Şimdi Ara

## İ3 330M ISI SONUCU FREKANS DÜŞÜŞÜ - ACER 5820tg (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
5.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vincent Vega

    @hiickimse yok 5740g fikir vermesi açısından bu testi koydum

    havalandırmaları kapatarak denedinizmi 86 ya çıktığında frekans düşecektir ben denedim 5740 ile.
    i3 370 li exper de sorun olmadığını söyleyen bi arkadaş olmuş. evet ondada aynı sorun var ama 86 dereceye çıkmadığı için farketmiyorsunuz.

    dediğim gibi 86 derecede frekans düşürmesi bi arıza değil. her i3 de aynı olay var. yani bizim modelimizle alakası yok. bu serideki sorun 86 dereceye bu kasaların kolay çıkması.
    i3 330m en zayıf i serisi işlemci ve en az ısınması gereken işlemci. i3 ler zaten düşük frekansta çlıştığı için ve turbo boost u olmadığı için az ısınması gereken işlemciler ve intel de buna güvenerek işlemciye 86 limitini koymuş. i3-i5 ler aynı çekirdekten üretiliyor. farkları şu ki yüksek frekans a çıkamayan veya çıktığında stabilitesini kaybedenler düşük frekans ta i3 olarak etiketlendiriliyor. iki çekirdeği de ortalama olanlar i3 370 gibi yüksek frekansta etiketleniyor. tek çekirdeği çok iyi diğeri orta halli olanlar i5 olarak yani turbo boost lu etiketleniyor. her iki çekirdeğide iyi olanlar ise i7(çift çekirdek 32nm) olarak etiketleniyor. ve şu aklıma geliyor. diyelimki bu i3 ler yüksek ısılarda da stabilitesini yitiren işlemciler olabileceğinden 86 limitini koydu intel. ama şu varki bu limit yüzünden frekansı düşürmesi stabilite sağlamakla açıklanamaz. bu en büyük stabilitesizliktir. 3 te birine düşüyorsa başlarım öyle stabiliteye.
    yani intelin bu işlemcilere 86 limiti koyması kesinlikle büyük bi hata. acer ın da bunu bilerek bu ince kasalara koyması büyük hata. bunu bilmeseler bile bilmemeleri büyük hata. bu nasıl bi argedir bu nasıl modellemedir. servisinin kötü olmasını felan geçtim bu muallak bi konu ama acer ın böyle bi salaklık yapması bu modellerde bu sorunla karşılaşacağını görmemesi büyük falso. şimdiye kadar birçok kişiye acer aldırdım hatta aldırmaya devam bile ediyorum ama böyle salaklıklar yaptıklarını kabul etmeme engel değil. tr de teknik servis konusunda zayıf olmalarıda salaklıktı. değişti bi süre önce yeniden bi yapılanma oldu ama gene millet pek memnun değilim sağdan soldan okludupum kadarıyla. bakalım teknik servise önem vermeme salaklıklarını düzeltmişlermi garantiyle haşir neşir olduğumda anlarım bunu. fikirlerimide bol bol heryerde dile getirmeyi düşünüyorum. şimdiye kadar acer a çok çalıştım gibi oldu çok tavsiye ettiğim oldu tersine dönecek büyük ihtimal. benim gibi bu işlerle alakalı bi adam olarak böyle falso bi ürüne para vermek zoruma gidiyor ve bu durum düzeltilmezse hepten çıldıracam. bi arkadaşın bimeksle ilgili olayını yazmış resmen sinirlerim bozuldu böyle bi saçmalık olurmu ya insanı kandırma ne ya. ürün çalışıyorsa tamam ısınıyormuş frekansmış salla, 30 gün tutak sonra geri yollayak müşteri bıksın vazgeçsin oh ne ala...




  • @multeci teste ilk başlarken havalandırmayı kapattım 81 derece oldu ama sonra uzun stabilite testi yapıyım dedim 77-78 civarı seyretti ısınma konusunda haklısınız i serisinin en düşük işlemcisi bu sıcaklıklara ulaşmamalı daha iyi bir soğutma sistemi olabilirdi.

    birde işkence testi yapmıştım bilgisayara ekran kartı core clock 650mhz mem. clock 800 mhz de msi kombustor ile yük altındaydı işlemci ve ram prime 95 ile yük altında olduğu zaman işlemci 82-83 derece ekran kartı 86 derece gibiydi bu kadar zorlamaya normal karşılamıştım bu sıcaklıkları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vincent Vega -- 19 Aralık 2010; 3:42:03 >
  • @multeci hocam demek ki sorun bizim kasada bu işlemcinin kolay ısınması. Yoksa tüm i3 ler aynı yani. Zaten masaüstünde bu i3-5-7 serisi ilk çıktığında geri çekilmişti sanki ,üretimi durdurdular mı ne , birşeyler duymuştum, o ara internetim filan yoktu, forumdan da haliyle uzaktım herşeyden. Velhasılı demek ki yani bizim kasada bu problem oluşuyor. Ben altına laptop soğutucu da koyuyorum, ona rağmen böyle bu. Acer'a bir mail göndermiştim , araştıracaklarını filan yazmışlardı ya. Şimdi o maile bir cevap daha yazayım. Bimeksteki sorumsuz adamlar, kadınlar artık her kimse 6 sında verdiğim laptopu hala pentaya ulaştıramamışlar. Muhtemelen Pazartesi gönderilecek ve öğrendiğime göre Pazartesi ve Perşembe günü , Penta'da Acer'ın yetkili elemanları acer ürünleri ile ilgileniyorlarmış. Bu Perşembe o ilgili arkadaşlara bilgilendirme yapılsın konu ile ilgili, onlar bir baksın bakalım ama içime öyle doğuyor ki, ellerinde iki tane program olacak , kısa testler yapıp sorun yok diye geri gönderecekler, bu ve önceki konuyla ile ilgili yazdıklarımı okumayacaklar bile. Off ya nasıl bir ülkedeyiz. Vallahi çok geri kalmış bir ülkeyiz ya, adamlar var ya belki de sorun olduğunu anlıyor ama acer ın yurtdışındaki ürünü aldıkları yerine sorunu açıklayamıyor ve geri gönderemiyorlardır. Tahminim bu yönde yani. Resmen hatalı bir seri var karşımızda ve çözüleceğine de inancım çok az. 2 haftadır da laptopumdan uzak kaldım ve sinirlerim iyice gerildi, bir de daha servise gidememiş .Allahım sabır ver ya.




  • evet sorun kasada. i5 ler gibi bu limit olayı olmasa sorun kalmazdı ama sıkıntı. yurt dışında pek i3 lü modeller pek rağbet gömediği için acer da tınmıyordur. bizim gibi 3. dünya ülkesi olarak gördükleri ülkeleri sallamıyorlar heralde. böyle bi hata gerçekten ok büyük bi hata ve bence şikayeti olan herkesin iade edebilmesine varabilecek bi hata. gerçekten bu işle uğraşmak lazım dava açılsa kesinlikle kusurlu çıkarlar. performansından faydalanamadığım ürün kusurludur. bakalım şu acer yetkilileri incelesin bakalım. bunu sorun olarak kabul etmezlerse güzel bi yazı ile yollayacağım donanımı gene ciddiye almazlarsa mahkemedede aynısını diyebilirlermi görürürz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: multeci

    evet sorun kasada. i5 ler gibi bu limit olayı olmasa sorun kalmazdı ama sıkıntı. yurt dışında pek i3 lü modeller pek rağbet gömediği için acer da tınmıyordur. bizim gibi 3. dünya ülkesi olarak gördükleri ülkeleri sallamıyorlar heralde. böyle bi hata gerçekten ok büyük bi hata ve bence şikayeti olan herkesin iade edebilmesine varabilecek bi hata. gerçekten bu işle uğraşmak lazım dava açılsa kesinlikle kusurlu çıkarlar. performansından faydalanamadığım ürün kusurludur. bakalım şu acer yetkilileri incelesin bakalım. bunu sorun olarak kabul etmezlerse güzel bi yazı ile yollayacağım donanımı gene ciddiye almazlarsa mahkemedede aynısını diyebilirlermi görürürz.




    +++++++ hakkınızı arayın kardeşim peşini bırakmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 20 Aralık 2010; 22:57:37 >




  • bugün prime95 testi yapıyordum. 85-86 derece civarına geldğinde ekran kartını devreden cıkarıp on board a gectim ve sıcaklık düşüp maximum 80 dereceyi gördü. acaba diyorum bu sorunun ekran kartı ile bi alakası olabilir mi? yoksa normal olan bu mu? bu kücük ayrıntıyı vermek istedim.
    haydi iyi günler.


    quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse
    Ben altına laptop soğutucu da koyuyorum, ona rağmen böyle bu.



    laptop sogutucu ne işe yarar peki ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnd -- 21 Aralık 2010; 2:31:11 >
  • bugün aradım yine. diyor ki acer teknik servisine gönderilmiş ürün dün. bugün acer ı aradım ürün gelmemiş ellerine. akşamüstü tekrar arıycam, yarın sabah da arıycam . Acer'a niye gitmiş ürün onu da anlamış değilim. Bu ne terbiyesizlik ya. İade ve değişim sürecindeki ürün nasıl direk teknik servise gitmiş ,bağırmaktan yoruldum ya müşteri hizmetlerine .vallahi resmen yıldırma politikası ama sonuna kadar peşindeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bir ben eksiktim

    bugün prime95 testi yapıyordum. 85-86 derece civarına geldğinde ekran kartını devreden cıkarıp on board a gectim ve sıcaklık düşüp maximum 80 dereceyi gördü. acaba diyorum bu sorunun ekran kartı ile bi alakası olabilir mi? yoksa normal olan bu mu? bu kücük ayrıntıyı vermek istedim.
    haydi iyi günler.


    quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse
    Ben altına laptop soğutucu da koyuyorum, ona rağmen böyle bu.



    laptop sogutucu ne işe yarar peki ?




    dostum özel mesajını cevapladım burayada yazayım. harici ekran kartı entegre grafikten daha fazla ısı ürettiği için ve soğutmanın ortak olması sebebiyle işlemci ısısı etkileniyor daha fazla ısınıyor. seninki biraz daha iyiymiş demekki bende entegredeyken dahi prime da ısı 85 e hemen çıkıyor. ama entegre ile 80 de kalmasıda içiaçıcı bişey değil. çünkü işlemci en çok oyunlarda kullanılıyor ve entegre ile oyun oynama gibi bi olay zaten olamaz.

    birde benim gibi çok sıkıntı yaşayanlar için geçici çözümümü yazayım. eski oyunlarda en azından sorunu çözüyor. bu sorun yüzünden normalde eski oyunlarda bile sıkıntı oluyor işlemci tam kapasite çalıştığı için. ama ben buna geçici bi çözüm buldum.
    şöyleki: işlemci frekansını ben kendim düşürüyorum ve az ısınıyor 85 e çıkması zor oluyor. 900mhz ye inmesinden iyidir. biostan malum ayarlama yapamıyoz laptopların çoğunda olduğu gibi. ama bi yardımcı programla veya windowsun güç seçenekleri ile frekansı düşürebilirsiniz. basitçe olan yol güç seçeneklerindeki profillerden birisinde ayarlama yaparsanız eski işlecilerle bile işlemci rahat çalışan eski oyunlarda sıkıntıyı biraz çözersiniz.
    mesela ben yüksek performans profilini ayırdım. oyun oynayacağımda bu profili kullanıyorum. en yüksek işlemci durumu ayarını düşürmek yeterli. pilde ve prizde o ayarı %85 yapıyorum ve max frekansı 1800mhz lere indirmiş oluyorum. yeni oyunlarda 1800mhz sıkıntı yaratıyor hem stabil olmuyor hemde fps leri baya etkiliyor. zaten zayıf bi işlemci i3 330. ama eski oyunlara 1800mhz yetiyor ve ısı da 85 e gelmiyor 83 lerden yukarı pek çıkamıyor. bu sayede 900mhz ye düşüp aşırı düşük fps lere inmesini engelliyorum. ekran kartını da pilde ve prizde maximum şeklinde de ayarladım yani yüksek performans ı oyun için ayırdım. siz yeni profil oluşturup adını oyun da yapabilirsiniz. geçici bu çözümü eski oyunlar oynuyorsanız kullanabilirsiniz eğer benim gibi garantiye göndermeniz zaman alacaksa.




  • laptopun klavyesini çıkartıp biraz inceledim. klavyeyi önden üst kısımda 4 tane ufak tırnak bulunuyo. bunları içeri doğru iterseniz -haraketliler- klavye direk elinize gelir ve fanı vs.. görebilirsiniz. ama klavyenin kablosuna dikkat edin.

    ben çıkartıp test yaptırdım alete hatta klavye çıkık iken black ops bile oynadım fakat yine ısınıp frekans düşürdü alet. arkadan fanın hava giriş deliklerinin yetersiz olduğunu düşünüyodum ama oda yalan oldu çünkü klavyeyi çıkarınca fan çıplak kalıyo yani tamamiyle hava alabilir konumda.

    şimdi değil ama yarın müsait olunca foto çeker koyarım tartışırız üstünde. bu arada emin olamadığım ama fan kablosu olduğunu umduğum bir kablo var. sanmıyorum ama eğer o fan kablosu ise garantiyi bozmayacak şekilde ufak bi modifiyeyle fanı manuel şekilde ayarlanabilir bir hale getirebilirim diye düşünüyorum. yani oyuna girmediğimde normal bioslu fan hızları şeklinde ama oyuna gireceğim zaman direk full fan hızına açabilirim. yani 85 dereceyi görmesi gerekmez full fan hızı için. sonuç olarak 15 dk 86C yi bulup frekans düşüreceğine en az 1 saat 85 C ye yaklaşamaz belkide hiç yaklaştırmaz. denemek gerek tabi ama garantiyi göz önünde bulundurarak....

    hala korayın-hiçkimse- pc sinden haber bekliyorum. yine perşembe demişlerdi ona. şimdi acer e yolladık diyolar. rezillik...




  • Rezillikten de öte ya. Artık küfür etsem edicem yani o kadar canım sıkıldı. Nedir bu ya. Terbiyesizlik resmen. En son bana o bilgiyi verdiklerinde dedim ki, kesinlikle ben tamir filan kabul etmiyorum, ya para nakit olarak iade alıcam, ya da değişim üst modeli ya da muadili ile ki muadili olmadığına göre üst modelini istiyorum. Neyse onu geçtim de bugün acer'ı arıyorum, yine müşteri hizmetleri ile görüşmek zorunda bırakılıyorum. Teknik servis ile birebir görüşme şansımız yok resmen .Müşteri memnuniyeti anketi için telefonumu bıraktım, bir arasalar , var ya demediğimi bırakmayacam. En son aramızda geçen mailleşme de şu şekilde.


    quote:

    Kime: musteri_hizmetleri@acer-euro.com
    Kimden: Hasan Koray Ergüney (korayerguney@hotmail.com)
    Gönderme tarihi: 22 Aralık 2010 Çarşamba 18:49:12
    Kime: musteri_hizmetleri@acer-euro.com


    Evet bunları ben de biliyorum. Ürün iade ya da değişim için bimekse teslim edildi tarafımdan, ve ilk mailimde en altta laptopun sorununu ayrıntılı olarak anlattım. Ürünü 06.12.2010 da teslim ettim ve Bimeks süper müşteri memnuniyeti kapsamında 15 günde ürünü size ulaştırmayı başardı. Daha fazla beklemeye tahammülüm yok sıfır ürün için. Bir an önce konunun incelenip bana dönülmesini bekliyorum, ayrıca müşteri memnuniyeti anketine de katıldım ve numaramı bıraktım ama bana dönüş yapan da olmadı. Konu ile ilgili sizi ilk aradığımda telefondaki arkadaşla konuşmamızda bana ekran kartının ati mi nvdia mı olduğunu sordu. Umarım tüm çalışanlarınız aynı donanım bilgisine sahip değildir. Acer'ın size gönderdiği programlar dışında gerçek hayatta kullanılan programlar ile de test yapıyorsunuzdur. Aksi halde sorunun anlaşılması mümkün değil çünkü. Neyse ilk mailim aşağıda, orada güzelce açıkladım, o mailimin laptopuma bakacak yetkili tarafından kesinlikle okunmasını istiyorum. Tabi nvdia , ati ayrımını bilen biri olursa ayrıca sevinirim, paramla rezil olmak için 1 milyar civarı para saymadım laptopuma. 16 gündür ancak size ulaşabildi, kişisel bilgisayarımdan mahrumum 2 haftayı geçkin süredir. Onlarca telefon, mail vs vs .Maddi külfiyatı da yüzünü aştı. Bir an önce haber bekliyorum !!!


    --------------------------------------------------------------------------------
    Subject: Re: Laptop, İşlemci ısınma sorunu mh
    From: Musteri_Hizmetleri@acer-euro.com
    To: korayerguney@hotmail.com
    Date: Wed, 22 Dec 2010 17:30:31 +0100



    Sayın Hasan Koray Ergüney,




    Acer İletişim Merkezine göndermiş olduğunuz elektronik posta mesajı için teşekkür ederiz.




    Bimeks aracılığı ile yolladığınız cihaz için onarım merkezine 21/12/10 tarihi itibari ile kayıt açlmış ve durumu tamirde gözükmektedir.




    Acer ürünleri ile ilgili bilgi almak ya da öğrenmek istediğiniz diğer konular için Acer Türkiye internet sitesininwww.acer.com.tr adresini ziyaret edebilir veya musteri_hizmetleri@acer-euro.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.




    Ayrıca, Acer İletişim Merkezine 0212 444 2237 (444 ACER) numaralı telefondan hafta içi 09:00 – 18:00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.




    Saygılarımızla,




    Acer İletişim Merkezi



    -----Hasan Koray Ergüney <korayerguney@hotmail.com> wrote: -----


    To: <musteri_hizmetleri@acer-euro.com>
    From: Hasan Koray Ergüney <korayerguney@hotmail.com>
    Date: 12/22/2010 11:26AM
    Subject: Laptop, İşlemci ısınma sorunu

    Evet , şu an itibari ile aradan 12 takvim günü geçti ve beklediğim tam beklediğim gibi, hiçbir gelişme olmadı, ve bana bir bildirim filan da sağlanmadı. Herneyse, şu anda ürünüm sizde. Telefonla da arayacağım maili güncellemek için şu anda bunları yazıyorum, bilgiler göz önüne gelsin diye tekrar.





  • Ben ne yazıyorum adamlar ne yazıyor ya. En altta, üsteki maile gelen cevap, üstte de son yazdığım mail. Koymuşlar birini bilgisayar başına. Muhtemelen Acer'da tanıdığı olup da Q klavyede yazı yazmayı bilen bir hatun. Böyle standart mesajlar var bir yerde de, ordan seçip cevap olarak gönderiyor. Yarın gün içi telefonla önce Bimeksi arayıp bu maili ileticem, onarım için nasıl gönderiyorsunuz Acer'a şeklinde. Ardından Acer'ı arayıp beni yetkili biriyle görüştürün diyeceğim. Ağzıma geleni söylemezsem de artık adam değilim. PAramla rezillik yahu. İyi ki göndermediniz garantiye filan, Acer'da adam akıllı birini bulup onunla iletişime geçmek gerekiyor kesinlikle. Teknik servisin de dünyadan bi haber olduğunu düşünüyorum, umarım beni utandırırlar ama içimde en ufak umut yok. Laptop sağlam diye buraya gelirse burda Bimekste açıcam gözlerinin önünde NFS yi, ya da wprime95 i, göstericem sorunu. Bakalım o zaman ne olacak. He o zaman da derler ki 30 günü geçti artık iade değişim için alamayız, onarıma göndericez Acer'a olacaklar gözümün önüne geliyor ya resmen, zaten kesinlikle teslim almıycam ürünü wprime ile teslim almadan yanlarında kesinlikle test edicem frekans olayını vs. Allahım inşallah yaşamam şu düşündüklerimi ama imkansız gibi off

    quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse

    Kime: musteri_hizmetleri@acer-euro.com
    Kimden: Hasan Koray Ergüney (korayerguney@hotmail.com)
    Gönderme tarihi: 22 Aralık 2010 Çarşamba 20:09:31
    Kime: musteri_hizmetleri@acer-euro.com


    Onarımını yapabilecek kapasiteniz mi var da bana böyle bir mail atıyorsunuz. Yazdıklarımı okumamışsınız bile. Ürünün sorunu sizin halledebileceğiniz bir sorun değil. Laptop hatalı üretim olarak. Onarımı mümkün değil yani, daha doğrusu onarım söz konusu da değil, onarılacak bir problemi yok. Allah aşkına yazdıklarımı okudunuz mu laptop sorunu ile ilgili? Bana bu maili gönderen kişinin teknik bilgisi nedir ya da? Ati Nvdia ne demek , hangi model hangisine ait bilmeyen biriyse lütfen mailime cevap vermeyin, yetkili biri ile görüşmek istiyorum. Cep telefonum: 0536 578 9554 . Yetkili kimseler, ve teknik, donanım bilgisi olan her kimse laptopun sorununu beş dk ayırıp okur ve ona göre ilgilenirse birbirimizi anlamamız kolaylaşacak. Türkiyenin en büyük forum sitesinde DonanımHaberde adınız hiç de iyi duyulmuyor. Git gide müşteri kaybediyorsunuz bilginize, buyrun konu ile ilgili yorumlar, ilgili link;
    http://forum.donanimhaber.com/m_43336140/mpage_1/key_/tm.htm




    --------------------------------------------------------------------------------
    Subject: RE: Laptop, İşlemci ısınma sorunu mh TU
    From: Musteri_Hizmetleri@acer-euro.com
    To: korayerguney@hotmail.com
    Date: Wed, 22 Dec 2010 18:50:08 +0100


    Sayın Hasan Koray ERGÜNEY,

    Acer İletişim Merkezine göndermiş olduğunuz elektronik posta mesajı için teşekkür ederiz.

    Cihazınız onarım merkezimize değişim amaçlı olarak değil Bimeks tarafından onarım amaçlı olduğunu öncelikle belirtmek isteriz. Değişim ile ilgili taleplerinizi tarafımıza değil Bimeks firmasına yapmanız gerekmektedir.

    Acer ürünleri ile ilgili bilgi almak ya da öğrenmek istediğiniz diğer konular için Acer Türkiye internet sitesininwww.acer.com.tr adresini ziyaret edebilir veya musteri_hizmetleri@acer-euro.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.
    Ayrıca, Acer İletişim Merkezine 0212 444 2237 (444 ACER) numaralı telefondan hafta içi 09:00 – 18:00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.
    Saygılarımızla,
    Acer İletişim Merkezi






  • quote:

    Ben ne yazıyorum adamlar ne yazıyor ya. En altta, üsteki maile gelen cevap, üstte de son yazdığım mail. Koymuşlar birini bilgisayar başına. Muhtemelen Acer'da tanıdığı olup da Q klavyede yazı yazmayı bilen bir hatun. Böyle standart mesajlar var bir yerde de, ordan seçip cevap olarak gönderiyor. Yarın gün içi telefonla önce Bimeksi arayıp bu maili ileticem, onarım için nasıl gönderiyorsunuz Acer'a şeklinde. Ardından Acer'ı arayıp beni yetkili biriyle görüştürün diyeceğim. Ağzıma geleni söylemezsem de artık adam değilim. PAramla rezillik yahu. İyi ki göndermediniz garantiye filan, Acer'da adam akıllı birini bulup onunla iletişime geçmek gerekiyor kesinlikle. Teknik servisin de dünyadan bi haber olduğunu düşünüyorum, umarım beni utandırırlar ama içimde en ufak umut yok. Laptop sağlam diye buraya gelirse burda Bimekste açıcam gözlerinin önünde NFS yi, ya da wprime95 i, göstericem sorunu. Bakalım o zaman ne olacak. He o zaman da derler ki 30 günü geçti artık iade değişim için alamayız, onarıma göndericez Acer'a olacaklar gözümün önüne geliyor ya resmen, zaten kesinlikle teslim almıycam ürünü wprime ile teslim almadan yanlarında kesinlikle test edicem frekans olayını vs. Allahım inşallah yaşamam şu düşündüklerimi ama imkansız gibi off

    quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse

    Kime: musteri_hizmetleri@acer-euro.com
    Kimden: Hasan Koray Ergüney (korayerguney@hotmail.com)
    Gönderme tarihi: 22 Aralık 2010 Çarşamba 20:09:31
    Kime: musteri_hizmetleri@acer-euro.com


    Onarımını yapabilecek kapasiteniz mi var da bana böyle bir mail atıyorsunuz. Yazdıklarımı okumamışsınız bile. Ürünün sorunu sizin halledebileceğiniz bir sorun değil. Laptop hatalı üretim olarak. Onarımı mümkün değil yani, daha doğrusu onarım söz konusu da değil, onarılacak bir problemi yok. Allah aşkına yazdıklarımı okudunuz mu laptop sorunu ile ilgili? Bana bu maili gönderen kişinin teknik bilgisi nedir ya da? Ati Nvdia ne demek , hangi model hangisine ait bilmeyen biriyse lütfen mailime cevap vermeyin, yetkili biri ile görüşmek istiyorum. Cep telefonum: 0536 578 9554 . Yetkili kimseler, ve teknik, donanım bilgisi olan her kimse laptopun sorununu beş dk ayırıp okur ve ona göre ilgilenirse birbirimizi anlamamız kolaylaşacak. Türkiyenin en büyük forum sitesinde DonanımHaberde adınız hiç de iyi duyulmuyor. Git gide müşteri kaybediyorsunuz bilginize, buyrun konu ile ilgili yorumlar, ilgili link;
    http://forum.donanimhaber.com/m_43336140/mpage_1/key_/tm.htm




    --------------------------------------------------------------------------------
    Subject: RE: Laptop, İşlemci ısınma sorunu mh TU
    From: Musteri_Hizmetleri@acer-euro.com
    To: korayerguney@hotmail.com
    Date: Wed, 22 Dec 2010 18:50:08 +0100


    Sayın Hasan Koray ERGÜNEY,

    Acer İletişim Merkezine göndermiş olduğunuz elektronik posta mesajı için teşekkür ederiz.

    Cihazınız onarım merkezimize değişim amaçlı olarak değil Bimeks tarafından onarım amaçlı olduğunu öncelikle belirtmek isteriz. Değişim ile ilgili taleplerinizi tarafımıza değil Bimeks firmasına yapmanız gerekmektedir.

    Acer ürünleri ile ilgili bilgi almak ya da öğrenmek istediğiniz diğer konular için Acer Türkiye internet sitesininwww.acer.com.tr adresini ziyaret edebilir veya musteri_hizmetleri@acer-euro.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.
    Ayrıca, Acer İletişim Merkezine 0212 444 2237 (444 ACER) numaralı telefondan hafta içi 09:00 – 18:00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.
    Saygılarımızla,
    Acer İletişim Merkezi




    Hocam bir işi doğru düzgün yapmıyorlar adam gibi soğutma sistemi koymadan bilgisayar satıyorlar bir de üstüne bu kadar oyalıyorlar acaba bilgisayarı nasıl test edecekler onu ben çok merak ediyorum ayrıca soğutma sistemi yetersiz olan bilgisayar nasıl tamir edilir onu daha çok merak ediyorum.
    Türkiyede garanti işleri hiç iyi yürümüyor parayla rezil olmak deyimi şu durumdan daha iyi açıklanamaz




  • Az önce bimeks sayfasından şikayet butonu ile gönderdiğim mesaj;

    Hizmet Talep Form No: xxxx
    Yukarıdan bilgisine ulaşacağınız ürünümü 06.12.2010 tarihinde Bimeks'e teslim ettim, aradan iki hafta geçti ve bimeks müşteri hizmetlerini aradığımda aldığım yanıt, ürünün iade ve değişim süreci içerisinde olduğundan dolayı penta ya gittiği fakat , penta'da o sürecin geçtiği söylenerek kabul edilmediği, Acer teknik servisine onarıma gideceği şeklinde oldu. Kesinlikle kabul etmeyip bin tane laf söylememe rağmen, defalarca aramama rağmen öğrendim ki ürün 21.12.2010 tarihinde Acer teknik servisine onarım için gönderilmiş. Acer ile geçtiğim iletişimde ürünün onarım için kendilerine gönderildiği söylendi. Ürünün onarılacak bir durumu zaten yok gerçi ama konu bu değil. Konu; benim ürünü zamanında mağazaya teslim etmeme rağmen 2 haftada ürünün daha servise bile gidememiş olması. Penta ile de görüştüm ve kesinlikle böyle bir durumun yaşanma ihtimali olmadığı söylendi. Benim hizmet talep formu üzerindeki tarih ve fatura tarihimin 30 iş günü içinde kalıyor olması yeterli imiş. Müşteri hizmetleri Bekir beyden aldığım bilgidir. Acer ile de dün mail ve telefon yolu ile aldığım bilgiye göre de kesin olarak onarım için onlara gittiği söylendi. Mail adresi verirseniz forward edebilirim, print screen ile orjinal maili resim olarak da gönderebilirim. Velhasılı, ben artık bir acer'ı , bir penta'yı ,bir de sizin rezil müşteri hizmetlerinizi aramaktan yoruldum. Teknik olarak en ufak bilgiye sahip olmayan insanları oturtmuşsunuz telefon başına," tamam efendim ,ileticem yetkililere , prosedür şöyle de şöyle" demek dışında hiçbir şekilde yardımcı olmayı bırakın söylenileni bile algılamaktan aciz, birkaç kişi ile muhattap olmaktan artık sinirlerim gevşedi. Şu yetkililer kimse neden acaba müşteriler onlar ile iletişime geçemiyor. Ürüne alnımızın teriyle kazandığımız paraları sayarken herkes güzel, herkes iyi, sorun çıktı mı hiçbir yetkili ile bizzat görüşemiyoruz. Anlamaktan ve bilgiden aciz müşteri hizmetlerinde telefonlara bakan bayanlar da söylediklerimizi iletemiyor. TR'nin en büyük forum sitesi DonanımHaber'de bu yazdıklarımı pekiştiren bir konu da açtım, Hem bimeks hem Acer . ikisinden de illallah ettim. Ben kesinlikle artık paramın iadesini istiyorum, hediye çeki alıp da tekrar sizden bir ürün alıp sizinle muhattap olmak istemiyorum. Tüketici haklarına da gerekli şikayeti anında yapacağım biraz daha uzarsa. Tabi acaba bu mesajı da yine birilerinin torpiliyle işe girip prosedürleri ezberlemiş birileri okumuyordur umarım. Bunca üniversite mezunu teknoloji konusunda yetkin insanın da niye işsiz kaldığını , gerek acer teknik servisi, gerekse sizin çalışanlarınızla muhattap oldukça daha iyi anlıyorum. Yazık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse

    Az önce bimeks sayfasından şikayet butonu ile gönderdiğim mesaj;

    Hizmet Talep Form No: xxxx
    Yukarıdan bilgisine ulaşacağınız ürünümü 06.12.2010 tarihinde Bimeks'e teslim ettim, aradan iki hafta geçti ve bimeks müşteri hizmetlerini aradığımda aldığım yanıt, ürünün iade ve değişim süreci içerisinde olduğundan dolayı penta ya gittiği fakat , penta'da o sürecin geçtiği söylenerek kabul edilmediği, Acer teknik servisine onarıma gideceği şeklinde oldu. Kesinlikle kabul etmeyip bin tane laf söylememe rağmen, defalarca aramama rağmen öğrendim ki ürün 21.12.2010 tarihinde Acer teknik servisine onarım için gönderilmiş. Acer ile geçtiğim iletişimde ürünün onarım için kendilerine gönderildiği söylendi. Ürünün onarılacak bir durumu zaten yok gerçi ama konu bu değil. Konu; benim ürünü zamanında mağazaya teslim etmeme rağmen 2 haftada ürünün daha servise bile gidememiş olması. Penta ile de görüştüm ve kesinlikle böyle bir durumun yaşanma ihtimali olmadığı söylendi. Benim hizmet talep formu üzerindeki tarih ve fatura tarihimin 30 iş günü içinde kalıyor olması yeterli imiş. Müşteri hizmetleri Bekir beyden aldığım bilgidir. Acer ile de dün mail ve telefon yolu ile aldığım bilgiye göre de kesin olarak onarım için onlara gittiği söylendi. Mail adresi verirseniz forward edebilirim, print screen ile orjinal maili resim olarak da gönderebilirim. Velhasılı, ben artık bir acer'ı , bir penta'yı ,bir de sizin rezil müşteri hizmetlerinizi aramaktan yoruldum. Teknik olarak en ufak bilgiye sahip olmayan insanları oturtmuşsunuz telefon başına," tamam efendim ,ileticem yetkililere , prosedür şöyle de şöyle" demek dışında hiçbir şekilde yardımcı olmayı bırakın söylenileni bile algılamaktan aciz, birkaç kişi ile muhattap olmaktan artık sinirlerim gevşedi. Şu yetkililer kimse neden acaba müşteriler onlar ile iletişime geçemiyor. Ürüne alnımızın teriyle kazandığımız paraları sayarken herkes güzel, herkes iyi, sorun çıktı mı hiçbir yetkili ile bizzat görüşemiyoruz. Anlamaktan ve bilgiden aciz müşteri hizmetlerinde telefonlara bakan bayanlar da söylediklerimizi iletemiyor. TR'nin en büyük forum sitesi DonanımHaber'de bu yazdıklarımı pekiştiren bir konu da açtım, Hem bimeks hem Acer . ikisinden de illallah ettim. Ben kesinlikle artık paramın iadesini istiyorum, hediye çeki alıp da tekrar sizden bir ürün alıp sizinle muhattap olmak istemiyorum. Tüketici haklarına da gerekli şikayeti anında yapacağım biraz daha uzarsa. Tabi acaba bu mesajı da yine birilerinin torpiliyle işe girip prosedürleri ezberlemiş birileri okumuyordur umarım. Bunca üniversite mezunu teknoloji konusunda yetkin insanın da niye işsiz kaldığını , gerek acer teknik servisi, gerekse sizin çalışanlarınızla muhattap oldukça daha iyi anlıyorum. Yazık.

    uzatma bence koray. burdan birşey çıkmıyor çıkmayacak belli. kendinide perişan etme. her şekilde 30 iş günü dolduğunda ver mahkemeye veya şuan dan itibaren başla mahkeme işlerine. okurken ben gerildim sinirlendim yemin ederim.




  • bimeks zaten yalancının onde gideni şöyleki bu pc acer 3820tg indirimden önce 1599 liraydı. su an %23 indirimde.fiyatı ise 1.473,93 lira.1599 liranın %23'ü 367 lira yapar.indirimli fiyatına bakarsak 126 lira indirim war.sonuç ortada
  • ben bunu alırken 960 liraya, aynı özelliklerde 3820TG modeli 810 liraya Adana mağazasından satıldı ve ben onu almak istediğimde başka mağazadan getirtilemediği söylendi, halbuki Adanadaki ürün Denizliden satılmış, Adana Bimeks müdüründen aldığım kesin bilgiye göre. Allah islah etsin. Cahil vatandaşımız sayesinde iş yapıyorlar işte, şu forumu takip etse insanlar epey mağaza kepenk indirir.
  • Eveet, beklenen oldu ve bios update edilmiş , fan temizlenmiş :) İade ve değişim sürecinde olmasına rağmen ürüne müdahale edildi, ürünü eğer ben bimeksten geri alırsam Allah belamı versin Allahım deli olmamak elde değil ya, aradım acer'ı yine verdim veriştirdim, bir tane bizim kadar teknik bilgisi olan elemanları yok ya. Acerın bunlara gönderdiği basit bir iki programla muhtemelen test ediliyor ,caanım laptopu daha sıfır üstünde toz yok, fanını temizlemişler güya, ne hakla açtı o benim laptopmu , gidince servisini basacam herhalde yapacak birşey kalmazsa 20 gün sonra İstanbuldayım Allahın izni ile. Resmen rezalet ,rezalet ,rezalet.

    Sabah aradı beni servisten eleman, frekans düşüyor yazmışsınız yani ne demek filan dedi , yemin ederim. İşlemcinin hızı azalıyor filan diye anlatmaya çalıştım artık seviye dipte, diyor ki ısınınca kapanır da diyor hızı da düşer normal diyo, beyefendi şimdi mantıken ısınınca birşey yavaşlamaz mı filan dedi ya zaaaa Güleyim mi ağlayayım mı ya. KEsinlikle üst düzey bir yetkili ile görüşmek istiyorum deyip telefonumu bıraktım bir kez daha, tabi ki sadece kendim için değil burda sorunu yaşayan herkes adına konuştum, bir daha acer bedava verseler elimi sürersem ne olayım.




  • teknik eleman bak ya ısınınca kapanır ne demek ya oyun oynuyorsun işlemci yük altına giriyor cihazdan verim alamıyorsun paranın hakkını alamıyorsun ısınınca normal tabi kapanır yavaşlar diyor adam teknik bilgisi yok ki fanın açıp temizlemekte bios update etmekte ne var ki bir de bunları servis işleri diye gösteriyorlar çok bir çözüm bulmuşlar gibi. hocam bimeks e gittiğinde bir linx ya da linkpack testi yap ki görsünler nasıl frekans düşüyormuş ısınma nasıl oluyormuş performans azalıyormuş teknik bilgiden yoksun adamları koymuşlar oraya ne sorunu dinlerler ne de çözüm üretirler şu forumda oradaki teknik elemanlardan daha yüksek teknik bilgiye sahip kişiler var bu yüzden bende pek dizüstü bilgisayar kullanmak istemiyorum sorunlu cihaz olunca çok sıkıntı yaratıyor ama üniversitide okuyunca mecbur alıyorsun işini görebilmek için.
  • Servise gönderdiğim bilgisayar bugün geldi. Test ettim. Sonuç : Hüsran.Maalesef yine aynı.prime95 ile test ettim. 15 dk sonra frekans düştü.
    Benim 15 dk da tespit edebildiğim sorunu acer servisi nasıl tespit edemiyor hayret ediyorum. Müşteri hizmetlerindeki kişi "donanımsal bir sorun tespit edilmedi" dediğinde beni onarımı yapan servisle görüştürün dedim. Böyle bir imkanımız yok diyorlar. O zaman programları vereyim. Bu programlarla test edin diyorum. O da olmaz diyorlar.Mail gönderdim bir de bu programlarla deneyin sonucu bildirin diye. Onlar da bilgisayar sana ulaştığında sen test et sonucu bize bildir diyorlar alay eder gibi. Servisle görüşmeden derdimi nasıl anlatacağım bilmiyorum.
    Bilgisayarla gelen kağıtta "ürün detaylı olarak ve uzun süreli test edildi. Donanımsal bir sorun görülmedi." diye yazıyor. Uzun süre test edip tespit edemediklerine göre işlemciyi zorlayacak bir test yapmamışlar ya da bu işten anlamıyorlar.




  • Allah sabır versin bilgisiyarı sorunlu arkadaşlara.sankı insanı delirtmek için yapıyorlar bu işleri.acerdeki teknik servise gülmemek mümkün değil.komedyen olarak işe başlasınlar.bir sürü bilgisayar mühendisi var onları alsınlar işe.eşini dostunu mu doldumuşlar acer'e anlamadım ki.bana kalırsa daha oncede dedigim gibi bu acerin elinde 1-2 cd var.bunların için de donanımı test eden program war onla yapıyorlar testi o da tabi donanıma bakıyor.zaten cok sistem gerektiren bir program değil o frekans düşsede belli olmaz.E tabi donanımda da sorun yok diyor program ve yallah tekrar eve pc.benim tahminime gore bu şekilde yapıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.