Şimdi Ara

içinde bulunduğumuz dönemde suv almak yerine zafira life ve muadillerini almak daha cazip oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Allah aşkına kafası esen konu açmasın. Tek yaşayan adamım ne yapayım zafirayı. Kampa memlekete gitmeye 4x4 tucson alır giderim kafam rahat. Park etmesi dert koca minibüs nesi mantıklı.
    Hadi geniş aile olursun alırsın

    Bu arada hiç zafira ön yolcu koltuğuna oturdunuz mu bilmem ama ben düzenli havalimanı giderken şirket taxisi olarak kullanıyorum şoforle sohbet etmek için ön yolcu koltuğuna oturuyorum. Hayatımda gördüğüm en rahatsız edici ön koltuğa sahip araç. Arka koltuk konforuna lafım yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

    Bu konu sizi ilgilendirmiyor o zaman. Bekar adama bırak suvu, c-hb ten fazlası gereksiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Ben İstanbul'da günde 40 km yapıyorum sabah akşam ara sokaktan çıkmıyorum desem yeridir. 2.5 saat civarı sürüyor toplamda ve sürekli ara sokakta dur kalk içeriyor tüketime dikkat etmeden 11 lt yakıyor iş harici günlük kullandığım zaman sıkışık trafikte 8.5 9 litre yakıyor( bu veri daha aşağı olabilir emin olmamakla birlikte veriyorum bu veriyi.) şehir dışı verisine gelince 110 120 sabit gidince yokuşlara da bağlı olarak 6.5 litre yakıyor diyebilirim daha aşağı hızlarda daha düşük değerler görülebilir. Ama şehir dışında dikkat etmeyince 7.5 litreleri görme potansiyeli var ortalama kullanıcı için 7 litre diyebilirim. 2 ton üzeri ağırlığına ve 180 bg gücüne göre tüketimi bana normal geliyor. Tüketim verilerim kış ayları içindir yazın henüz kullanma fırsatım olmadı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim de bu araçların 4+1 kombi vanları ilgimi çekmekte. Düz vites alıp azıcık da motoru canlandırırsak, iyi birer fren ve lastik setine de para harcarsak ortaya çok ilginç şeyler çıkabilir :)


    Bu arada Tofaş'ın sıradaki üretim modeli bunlar olacak. Doblo'yu alıp bunu verdiler. Yerli olarak nasıl olacak merak ediyorum. 2026'yı bulabilir.

  • Pisikletçi kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim bilgiler icin çok makbule geçti.🙏

    Bende bu şekilde olacağını tahmin ediyordum çünkü dediğiniz gibi bu cüssede tam otomatik vitesli bir araç için bu tüketim degerleri son derece normal ama bazı yerlerde (herzaman olduğu gibi) bazı yorumcular çok düşük rakamlar yazmışlar o nedenle sordum.

    Sizi bu araçta rahatsiz eden şeyler neler, paylasabilirmisiniz, aslında çok fazla araştırma yaptım ama objektif veri paylaşan birisine rastlamışken size sormak istedim. Sizin değerlendirmeleriniz benim için önemli vakit ayirabilirseniz sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arif kullanıcısına yanıt

    8+1 otomobil ruhsatlı araçlara böyle bir pozitif ayrımcılık var. 1.6 MTV'si ödeniyor. Ben de yakın zamanda öğrendim. 2.0 motorlu Peugeot Expert Traveller da aynı şekilde 1.6 motor MTV'si ödeniyor.


    Aile aracı olarak Doblo ve türevlerini almaktansa bu 8+1 araçları almak çok daha mantıklı.


    Otomobil ruhsatlı olduğu için ticarilere göre artıları bir hayli fazla.

    2 yılda bir muayene, ticarilerin her yıl

    hız limitleri yüksek,

    MTV düşük ve 4. yılında düşmeye başlıyor. Ticarilerin MTV'si 7 yıl düşmüyor.


    Bu pozitif ayrımcılığın hybrid araçlara da yapılmasını isterdim.

  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Ben ilk aklıma gelen olumsuz yönlerini yazayım ama siz kullanım amacınızı ve beklentilerinizi belirtirseniz daha isabetli eleştiriler yapabileceğimi düşünüyorum. İlk eleştirim ön yolcu koltuğuna çok dik oturma pozisyonu var ve ayarlanabilir değil. Aracın direksiyonu bana fazla sert geldi kullandıkça alışıyor insan ama yumuşak olsa daha hoş olabilir. Kendi aracım için konuşmam gerekirse freni gazından biraz daha yukarıda ayağımı gazdan frene koyarken ayağımı kaldırmam gerekiyor bunun ayarı var mı benim aracıma mı has bilmiyorum. Kullanıma gelirsek şeritten ayrılma uyarı sistemi var ama şeritte tutmuyor bu özellik sonradan açılıyor diye biliyorum ama fabrika çıkışı gelmesini isterdim. Süspansiyonları yumuşak olduğu için virajlarda biraz yatıyor ama yolu da bırakmıyor ( araç uzun olduğu için çok zorlamaya cesaret edemedim ama genel manada yol tutuşu tatmin edici düzeyde). Araç yüksek olduğu için köprü viyadük gibi yerlerde yan rüzgarlardan etkileniyor ama bu tipte hangi araç olursa olsun etkilenir diye düşünüyorum. Araçta limitör var 175i geçmiyor o hıza kadar çıkışı hayet seri, limitör olmasa potansiyeli baya var diye düşünüyorum. Ben sedan araçtan geçtim gözlemlerim bu yönde. Onun dışında gücü yerinde otomatik şanzımanı gayet iyi direksiyon hissiyatı güven veriyor freni dönüşleri güven veriyor. Yüksekten trafiğe bakmak daha hakim hissettiriyor trafikte öndeki aracın önünü rahatlıkla görüp erken reaksiyon verebiliyorum. Yolda çoğu binek araçtan iyi hızlanıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Hyundai staria da da durum aynı mı acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pisikletçi kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için teşekkürler.

    Geniş büyük araçları seviyorum bu nedenle d segmenti sw lar benim için en tercih edilesi araçlar aslında, ama son 2 senedir kullanım kosullarim nedeniyle (şehir içinde çocukların okul/kurs vesiare sevisleri ve kendi işlerin için) iri cüsseli araçlar istesem de almıyorum.

    Ortalama hızın şu anda 20 yi hiç geçmiyor ama ayda 1500 km civarı bu tempoda yol yapıyorum ama seneye hazirandan sonra bu temponun biteceğini umuyorum.

    Ondan sonra tamamen keyif için ve gezmek amacli bir araç alma düşüncem var. Araba ile uzun geziler (3000-4000 km'lik) yapmayı seviyorum. Böyle bir araç alırsam arka sırayı kaldırıp içine yatak koyarak gezileri zaman ve mekandan tamamen bağımsız hale getirebileceğimi düşünüyorum. Ayrıca hobilerimiz içinde (kamp, dağ bisikleti vesaire) kullanışlı olur diye düşünüyorum. Kullanım amaclarim bunlar olacak yani.


    Bende gerek zafira gerekse kardeşlerini bir çok kez inceledim pedallar bende de aynı intibayi uyandırdı. Ön koltuk benim için çok önemli değil eğer çok rahatsız ederse koltuklara çözüm üretilir.diye düşünüyorum. Olmadı sökülür ve yerine tekli bir koltuk bile takılır

    Son olarak bildiğiniz kronik sorunları varmı, bakım ucretleri bineklerden çok farklı mı sorularımada vakit ayirabilirseniz cok.makbule gecer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • auto_man A kullanıcısına yanıt

    Aynı 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Kullanım amacınıza bakarak sizi memnun edeceğini düşünüyorum. Ben de arka sırayı söküp arkaya yatak atmıştım gerekli genişliği ve uzunluğu sağlıyor ön sırayı sökmeye gerek kalmıyor. Sadece bana zorluk çıkardığı şey anahtar arabanın içinedeyken anahtardan kilitlenmiyor, öne gidip arabayı içerideki tuştan kilitlemem gerekmişti. Arkada 12 v çakmaklık girişleri var ben kullanmadım ama kullanışlı olacağını düşünüyorum. Kronik sorunla karşılaşmadım benim aracım 30 binde henüz, şimdiye kadar 1 kere airbag ışığı yandı koltuğun altındaki klipsleri kontrol ettim sonrasında söndü. Adblue arıza çıkarabilir diye korkuyorum psa grubu olduğu için, uzatmalı garantisi var o yüzden şimdilik içim rahat. Bakımları 20 binde bir yapılıyor ben henüz bakıma sokmadığım için yorum yapmayacağım servisler telefonda bilgi verecektir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pisikletçi kullanıcısına yanıt

    Sizde zafira mi jumpy, expert hangisi var bilmiyorum ama bende 2023 vivaro cargo elegance xl 180 hp var. Yazdığınız her sey birebir aynı benim araçta da. Ön koltuklar dik ve ayarsiz. Fren pedal yüksekte. Başta rahatsız ediyordu zamanla alıştım. 170 km yi geçmiyor limitor var ama 170 e kadar otomobillerle vs atabiliyorum 😄. Koca cusseye rağmen otomobil gibi gidiyor. Belki benim aracım sizinkinden biraz daha hızlı gidiyordur içi boş panelvan kamyonet olduğu için. Sizde koltuklar ve döşemeleri ekstra ağırlık yapıyor. Fabrikanin koyduğu Michelin agilis lastiklerle güzel yol tutuyor ama ben de sizin gibi virajda zorlamaya çekindim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 10 Mart 2024; 16:7:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.