Şimdi Ara

İçmimarım , Soruları Alayım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pinterest

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salonum için renk önerisinde bulunabilir misiniz ? 2019 trend açık ,modern duvar renkleri ?
    İçmimarım , Soruları Alayım ?
    İçmimarım , Soruları Alayım ?
    İçmimarım , Soruları Alayım ?
    İçmimarım , Soruları Alayım ?
    İçmimarım , Soruları Alayım ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ral 9003 çok sevdiğim bir renk, çok açık gelirse biraz koyulaştırabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba tv arkasına duvar kağıdı yapmak istiyorum fakat duvar alçı degil kara sıva zımpara ile duvardaki pürüzleri giderip duvar kağıdı yapabilirmiyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef , o sıvanın özerine kağıt yapılmaz. Pürüzsüz yüzey gerekiyor.
  •  1 ay önce henüz iç imalatı tam bitmemiş bir daire aldım. Yatak odasında bir duvarda yapılan tasarım hoşuma gitmedi ve burayı ördürerek kapatmaya karar verdim.şantiye şefi ilgilenmediği için de dışardan kendim bir usta getirerek yaptırdım.şöyle ki tabandan tavana kadar kapı boşluğu gibi bir boşluğu kapatmak istedim. Duvarın geri kalanı tuğla ile örülmüş.benim usta o boşluğu gaz betonla örmeyi önerdi ben de kabul ettim. Ytong ile ördü ama duvar 13.5 cm bizim kullandığımız ytong 10cm. Kalan 3cmlik yeri de xps ile kapladı ve duvarın iki tarafını da alçı sıva ile kapattı.ancak 2 tarafta da file kullanmadı.  Bunun dışında 2 kapı boşluğuna da lento attı ytongla yine buralara da file çekmedi. Ben bu konuda bilgisiz olduğum için de işin yapılma esnasında müdahale edemedim şimdi öğreniyorum ki çatlama ihtimali varmış buraların. Sizin yorumunuzu ve tavsiyenizi istiyorum. Kafam çok karışık.henüz inşaat bitmemişken yıkıp tekrar mı yaptırsam yoksa ne yapsam. Çatlayacak mı kesin buralar.yoksa çatlarsa sonradan duvar kağıdı yap geç mi dersiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mariner35 M kullanıcısına yanıt
    Alçı altına file kullanılmadıysa ihtimali yok kesin diyebilirim, alçı ya dökülür yada çatlar ama eninde sonunda mutlaka sıkıntı çıkarır. İnşaatken alçısını kazıtıp fileli güzel açı baştan çektirebilirsiniz. Yada o duvara 400gr lık yerli malı duvar kağıtları var oldukça kalın , yani yapı olarak defter yaprağı gibi olan duvar kağıtlarından değil çarşaf gibi olan kağıtlardan , seçip yaptırabilirsin.

    500 lira alçı işine harcayacağına 1000 liraya duvar kağıdını yaptırırsın daha güzel olur.
  • Hızlı geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Peki bu duvar kağıdı çatlağı kapatır ama ya dediğiniz gibi dökülme olursa onu da engeller mi? Kapı üstü lentoları da yapıldı aynı şekilde oralarda kapıyı aç kapa yaptıkça daha kötü dökülecek belki de değil mi. Ben bir de buraya sonradan boyacı sokup boyattım da. 3 kere iş yapılmış olacak.usta dediğimiz adamın yaptığına bakın. Yepyeni daireye daha yerleşmeden çatlak olur mu olursa ne yaparım diye arayışa soktu beni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen uğraşma iyi bir duvar kağıdı yaptır geç en güzeli o olur, çatlakların büyümesine kağıt yaparak engel olduğun için dökülmede olmaz kolay kolay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duvar kağıdı yaparsan o bölge zamanla atar orda bir potluk olur anca sorununu dahada büyütüp cebinden para çıkmasına sebep olur. Duvar kağıdı yada boya sağlam yüzeye yapıldığında anlamlı olur. Sana tavsiyem çatlayana kadar kullan çatladıktan sonra file ile çatlayan yerlere tamirat yaptır, yada en başından file ile düzelttir. Sorunu örtmek sorunun çözümü anlamına gelmez... teknik bilgisi olan insanlardan bilgi edin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lichkingg

    Duvar kağıdı yaparsan o bölge zamanla atar orda bir potluk olur anca sorununu dahada büyütüp cebinden para çıkmasına sebep olur. Duvar kağıdı yada boya sağlam yüzeye yapıldığında anlamlı olur. Sana tavsiyem çatlayana kadar kullan çatladıktan sonra file ile çatlayan yerlere tamirat yaptır, yada en başından file ile düzelttir. Sorunu örtmek sorunun çözümü anlamına gelmez... teknik bilgisi olan insanlardan bilgi edin
    Ne alakası var ne kadar boş bir yorum, alçı çekilirken file kullanmamış diyor adam kapı boşluğu doldurtmuş ne potluğu ne atması , önce yapılanla sonra yapılanın arası çatlayacak, oda usta hayvan gibi 5cm alçı yapmadıysa dökülme filanda yapmaz anca çatlar. File ile çatlayan yere tamirat yaptıracaksa adam neden çatlamasını bekliyor şimdi çektirsin filesini inşaatken boş boş konuşmayın.




  • lichkingg L kullanıcısına yanıt
    İşte öyle bilgi sahibi deneyim sahibi olmadan yorum yaparsanız böyle rezil olur arkasından yok güldürdün yok cahil diye vitesi geri takarsınız.

    Bu akşamda eğlendik sayende.
  • Merhaba, binada ki şu lastiğin adı nedir ? Adını bulamadım hatta tam olarak ne işe yaradığından da emin değilim ben esnemesi amaçlı olduğunu düşünüyorum ama kesin bilgiye sahip değilim, sizin bir bilginiz var mı ?
    İçmimarım , Soruları Alayım ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Dilatasyon hocam. O lastiğin 2 tarafı ayrı bina aslında taşıyıcıları farklı taraflarda. İnternetten araştırabilirsiniz. Daha önce fabrika vb. idari binalarda yaptım.
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam saatlerdir tam adını araştırıyordum hatta konu bile açmıştım keşke ilk burayı fark etseymişim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seamlar @Muten Baba

    Kiracı olduğum için duvara çivi çakmak istemiyorum. Süpürgenin dock'unu çift taraflı bant vb. çözümlerle duvara monte edebilir miyim? Ağırlığı 4 kg. Bantla olursa duvardan boyayı sökmeyecek bir marka vb. tavsiye edebilir misiniz?

    İçmimarım , Soruları Alayım ?

    İçmimarım , Soruları Alayım ?




  • üç f Ü kullanıcısına yanıt
    Şarjlı süpürge mi bu bana da lazım araba için önerir misin ?

    Kiracılığa filan takılma 2 dubel 2 vida at ufağından del gitsin duvarı. Yoksa sağlam olmaz mutlaka düşer bir ara.
  • Şarjlı süpürge ama araba için tavsiye etmem bence araç için üretilmişlere bakmak lazım.
  • merhaba. ilk resimde kabaca çizdim mutfağı.
    tadilat yaptıracağım fakat şunda kararsız kaldık
    3. resimde yani buzdolabının göründüğü resimde o kilere duvar örüp orayı kapatıcaz. tam karşısında ocak fırın ve davlumbaz var
    oraya alta ve üste dolap koyup ortaya tezgah koysak nasıl olur? mutfağın girişini çok engeller mi?
    hoş durur mu?
    veya daha kullanışlı nasıl dizayn edebilirim mutfağı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 3 Mart 2020; 16:12:59 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.