Şimdi Ara

İDDAA HANDİKAP HAKKINDA BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
30.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar İddaa da 1-0-2 handikap var. 0 handikapın ne olduğunu biliyorun fakat 1 ve 2 handikap nedir bilmiyorum.Yani bunlara oynadığımız zaman kaç farklı kazanması lazım.

    Örnek. Barcelona-Levante maçı diyelim.Levantenin 1 handikapı var.Ben bu maça 0(sıfır)handikap oynarsam Barcelonanın maçı bir farkla kazanması gerekli(1-0 yada 2-1 veya 3-2 gibi)

    Fakat asıl öğrenmek istediğim 1 ve 2 handikap.Bu handikaplara hiç maç oynamadım.Yani ne fark var bu handikaplarda.Bana Barcelona-Levante üzerinden örnek verirmisiniz.



  • barcelona iki ya da daha farklı kazanırsa h1, berabere kalır ya da kaybederse h2 oluyor.
  • Skorla örnek verirmisin
  • 2-0, 3-1, 4-2, 4-0, 3-0, 5-2 h1
    0-0, 2-2, 0-1, 2-3, 1-1 h2
  • h hangi takım üzerinde ise o takım o handikap sayısı kadar önde başlar :) mesela fenerbahça - galatasaray (h1) ise, galatasaray başlangıçta gol atmasa bile 1 gol atmış sayılacağı için bu durumda fenerbahçe'nin yenmiş sayılması için 2-0 veya 3-1 skor alması gerekir :) umarım açıklayabilmişimdir..
  • kardeş handikap basittir.Mesela bak zaten handikapın hangi takıma verildiği görülür 1 veya 2 yazar handikap kısmında.Handikap kazanma oranı daha düşük takımlar için verilir.Örnekle açıklayayım:
    Mesela Galatasaray-Fenerbahçe...Burada galatasaraya 1,75 fenere 3,20 verilmiş.Haliyle hadikap fenere verilmiş olur.Yani mesela bu maçta
    -h1 oynadın.Bu şu demektir galatasaray handikapa rağmen kazanır.Yani sanki fenere hayali olarak 1 gol verilmiş görülür.Maç 1-0 biterse hayali golü olduğundan fenerin maç h0 bitmiş sayılır.Yani h0 oranı tutar h1 ve h2 yatar.Mesela maç 2-0 bitsin.O zaman yine fenerin 1 hayali golü olur ama maç handikapa rağmen ms1 bitmiştir(2-1)Yani h1 oranı tutar.Veya maç 0-0 veya 1-2 bitsin burada yine aynı mantıkla yaklaşırsak fenerin 1 hayali golü var yani eğer 0-0 bitse de maç fenerin handikapı olduğundan h2 bitmiş olur.Zaten1-2 biterse bir de hayali golü eklersek h2 olur.Yani hadikap verilen takıma çifte şans oynamış gibi ouyorsun.Zaten fark etmişsen eğer bazen çifte şans oranıyla handikap oranı çok yakın olur.Çünkü fark yoktur.
    Mesela fener maçında 02çş oynamakla h2 oynamak arasında hiç bir fark yok.Oranı yüksek olana oynanır bu durumlarda.


    *Yukarıda yazdıklarımı dikkatlice oku anlarsın.Yine anlamadıysan şöyle diyeyim.Mesela gs-fb maçında fenere handikap verilmişse galatasaray en az 2 farkla kazanır diyorsan H1;galatasaray 1 farkla kazanır diyorsan H0;fenerbahçe kazanır veya maç berabere biter diyorsan H2 oynayacaksın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.