Şimdi Ara

Hyundai i 30 bg ) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
0
Favori
52.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence çok güzel bir araç olmuş, senesi dolsun fiyatları da otursun o zaman daha iyi değerlendirilir.
  • Hyundai bu işi galiba sonunda kıvırdı. Geçen bayisinde gördüm, dış tasarımı çok hoş. Yere sağlam basacak bir arabaya benziyor.. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla iç tasarımını da beğendim.. Dizel motorunun güçlü olması da artısı. bence piyasadaki rekabeti kızıştıracak bi araç
  • Otomatik dizel versiyonu varmış ve kasım ayında gelicekmiş TR ye.

    Saygılarla...


    quote:

    Orjinalden alıntı: saksoy

    arkadaşlar ben anlayamadım i30 un 115 bg modelinde otomatik vites varmı

    fiyat listesinde görülmüyor

    ama teknik özelliklerin verildiği sayfada 115 vgt nin altında parantez içinde değerler var ve (otm) denilmiş üstte

    anlatabildimmi bilmiyorum ama iyi bir inceleyin teknik özellikleri ne demek istediğimi anlarsınız
  • hyundai bu model için elantradan vazgeçti
    (Türkiyeye getirmekten)

    bu paralara araba satması çok zor en donanımlı üst modeli 33bin olsa güzel satardı
  • ben çok beğendim bu aracı donanımları da çok iyi seviyede belli zamandan sonra fiyatları düşer sonra peynir ekmek gibi satmaya başlar
  • benzinli select 33.900 den başlıyor. 90 Bg dizeli de 36.000 civarında galiba...
    Çok pahalı fiyatı düşmezse çok satamaz bana göre...
    C segmentinde civic, corolla , meg 2 ve focus gibi piyasaya oturmuş rakipleri var. Elantradaki başarısızlığı saymazsak Hyundai C segmentine TR de ilk defa giriyor fiyat politikası yanlış olmuş.
  • Aman hoca yol tutuşa fln dikkat et,Yol tutuşu iyi olmaz genelde hyundailerin,malzeme kalitesi,işçilik bunlara iyi bak,Klimaları çok zayıf hyundailerin bunu da göz önünde bulndur
    quote:

    Orjinalden alıntı: mehcur

    ford focus almayı düşünüyordum ama bu aracın özelliklerini gördükten sonra artık bunu da yerinde inceleyip test sürüşü yapmak istiyorum.donanım özellikleri harika gerçekten...
  • hyundai bu sefer almış kendisini walla
  • Gittim bugün Maslak Plaza'ya bizzat gördüm baktım araca. Hyundai sahibi değilim (VW Polo'm var), herhangi bir fanatikliğim de yoktur bu markaya karşı.

    Ama bu araç hakikaten eğer tüketiciler "Hyundai taklittir, alınmaz" falan gibi abudik gubudik yorumları bırakırlarsa en az Golf kadar satar.

    Aracın dış görüntüsü keyfe keder. Beğenenler kadar beğenmeyenler de çıkabilir. Zevk meselesi. Ancak şu taklit laflarına gerçekten gülüyorum. Millet bir tutturmuştur taklit taklit diye.

    Otomobil dizaynında yadsınmaz gerçekler vardır, tabi bunu otomobilden zerre anlamayanların bilmesi, anlaması zor. Örneğin günümüzde hemen her arabada arka bagaj kapağı tampona kadar iner, inmelidir, zira yükleme eşiği ancak böyle aşağıya çekilir, aksi takdirde bagaja bir nesne koyacağınız zaman aynı eski Murat 131'lerdeki gibi yükünüzü 1-1.5 mt kaldırmanız gerekir.

    Bagaj kapağının tampona kadar inmesiyle zaten kafadan arka stoplara sadece kenar kısımları bırakıyorsunuz. Hal böyleyken de, stoplarınız küçük kalıyor. Ya yükleme eşiğini dar tutacaksınız, yada küçük stoplara razı olacaksınız, ki bu da istenen birşey değil. Buna ilk çözümü Fiat Punto ile bulmuştu, horizontal stoplar yerine tavana kadar çıkan vertikal stoplar yapmıştı, üstelik bu hem stoplara yer kazandırmıyor, hem de yüksek araçların da stopları rahatça görmesini sağlıyordu. Sonra bunu doğal olarak Opel Corsa'da kullandı, hemen taklitçi sıfatı yapıştırdılar, oysaki alakası yok, sadece doğru olan bir dizaynı kullandılar. C4 de misal aynı şekilde.

    Hyundai de bu arabasında benzer bir dizayna gitmiş. Stopları olabildiğince geniş tutarken aynı zamanda dikey açıdan uzatmış, bu da görünebilirliği arttırmış. Doğru kullanılmış bir dizaynı taklitçilikle suçlamak ne kadar doğru? Ön farları ise tamamen araca ben Uzakdoğuluyum diye bağırtıyor, tipik Kore-Japon ön panjur dizaynı.

    Aracın içine gelirsek... Sonda söyleyeceğimi başta söyleyim, aracın en kuvvetli yanı içi. Malzeme ve özellikle plastik kalitesi en az Golf ve Astra kadar iyi, 307, C4 gibi arabalardan ise daha iyi. Kimse alınmasın, Auris'ten de daha iyi. Auris'i de seçenekleri arasına alıp, çok iyi inceleyen bir kişi olarak söylüyorum bunu. İşçilik çok çok iyi.

    Herşey yerli yerinde (yol bilgisayarının trip butonu hariç), dashboard çok kullanışlı, rady CD mp3 sistemi biraz karışık, alışkanlık istiyor. Otomatik dijital klima çok basit ve kullanıcı dostu bir kumanda yapısına sahip. Mavi ışıklar çok hoş gözüküyor, göstergeler yeni Civic'lerin devir saati gibi mavi siyah bir yapıya sahip, kırmızı ibreleri var.

    Donanım konusunda yok yok ve aracın en kuvvetli yanı burası. Bayinin 33.300'lük fiyat verdiği baz donanımda otomatik klima, 6 hava yastığı, koltukta bel destek ayarı, alarm, ABS, ön sis farları, otomatik yanan mercekli farlar, 4'ü de otomatik açılır kapanan camlar, direksiyon kumandalı MP3 çalarlı ses sistemi, ışıklı soğutmalı torpido, kapaklı kol dayama ve içinde USB-AUX girişi var -ki inanılmaz güzel bir yere çok kaliteli bir küçük kapalı ünitenin içinde konumlandırılmış.

    Aracın üst donanım seviyelerinde ise yok yok, en üst donanımda full deri koltuklardan tutun da, sunroof'a kadar aklınıza gelebilecek tüm donanımlar mevcut, ben bu segmentte full'ü böylesine dolu olan bir başka araç bilmiyorum, yok zaten.

    Aracın oturma pozisyonu çok güzel, koltuklar rahat ve istenen pozisyona kolay alınıyor, aracın arkası çok geniş fakat biraz alçak ancak rahatsız edecek kadar değil. Gene kapı içlerinde ve döşemelerde kullanılan malzeme ve işçilik çok çok iyi.

    Araç almayı düşünmüyorsanız bile gidip bu aracı görmenizi öneririm. Özellikle Hyundai markasına ön yargılı yaklaşanlar yapsın bunu. Benim böyle bir ön yargım yoktu, ancak ne yalan söyleyeyim aracın böylesine kaliteli olmasına da doğrusu şaşırdım.

    Bir tüketici ve otomobil sever olarak, Hyundai'nin böylesine bir aracı piyasa sunmasından dolayı, oldukça memnunum.

    Darısı bizi yolunacak kaz gibi gören ve içi boş baz araçlar satan VW ve benzeri üreticilerin başına.




  • güsel yorum tebrikler en kısa zamanda babamı ikna eder etmez teste gideces de bu testler nasıl yapılıyor telefon flanmı açılıyor önceden biras bilgilendrirmisiniz
  • arkadaşın biri hyundailerin klimaları zayıf demiş.. benim arabamda zatürre olmassa arabamı veririm arkadaşa.. .ötünü donduruyo klima adamın valla..
  • ben hyundai markasına önyargılıyım

    haftaya gidip kullanıcam
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dogancan67

    güsel yorum tebrikler en kısa zamanda babamı ikna eder etmez teste gideces de bu testler nasıl yapılıyor telefon flanmı açılıyor önceden biras bilgilendrirmisiniz


    Şu an hali hazırda bayilerde i30'un test aracı var mı bilmiyorum, sanırım yok. O yüzden test etmeden önce mutlaka bayiyi arayıp ellerinde test aracı olup olmadığını sormalısın.

    Eğer ki plazanın önünden falan geçerken gözüne takıldıysa test aracı, telefon falan etmene gerek yok, plazaya gidip ciddi satıcı gibi davrandığında zaten onlar teklif ediyor test sürüşüne çıkmayı. Teklif etmezler ise, sen sor test aracına çıkabilir miyiz falan diye..
  • teneke parçası hyundai
  • Sen kokain'i biraz fazla kaçırmışsın sanırım.
  • i30 un fiyati kokaini acayıp kaçırmış oparaya pazardan seç 500 alınırbe
  • On kismi yeni civic e benzemis oyle degil mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hondaaaa

    On kismi yeni civic e benzemis oyle degil mi?

    aynen
    bende dün farkettim bunu...


    @iasonion

    aydınlatıcı ve akıcı yorum için teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hondaaaa

    On kismi yeni civic e benzemis oyle degil mi?

    sadece ızgara kısmı
    farlar eski corolla
  • İ 30 UN GUZEL GORUNDUGU VE DONANIMININ IYI OLDUGU DOGRU AMA BENCE EN ONEMLI KISMI DAHA BELIRSIZLIGINI KORUYOR PERFORMANS... BEN DE HYUNDAI KULLANICISIYIM AMA İ30 ICIN ISTENEN PARA GERCEKTEN CIDDI BIR MIKTAR O YUZDEN PERFORMANSININ DA DIGER RAKIPLERI KADAR OLMASI GEREKMEKTE YOKSA BU FIYATA SATISI BIRAZ ZORLANIR GERCI HYUNDAI ALIMLARDA CIDDI INDIRIM YAPIYOR BIR DE GOZU KAPALI İ 3O YENI CIKMISKEN ALIRSANIZ BENCE YENI TANITIM OLDUGU ICIN COK UYGUN FIYATA ALABILIRSINIZ...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.