Şimdi Ara

## İ3 330M ISI SONUCU FREKANS DÜŞÜŞÜ - ACER 5820tg (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
5.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili yılmaz ve jason. Ben teknik servis ile de görüştüm ,hatta bende tel bile var, ama samimi söylüyorum , frekans düşmesi nedir onu bile bilmeyen, ısındı mı kapanır tabi yavaşlar mantıklı düşünün diyen kusura bakmasınlar ama gerizekyalı servis elemanları var. Acer gibi bir firmanın teknik servisinde nasıl böyle birileri çalışıyor demeyeceğim Acer'ın ne mal olduğu belli işte. Sorun yaşamayan yok denecek kadar az, istisna yani. Ya bir hoparlörden ses gelmez , en iyisinde :) Bizimkilerde de bu problem var. Yılmaz123 hocam sen bana seri numaranı vermiş miydin seninkini de göndermiş miydim ben mailde? Gerçi maili bile okuyan yok en son küfür edecek seviyeye geldim. Telefonda işte ağzıma geleni de söyledim bana dedim bilgisayardan bir gram anlayan birini muhattap gösterin beni arasın birşey yapsın bu sorun kronik, sadece bende değil filan falan herşeyi söyledim, başka yapacak birşey yok tüketici haklarına şikayeti yapacaz artık bilir kişi inceleyecek it gibi de paramızı geri verecekler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse

    Sevgili yılmaz ve jason. Ben teknik servis ile de görüştüm ,hatta bende tel bile var, ama samimi söylüyorum , frekans düşmesi nedir onu bile bilmeyen, ısındı mı kapanır tabi yavaşlar mantıklı düşünün diyen kusura bakmasınlar ama gerizekyalı servis elemanları var. Acer gibi bir firmanın teknik servisinde nasıl böyle birileri çalışıyor demeyeceğim Acer'ın ne mal olduğu belli işte. Sorun yaşamayan yok denecek kadar az, istisna yani. Ya bir hoparlörden ses gelmez , en iyisinde :) Bizimkilerde de bu problem var. Yılmaz123 hocam sen bana seri numaranı vermiş miydin seninkini de göndermiş miydim ben mailde? Gerçi maili bile okuyan yok en son küfür edecek seviyeye geldim. Telefonda işte ağzıma geleni de söyledim bana dedim bilgisayardan bir gram anlayan birini muhattap gösterin beni arasın birşey yapsın bu sorun kronik, sadece bende değil filan falan herşeyi söyledim, başka yapacak birşey yok tüketici haklarına şikayeti yapacaz artık bilir kişi inceleyecek it gibi de paramızı geri verecekler.

    Hayır seri numarasını vermemiştim. Siz de servisin telefonu varsa verebilir misiniz? Ben de bir konuşayım.
    Bugün gta 4 ile de denedim. Hemen ısınıp 86 ya geldi. Fraps programı ile fps ölçtüm. gta4 hep 18-22 fps arasındaydı.Grafik ayarlarıyla hiç oynamadım.
    nfs hot pursuit'te de fps genelde 23 civarıydı. Bu değerler az gibi geldi. Sizce normal mi?Bu ekran kartıyla ilk kez denediğim için bilgim yok.

    Ayrıca ben eski t3400 işlemcili laptopumda prime95 ile test yaptım. Onda da ısı çabuk yükseldi ısı 94'e geldi.
    Bütün i3'lerde aynı şeyin olduğuna emin misiniz? Eğer böyleyse i3 işlemci kullanmanın bir anlamı yok. Çünkü gta4, nfs hot pursuit gibi oyunlarda mutlaka ısı 85'e gelecektir ve düşüş olacaktır.Böyle olduğunu bilseydim kesinlikle i3 işlemcili bilgisayar almazdım. Başka i3'lü bilgisayar test etmiş miydiniz?




  • Benzer sorun benim Monster 4650 ekran kartı ve 2.8 ghz T9600 işlemcili bilgisayarıma oluyor. Bende işlemci ısınmasında sorun olmuyor ancak ekran kartı 94 dereceye geldiğinde işlemci hızı 2.8 ghz'den 1.33 ghz ye düşüyor. Bunu da çarpanı 5'e düşürerek yapıyor. Bunu Monster servisine söyledim 2 defa yolladım fanları temizlediler, macunu yenilediler ardından da test yaptılar ancak biz sorunla karşılaşmadık deyip 2 defa geri gönderdiler. Bunun yüzünden yazın yaklaşık 2 ay bilgisayarımdan uzak kaldım. Şu an bütün sorunlar devam ediyor. Kısmet olursa bu ara dönem tatilinde gidip kendim göstereceğim adamlara bilgisayarı ve değişim talebinde bulunacağım. Monster servisinin ilgili, bilgili ve kullanıcı dostu olmasına rağmen bunları yaşamam beni üzdü. Çoğu kişi servis çok iyi olduğundan tercih ediyor ama sonuç Rezillik !!! Umarım bu ara dönemde sorunumu çözerler yoksa şimdiye kadar bir çok kişiye Monster aldırdım çok mantıklı olduğu için ama, böyle bir sorun olduğunda artık ne kendime alırım ne de başkasına aldırırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yılmaz123

    Hayır seri numarasını vermemiştim. Siz de servisin telefonu varsa verebilir misiniz? Ben de bir konuşayım.
    Bugün gta 4 ile de denedim. Hemen ısınıp 86 ya geldi. Fraps programı ile fps ölçtüm. gta4 hep 18-22 fps arasındaydı.Grafik ayarlarıyla hiç oynamadım.
    nfs hot pursuit'te de fps genelde 23 civarıydı. Bu değerler az gibi geldi. Sizce normal mi?Bu ekran kartıyla ilk kez denediğim için bilgim yok.

    Ayrıca ben eski t3400 işlemcili laptopumda prime95 ile test yaptım. Onda da ısı çabuk yükseldi ısı 94'e geldi.
    Bütün i3'lerde aynı şeyin olduğuna emin misiniz? Eğer böyleyse i3 işlemci kullanmanın bir anlamı yok. Çünkü gta4, nfs hot pursuit gibi oyunlarda mutlaka ısı 85'e gelecektir ve düşüş olacaktır.Böyle olduğunu bilseydim kesinlikle i3 işlemcili bilgisayar almazdım. Başka i3'lü bilgisayar test etmiş miydiniz?


    gta da hiç bir patch yüklemediysen normal değerler almışın ama hot pursit te 23 fps ile oynaman garip. ben normalde 30 un altına inmiyorum. işlemci yavaşlayınca da 7-15 fps arası değişiyordu..
    ben yukarda mültecinin bahsettiği yöntemi denedim. (en yüksek işlemci durumu, güç seçenekleri) işlemcinin max %95 oranında calısmasına izin veriyorum. oyunlarda fps kaybı olmuyor ama sıcaklıkta 4-5 derecelik bi azalma oldugunu söyleyebilirim. 82-83'de kalıyor. siz de deneyin belki sizde de işe yarayabilir.

    i3 işlemcilerin hepsi mi böyle konusuna gelince de, arkadasımda 5740 var i3 işlemcili ve bu sorunu yaşamıyor hiç. bu işlemciyle değil bu modelin sogutmasının yetersiz olmasıyla alakalı bir durum sanırım. yukarda da bi arakdaş wpirme testi yapmış ona da bakabilirsin.




  • arkadaşlar sorun kesinlikle işlemcimizde. şöyleki;

    önceki msj larda mülteci bahsetmişti işlemcinin üretildikten sonraki yeterliliğine göre etiketlenip satıldığını. bizim i3 lerde en dandik verimlilik verenler. yani donanımsal olarak yüksek hızda performans verecek transistör sayısı mı azdır yada onun gibi birşey ama sonuç olarak işlemci 2.13 ghz de çalışması için yüksek güç alıp zorluyor kendisini. dolayısıyla sanki overclock ile limitleri oynayan bir işlemci gibi ısınıyor. i5 ve diğerlerinde böle bi sorun yok çünkü onlar fazla güç tüketmeden zorlamadan 2.4.-2.6 ghz lik performans verebilecek şekilde üretilmişler.

    şöyle yapıyorum ben.

    güç şeçeneklerinde birkaç profil oluşturdum. en yüksek işlemci ilkesini %82 yapınca işlemci max 1727 mhz de, %95 yapınca 1850 mhz de çalıştırıyor. 1850 mhz de çok nadir 86 dereceye çıkıyor oyunda ama 1725 mhz de ekran kartı 670-970 şeklinde overclockluyken bile çıkmıyor. işlemciden biraz performans kaybı olsada vga clock la arayı kapatıyorum keza üstünede çıkıyorum. bu şekilde 10 dk sonra fps düşüşü yaşadığım black ops btf bc 2 mafia 2 gibi oyunlarda saatlerce sorunsuz oynanıyor.

    bu tabiki bir çözüm değil. geçici çözüm. yani 2.13ghz lik alet aldık 1.727 ghz lik değil ki. tam performansı istemek doğal hakkımız. ama ben bu şekilde ki frekansı düşürtüp anladığım şudur. kesinlikle işlemcinin yüke girdiğindeki saçma sısınması yani işlemci frekans yeterlilik sorunu. kısaca laptop, kasa ya da soğutma ile alakalı bir durum yok. şu alete i5 takılsa hiçbir sorun kalmayacak. acer burada tek hatası ki ölümcül hatası da şudur. madem i3 takacaksın bi test et bakalım noluyor. tüm amerikaya i5 sattında tr ye neden i3 diye sormazlar mı adama.

    servis mervisde bi haber. acer zaten ilk önce hatayı kabul edip servislere haber çekmesi gerek. eğer bu alet gelirse i3 ü alıp i5 takın diye. ama yok tabi ilgi alaka bizim gibi ezik tr li 3-5 tane kullanıcıya. bu işin çözümü korayında dediği gibi tüketici mahkemesinden karar almaktan geçiyor. bunu da koray sen yap hocam. elinde her türden haklı gerekçelerin ve formaliten hazır. 30 iş günü olayı.. üstelik servis bakımından sonra bile aynı sorun.. yemin ederim şu aleti böle kullanmak içime sinmiyor ama pc siz kalmakta 3-5 ay benim için şu an mümkün değil. anca yaz gelecek eve dönünce vs..

    bilsem aletin içindeki i3 ü satabileceğimi ve takacak i5 bulabileceğimi. iki üç kuruşa bakmayacam sözde! garantiden de vazgeçip takıcam vs...




  • Arkadaşlar bahsettiğiniz problemin aynısı sanırsam bende var. Kaç haftadır düşünüyordum, bende bu oyunlar neden kasıyor sonra tekrar düzeliyor tekrar kasıyor diye, özellikle burada iki oyun vardı black ops ve need for sped hot pursuit. Bu oyunların kasma sorunlarını incelediğimde oyunlarla ilgili sorunlar yazdığı için, özellikle bu iki oyunun performansları falan filan işte, çoğu kimsede aynı şey olduğunu düşünüyordum, ta ki bu başlığı görene ve dediğiniz testleri bir bir yapana kadar. Evet aynı sorun bende de var ve işlemci ısınınca hızı ne yazıkki düşüyor. Tam bir hayal kırıklığı. Nerden bakarsan bak titredim diyebilirim.
    Amma velakin şöyle bir google da olayı araştırmaya başladığımda enteresan bir program buldum, bu program bu kontrol sistemini kesiyor. Zararlı mıdır yararlı mıdır tam bende bilmiyorum daha 1 saat kadar test edebilme fırsatı buldum. Programı yükleyince 4 tane seçenek var Performans, OYUN, Batarya, İnternet,
    Performans seçeneğini seçtiğinizde işlemci hızınız full force çalışıyor, hız düşmüyor. Game seçeneğinde gördüğüm kadarıyla hız düşüyor fakat tam test etmedim oyunlarda, isterseniz edin.
    Özellikle batarya seçeneği nasıl oluyorsa, müthiş bir şekilde bende inanılmaz sıcaklık düşüşü sağladı. maks 50 oluyor sıcaklık, bence gayet iyi gibi.
    Her neyse program işte bu linkte arkadaşlar, dediğim gibi yararlarını zararlarını tam kestiremiyorum. İsterseniz birde siz bakın.

    Siteden
    Direk Link



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfunder -- 27 Aralık 2010; 6:32:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfunder

    Arkadaşlar bahsettiğiniz problemin aynısı sanırsam bende var. Kaç haftadır düşünüyordum, bende bu oyunlar neden kasıyor sonra tekrar düzeliyor tekrar kasıyor diye, özellikle burada iki oyun vardı black ops ve need for sped hot pursuit. Bu oyunların kasma sorunlarını incelediğimde oyunlarla ilgili sorunlar yazdığı için, özellikle bu iki oyunun performansları falan filan işte, çoğu kimsede aynı şey olduğunu düşünüyordum, ta ki bu başlığı görene ve dediğiniz testleri bir bir yapana kadar. Evet aynı sorun bende de var ve işlemci ısınınca hızı ne yazıkki düşüyor. Tam bir hayal kırıklığı. Nerden bakarsan bak titredim diyebilirim.
    Amma velakin şöyle bir google da olayı araştırmaya başladığımda enteresan bir program buldum, bu program bu kontrol sistemini kesiyor. Zararlı mıdır yararlı mıdır tam bende bilmiyorum daha 1 saat kadar test edebilme fırsatı buldum. Programı yükleyince 4 tane seçenek var Performans, OYUN, Batarya, İnternet,
    Performans seçeneğini seçtiğinizde işlemci hızınız full force çalışıyor, hız düşmüyor. Game seçeneğinde gördüğüm kadarıyla hız düşüyor fakat tam test etmedim oyunlarda, isterseniz edin.
    Özellikle batarya seçeneği nasıl oluyorsa, müthiş bir şekilde bende inanılmaz sıcaklık düşüşü sağladı. maks 50 oluyor sıcaklık, bence gayet iyi gibi.
    Her neyse program işte bu linkte arkadaşlar, dediğim gibi yararlarını zararlarını tam kestiremiyorum. İsterseniz birde siz bakın.

    Siteden
    Direk Link

    !!!SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR!!!

    @sfunder sayende demeden geçemicem. o kadar araştırmama rağmen intelin frekans düşürme inadının önüne geçememiştim ta ki ThrottleStop 2.89 programını çalıştırana kadar.

    normalde bildiğiniz gibi makina hiçbir şekilde 85C üzerine çıkamıyordu çünkü 86C olduğu anda frekans 917mhz ye düşüp sıcaklıkta 70C küsürlere iniyordu. Hep dediğim gibi bu limit bir +5 C fazla olsa yani 90 C gibi bir rakamda frekans düşürse işlemci, belki sorun yaşamayacaktık. Çünkü soğutucu işlemciyi 90 C lerde tutabilecekti belki de. Ama bu program ile bir nevi frekans düşürmeyi engelliyoruz. Şöyle ki;

    Program işlemciyi max çarpan(ayarlanabilir) ile max yükte(ayarlanabilir yüzdelik olarak) sizin istediğiniz şekilde kısaca sürekli çalışmaya zorluyo. intel 86 C de düşürmek istese de olmuyor :) Full hız çarpan ve yükte iken 1 saatlik test ile anladığım kadarıyla intel frekans düşürmeyi deniyor ama program baskın geliyor. oyun içinde nadiren sadece anlık bi düşüş yaşadığım oldu ama onuda görev yöneticisinden programın önceliğini yüksek yaparak aştım. an itibariyle işlemci şöyle çalışıyor.

    90 C anladığım kadarıyla ya anakart ya da yine intel tarafından bir limit. çünkü işlemci 2123 mhz de full prime(cpu+ram) testinde 90 C ye kadar geliyor. 90 C yi aşmamak için çok çok az bir çarpan kısmasıyla hızı düşürüyor. Örneğin ben minimum 1950 mhz gördüm. Ama sevindirici kısım ben fan çıkışına bez dayadığımda bile sıcaklığın max 90 da kalması, keza 90C de kalmaya çalışırken min hızın 1950mhz olması. yani kısaca normal bir şekilde oyun vs.. kullanımda max sıcaklık 90C iken min hız 2050~ mhz küsür diyebilirim. ama genelde zaten max hızla çalışıyor 2100 küsür gibi. hep küsür diyorum çünkü anlık gösteriyor hızı ve hız sabit değil dalgalı.

    sonuç olarak aslında 90 C limiti mi diyeyim artık herneyse, işte efendim bu anakarttanmıdır, intelden midir yoksa programdan mıdır emin değilim. emin olmakta istemiyorum lanet ettim bu limit olaylarına. sadece şu an itibariyle o kadar acer servisinin akıbetinden, bizim laptopların selametinden ötürü zilyon tane napcaz napcaz böle demekten kısmen bu program ile windows ortamında çözümü bulduğumu düşünüyorum. birazda olsa (ne birazı yahu tamemen diyebilirim:P) içim rahatladı arkadaşlar. artık oyundayken frekans düşücek mi acaba, işte efendim ısı kaça gelmiştir diye düşünmekten oyun zevkimin içine etmemek önceliğimdi ki bunuda sağlıyor program..

    nihayetinde biraz acele olmuş olabilir test prime oyun vs.. koray(@hiçimse, gerçi laptopu serviste) mülteci ve bir ben eksiktim vs.. konuya hakim arkadaşlar da kısaca bir el atarlar programa ve görüşlerini paylaşırlar. benim özet olarak anladığım sıcaklığın 90 C ye kadar çıkabilmesi, orada da kalabilmesi, kalırkende min hızın 2050 mhz gibi yüksek bir hız olması. tüm bunlarından oyundayken hiçbir sıkıntı ve sorun yaşatmaması. çok çok işlemci yansa yemin ediyorum hoşuma gider ki servise yollarımda belki düzgün bir işlemci denk gelir:P hiç ısınmayayından felan:P

    basit bir ekranım üzerinde ki ss ile fikir edinebilirsiniz..
    sağ üsteki windows side araç panelinde hızı 917 mhz göstermesine aldanmayın. gerçek hız programda yazandır. oyunda zaten belli oluyor :) black ops 2x aa herşey full iken min fps 40 (5650 vga 670-970 iken) ::DD:D hız düşüşü de yok yineliyorum. artık ekran kartına oc çeksemde bir sorun olmuyor:P programı birkez açıp simgeye alınca sağ altta arka planda usul usul çalışıyor..

     ## İ3 330M ISI SONUCU FREKANS DÜŞÜŞÜ - ACER 5820tg


    resim linki https://store.donanimhaber.com/fe/e2/94/fee294dc18a4493952a7f0c7a713f4c5.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MemID12055 -- 27 Aralık 2010; 10:27:09 >




  • ben beceriksiz ve bilgisiz acer ile kavgaya devam edicem. Satarken de al bu programı kur mu diycez adama. Tabi Acer ile uğraşmak istemeyen, ömürlük laptop kullanacak olanlar için iyi ama benim kasamı açmışlar bana bilgi vermeden .1 aylık laptopun nesinin fanını temizliyorlarsa, tarlada kullandık sanki. Bakalım ben sonucu bekliyorum hala, acelem de yok masaüstü pc de var zaten. 15 ocakta da istanbula gidiyorum, servise bizzat gidicem gidebilirsem. Bu programı biz değil acerın biosa kurması lâzım ki sorun çözülmüş olsun. O zaman laptop sorunsuz diye kullanan kullanır satan satar, en kötü içimiz rahat eder.

    Çözüme katkısı olan herkesin de emeğine sağlık. Çözümsüz birşey olmadığı kesindi zaten ölüm dışında. Gelişmeleri yazıcam ben de burdan yine, yukarda bana yazanlara cevap veremedim kusura bakmasınlar konuya girince sinirim bozuluyor. Bekliyorum cevabı sabırsızlıkla acer ve bimeksten.




  • tabikide üreticilerin yapması gerek ve en doğal olanı. ama bu şekilde en azından şikayet bitmiştir. laptopu 1500 liraya alınca satmak gibi bir niyetimde yoktu zaten:P keza kullanırım 3-4 yıl ondan sonra zaten ne performansı nede başka birşeyi bir kriter olur ki önceki laptopum gibi bunuda veririm ihtiyacı olan birine diye düşünüyorum.

    diğer yandan kulağım sende. eğer değişim idade vs.. bir sonuç çıkartabilirsen bizde hop diye uçarız acer ın üstüne. birazda online ol bu aralar:P kaçtır disko kralını beyazı felan kaçırıyorum bak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemakbıyık

    tabikide üreticilerin yapması gerek ve en doğal olanı. ama bu şekilde en azından şikayet bitmiştir. laptopu 1500 liraya alınca satmak gibi bir niyetimde yoktu zaten:P keza kullanırım 3-4 yıl ondan sonra zaten ne performansı nede başka birşeyi bir kriter olur ki önceki laptopum gibi bunuda veririm ihtiyacı olan birine diye düşünüyorum.

    diğer yandan kulağım sende. eğer değişim idade vs.. bir sonuç çıkartabilirsen bizde hop diye uçarız acer ın üstüne. birazda online ol bu aralar:P kaçtır disko kralını beyazı felan kaçırıyorum bak


    Abi sen bile peşini bırakırsan kim uğraşacak ki? Ben az önce müşteri temsilcisiyle konuştum, ilk kişiydi dilimizden biraz olsun anlayan. Bu sayfanın da linkini mail attım Acer'a, bunları okuduktan sonra biraz anlayan biri herhalde adam gibi test edip laptopun sorunlu olduğunu onaylar. Teknik servisten , laptop tabi ki ısınır, ısınınca yavaşlar demeyen biri tabi :) Umudum arttı biraz bu son telefon konuşmasıyla, sağolsun gerçekten ilgilendi.




  • Yukarıdaki programı denedim prime95 ile. Gerçekten de işe yarıyor. Zaten benim hacer nadiren 86 derece sınırına ulasıyordu. Tam bir ilac oldu bu program. 90 dereceye kadar da zorladım sistemi havalandırma deliklerini kapatııp. Frekans düşüşü olmadı.90 derecede de erdemakbıyık ın dediği gibi 1900 mhz civarına düştü, sabit değildi. Acer servisinden hiickimse arkadasa adamakıllı bir çözüm önerisi gelmezse bu yöntem özellikle yaz aylarında büyük rahatlama saglayacaktır. Ama işlemciye ne ölçüde zarar verir o konuda şüphelerim var. Core Temp programında güvenli çalışma eşiği olarak 90 dereceyi gösteriyor. Biraz araştırayım dedim yabancı forumlardan birinde işlemci bu değerin en az 20 derece altında çalışmalı diyordu. Ne kadar sağlıklı bir bilgi orası tartışılır. Hepimize şimdilik geçmiş olsun




  • @abi bırakmadım tabiki işin peşini. nerden çıkardın. senden haber bekliyoruz işte sen mutlu haberi ver yeter ki ben adam toplar basarım allahıma ecır ı :) ama şuan aynı serviste var bi makina zaten. bende yollasam aynı yere gidecek. zaten her halukarda ocak 20 küsürlerde ist a dönüyorum. laptopu alır giderim servise başlarını ağrıtırım..

    @bir sen eksiktin :)
    işlemcinin stabilitesiyle alakalı değil o 90 C lerde hız düşüşü. sadece sıcaklığı 90 C de tutabilmek için hızı düşürüyo. ben klavyeyi çıkartıp fanı durduruyorum yine 90 C de kalıyor ama hızı 1000 mhz lere kadar düşürebiliyor fan hiç dönmediğinden. ama zaten fan çalışırken yani normal kullanımda full hız ve 90 C şeklinde oluyor. ya boşver bence sıcaklık olayını sen hıza bak. işlemci yansa lehimize olur dedim yukarıda sabahın köründe zaten




  • Malesef mutlu haber yok, telefonla benle konuşan bayan arkadaş gerçekten iyi niyetli ve yardımcı olmaya çalıştı ama üstleri malesef onun kadar anlayışlı değildi. Neyse zaten ben iade ve değişim için göndermiştim laptopu, içini açtılar geri almıycam bu yüzden. Fan temizlendi vs ne münasebet kaç kişi pis elini sürdü ayrıca laptopuma. İade için uğraşıcam, siz de başarabilirseniz işlemciyi yakın gönderin uğraşsın dursunlar. Üsttekiler diyormuş ki biz donanıma garanti veriyoruz , şu oyunu şu seviyede oynatacağına garanti vermiyoruz gibi saçma sapan bir açıklama yapmışlar güya. Yani olay o ki, bu problemi problem olarak saymıyorlar, 6 ay laptoptan uzak durmayı göze alıp sürekli aynı hata var diye garantiye 3 kere verip iade etcez sonunda paramızı alcaz, ya fanı durdurup işlemciyi yakacaz , ne yapacaklar kimbilsin o zaman. Ya da tüketici heyetine ben yarın başvuracam bakalım ne diyecekler, bimekse de uğrayacam tabi benim özelim oluyor bimeks olayı. ben sizler için de mücadele etmiştim, bimeksten zaten her türlü iade hakkımı kullanacam , pentaya değil de acera yolladılar orada kaydı var vs , beş para etmez acer markası da , servisi de herşeyine lanet olsun.




  • Sonuçları merak ediyorum, haberlerinizi bekliyorum. Bir de şu 3 kere aynı sorundan gidince iade-değişim olayı nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse


    quote:

    Orijinalden alıntı: jasonn123

    exper karizma kullanan arkadaşım i3 370 m war onda boyle bir sorun yok.test programları ile denedik ama oyun oynarken flan hiç bir sorun çıkmadı şindiye kadar ve 4-5 saat aralıksız oyun oynandı


    Hocam ama i370M değil ki bizim işlemci malum 330M ona göre şey etmek lâzım gelir . Valla i330m işlemcisi olup da şu konuya merak edip kimse bakmıyor mu,baksa da test yapma gereği duymuyor mu onu da çok merak ediyorum. %99 bizim laptopta bir sıkıntı var ama olur a i330 un karakteristiğidir filan bozuk işlemciye rastlamışızdır vs. öf ya 3820TG almıştım önce gittim geri verdim bunu aldım salak gibi.



    bendede 5820tg 330m işlemcili var. call black ops oynadım, saatlerce oynadım ama işlemciyle alakalı hiç bir sorunum olmadı. hatta arkadaslara dokundurdum pc nin altını bizimkilerden cok cok soguk dediler. onlarınkiler ellerini yakıyormus. fanına elimi değdiriyorum 2-3 aynadıktan sonra havası öyle sıcak gelimiyor. ılıgın az üstü. senin pc işlemci sorunlu o zaman karde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse

    DİKKAAAAAAAAT

    Bimekse gittim biraz önce,yani bir saat kadar önce ürünü 20dk wprime ile çalıştırdık, çekirdekler maksimum 86-85 oldu sıcaklık olarak fakat daha sonra 84*83 e geriledi, bir daha da artmadı diyebilirim. Fanın ağzını kapattık 15 saniyede yine 87 olunca sıcaklık 1120 ye düştü frekans, şimdi inadına teslim almadım ürünü, gıcık oldum. Yarın karar vericem, satışa koydum forumda da , bu konu linkini de verdim. Şimdilik sorunsuz görünüyor 1050 liraya satıyorum ürünü.





    dostum neden boyle bir zarara giriyorsun ki bimeks degişim yapmıyor mu.git paranı geri al yada çek al bimeksten başka bi pc al ne bileyim tam fiyatını bilmiyorum ama tahminen 1500 lira vermişsindir.yazık etme paranı.kocaman 15.6 inç lik makine boyle yapıyorsa sorun makinanadır.benim kıytırık 12.1'' woon marka bilgisayarım bile saatlerce oyun oynamama ragmen sıcaklık 85in üzerine zor cıkıyor çıksa bile herhangi bir sorun olmuyor.normalde işlemciden bakır bir boru gider fan'a bende oyle bir şey yok :D ortada bir fan az ilerde işlemci o kadar.uzun lafın kısası sorun acer'da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 30 Aralık 2010; 1:26:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse

    DİKKAAAAAAAAT

    Bimekse gittim biraz önce,yani bir saat kadar önce ürünü 20dk wprime ile çalıştırdık, çekirdekler maksimum 86-85 oldu sıcaklık olarak fakat daha sonra 84*83 e geriledi, bir daha da artmadı diyebilirim. Fanın ağzını kapattık 15 saniyede yine 87 olunca sıcaklık 1120 ye düştü frekans, şimdi inadına teslim almadım ürünü, gıcık oldum. Yarın karar vericem, satışa koydum forumda da , bu konu linkini de verdim. Şimdilik sorunsuz görünüyor 1050 liraya satıyorum ürünü.


    evet aynı benimkisi gibi olmuş sıcaklık dalgalanması, biostan olabilitesi var seninki güncellenmişti herhalde...


    quote:

    Orijinalden alıntı: Necessa®i

    bendede 5820tg 330m işlemcili var. call black ops oynadım, saatlerce oynadım ama işlemciyle alakalı hiç bir sorunum olmadı. hatta arkadaslara dokundurdum pc nin altını bizimkilerden cok cok soguk dediler. onlarınkiler ellerini yakıyormus. fanına elimi değdiriyorum 2-3 aynadıktan sonra havası öyle sıcak gelimiyor. ılıgın az üstü. senin pc işlemci sorunlu o zaman karde.


    black ops u ben de bitirmiştim sorunsuz bir şekilde. sıcaklık değerlerini paylasır mısın peki bizimlee. saglıklı bir karsılastırma yapabilelim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnd -- 30 Aralık 2010; 3:41:38 >




  • herkes haletti sanırım sorununu uzun süredir ses soluk cıkmıyor konudan :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bir ben eksiktim

    herkes haletti sanırım sorununu uzun süredir ses soluk cıkmıyor konudan :)

    Ben ikinci defa gönderdim. Her şeyi detaylıca anlattım. Oyunlar (nfs hot pursuit, gta4, cod mw) ve programlar (hwmonitor,cpu-z)yüklü olarak gönderdim. Onlar da 3 gün boyunca performans testi yaptıklarını, 2 saat de oyun oynadıklarını ama herhangi bir sorun olmadığını söyleyip geri gönderdiler :(
    Ben de 2 saat değil bende 15 dakikada frekansın düştüğünü söyledim. Beni onarımı yapan kişilerle görüştürmelerini ısrarla istedim ama böyle bir imkanlarının olmadığını söylediler.
    Tüketici hakem heyetine başvurmayı düşündüm ama sanırım heyetin kararları yaklaşık 938 tl üzerinde olan alışverişler için bağlayıcı değil. Onun için tüketici mahkemesinin kararı gerekiyormuş. O da uzun iş.
    Sanırım çok mecbur kalırsam yukarıda bir arkadaşın önerdiği programı kullanmayı düşünüyorum. Gerçi o program da işlemciye zarar verebilir. Isı 85'i geçtiği halde frekans düşmüyormuş. İşlemci yanmasın sonra...




  • arkadaşlar DX11 ile oyun oynayabileniniz var mı? ekranda çizgisel grafik hataları oluyor...

    http://resim.donanimhaber.com/m_46812000/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.