Şimdi Ara

Lazerle Hemoroid Ameliyatı (Tedavi) Olanlar, Sonuç ve Çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
9.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lazerle hemoroid tedavisi oldum. ameliyat sonrası oluşan komplikasyonlar neler ? tedaviniz nasıl geçti ? ağrılarını ne zaman geçti ? tekrarladı mı ?




  • Merhaba arkadaşlar lazer ile ameliyat oldum ve yaşadıklarımı yazmak istedim. Bugün 15. günüm


    Yaklaşık 1.5 ay bakırköyde bir tıp merkezinde hemoroid için muayene oldum(herkesin bildiği ve duyduğu bir tıp merkezi. A.C, doktor Y.G). 4. evrede bir hemoroide sahip olduğum söylendi. Bende ameliyattan çok korkuttuğumu acısız sızısız olursa yaptıracağımı söylemiştim. Tabi bu tıp merkezini 2 senedir takip ediyorum ve normal cerrahi hemoroid ameliyatının 10 da 1 i kadar acı hissedildiği yazıyordu. Siteden beğenenlerden yorum yapan bir iki isme yazdım. Gerçekten ağrısız olduğunu söylediler ama yazışma sonunda hemoroitten ameliyat olmadığını söyledi(zaten hep aynı kişiler olumlu yorum yapmış. Bir adet bile olumsuz yorum yok. Büyük ihtimal olumsuz yorumlar kaldırıldığını düşünüyorum).


    Neyse muayenden 2 hafta sonra yine atak geçirdim ve kendi başıma doxium hap ve kortos fitil kullandım biraz iyileşme oldu ama artık ameliyat olmam gerekiyordu bunu hissetmiştim. Çünkü dışarı sarkan memeler makatı çevreliyor ve her biri başparmak büyüklüğündeydi. Wc den sonra 1 saat dinlenmem gerekiyordu aksi halde o bölgedeki ağrılar 1 hafta ızdırap oluyordu.


    Ameliyat için randevu aldım ve gün geldi çattı. Bende korku yok. Sadece kalbim hızlı atıyor. Yüzümde gülücükler var. Çünkü doktorlar demişti 2-3 gün sonra eski haline döneceksin ve artık hemoroid derdim olmayacaktı. Wc den normal insanlar gibi 5 dakikada çıkabilecektim ve hemen işimin başına dönebilecektim.

    Tıp merkezinde gerekli evrakları imzalayıp parayı yatırdıktan sonra beni üst kata hemşirelere teslim ettiler. Biliyorum önceden makat bölgesinden lokal anestezi uygulandı ve çok acımıştı.  Hemşire odaya aldı ve ameliyat önlüğümü giymemi istedi. Ben giyindim ve hemşireyi tekrardan çağırdım sağ omzuma yatmamı ve ayaklarımı karnıma çekmemi söyledi. Merak ediyordum neden olduğunu ve sordum. Benim için olduğunu lokal anestezi iğnesinin ağrısını hissetmemen için ön anestezi uyguladığını söyledi. Ben sevinmiştim. Ne güzel be korktuğum iğne ağrısını hissetmeyeceğim diye ve öylede oldu. Artık ameliyat masasına sırt üsttü yattım. Ayaklarımı kaldırıp oradaki bir yere bağladı(Bu kadın doğum odalarında bulunan sandalyeler gibi bir şeydi). ve ameliyat hemşiresi kendine doğru beni çekti. Artık her şeyimi görüyordu. Ve makat temizlediğine başladı. Daha sonra kalın bağırsaktaki son kalan gaitalarda aldığını söyledi. Bu arada kalbim çok hızlı atıyor ve endişe duyuyordum bu yüzden bana sakinleştirici yapıldı ve daha sonra 2-3 yerden lokal anestezi makata yapıldı. Ve iğlenerin acısını hissetmiyordum. Sakinleştiriciden dolayı sersemleştim bana soruyorlar sadece yanıt veriyorum. Bir şey anlamıyorum. Sonra doktor geldi ve bunlar büyük hemoroidmiş dedi. Orada bir korku düştü içime ama tabiki 5 sn sonra o korku geçiyor sakinleştirici sayesinde…


    Ameliyat bitti ve sakinleştiricinin etkisi altında olduğum için tekerlekli sandalye ile odama götürdüler . ameliyat 5 -10 dakikada yapıldı ama öncesi ve sonrası yaklaşık 30 dakika sürmüştür. Anestezi sebebiyle çok fazla ağrım yoktu. Yaklaşık 1 saat bekledim. Sonra hemşireyi çağırdım eve gitmeyi istediğimi söyledim. Ameliyat sonrası yapmam gerekenleri bana anlattı. Bunların yazılı olduğu bir A4 kağıdı ve reçetemi verdi bir ağrı kesici yaparak eve gönderdiler.

    Ameliyat Sonrası..


    1.gün

    Ağrı kesici etkisi akşama doğru geçmeye başladı ve çok ağrılarım oldu midem bulandı doktor sekreterini aradım şikâyetlerimi anlattım. Bana geri dönüş yapacağını söyleyerek telefonu kapattı. Mide bulantısının makat bölgesinde bulunan pansumanı çıkartarak ve su banyosuna oturarak geçebileceğini söylediler bende yaptım az bir şey rahatladı ama artık dayanamayıp doktorun yazdığı 4 ağrı kesiciden birini yakın bir hastaneye giderek yaptırdım ve gece iyi geçti



    2. gün

    Sabah uyandım  ağrılarım vardı ve aile hekimliğine giderek ağrı kesici yaptırdım. Daha sonra nasıl wc ye gideceğimi düşünüyordum. Ama bugün wc ye gitmedim ameliyat sırasında temizlik yapıldığı için olsa gerek. Geceye doğru ağrım tekrar arttı ve tekrar özel bir hastanede ağrı kesici yaptırdım.


    3. gün

    Sabah iyi uyandım ağrılarım fazla yoktu ağrı kesici içere bile ağrılarım geçiyordu. Fakat wc sıkıştırmaya başladı ve gittim. Ama gitmez olaydım. Böyle acı yok. Diğer forumlarda arkadaşlar cam sıçmak diye söylemişler bende ilk defa böyle hissettim. Bir yerlere vuruyorum,dişimi sıkıyorum,bağırıyorum.. dah sonra hemen su tuttum o bölgeye ve ardından su banyosu yaparak rahatlattım. Gece ağrı arttığı için ağrı kesici iğne yaptırdım ve rahat uyudum


    4.-10. Gün

    Artık kullandığım ilaçlara bağlı olarak günlük wc ye gidiyordum. Ve her gün aynı ağrı oluyor ve hemen su tutup ve su banyosu yaparak rahatlatıyordum.

    Artık iyileşmem gerekiyordu ama iyileşme olmadı. Bana 2-3 gün sonra işe başlayabilirsin dediler ama bu mümkün değildi ağrılar vardı çalışmama mani olacaktı.

    İlk wc den sonra ödem oluşmuştu. Doktor bödem olacağını söylemişti. Ama 11. Günden sonra o ödemin üstünde ve iç kısımda hemoroide benzer bir şişik daha oldu hemen doktora gittim ve onunda ödem olduğunu söyledi. Ben inanmıyorum ama umarım doktorun dediği gibi ödemdir. Çünkü ağrıyor,sertve  kaşıntıya sebep oluyor.


    12. gün

    Sabah kendimi iyi hissediyordum ama wc sonrası yine ağrılar ve zonklamalar oldu acile gittim ama beni nöbetçi genel cerraha yönlendirdi. Muayene etti bu nasıl ameliyat olmuş dedi orada hemoroidler duruyor dedi. Sonra bana kas gevşetici ve ağrı kesici iğne olmam için acile geri gönderdi. Bu gecede iğne sayesinde rahat uyudum 13 ve 14 günler normal hafif ağrılı geçti.

    15. gün

    Bugün iyi uyandım ve wc ye gittim. Wc sonrası acı en fazla 1 dakika sürdü ama gaitada kanlar vardı. 2 saat sonra zonklama ile kasılmalar başladı. 2-3 kere su banyosu yaptıysam da kendime gelemedim. Yine ağrı kesici vurdurmak için hastaneye gittim.


    Genel olarak:

    Lazer ameliyatı sonrası kanamalar olmadı wc den sonra bile kanamadı. Sadece bir gün kan sızdığını gördüm.

    Her gün Gri ile sarı renk arasında sümüksü akıntılar oldu.

    2. gün ödem oluştu

    11.gün ödem üzerinde tekrar bir şişkinlik oluştu.

    Her gün hissedilen ama dayanıla ağrılar vardı.

    3. günden itibaren araba kullanabiliyordum (otomatik.)





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CcC3458 -- 9 Aralık 2020; 21:4:31 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.