Şimdi Ara

İç ünite cihaz kapalıyken su damlatıyor! Ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Sorunum geçen kıştan bu yana devam ediyor ve özetle şöyle;

    İç ünite(Beko) hemen yanındaki asma tavandan geçen kıştan bu yana özellikle yağmurlu, karlı veya sıcaklık farkının gece gündüz arası yüksek olduğu zamanlarda içeriye sürekli su damlatıyor. İstanbul'a birkaç gündür sürekli yağmur yağınca antrede kovayla yaşamak zorunda kalıyoruz haliyle.

    Ev sahibi daha önce bir usta getirip problemi çözmeye çalıştı ancak yaptıkları tespit yanlış olunca sonuçsuz kaldı. Gelen usta tavana bir kontrol deliği açıp bir kapak yerleştirdi, damlama tekrar başlayınca kapağı açtım ve sorunun dış üniteden iç üniteye çekilen tesisat borularından kaynaklandığını, bizzat borunun üzerinden suyun süzülüp asma tavana damladığını oradan da suyun kendine yol bularak asma tavandan yere damladığını görmüş oldum. Dış üniteden iç üniteye tesisat boruları sırasıyla mutfak ve antre asma tavanını izleyerek geçiyor. Bu arada balkondan gördüğüm kadarıyla alt dairenin dış ünitesinin dış ünitenin arkasına sarılı haldeki tesisat borularının dış plastik kaplaması yer yer yarılmış ve tuz buz olmuş. Bilmiyorum faydası olur mu ama iç ünitenin monte edildiği yer asma tavan ile yüksek tavanın kesiştiği nokta. Bir de dış ünite hemen mutfağa ait dar fransız balkonunun yanına konumlanmış durumda ve yaklaşık balkondan 2 metre yüksekte, 50 cm balkona uzaklıkta, 11.kat kısacası tehlikeli bir noktada monteli.

    Sonuç olarak dış üniteden bir şekilde bu su içeriye kaçıyor.Biz de bir an evvel sorunu çözmek istiyoruz, ev sahibi de her türlü masrafı karşılayacağı için bu açıdan problem yok ancak doğru ustayı ne emlakçı ne de sitenin işleriyle meşgul idari şef bulabiliyor. Tavsiye edebileceğiniz ve kesin çözüm bulabilecek bir usta var mıdır ya da direkt klimanın yetkili servisi(Beko) eliyle mi bu sorunu çözmemizi tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aras -- 20 Kasım 2018; 13:8:44 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.