Şimdi Ara

Hyundai i30 direksiyon problemi...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
6.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dizel styl 2014 14.000 km de i30 um var. Araçtan çok memnunum tek beni rahatsız eden direksiyonu. 120 ile 130 arasına giderken direksiyonu sürekli sağ sol yapmak istiyor, sabit tutulamıyor direksiyon. 140 dan sonra bu olmuyor veya 120 den daza az bir süratta . Bu benim aracıma mı mahsus birşey yoksa sizin araçlarınızdada var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan1414 -- 10 Mart 2015; 1:03:17 >



  • sizin mesajinizi gordukten sonra denedim. benim aracimda boyle bir sikinti yok. hatta gecen yaz 200leri denemistim, eger boyle bi problem olsaydi mutlaka hissederdim.

    bir de direksiyonu spor modda deneyin. yine ayni sikinti olacak mi? sorun direksiyondan degil de lastiklerden de olabilir cunku. rot balans ayari da gerekebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de boyle bir sorun yok hatta hizlandikca oldukca stabil oluyor direksiyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direksiyon belli hiz araliklarinda titreme seklinde sag sol yapiyorsa lastiklerinize balans ayari yapilmasi gerekiyor olabilir. Rot balansciya gidin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rot balanslarina baktiririm ama titreme yok. Dha onceden de direksiyinda baska bir problem vardi servise goturdum guncellemesi eski dediler. Guncelleme yapinca o cozuldu. Yuksek hizlarda kesiblikle yok hatta birkac gun once 200 u bnde gordum zaten kesici nedeniyle o kdar gidiyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Aynı sorun benim aracımda da var. Bununla yaşamayı artık öğrendim. Bana göre asıl nedeni aracın direksiyonunun orta noktada sabitlenmesini sağlayan ve klik diye direksiyonu ortalayan sistem. Bu durum direksiyonun orta noktada fazlaca sertleşmesine yol açıyor ve ufak rüzgar veya yol eğimi nedeniyle rota düzeltmesi yapmak istediğinizde fazlaca kuvvet uygulamanıza yol açıyor. Siz fazla kuvvet uygulayınca hedeflediğinizden daha fazla yön değiştiriyorsunuz, bu yön değiştirmeyi telafi etmek için de kontra hareket yapıyorsunuz. Sonuçta da sürekli zig-zag hareketi gibi bir hareket doğuyor. İşin ilginci bu durum şehir içinde çok hissedilmezken şehir dışında 90-120 arasında çok fazla hissediliyor.

    Benim bulduğum yegane çözüm sürekli olarak lastik havalarını kontrol etmek. Lastik havaları hassas ayarlanınca bir de kontra direksiyon hareketlerini mümkün olduğunca yumuşak yapınca sorun azalıyor. Ama bir VW direksiyon rahatlığına asla ulaşılamıyor.

    Yaptığım araştırmalarda bu sorunun kaynağının direksiyon konum sensörünün sağlıklı çalışmaması olduğunu öğrendim. Hyundai ve Kia grubu araçların bazılarında bu sorun varmış. Bu sensörün değişimi için ise bütün direksiyon sistemini sökmek gerekiyormuş, o yüzden servisler değiştirmeye pek yanaşmayıp yol bilgisayarında hatayı gördükleri anda siliyorlarmış.

    Bu sorundan siz ve benim gibi muzdarip olan bir kişi daha vardı ama o da ne yaptıysa servise bunun bir sorun olduğunu kabul ettirememişti. Keza ben de uzun test sürüşleri yaptırmama rağmen rot-balans, lastik havası vs. gibi gerekçelerle geçiştirildim.




  • merhaba sorunu tam olarak cozmussunuz.sizin konusmalarinizdan anladigim bu tum i30 larda yok. Dedigijiz gibi servis bu konuda birsey yapmiyor sadece bilgisayara baglamak disinda. Bu sorunu musteri hizmetlerine iletsek dikkate alinir mi ? Sizin aracinizi gosterdiginiz servis hangisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkan1414 E kullanıcısına yanıt
    Sorun zaten bütün Hyundai-KIA grubunda yok. Ama kısa bir süre önce bir Elentra ile uzun yol yapan bir arkadaşım da aracı yolda düz götürmenin çok zor olduğunu ve çok yorulduğunu anlatmıştı. Yani sadece i30-Ceed sorunu da değil. Benim gittiğim servis Okmeydanı Bayraktar KIA servisi. Servisten genel anlamda memnunum ama böyle bir sorunun varlığını bile anlamak çok zor. Siz arabayı sürekli kullandığınız için rahatsızlığı hissediyorsunuz ama servisteki teknisyenler günde kırk tane arabaya inip biniyor. Zaten kısa mesafe sürüşlerde de sıkıntı farkedilmiyor. Belki eski rot-balans ustaları sorunu teşhis edebilirler, ama nerde o eski ustalar :) Öyle tanıdığınız biri varsa servisten ziyade onunla teste çıkmanızı tavsiye ederim.
  • ben sizin aracinizida i30 sanmistim :) ama yorumlariniz icin tesekkurler cok aydinlatici oldu bakalim bide ben deniyim şansimi serviste bize ne dicekler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkan1414 E kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de mevcuttu.servis bütün araçlarda var bu sorun bişey yapamayız dedi.arkasından bende genel merkezle görüştüm.tabi baya bi sürdü bu aşamaya gelene kadar.dedim bu kadar paraya alıyoruz direksiyon da sorun mu olur diyerek görüştüm.uzun yola gitmem gerekiyor 2 gün sonra araç bana lazım dedim.direksiyonun bu haliyle yola nasıl çıkacağım dedim.ertesi gün servisten aradılar eps sitemini komple değiştirdiler.parça gelmesi için bile beklemedim.genel merkez nasıl etkiliyse artık aynı gün direksiyon sistemini servise göndermiş bile.değişim sonrası bi sorun yaşamadım.bu ve benzer sorunlar yüzünden araçtan soğuyup sattım aracı daha sonra.en büyük sorun buydu bana göre.şimdi ise hyundai almayı düşünmüyorum artık.ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim hyundai servis noktasında kalite ilgi alaka olarak diğer markaların çok çok önünde.her tür sorunun çözümü için hem servisler hem genel merkez çok ilgili.araçları da biraz daha kaliteli olsa hiç başka bi firmaya gitmeye gerek yok.bence tecrübe kazanmaya ihtiyacı var biraz daha.3 nesil sonraki i30 gözüm kapalı alırım.bügun için zamana ihtiyacı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vfnv -- 23 Mart 2015; 11:06:27 >




  • Ben dha servise gidemedim bulundugum yerde malesefki servis yok. Duzce ozenler servisine en yakin zamanda gidecem bakal bize ne diyecekler :) peki parcanin degismesi cok uzun surdu mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide sizin gittiginiz servisin adı neydi.Aşama uzun sürdü demişsiniz genel merkezin size geri dönmesi mi ?
  • Bugun servise gittim. Usta teste cikti,bilgisayara bagladi birsey olmadigini soledi. ustann bu lafi uzerine bende ondalarin test araclarina binmek istedim ve teste ciktim kendi aracimda yasadigim o sorununu test aracinda bulamadim ama usta israrla her ikisinde ayni oldugunu soledi. Ne yapmaliyimm ????

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım benim 2012 İ30da da aynı Problem var. Bir ara servise uğrayıp göstericem bakalım ne diyecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün önce i 30 2015 7 dct vites dizel denedim ,test aracını bayide.Gaza abandım bir baktım araç sağa çekiyor zorlandım yolda tutmak için .herhalde bana öyle geldi dedim ses çıkarmadım burda okuyunca anladım.sorun var devam ediyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkan1414 E kullanıcısına yanıt
    aracım 2011 elantra. aynı problem bizde de mevcut. 4 senedir servise kaç defa gittiğimi hatırlamıyorum. bir kere direksiyon kutusu değişti. 4 amortisör değişti. sorun devam ediyor.

    direksiyon düz konuma yakınken donuk kalıyor. asla kesin bir düz konum bulunmuyor. yani direksiyonu saldığınızda araç ya sağa ya sola gidiyor. bu da sürekli müdahale etmeyi gerektiriyor. özellikle uzun yolda siniri bozucu oluyor.

    bu durumun 2014 i30'da dahi olması üzücü ve düşündürücü. firmaya elbette bununla ilgili geri besleme yapılmıştır. ancak firma bir bültenle problemi çözme yoluna gitmiyor.

    kendi aracımın direksiyonunda boşluk da var. hızlı şekilde sağ sol yapıldığında ses geliyor. araç henüz 40 binde.
  • benim arcımda sizin söyledikleriniz yok sadece dediğim problem var.Üç oldu benimde servise gittiğim en son rot,balansa bakıldı onlardan da birşey çıkmadı şikayetimizi en son genel merkeze bildirdiler ondan da birşey çıkacağını sanmıyorum.
  • Bu sorun bendede var hatta kendimden şüpelenmiştim direksiyon sisteminde 2 sorun var aslında 1. si asla sabit durmuyor yani hızınız ne olursa olsun sağa yada sola (ağırlığa bağlı olarak sanırım) direksiyon dönüyor sabit tutmak için hep çaba harcamam gerekiyor.

    ikinci olarakda tamda arkadaşın dediği gibi 90-100 gibi bir hıza geldiğinde araç yalpalanıyor direksiyonu tutmak gerekiyor sonra düzeliyor servise söylemedim sürekli olan birşey değil ama arada bir oluyor ve söylesemde muhtemelen "bir sorun yok" deyip yollayacaklar...
  • Arkadaşlar sorunum çözüldü ankara hyundai ata merkezinde ustayla servise çıkarak sorunumuzu tespit etti. Eps sistemi söküldü eps sistemindeki çark yagsız kalmış ve tam yerine oturmamış bizim sorunumuz bu yüzden miş şimdi bi sıkıntı kalmadı.
  • merhablar, ben daha önce de başka bir yerde yazmıştım ama nerede bulamadım şimdi, bana kalırsa bu uzun yolda aracı tutamamanın sebebi araç direksiyon turunun fazla olması, dikkat ederseniz çok rahat dönen, ve nispeten hissiz bir direksiyon var araçta. ama bence bir sorun değil ya da zamanla alışılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.