne yapmalıyım biostan ayar mı gerekiyor.başka ide hdd de bağladım sonuç aynı.



  • ide diskte hangi işletim sistemi kurulu
  • Bİr kaç nedeni olabir , bunlardan biri hdd kablonuzun anakrta tam oturmaması , kullandığınız kablonun içinde kırıklık olması , anakartın bios ayarlarını karıştırmanız , ekran kartı sürücüsünün tam yüklenmemesi , ya da en son sürücüsünün yüklenmemesi . Siz ilk önce bios ayarlarına girip standart ayarları biosunuzda uyguların , daha sonra SATA HDD yi çıkarıp öyle deneyin . Ramlerin slotlarını değiştirin , mümkünse power değiştirip öyle deneyin , olmadı format atın o şekilde deneyin .. Ama unutmayın formattan sonra tüm sürücüleri (anakart sürücüleri de dahil) kurmayı unutmayın .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeki1981

    ide diskte hangi işletim sistemi kurulu


    ide diskte de sata diskte de XP kurulu.



    quote:

    Orijinalden alıntı: hkuterhk

    Bİr kaç nedeni olabir , bunlardan biri hdd kablonuzun anakrta tam oturmaması , kullandığınız kablonun içinde kırıklık olması , anakartın bios ayarlarını karıştırmanız , ekran kartı sürücüsünün tam yüklenmemesi , ya da en son sürücüsünün yüklenmemesi . Siz ilk önce bios ayarlarına girip standart ayarları biosunuzda uyguların , daha sonra SATA HDD yi çıkarıp öyle deneyin . Ramlerin slotlarını değiştirin , mümkünse power değiştirip öyle deneyin , olmadı format atın o şekilde deneyin .. Ama unutmayın formattan sonra tüm sürücüleri (anakart sürücüleri de dahil) kurmayı unutmayın .



    ide kablosunu değiştirdim, farklı yerlere de taktım, bios ayarlarını default yaptım, s-ata p-ata seçeneğini seçtim, ama nafile..ide hddyi ikincil HDD olalrak görüp birincil HDD(işletim sisteminin açılacağı) görmemesi ilginç.




  • arada mavı ekran karıstırıyor ısı .. verdıgı hatayı pantleyıp paylasman mumkunmu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nıggaa

    arada mavı ekran karıstırıyor ısı .. verdıgı hatayı pantleyıp paylasman mumkunmu

    acelece çektim.


     ide bağlantılı hdd'den sistem başlamıyor. (gelişmiş başlangıç seçenekleri-mavi ekran)


     ide bağlantılı hdd'den sistem başlamıyor. (gelişmiş başlangıç seçenekleri-mavi ekran)




  • ısletım sıstemını bu makınada mı kurdun baska makınadamı kurdun ..???

    sımdı vırus ılk aklıma gelen zaten mavı ekranda da belırtmıs .. 2 sı hdd arızalı olabılecegı .. ama baska makınada calsıyor demıssın .. baska makında ne kadar sure kullandın ?? wındows acılıyordur ama bır sure sonra tekrar bu yada benzerı mavı ekran hatası verebılır .. ıde sata bozuk olsa gormez zaten dıskı ..goruyor ama sorun algılıyor .. hdd yı fdısk yaparak sılmen mumkunmu komple sılıp tekrar kuramayı dene ılk once ...

    ..hdd ne marka kac gb bılmıyorum ama mesela 2 ye bolduysen aynısekılde bolme .. c ve d dıye boldugun kapasıtelerı degıstırerek tekrar ısletım sıstemı kurabılrmısın ?? .. sımdılık aklıma gelenler bunlar .. ama yuksek ıhtımal vırus sorun yaratıyor ..
  • teşekkürler ilginiz için...öncelikle başka bilgisayarda fdisk de attım haliyle format da...ide slotları bozuk olsa ikincil hdd olarak da görmezdi..ayrıca işin garip tarafı başka temiz işletim sistemi kurulu ide hdd'den de başlamıyor.
  • bu arada hdd 80 gb ve samsung marka...markadan olacağını sanmıyorum, samsung marka 160 gb lık ide hdd taktım ondan da başlatmadı sistem.
  • dostum ide dekı verılerı dıger hdd ye kopyala ve ısletım sıstemını tekrar kur ide hdd ye
    boot ayarlarınıda gozden gecır ama ılk belkı onda sorun vardır..
  • veriyle bi sıkıntım yok..ide hdd'me başka pc'de fdisk çektim, temiz bir xp kurdum, eve geldim yine aynı sahne.. geriye win 7 kurup denemek , ya da sata dvd-rw bulup hddyi sıkıntılı makinada fdisk çekip formatlamak(görürse)...birşey değişir mi bilmiyorum, tek bildiğim makinanın ide bağlantılı hdd'lerden başlamadığı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeitgest -- 5 Şubat 2012; 10:19:55 >
  • Hdd nin Jumper ini çıkart öyle dene , anakartın üzerinde bios pili vardır , bu pili çıkarıp dene .
  • biosu varsayılan ayarlara almıştım, pili de çıkartırım eve gidince..jumperı da çıkartırım.
  • bu mavı ekran banada bı aralar gelıyordu .. hatta bı geldıgınde ethernet kartım yanmıstı deıstırmıstım. format cozum olmustu bana. sanırım bızım hatalar farklı
  • ayni sorun bendede var. cozume ulasir umarim takipteyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkuterhk

    Hdd nin Jumper ini çıkart öyle dene , anakartın üzerinde bios pili vardır , bu pili çıkarıp dene .

    jemper'ı da çıkarttım bios pilini de çıkarttım, aynı hadise devam ediyor.

    * hdd'den işletim sistemi başlamıyor.aynı hdd sata hdd'den işletim sistemi başladığında ikinci harddisk olarak gayet güzel çalışıyor.yani ide bağlantıda sorun yok gibi görünüyor.

    benzer konu:http://forum.donanimhaber.com/m_29879801/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeitgest -- 7 Şubat 2012; 9:24:44 >
  • Win98 cdsi bul , bilgisayarı bu cd ile aç ya da win98 başlangıç disketi ile makinayi aç F Disk yap tekrar HDD yi düzenle , güzelce formatla , kuracağın işletim sistemi cd si eksik olmasın , istersen original bi cd edin onunla sistemini kur , bi de öyle dene , olmadıysa PARDUS kur bakalım onunla da aynı problemi alacakmısın , aslında Ulusal işletim sistemimiz Pardus en güzeli ama neyse..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkuterhk

    Win98 cdsi bul , bilgisayarı bu cd ile aç ya da win98 başlangıç disketi ile makinayi aç F Disk yap tekrar HDD yi düzenle , güzelce formatla , kuracağın işletim sistemi cd si eksik olmasın , istersen original bi cd edin onunla sistemini kur , bi de öyle dene , olmadıysa PARDUS kur bakalım onunla da aynı problemi alacakmısın , aslında Ulusal işletim sistemimiz Pardus en güzeli ama neyse..

    işletim sistemi başka makinada açıyor...aynı hdd ile..sadece benim makinada açmıyor..bir uyumsuzluk var
  • [çözüldü]

    quote:

    Orijinalden alıntı: nıggaa

    ısletım sıstemını bu makınada mı kurdun baska makınadamı kurdun ..???


    evet sorun buymuş hocam işletim sistemini başka makinada kurdum hdd sorunlu mu değil mi denemek için.ama kendi makinasında kurmam gerekiyormuş, harici dvd sürücüyle kendi kasasında kurdum ve sorun çözüldü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeitgest -- 27 Nisan 2012; 10:25:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.