Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ (122. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.696
Cevap
69
Favori
696.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi hatırlıyorum 1,5 ya da 2 yıl oldu Aydın da 18.000 km ve 2004 model bir Elantra var dı satılık araç ta çizik bile yoktu.17.500 lira çıkartabiliyordum satan kişi olmaz dedi ve araç 18.000 e satıldı 3 gün sonra.İşte o araç 500 çıkartamadığım için başka bir kişiye satıldı.hani hep yazarlar ya işte şu aracı bilen bilir diye.Aynen öyle;lakin ben sadece binen bilir diyorum.
  • genel olarak aracın fiyatını etkileyen unsurlar;
    ... boyasız, değişensiz, hasarsız olması,
    ... motor, şanzıman ve yürüyen aksam durumu,
    ... bakımlarının düzenli yapılıp yapılmadığı,
    ... benzinli ise lpg olup olmaması durumu,
    ... düz vites/otomatik vites olması,
    ... düşük km olması,
    ... kullanıldığı şehir,
    ... sürekli şehiriçi veya şehirlerarası kullanım,
    bunlar benim aklıma gelenler.
    2004-2006 elantraların fiyatları yukarıdaki durumlara bağlı olarak normal şartlarda aynı modelde 2-3bin tl oynayabilmektedir. duruma göre daha fazlada oynayabilir. örnek olarak komple boyalı olması veya büyük kazası ve hasarı olması gibi.
    tabi herşeyinde bir piyasa fiyatı ve ederi var. herkes malına istediği fiyatı isteyebilir. isteyebilir ama o fiyata satabilirse tabiki. abartmamak lazım.
  • Hasan bey

    Ben elantrayı kötülemiyorum ki nerden çıkardınız bunu.Sadece bu paralara alınmaz diyorum ve ben daha önceden uygun olduğunu bildiğim için düşündüm.Yoksa ben mazda 3 alacağım ama param yetmediği için elantra aklıma geldi bi baktım fiyatlar fırlamış.22 binlirayı elantraya vermem direk mazda 3 alırım.Daha oturaklı,daha sportif,daha sağlam ve karizma ve iç tasarımı daha olgun bana göre bu yüzden mazda 3 istiyorum.Elantra ucuz olduğu için tercih sebebim yoksa almam.Almama sebebim ise ön torpido tasarımı bana düzensiz geliyor.Biri uzun biri kısa havalandırma ızgarası,koltukları oyuncak gibi birde arkasına plastik koymuşlar.Mazda 3 yada avensis,corolla gibi ön torpidosu düzenli olsa bi dakka durmam alırım.Sırf kia'larıda bunun için sevmiyorum ön konsol tasarımı benim için önemli belki size gereksiz gelsede.Mazda 3'ün torpido tasarımı çok hoş ve iç tasarımıda olgun bu yüzden Allah nasip ederse almaya çalışıyorum.Ama elantıra ucuza alınabilecek en mükemmel araba mazda alamazsam direk onu alırım.




  • Haklı olabilirsiniz lakin ben aynı segment te araçlar değil malesef.ne kadar aynı segmentte gözükse de durum farklı.Ayrıca havalandırma ızgarası demişsiniz Mazda 3 ün havalandırma ızgarasının biri yuvarlak diğeri dikdörgen ya.???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasanbatuhan

    Haklı olabilirsiniz lakin ben aynı segment te araçlar değil malesef.ne kadar aynı segmentte gözükse de durum farklı.Ayrıca havalandırma ızgarası demişsiniz Mazda 3 ün havalandırma ızgarasının biri yuvarlak diğeri dikdörgen ya.???

    önlerdeki ızgalar biri büyük diğeri küçük değil hiç olmazsa ikiside aynı ve alta doğru düzenlice herşey yerleştirilmiş.Sağ ve soldaki ızgaralar aynı boyda sonuçta ve düzenli.Ama elantra haybeye araba yapılmış gibi doğru dürüst bir düzen yok görüntüde.Tabi buda benim pimpirikliğim ben seviyorum düzenli torpidoyu özellikle corolla-avensis 2004-mazda 3 çok hoş tasarımları var.elantranın göstergeleri çok şık özellikle mavi ışıklı olması çok hoş ama konsol tasarımı bana iğreti geliyor.Dedim ya avensis yada corolla gibi tasarımı olsaydı gider hemen alırdım.




  • Ben otomatik Vitesin hızlanmasına bayılıyorum, 7000 le 5000 devir arasında geziyor ya, roketliyor valla.

    Geçen Erciyese çıkarken passatla kapıştık, eski kasa passat, benimle viraja giremedi, tozumu bile yakalayamadı....

    Bende aşık olacam gibi:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunrey

    Ben otomatik Vitesin hızlanmasına bayılıyorum, 7000 le 5000 devir arasında geziyor ya, roketliyor valla.

    Geçen Erciyese çıkarken passatla kapıştık, eski kasa passat, benimle viraja giremedi, tozumu bile yakalayamadı....

    Bende aşık olacam gibi:)

    Odaklanın..OverDrive
  • arkadaşlar 25 27 28 güzel fiyatlardan bahsediyorsunuz hele 26.5 verdiler hiç inandırıcı gelmiyor. sa hibindende 2 adet kazasız boyasız biri 2005model 93000km de biri 2006 model 102000km de ikiside lpg li aracı favorilerime ekledim. 2006 olan 2ay sonra satmaktan vazgeçti. 2005 olan fiyatı 19900 e çekti hala duruyor. satılan yokmu var onuda gördüğümü söyleyeyim. 2004 model 130000km de lpg li 18000tl den 26 kasım cumartesi ilana girdi 28 kasımda satılmıştı kaça gitti Allah bilir.
  • ben de 2005 vardı temmuzda 19.000 a sattım.şu anki fiyatlar yeni elantranın gelmesiyle çok fazla uçtu.25 26 edecek elantra yok.zaten kimsede o fiyata almaz,keşke etse ama durum bu.yeni elantrada fahiş fiyatından dolayı satmıyor.Galiba elantraların Türkiyedeki kaderi bu.2el zayıf olacak yine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serk1505

    ben de 2005 vardı temmuzda 19.000 a sattım.şu anki fiyatlar yeni elantranın gelmesiyle çok fazla uçtu.25 26 edecek elantra yok.zaten kimsede o fiyata almaz,keşke etse ama durum bu.yeni elantrada fahiş fiyatından dolayı satmıyor.Galiba elantraların Türkiyedeki kaderi bu.2el zayıf olacak yine

    Milletimiz bu akılla devam etttiği sürece güzel araçların 2.eli hep kıt olacaktır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackElantra

    quote:

    Orijinalden alıntı: serk1505

    ben de 2005 vardı temmuzda 19.000 a sattım.şu anki fiyatlar yeni elantranın gelmesiyle çok fazla uçtu.25 26 edecek elantra yok.zaten kimsede o fiyata almaz,keşke etse ama durum bu.yeni elantrada fahiş fiyatından dolayı satmıyor.Galiba elantraların Türkiyedeki kaderi bu.2el zayıf olacak yine

    Milletimiz bu akılla devam etttiği sürece güzel araçların 2.eli hep kıt olacaktır..

    akıllı olmanın işareti mantıklı olmaktır.Kafadan atmak değil
  • boşverin arkadaşlar elantra yı biz keşfettik biz tadını çıkaralım elalem clio larda albealarda gezsin :)

    özet: Elantra baba araba :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LilyBurkitt

    boşverin arkadaşlar elantra yı biz keşfettik biz tadını çıkaralım elalem clio larda albealarda gezsin :)

    özet: Elantra baba araba :)

  • Öncelikle 2011 model hyundai elantra cvvt mode otomatik aracım var. Araçla ilgili merakı olan arkadaşlar tüm sorularına ulaşacaklar. Araçla ilgili genel geçer hyundaidir kalitesizdir şudur budur şeklinde aracı bırakın binmeyi, görmemiş insanların yaptıkları yorumlara inanmayın. Aracı youtube dan videolarını izleyin ve hyundai bayisine gidip sürün. Öncelikle şu kadarını söyleyeyim bu araç çok güçlü. Bir aracı sollayıp önüne geçmeniz 3-4 sn sürüyor. Bununla birlikte konforlu bir yol tutuşu var. Araçla şehir dışı bir günde 600 km yaptım. Dağ yolunda gittim.(Uludağ). Hiç zorlanmadı. Otomatik vitesi vites geçişlerini hiç hissettirmiyor. Manuel olarak(f1 gibi) kullandım. Ama inanın çok atak bir araba. dış kasa kalitesi güzel. İçi çok geniş. Arka koltuklar diz mesafesi 1.85 lik biri için bile boşluk kalacak kadar geniş. Bagajı da oldukça geniş 485 l.Araç bir miktar iri. Ancak eşim bile kullandığım en rahat araba diyor.(Bugüne kadar opel corsa, nissan note araçlarımız vardı. Halen Captiva ve bu var)Tüm bu araçlardan rahat.Seri bir araba. Yakıt tüketimi şehirlerarası yolda eco açık iken 6.5 litre(100 km), şehir içi mecidiyeköy trafiğinde en fazla 8.4 gördüm. ancak TEM'de işe 5.5 ile gittim. Agresif kullanmaz iseniz ve trafik fazla değilse şehir içinde 7,2 litre(eco açık iken)Benim bindiğim bu cüssede en tasarruflu benzinli araba diyebilirim. Müzik sistemini çok beğendim. Ses chevrolet, opel ve nissan a göre çok başarılı. Aracın ön göstergeleri çok sportif ve güzel. Araç çok dikkat çekici. Genellikle insanlar kafalarını çevirip bakıyorlar. Araç motor sesi almıyor. Bir miktar yol sesi alıyor.Aracın sevdiğim bir yanı da sarsıntısız kasist geçişleri. Araca binen tüm arkadaşlarım aracın rahat olduğunu söylediler.
    Gelelim aracın zayıf ve beğenmediğim özelliklerine;
    İç plastik malzeme kalitesi böyle bir arabaya yakışmayacak şekilde orta kaliteli. Daha kaliteli olmasını beklerdim. Bununla birlikte aracın lastikleri Hankook diye bir Kore markası. Çok kötü değil ama continental kadar güzel değil.Yumuşak bir lastik. Yedek lastiği de küçük lastiklerden.
    ARABAYI FİYAT VE KALİTE OLARAK DEĞERLENDİRDİĞİMDE BEN 41.000 TLYE ALDIM. OPEL ASTRA, CİTROEN C4, TOYOTA COROLLA, CİVİC, AURİS, PEUGEOT 308, CRUZE VB.DEN KESİNLİKLE RAHAT. Elantra onlarla aynı sınıf gibi sanki onların üst sınıfı gibi duruyor.Güçlü ve atak. Bu yönüyle beni çok şaşırttı.ÖNYARGISIZ ARABAYI GİDİN SÜRÜN. HYUNDAİ NİN NASIL BİR ARABA YAPTIĞINA İNANAMAYACAKSINIZ. GERÇİ TASARIMI ALMANYADA YAPILMIŞ AMA KOREDE ÜRETİLİYOR.

    Arkadaşlar aracı anlamanız açısısından corolla, civic, cruze, astra vb. den rahat olduğunu söyleyebilirim. Hepsinden de atak. KESİNLİKLE Kendi sınıfındaki en rahat araba. Bunu anlamanız için aracı kullanmanız gerekiyor. Ben 1.6 motordan bu kadar iyi randıman almalarına hala inanamıyorum. Maşallah.. Muhtemelen bunda kullandıkları yeni vites teknolojisi 6 ileri, 132 beygirin büyük etkisi var. Araç yokuşta geriye kaydırmıyor. Yokuşta tıkanan arabalardan değil. Yokuşun neresinde olursanız olun hızlanabiliyor. 15.000 km veya 1 yıl periyodik bakımı var. Triger yok. araçta gözlük kılıfı, mp3, usb, ipod vb. müzik çalar var.Yan dikiz aynaları üstünde sinyal lambası var. Dikiz aynaları 180 derece esneme payına sahip.Kliması çok hoşuma gitti. Dijial değil ama o kadar sportif ki. iç içe geçmiş halkalar düşünün .Tek hamlede istediğinizi yapıyorsunuz.

    Son olarak aracı tavsiye ettiğimi ifade etmek istiyorum. Fiyat ve kalite konusunda ve ikinci el fiyaların benzer segmentteki araçlarda ne kadar yüksek olduğunu gördükten sonra KESİNLİKLE 41000 42000 e bulursanız kaçırmayın. ANCAK SİZE TAVSİYEM OTOMATİK ALACAKSANIZ BAZ VERSİYONUNU ALIN. CRUZE CONTROL VE 2-3 GEREKSİZ FONKSİYON YÜZÜNDEN 8-10 BİN DAHA FAZLA VERMEYİN. İkinci el çok araba baktım. 3 Ay boyunca jetta 2008, corolla, auris, octavia ile ilgilendim. Bunların ikinci ellerine baktım. Jetta için 90.000 km 2008 otomatik araca 33.500 istediler. Auris 2009 için 32000(her ikisi de benzinli).Sahibinden.com da bazı kullanıcıların ilk 5-10.000 km de bu aracı sattıklarını görüyorum. Ancak benim görüşüm bu araçtan dizel araba kadar az yakmasını bekleyen bir kitle bunlar. Zira dikkatli bakarsanız 300 km de de satan var. Ayrıca size çok fazla ikinci el arayan biri olarak (sahibinden.com'da) şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Herkesin kaliteli alman dediği vw jettadan kaç tane 2011 göreceksiniz. Ya da diğer markaların 2011 lerinden kaç tane bulacaksınız:) her markanın az km li satıcısını sahibinden.com da bulabilirsiniz. Bu sizi aldatmasın. Gidin ve sürün. benim gibi önyargınızı kırın. Bunu size samimi olarak söylüyorum. Araç elbetteki benzinli. Ama bu büyüklükte bir kasada araba için oldukça az.(Ben aracın motor yağına bor power koydum ve benzine nnt katkı koyuyorum(20 depo için 59 TL ve bor power 50 tl/her yağ değişiminde yeniden koyulması yeterli). Araç olduğundan daha performanslı oldu. Az yakmasında bu da etken olabilir. 2011 model o km böyle bir araca bu fiyat inanın çok iyi geldi. Zira civic in yeni kasası 50000, fluence 47.000, astra 49000 corolla 48000 ve kasa değiştirecek. Chevrolet cruze un aynı özelliklere sahip arabası 42.000 ve bir alt segmentteki eski aracım nissan note 42.000 TL(tüm baktığım araçlar otomatik). Az önce dediğim gibi 41 e bulursanız kaçırmayın. Şimdi bazı arkadaşlar vw ile kıyaslayabilir. Sağlamlık, daha kaliteli malzeme kullanımı vb. konularda vw daha iyi olabilir. Ancak Hyundai eski hyundai değil. 2009 dan sonraki modellerinin accent blue, i30 dahil hepsine baktım. Hiç fena değil.Elantranın dizelini yaptıklarında Türkiye'de ciddi bir alıcı kitlesi olacaktır. Ancak benzilisi de diğer benzinliler içinde bana göre an tasarruflusu. (Örneğin nissan note benzili otomatik daha çok yakıyordu).Honda civicten kesinlikle çok çok az yakıyor.honda civic otomatik:10,5-11(şehir içi/sakin kullanım) litre elantra otomatik (6,5-7,2 şehirçi/sakin kullanım)

    ARACI TAVSİYE EDİYORUM VE UMARIM FAYDALI BİLGİLER VERMİŞİMDİR.(ZİRA ARAÇLA İLGİLİ BEN ÇOK TÜRK KULLANICI YORUMU ARAMIŞ VE BULAMAMIŞTIM. SAĞOLSUN HYUNDAİ YETKİLİLERİ DE ARACI ANLATMAKTAN YOKSUNLAR. O YÜZDEN İNŞALLAH VERDİĞİM BİLGİLER İNTERNETTE BU ARAÇLA İLGİLİ BİLGİ KIRINTISI ARAYAN HERKESE FAYDALI OLUR..HAYIRLI AKŞAMLAR)

    Honda Civic'in motoru aynı yolda bağırırken elantradan tık gelmiyor. O yüzden teknik verilere bakarak kıyaslama yapmak çok sağlıklı değil. Teknik verilere bakarsanız chevrolet cruze neredeyse honda civicten iyi gözüküyor ama bunun böyle olmadığını hepimiz biliyoruz. Teknik verilerle yorum yapmaya çalışan arkadaşlara ısrarla elantra yı gidin ve test edin diyorum. Ben aracı kullanan biri olarak şiddetle kullanmadan karar vermeyin diyorum. Araç kesinlikle yukarıda saydığım araçlardan daha iyi yol tutuyor, atak ve rahat. Ön konsol Honda da daha güzel gözükebilir. Ama kimse kusura bakmasın. Honda civic in de plastik malzeme kalitesinin iyi olduğunu kimse söyleyemez. Ama ABD'deki elantra nın youtube dan ön konsoluna bakın. Türkiyedeki elantranın ön konsolu Türkiye pazarı için oluşturduğu tasarım maalesef ve zayıf olduğu doğru. Ama sportif olması yönüyle ben beğendim.




  • Merhabalar;

    Kısmetse Ocak ayında bende araba alacağım. Hyundai Admire veya para mevzusunu ayarlayabilirsem 2004-2005 Elentra düşünüyorum. sahibinden.com da bazılarına baktım herşey güzel özellikle siyahların makam aracı görüntüsüne bayılıyorum da arkadaş o ne kocaman direksiyondur öyle kamyon direksiyonu gibi :) Yoksa resimler mi yanıltıyor beni.
  • admira yerine 2004-2006 elantrayı şiddetle tavsiye ederim. bende zamanında 2000 gls accenti satıp elantrayı aldığımda aradaki farkı daha iyi anladım. çok konforlu, donanımlı ve kaliteli bir otomobildir kendileri. piyasa fiyatıda muadili c sınıfı corolla,civic, megane,focus, astra gibi araçlara görede uygundur. kısaca kıymeti bilinmeyen ve kullananların bildiği tam bir fiyat/performans aracı.
  • İnşallah kısmet olur da Elentra alırım. 2005 Admiralar 14.500 Tl civarı, yanılmıyorsam 2005 Elentrayı da 17.000-18.000 aralığında alabiliriz. Kısmet artık. Şu direksiyon konusunda da bilgilendirebilirmisiniz. Az önce yine baktım bir resme harbi kocaman ya :)
  • admiralar 1.3 ve 1.6 iki farklı motor seçeneğine sahip. 1.3 ler kasaya biraz az geliyor, özellikle rampalarda veya araç dolu iken hissedersin. 1.6 lar daha iyi, tabi fiyatlarıda 1.3 ten yüksek. 2004-2006 elantraların fiyatları temiz ve orjinal olanlar bi ara 18-20 bin tl aralığında idi. şimdi yükselmiş. tahminime göre sıfır araç fiyatlarının biraz yükselmesi ve yeni elantranın çıkması fiyatları artırdı. şu an için temiz ve orjinal 2004-2006 elantrayı 20bin tl den aşağı bulmak zorlaştı. hatta 25bin-28bin diye uçanlar bile var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilentMode

    İnşallah kısmet olur da Elentra alırım. 2005 Admiralar 14.500 Tl civarı, yanılmıyorsam 2005 Elentrayı da 17.000-18.000 aralığında alabiliriz. Kısmet artık. Şu direksiyon konusunda da bilgilendirebilirmisiniz. Az önce yine baktım bir resme harbi kocaman ya :)

    Merak etme büyük değildir..

    Ayrıca Admireye sakın para verme fazla ver elantra al emin ol 10 kat daha üstün bir araç..Zaten kıyaslamak bile yanlış elanntrayı admireyle..Direksiyon konusuna gelince,tepkileri çok iyi nettir..Elantranın malzeme kaliteside iyidir.Yol tutuşu on numara..Elantra hakkında istediğin her şeyi sorabilirsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackElantra

    quote:

    Orijinalden alıntı: SilentMode

    İnşallah kısmet olur da Elentra alırım. 2005 Admiralar 14.500 Tl civarı, yanılmıyorsam 2005 Elentrayı da 17.000-18.000 aralığında alabiliriz. Kısmet artık. Şu direksiyon konusunda da bilgilendirebilirmisiniz. Az önce yine baktım bir resme harbi kocaman ya :)

    Merak etme büyük değildir..

    Ayrıca Admireye sakın para verme fazla ver elantra al emin ol 10 kat daha üstün bir araç..Zaten kıyaslamak bile yanlış elanntrayı admireyle..Direksiyon konusuna gelince,tepkileri çok iyi nettir..Elantranın malzeme kaliteside iyidir.Yol tutuşu on numara..Elantra hakkında istediğin her şeyi sorabilirsin

    Direksiyon tepkileri gerçekten harika bir araç. Peugeot 206+ ve Kangoo ya göre harika bir direksiyon sistemine sahip.
    Ama aracın gemi gibi olması garaja sokarken çok zorluyo beni. çok dar bir alanda tır gibi araç sokuyorum




  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.