Şimdi Ara

HYUNDAİ i30 DİZEL OTOMATİK TAM BİR YAKIT CANAVARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
3
Favori
31.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arabanın rodajlık bi şeyi kalmamış.6500 km de ve gerçekten çok dizel için.Lpg şansı da yok.Test aracı 1700 km.de Cruze 124 hp ortalama hız 41 ort yakıt 10.0 lt gösteriyordu.Üstelik benzinli ve malum test aracı kullanımı için çok iyi o zaman.
  • benim sciroccodan 1 lt az yakıyo:D
  • megan 2 dci 100 hp sehir ici 5.5 6 .0 arası degısıyor

    ssang korando sports 2200 kg pikap 2000 cc 155 hp sehir ici 8.5 9.5 litre ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x


    quote:

    Orijinalden alıntı: tinziri

    İ30 OTOMATİK DİZEL ARACIM ŞU AN 6500 KM DE.. GENELDE ŞEHRİ İÇİ KULLANIMI YAPILDI.. ŞU AN İTİBARİ İLE ORTALAMA YAKIT TÜKETİMİ 9,2.. Bİ ARABA BU KADAR NASIL YAKAR ANLAMADIM.. OTOMATİK OLMASI YAKITI BU KADAR ARTIRIRMI ARKADAŞLAR.. SONUÇTA BU ARAÇ DİZEL..

    hocam ortalama hizinizi yazarmısınız

    arkadaş ortalama hızını yazmamış o nedenle eksik bilgiyle yorum yapacağım.
    ama ilk 3000 km de 10 litre ortalamasının olduğunu söylüyor şu anda da 9,2 litre olduğuna göre
    son 3500 km de aşağı yukarı 8,5 litre civarı tüketmiş gibi görünüyor.
    aracın tam otomatik olması nedeniyle diğer dizellerden daha fazla yakacağıda aşikar.
    bu nedenle ortalama süratin 25 kmden daha az olması, sürekli kısa mesafe kullanımı ve hatta soğuk iklim durumlarında 8-8,5 litre gibi ortalamalar bu araç için normaldir diye düşünüyorum.

    burada yakıt türleri konularında her zaman söyledik bu iş fanatiklik işi değidir her şart altında dizel, benzin veya lpg iyidir denilemez kullanım şartları ve beklentiler en başta göz önünde tutulmak koşuluyla aracın motor, şanzıman ve kasa özellikleri göz önünde bulundurularak yapılacak hesaplara göre bu kararı vermek en uygun olanıdır.
    bence arkadaşımız en baştan kullanım şartlarını göz önünde bulundurmadan dizel her şart ve durum altında en ekonomiktir varsayımıyla hareket ettiği için böyle bir durum yaşamış.




  • aracı sıfır alımışsınız benim tavsiyemde dış etkenleride bir kontrol edin hava filtresinde bir sıkıntı olabilir mi ya da lastik balanslarına bir baktırın. benim araçta lastikleri değiştirdim lastikçi balans ayarı yaptı taktı. sonra uzun yola çıktım bi baktım gaz bitti 10-11 litre gaz yakıyo araç. tekrar balanslara baktırdım ki adam yapmamış iyice bozmuş. düzelince 7-8 litre arasına indi. bilginize.
  • 2009 Kia Ceed 1.6 CRDİ 90 hp manuel aracım ile şehir içi, 10 km mesafe, ortalama hız:35 km. ortalama tüketim 6 lt.
  • 1.6 132 PS'lik yeni Auris var arkadaşımda.. Benzinli otomatik CVT 7,3 yakıyor Ortalaması...

    Nasıl olur bu 9,2 anlamıyorum.
  • Peki tam otomatik vites neden benzinli araclarda manuelle arada yaklasik 1 lt fark yaratirken dizel araclarda neden daha fazla (2 lt) fark olusuyor? Bunun sebebini bilen var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EMG1907

    1.6 132 PS'lik yeni Auris var arkadaşımda.. Benzinli otomatik CVT 7,3 yakıyor Ortalaması...

    Nasıl olur bu 9,2 anlamıyorum.

    kapının önünde 1.4 astra var h kasa (hani şu motoru çekmeyecek ve fazla yakacak olanlardan) hatta birde otomatik (easytronic) şu anda 5500 km nin ortalaması 6,7 litre ve bunun sadece 2200 km si şehir dışı geri kalanın tamamı kış kullanımı şehir içi değeri.
    ama bu aracı ortalama 20 km sürat ile sürekli 1-3 km arası kısa mesafede kullanırsam tüketim 8,5 litreyi aşıyor
    ortalama hızım 15 km olursa 10 litreyi yakalıyorum.
    kaldıki şehir içinde aynı güzergah aynı ortalama süratte kış kullanımı ile yaz kullanımı arasında en az 1 litre oynuyor.

    arkadaş kaç gün geçti halen cevap yazmıyor ortalama süratini yazsa işin içinden çıkacağız ama o yazana kadar bir üstteki cevabım konuyu açıklamak için yeterlidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercan.mustafa

    Peki tam otomatik vites neden benzinli araclarda manuelle arada yaklasik 1 lt fark yaratirken dizel araclarda neden daha fazla (2 lt) fark olusuyor? Bunun sebebini bilen var mi?

    böyle bir genelleme yapmak çok zor.
    ancak 1.6 tam otomatik benzinli araçlarda aşağı yukarı şehir içinde 2 litre civarında fazla yakarlar.
    kaldıki kimi araçta bu 1 litre olur kimisinde 2.5 litre yani bu bir gösterge değil.
  • GErçekten çok yakıyormuş.
    yeni 1.4 tsi golf kullandım 7 lt ortalama.
    Bu hesaba göre aracınız benzinli golf tsi kadar yakıyor(kıyaslama yapmam o aracı bildiğimdendir)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emr256

    Kısa mesafe kullanılıyorsa dizel araba yazın da kışın da çok yakar.

    1.6 105 hp dizel manuel Bravo kullanıyorum. Küçücük bir ilçede 17-18 km ortalama hızda kışın 10 litre yazın 8.5 litre tüketimim var.

    İşe arabayla gittiğim haftalarda ortalama hızım 25 civarı oluyor ve tüketimim 7 litrelere kadar düşüyor.

    En ekonomik kullanımı ise tabi ki uzun yol kullanımı. 90-100 km hızlarda sakin sakin kullanırsan 4-4.5 litre ortalama yakalamak mümkün.

    aynı araç var ben 7 ila 7.5 lt yaktığı için çok diyorum az yakan araç diyorsanız dci alacaksınız




  • Bundan sonra i30 öneren inşallah çıkmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı arkadaşlar ortalama hız yazmamı istemişler... aslında bakıp buraya yazmayı hep unutuyorum.. ancak benim anlatmak istediğim olay şu:: aynı şartlarda kullanılan diğer araçlarla İ30 arasında yakıt açısından uçurum var.. benim kanım İ30 otomatik bir çok benzinli aracı aratmayacka kadar fazla yakıyor.. ortalama hızımı en kısa sürede ekleyecem
  • 9, 5litre gercekten fazla

    Bende golf 7 dizel dsg var. Genel ortalamam 5,9 litre ankara sehir icinde,arabayida seri kullanirim az yaksin diye kasmam.
    Onceki arabam fazla yakiyor diye satmistim .10 litre yakiyordu ayni guzergahta ama motoru 2.0 TFSI 200hp idi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tinziri

    İ30 OTOMATİK DİZEL ARACIM ŞU AN 6500 KM DE.. GENELDE ŞEHRİ İÇİ KULLANIMI YAPILDI.. ŞU AN İTİBARİ İLE ORTALAMA YAKIT TÜKETİMİ 9,2.. Bİ ARABA BU KADAR NASIL YAKAR ANLAMADIM.. OTOMATİK OLMASI YAKITI BU KADAR ARTIRIRMI ARKADAŞLAR.. SONUÇTA BU ARAÇ DİZEL..

    Manueli fabrika verisinden 1.5 litre fazla yakıyor da otomatiği 3 litre fazla yakıyor dizelle uyumlu olmayan otomatik şanzuman nedeniyle.
  • Akaryakit istasyonundan mazot alip yol bilgisayarini sifirliyorum ustune 1.5km yokus cikiyorum o zaman bile 9lt ortalama cikmiyor benim aracda

    Egerki yogun trafik ve kisa mesafe ikilisi biraradaysa ceed veya i30 dizel otomatigin 9lt yakmasi pek anormal degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tinziri

    bazı arkadaşlar ortalama hız yazmamı istemişler... aslında bakıp buraya yazmayı hep unutuyorum.. ancak benim anlatmak istediğim olay şu:: aynı şartlarda kullanılan diğer araçlarla İ30 arasında yakıt açısından uçurum var.. benim kanım İ30 otomatik bir çok benzinli aracı aratmayacka kadar fazla yakıyor.. ortalama hızımı en kısa sürede ekleyecem

    Aracınızda tam otomatik şanzıman var bu yüzden normal. Aynı kombinasyon bende de vardı benimki 2litreydi ama yakıt hemen hemen aynıydı. Zaten 1.6 ile 2 arasında pek fark olmuyor.

    Tam otomatik şanzımanlar dizel araçlarda düz vitesli hallerine göre 2-3 litre oynuyor. Bu durum benzinlide 1 litreyi geçmiyor. Dizellere tam uyumlu olduğunu söyleyemeyiz. En büyük artısı konfor ve sorunsuzluk.

    Hyundai şehir içi verisini 7.2 yazmış fakat tam otomatik dizelde pek mümkün değil bu.




  • Ya bir de 128 bg dizel olduğu için adamın bastıkça basası geliyor. Bu performansa şehir içi 6-7 litre az bile. Araba öyle bir kaçıyorki önüme gelene makas atsım geliyor, klima full açık olmasına rağmen 6,7 litree gösteriyordu dürüstçe söylüyorum ankara şehir trafiğinde. 100 bg lik araba 5,5-6 litre yakıyorsa klima kapalı, bu i30'un 128 gb klima açık performanslı ortalama 6,5 yakması efsane bir şey. Dizel otomatiği keşke yarı otomatik olsaymış. O zaman bu kadar laf yemezdi milletten. Ama 6 vitesli tam otomatiğin konforu da konfordur yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gezginbur

    Ya bir de 128 bg dizel olduğu için adamın bastıkça basası geliyor. Bu performansa şehir içi 6-7 litre az bile. Araba öyle bir kaçıyorki önüme gelene makas atsım geliyor, klima full açık olmasına rağmen 6,7 litree gösteriyordu dürüstçe söylüyorum ankara şehir trafiğinde. 100 bg lik araba 5,5-6 litre yakıyorsa klima kapalı, bu i30'un 128 gb klima açık performanslı ortalama 6,5 yakması efsane bir şey. Dizel otomatiği keşke yarı otomatik olsaymış. O zaman bu kadar laf yemezdi milletten. Ama 6 vitesli tam otomatiğin konforu da konfordur yani.

    Performansı bana anlattığınız gibi gelmemişti. 128 bg gibi hissettirmiyordu. Aracınızda chip uygulaması vs. var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.