Şimdi Ara

İcra davası ile ilgili bilgi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 2-3 sene önce bir yurda kayıt olmuştum. Yurdun parası normalde 11.500 fakat ben tanıdık vasıtası ile 6.000 e kalıyordum. Yurt benlik olmadığı için ayrılmak istedim. Prosedürlere göre eğer ayrılırsam yurt ücretinin %30 unu peşin vermem gerekiyormuş. Neyse işte 6.000 bile demiyorum bakın 11.500 üzerinden hesaplanınca bile 3500 küsür civarında çıkıyor ki ben 2 aylık taksitte vermiştim. Ben o zamanlar ayrılmak isteyince bana 7.000 gibi bir ücret çıkardılar. Lan zaten kalmadığım yurdun ücretini versem bile 6.000 tutar 7.000 i nereden çıkardılar bunlar. Neyse icra dosyası eve ulaştı 2 gün önce. 7.000 lira toplam alacaklı diyor. Ben 2.taksiti ödeyince seneti almadım bunlar da 2.taksiti ödemediğimi de gösterip onun da parasını istiyorlar. Fakat banka üzerinden ödeme yaptığım için dekontu var. Bu konuda ciddi tavsiyelerinize ihtiyacım var. Cimere de şikayet edeceğim şahısı. Bu arada icra dosyası Bursa icra müdürlüğü tarafından gönderildi. Ben ise farklı bir şehirde yaşıyorum. İtiraz dilekçemi yazdıktan sonra bunu illa Bursa da ki icra müdürlüğüne mi vermem gerekiyor? Kendi bulunduğum şehirdekine versem olur mu?








  • Detaylı bilgim olmamakla birlikte, eğer banka üzerinden senet ödemesi yaptıysan ve dekontu elinde varsa bu senin seneti ödediğine dair kanıt sayılır. 2. Senetini ödemezsin, diğer kalan meblağ ödetirler. Tabi burada yurt ile yaptığın sözleşme önemli. Kalmamayı istediğin takdirde nasıl bir yol izleneceği ve senin hakların orada yazar. Tabi bu sözleşme düzgün bir şekilde yapıldıysa.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Örnek 10 İcra takibini cimere şikayet etmeniz veya icra dairesine itiraz dilekçesi sunmanız sonuç doğurmaz. Ödeme dekontu ile birlikte bir avukat meslektaşa başvurup icra hukukta borca itiraz davası açmanız lazım. Ayrıca bedelsiz kalmış senedin kullanılması suç, buradan duyacağınız kulaktan dolma bilgiler ile iş yapmayın avukata başvurun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Like a Sir -- 11 Aralık 2023; 9:49:45 >
  • Like a Sir kullanıcısına yanıt

    Avukat masrafları ne civarda hocam ilk defa başıma geldi. Yani yapacağım itiraz bir işe yaramayacaksa ne diye böyle bir seçenek sunuyorlar anlamadım. Eğer komple düşünebilirsen bu davayı avukata başvurayım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 11 Aralık 2023; 11:54:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laazzz kullanıcısına yanıt

    hocam komple düşüremez miyim davayı? Sonuçta en başından sahtekarlık yapıyor bunlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam bilmiyorum ama ben de kiracıma icra göndertmiştim avukat aracılığıyla. İtiraz edip ödemeyince dava açtı avukat itirazın kaldırılması ve tahliye için. Tahmini söylüyorum itiraz ederseniz dava açmak zorundalar ve hakim ödeme kanıtınızı karara yansıtır. Ben başıma geldiği kadarıyla örnek verdim. Siz yine bir avukata sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ProStr33t P kullanıcısına yanıt
    Yazılı sözleşme var mı elinizde yurtla ilgili?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laazzz -- 11 Aralık 2023; 12:4:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öyle bir seçenek sunulmuyor size, elinize gelen icra evrakının üzerinde örnek 7 yazıyor ise itiraz edebilirsiniz. Ancak senede dayalı takip ise örnek 10 olur. Ödeme emri üzerinde icra hukukta dava açmanız gerektiği de yazar.


    Kira ile ilgili yazan beyefendinin bilgisi kira için doğru ancak senetler için yanlış kendi başınıza iş yaparsanız genelde hata yaparsınız.


    @trkgncr




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Like a Sir -- 11 Aralık 2023; 13:41:54 >
  • Like a Sir kullanıcısına yanıt

    Hocam tamamdır avukat yolu kesinleşti o zaman. Devlete bağlı ücretsiz avukat var mı? Ya da avukat ücretini en uyguna hali. Ve avukatlar dava sonucunda mı parayı alıyor yoksa dava başlamadan peşin mi?


    bu arada dediğim gibi bu durumdan davayı komple düşürme şansım var mı? Sonra bizim bilgimiz yoktu deyip kalan parayı alırlarsa avukat ücretiyle daha çok zarara girerim diye düşünüyorum. Tabi bu soruyu avukata soracağım tabi ama yine de size de sormak istedim.


    evet 10 yazıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 11 Aralık 2023; 14:5:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laazzz kullanıcısına yanıt

    Yok hocam maalesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada bi kopukluk var. Sözleşme yok senet var, konuşulan rakam farklı ödemen rakam farklı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bugün baroya gideceğim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.