Şimdi Ara

IBM & LENOVO GARANTİ HİZMETLERİ (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
9
Favori
78.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaşlar acaba lenovo şarj adaptörlerinin garantisi bulunmakta mıdır?
    ya da bulunsa bile bunun garanti süresi ne kadardır?
    son olarak garantiye girmiyorsa nerden temin edilebilir?

    çok sordum biraz amaolsun :D
  • lenovo y530 laptobumu 11.01.2010 tarihinde servise verdim bugün destek hattına sordum yurt dışından parça beklediklerini söylediler tamir süresi dolduğunda parça gelmezse ne olacak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkuts

    slm arkadaşlar acaba lenovo şarj adaptörlerinin garantisi bulunmakta mıdır?
    ya da bulunsa bile bunun garanti süresi ne kadardır?
    son olarak garantiye girmiyorsa nerden temin edilebilir?

    çok sordum biraz amaolsun :D

    Bütün parçalrın garanti süresi aynıdır.
    Buna şarj adaptörüde dahil
  • Bana mı denk geldi bilmiyorum ama 9 ay oldu alalı idea pad ürünümü ancak doğru dürüst kullandığımı hatırlamıyorum.Ya sorunlu ya da serviste.4 kez servise gitti 3 kez aynı sorundan ötürü fakat bir türlü çözüm üretmediler.Çözüm üretmek bir yana bilgisayarımı daha beter edip bana gönderdiler!Sürekli bahane üretip durmalarından bıktım artık.Bilgisayarımı Vatan Bilgisayar'dan aldığım için wireless sorunu vardı ve oraya gittim.Ancak sorun çözülmedi.Servisle defalarca görüştüm ancak oradan da bir şey çıkmadı.Sonrasında kendi çabalarımla çözmeyi başardım.Daha sonrasında ise HDD boyutu 60 Gb ye kadar değişmeye başladı,pc açılırken lenovo yazısı çıktığında durup kalıyordu,hoparlörü cızırtı yapıyordu,görev yöneticisini açmaya çalışınca bilgisayar tekrardan başlıyordu,bir kopyala-yapıştır işlemi bile ya da dosya adı değiştirme bile 30 saniyeye yakın vakit almaya başladı ve son olarak bilgisayarın 'hazırda beklet' modu yoktu.Servisle görüştüm sorunlarımı ilettim.Servise gitti ve geldiğinde sorunlar çözülmüştü ancak hala hazırda beklet modu yoktu.Tekrar görüştüm ve tekrar servise gitti kısa süre içerisinde.Ancak bilgisayar geldiğinde ne uyku modu vardı ne de hazırda beklet!Üstelik bilgisayar ekran kartını görmüyordu!Sürücüsü yüklü olmasına rağmen sorun bir türlü çözülmedi.Sorunun işletimsel olabileceğini söylediler ve microsoftla görüştüm.Kendileri işin işletimsel kısmı ile ilgilendiler ve kısmen de olsa halloldu.3. kez aynı sorunlardan ötürü servise gönderdim.Fakat bilgisayar öyle bir şekilde geldi ki artık gülmeye başladım.Bilgisayarı açınca ekranda şöyle bir hata mesajı çıkıyor : C: Windows/Panther/unattend.xml dosyası işlenemedi veya ayrıştırılamadı.Dosya geçersiz. tam hatırlamıyorum ama sanırım böyleydi ve bilgisayar açılmıyor!.Üstelik bir de HDD bölmesine ait plastik kapat çıkarılmış ancak vida ile tekrar kapatınca oturmamış bir şekilde bana geldi.

    Bu süreçte bazen sorunumu bile küçümsediler.Kullanmasam da olurmuş hazırda beklet modunu.Vel hasıl garanti şartlarında yer alan 3 kez aynı sorundan dolayı servise giden bilgisayarda ücretsiz olarak değiştirme işlemi yapılır ibaresinden dolayı değişim talebinde bulundum.Ancak bu sefer de 'Efendim bize bildirilen öyle değil 3 kez aynı hatadan dolayı parça değişimi yapıldığında değişim yapabiliriz.' dediler!9 aydır mağdur ediliyorum.Kendi kişisel bilgisayarımı kullanamıyorum bile.Ancak şunu bilsinler ki başvurabileceğim her yere başvuracağım ve hukuki olarak ne yapabiliyorsam yapacağım ve elimden geldiğince çevremdekilere Lenovo almamalarını tembihleyeceğim.




  • lenova S10 6 cell batarya bulabilirmiyim acaba.
  • merhaba arkadaşlar.y 530 serisi cihazımın ekrandaki beyaz lekeler,dvd romdaki ses ve ısınma probleminden dolayı 19 nisan pazartesi günü cihazımı sevise gönderdim.22 nisan perşembe günü onarılan cihaz elime ulaştı ve kargo görevlisinin yanında cihaza baktım tek parça.servis formunda ''lcd ekran değiştirildi,fan temizliği yapıldı'' yazılmış.sonra cihazı hemen detaylı bir şekilde incelemeye aldım.adamlar lcd ekranı değiştirmiş fakat lcd çerçevesi ile lcd panel arasında yer yer yarım santimetreyi bulan açıklılklar var cihazı hurdaya çevirmişler .termal problem had safhada 20-22 dercelik bir ortamda normal bir internet sayfasındayken bile cpu 75 gpu 65 dereceyi buluyor.60 dan aşağı hiç görmedim.fan hiç durmuyor ve öyle ses çıkarıyorki sanki masa üstü pc ateş gibi ya.birde cihazın tuşları dökülmeye başladı hele hele pg up tuşuydu galiba bi çıktı yerinden takamadım ve fazlada uğraşmadım açıkcası.kesinlikle oyun bile oynanmayan bir cihaz sadece internet amaçlı kullanılıyor.bunun yanısıra cihaz prize takılıyken ve ayaklarım yere basıyorken üs taraftaki metal kısıma dokunduğumda hafif bir elektrik kaçağı gibi gıdıklıyor ayaklarımı yerden kesince bu gıdıklama olmuyor.bu arızalardan dolayı tekrar sevise gönderdim.işin ilginç yanı burdan sonra başlıyor araya tatil girmesinden dolayı 26 nisan pazartesi günü tekrar gönderdiğim cihazımın onarım bilgisi için lenovo'yu aradım.onlara verilen bilgide lcd ekrandaki açıklıkların normal olduğu (inanılacak gibi değil utanmazlığn böylesi) termal problem için yeterli havalandırma yapılmamış gibi saçma bir iddiada bulunulmuş.bi kere yazı sıcaklar için aldığım bir notebook soğutucum var ve üzeri dümdüz ama neden çalıştırayım 22 derecelik bir ortamda.elektrik kaçağı için zaten bir bilgilendirme yapılmamış.yerinden çıkan tuşlarda kullanıcı hatası olarak değerlendirilip ( nasıl olur ya darp yok düşme yok sıvı teması yok dokunmayalımmı klavyeye bilmiyorumki)mail adresimede bir teklif yollanmış 36 euro parça ücreti 20 euro da servis ücreti dedikler harac istenmiş üstüne üstlük utanmadan birde onarım onayı vermezsem 20 euro yu ödediğim takdirde cihazı tarafıma gönderceklerini belirtmişler.açıkcası servisler ile problemlerim oldu ama böylesi rezil bir servis görmedim.cuma günü saat 17:00 gibiydi bdh ın telefonunu aradaım ama çıkan olmadı.bende maili yanıtladım ve kesinlikle ne 36 nede 20 euro ücreti ödemeyeceğimi ve hakkımı kanuni yoldan arayacağımı belirttim.cihazdaki problemleri onaramadılar lcd yi takarkende maffettiler ve ben onlara tekrar tekrar göndermiyeyim diye beni bezdirme politikası başlattılar.ben ilk olarak pazartesi günü lenovo'nun türkiye temsilcisini arayıp derdimi anlatacağım oda olmadı tüketici haklarına başvuracağım.yapabileceğim başka birşey varsa önerilerinizi bekliyorum.




  • Elimde 2 adet recovery dvd'si mevcut.

    Eğer cd'den xp kursam , ileride bu iki recover dvdsi ile tekrar windows 7 kurabilirmiyim???(fabrikasyon ayarlar tekrar yüklenirmi?)


    g550



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macromedia -- 6 Temmuz 2010; 16:02:29 >
  • arkadaşlar merhaba. win7 32bit kurulu üstünde makinenin fakat 4 gb rami desteklemiyor 32 bitler. kullanılabilir olarak 2.96 gösteriyor. ve makinenin üstünde 32 bit geliyor bu ne saçmalık? 1 gb ram nerdeyse boşu boşuna kullanılamıyor. 64bit yüklüyemiyorum hata veriyor şöyle; "This installation disc isn't compatible with your version of Windows. To upgrade, you need the correct installition disc, For more information, check your computer's system infortation. To install a new copy of Windows, restart ( boot ) your computer using the installation disc, and then select Custom ( advanced)" acaba bu sorunu nasıl gideririm herhangi bilgisi olan var mı? Recovery cd için mail attım Arda nickli arkadaşa ama onun göndericeği recovery'de 32 bit olucak galiba? yine aynı sorun devam edicek yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schizophrenia_ -- 7 Temmuz 2010; 12:14:02 >
  • Merhaba,

    Benim Lenovo 3000 n200'un klavyesinin bir iki tusu artik eskisi kadar iyi basmiyor zamanla deformasyon falan oldu. Uygun fiyatlı klavye
    nerden bulabilirim acaba?
  • Herkese merhaba ben sl500 serisi bilgisayar kullanıyorum yaklaşık 3-4 gündür yeni pencere açarken yada lenovo nın programlarını kullanırken bilgisayar kilitleniyor hatta size şöyle anlatayım mesela facebook a fotoğraf upload yükleyeceksiniz browserdayken ufak pencere açılıyor ve resmi aç dediğim anda mouse la beraber tüm ekran ve tuşlar kitleniyor restart yapmaktan başka bi çare de kalmıyor disk kontrolü ram testi yapmadığım şey kalmadı çıldırmak üzereyim biri lütfen yardım etsin ):
  • merhabalar arkdşlar benim bilgisayarım yaklaşık 2 senelikama garantisi 3 sene garantiye yollamayı düşünüyorum ancak nasıl yollıycağımı bilmiyorum tekirdağda servisi yok bide bir tuşu kırıldı ve kasası bunları garanti karşılarmı bilmiyorum ama bu gün durduk yere pili ozuldu fişe takmadan çalşmıyo şarj olmuyo anlamadım bunu karşılar herhalde garanti garanatiye nasıl yollayabilirim yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cansu333

    merhabalar arkdşlar benim bilgisayarım yaklaşık 2 senelikama garantisi 3 sene garantiye yollamayı düşünüyorum ancak nasıl yollıycağımı bilmiyorum tekirdağda servisi yok bide bir tuşu kırıldı ve kasası bunları garanti karşılarmı bilmiyorum ama bu gün durduk yere pili ozuldu fişe takmadan çalşmıyo şarj olmuyo anlamadım bunu karşılar herhalde garanti garanatiye nasıl yollayabilirim yardımcı olursanız sevinirim



    Kargo ile İstanbul'a göndermeniz gerekecektir, klavyedeki tuş kırılması kullanıcı hatası olarak yorumlanabilir. Garanti süresi uzatma yurt dışında olan bir durum diye biliyorum. 2 yıllık 3 yıllık garanti opsiyonları satın alma esnasında talep edilebiliyor. Tr'de ise yeni yeni çıkan satan firmaların verdiği garantiler var. 100 150 lira daha ver 3 yıllık beyaz eşya 5 yıl garantili olsun gibi..
    Servis konusuna dönecek olursak garanti belgesinde yetkili servisler var. Tekirdağ yoksa, İstanbul'a göndermeniz gerekecek




  • bugun lenovo y550 aldım arkadaşlar saat 5bucuk gibi elime ulaştı bataryasını takıp açtım üzerindeki dokunmatik tuşlar power tuşu falan çalışıyor ama ekran simsiyah hiç bir şey yok aldığım yeri aradım lenovoyu aramam gerektiğini söylediler orayı aradım 18.00 da mesai bitiyormuş destek hattında memur gibi çalışıyorlar resmen neyse , benim sorum şu makineyi okuduğuma göre teslim alıyorlar gelip ama ben daha kullanıcı bile değilim ayıplı mal sayıp değiştirirler mi? yoksa alıp tamir mi ederler sizce ?
  • Merhaba; Lenovo Y530 laptobumun sağ menteşesinin olduğu yerde açıklık meydana geldi ve ekran eskisi gibi diri durmuyor.En ufak harekette geriye yatıyor.Herhangi düşme, darp sözkonusu değil.Garanti kapsamında tamiri yapılır mı?

    NOT: Biraz önce tekrar baktım; menteşe kırılmış galiba; düzelttim açıp kapatınca tekrar aynı şekilde oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rok54 -- 23 Eylül 2010; 16:11:34 >
  • Merhaba;
    Bende Lenovo Y550 laptop var cihaz bataryayı görmüyor anakara servisi batarya işlemlerini yapmaığını söylüyor.
    Bana yardımcı olurmusunuz.
  • yeni bir lenovo g560 aldım içindeki şarj bitince tamamen dolana kadar şarj edip fişten çıkardım , energy star güç modunda 45 dakika kadar bi youn oynadım ve aletin şarjı bitti bu durum normal midir yoksa bi servise falan başvurmalımıyım
  • Sağ menteşe kırıldı servise yolladım 350euro + kdv istediler, şaka gibi. Aynı sorun varsa yandınız
  • ya bazı yorumları okudumda bu lenovonun servisi en berbadı şimdiye kadar duyduklarım arasında. Böyle olacağını bilsem hiç lenovo almazdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Aegwynn-

    Sağ menteşe kırıldı servise yolladım 350euro + kdv istediler, şaka gibi. Aynı sorun varsa yandınız


    aynı sorun bende de var sol menteşe kırıldı daha servise götürmedim anlamadığım şey bilgisayarı bi kere bile düşürmedim çarpmadım içine baktığnda çelik taraf kırılmış nasıl kırılır hala aklım almıyor
  • Arkadaşlar, ben öğretmenim, 2 yıl 2 ay önce bir Lenovo 3000 N200 aldım. Alır almaz gördüğüm sorun ani elektrik kesilmesiydi. 2. defa yolladığımda ancak kusuru farkedebildiler ve anakartın hatalı olduğunu söylediler. Önce firmanın ürünü değiştirmesini ısrarla istedim ama yetkili mübarek zat satıştan sonra henüz 1 ay geçmediği halde buna yanaşmadı. Anakartı garantiden değiştirdiler. Aradan 2 yıl geçti ve makineyi gayet iyi kullandım ama şu an yani garantinin bittiği an baştaki o kapanma sorunu yine meydana geldi. En son bu PİL ŞARJ OLMAMA SORUNU ÇIKTI VE SAÇMALIKLAR SERİSİ TAMAMLANDI.(GALİBA)
    BİR DAHA LENOVO MU? ASLA? BU FİRMANIN ALLAH BELASINI VERSİN.
    Yok kardeşim, tonla para vereceksin ve aldığın ürünü bir türlü verimli kullanamayacaksın.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.