Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.072
Cevap
68
Favori
811.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir oto dergisinde hyundai ceo' sunun açıklamasını okumuştum. Bu araçta başka araçlarda bulunmayan arka koltuk ısıtması ve led teknolojisine sahip bilgi ekranı gibi bir çok özelliğin bulunacağını söylemişş..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ototube

    quote:

    Orijinalden alıntı: kritios

    hyundai de kullanılacak yeni GDI motor.

    1.6 lt. 16 v 140 hp 167nm tork, 6 kademeli otomatik şanzıman.




    İşte ben Hyundai'ye bu yüzden fanatiğim Mekanikte birincim HYUNDAİ
    Artık motorlar tekrar triger zincirine dönecek ve bu demek oluyor ki ağır bakım olan 60.000km ortadan kalkıyor.Diğer önemli bir unsur 1.6 lt 140 hp 167 nm torklu hem de turbosuz bir motor.Yani uzun ömürlü ve güçlü bir motor.Bu motorla hyundai Türkiye'yi sallaycaktır uzun vadede.Çünkü turbolu motor kullanımını bilmeyen ve bakımını aksatan kullanıcılarımız ortalama 150.000kmde motor yaptırıyor ve rektefiye olan turbolu motordan bekledikleri verimi de alamıyolar ve araç çok geçmeden tekrar motor istiyor.Ama turbosuz ve güçlü bir 1.6 ltlik motor bu ülkede piyasayı sallar hemde bakım periyotlarında triger kayışı denen baş belasını da ortadan kaldırmasıyla ilk başta taksicilerin ve diğer firmaların bir numaralı tercihi olacaktır diye düşünüyorum



    Hele bi de Hyundai ile anlaşıp garantili şekilde Lpg kiti ile satarlarsa valla rekor kırar bu araç...




  • çok güzel dökmüşsünüz içinizi.
    bize de tercüman olmuşsunuz.
    polemik olmasın ama,
    böyle nedensiz, ispatsız, tek kelimelik yazılarla,
    olumsuz beyanda bulunanların ya yaşının küçük olduğunu düşünüyorum,
    daha fena sı forum yöneticilerinin ortamı gazlayıp reyting i artırma çabasımı acaba diye düşünüyorum.
    forum yönetiminin günahını aldım gibi, haklarını helal etsinler, ben çok fesat biriyimdir.
    saygılarımla.



    quote:

    Orijinalden alıntı: EximeR


    quote:

    Orijinalden alıntı: sdu1997

    Yollara yeni bir takoz geliyor sanırım.Klasik hyundai,boşa uğraşıyor adamlar.


    Öncelikle amacım bu mesajı yazan arkadaşla laf dalaşına girmek ve ona saygısızlık etmek değil , şimdiden söyleyeyim.

    Siz kimsiniz arkadaşım ? Yani sen ve senin gibiler ?
    Daha o aracı görmeden , içine binmeden , kullanmadan , bilmeden yorum yaparak yaftalayan siz kim oluyorsunuz ?
    Kimsiniz arkadaş siz ? Hepiniz aynı yerden mi geliyorsunuz sen ve senin gibiler ?
    Bir markanın tüm araçlarını ve onlara sahip olanları aşağılıyorsunuz , geliştirmek ve üretmek için harcanan o kadar emek ve zamanı bir çırpıda silip atıp , o araçlara belkide olmayan bütçesinden zorlayarak para ayıran ve satın alarak kullanan binlerce milyonlarca insanı APTAL yerine koyuyorsunuz.
    Kimsiniz arkadaş siz ? Hepiniz aynı kötü düşünce tohumlarına mı sahipsiniz ?
    Nasıl bu kadar kolayca ve pervasızca harcayıversiyonuz ardı ardına aşağılayıcı kelimeleri ; " berbat , iğrenç , birşeye benzemiyor , takoz , teneke , beş para etmez , asla binilmez , vs vs ".
    Bu kadar kolay mı bir markayı ve onun ürettiklerini yerlere çalmak ?
    Biraz insaf arkaş.............
    Bu sözlerim sadece Hyundai ve Elentra için değil , tüm markalar ve araçları için.

    BİRLİK VE DİRLİĞİNİZ DAİM , FORUM DOSTLARINA SELAM OLSUN.




  • Bu araçta lpg kullanılmaz! Aynen fsı motorlarda olduğu gibi gdı motorlarda lpg uygulaması verimli olmuyor arkadaşlar. Bu tip lpg kitlerinde motordaki bilmem ne numarası alınarak o na göre beyin programlanıyor. Çoğu firma başıma bela olmasın diye takmaya yanaşmıyor, taktıranların akıbeti de belli değil. Ben bizzat fsı motorlar için sordum biz takmıyoruz, kimseye de tavsiye etmiyoruz dediler. Mıtsubıshı carısma 1.8 gdı araç sahiplerinin de bu konuda başı dertte. Yalnız bu sistemi geliştirmek için çalışmalar varmış italya'da..... Belki olur....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayrakol -- 20 Temmuz 2010; 10:35:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayrakol

    Bu araçta lpg kullanılmaz! Aynen fsı motorlarda olduğu gibi gdı motorlarda lpg uygulaması verimli olmuyor arkadaşlar. Bu tip lpg kitlerinde motordaki bilmem ne numarası alınarak o na göre beyin programlanıyor. Çoğu firma başıma bela olmasın diye takmaya yanaşmıyor, taktıranların akıbeti de belli değil. Ben bizzat fsı motorlar için sordum biz takmıyoruz, kimseye de tavsiye etmiyoruz dediler. Mıtsubıshı carısma 1.8 gdı araç sahiplerinin de bu konuda başı dertte. Yalnız bu sistemi geliştirmek için çalışmalar varmış italya'da..... Belki olur....


    İnşallah 1.6 dizel motor seçeneği gelirde herkes alabilir, 1.6 benzinli getirdikleri araca lpg uygulanmazsa 500 tane satacağı varsa 150 tane satar.
  • Bir kaç gündür, istanbuldaki bir iki bayi, Ankara Neziroğlu ve Akbak ile konuşarak, bu aracın Türkiye'ye gelip gelmeyeceğini ve tarihini öğrenmeye çalışıyorum. Sinirden deliye döndüm. Nedeni ise Hyundai Assan ve bi-haber müşteri temsilcileri. Bayilerden kaba taslak bu aracın 2011 de, muhtemelen de Ağustos gibi geleceği söylendi. Ben bir de Hyundai Assan'ı arayayım dedim. Karşıma çıkan bayanın, hiçbir şey hakkında bilgisi yok.

    -Yeni kasa elantra yani 2011 modeli ne zaman ülkemize gelecek?
    -Bir bilgi yok bu konuda efendim.
    -Peki en azından gelip gelmeyeceğini söyleyin, boşuna beklemeyeyim.
    -Efendim bu konuda da bilgi yok malesef.

    Bu arada yeni Elantralar Ankara'da iki farklı arkadaşım tarafından görülmüş. Birisi tır üzerinde, muhtemelen arap ülkelerine götürülürken. Diğeri ise Karum civarında park halinde ama ARAP PLAKALI!!! Biz 27. sınıf Dünya vatandaşı olarak, araç hakkında bilgi bile alamazken, komşu ülke insanları araçları almış binmeye başlamışlar da Türkiye'ye bile gelmişler. Bunu kim nasıl açıklar bilmiyorum ama ben sinirle Hyundai Assan'ı arayınca ve yukarıdaki dialogu yaşayınca, çıldırdım.

    6 yıldır Elantra kullanıyorum. 96 model cruise control, sunroof dahil tam dolu bir araç ve çok çok memnunum. Parçası bu kadar ucuz, fiyatı bu kadar düşük ve bu kadar konforlu bir araç daha yok bu fiyatlarda. Yıllardır Elantranın neden Türkiyeye getirilmediğini düşünüp kızardım. i30'u test ettim ve motoru, konforu vs için, kesinlikle iyi not verebilirim ama i30 ile Elantra ayrı dünyaların araçları. Bana, "Elantra neden getirilmiyor" diye sorduğumda verilen cevap şuydu:

    -Efendim, i30'un girdiği ülkelere Elantra gelmeyecek.

    Getirmeyin ve piyasayı diğer markalar silip süpürsün bu segmentte. Ki öyle de oldu. Ben i30 almayı düşünmedim bile mesela. Öncelikle dış görüntüsü ve opsiyonel olarak bile alamadığım! Cruise control nedeniyle. Benim gibi düşünen epeyce insan olmalı ki i30 çok fazla satamadı.

    Hyundai Assan aklını başına toplayıp, bu mantaliteyi değiştirmeli. Arayan müşteriye, "bilgimiz yok efendim" demek bu firma için büyük bir ayıptır. Kime sorayım ben, BMW'yi arayıp onlara mı sormalı. Saçmalıyorlar.




  • Öncelikle bahsedilen aracı bundan 2 ay önce ve geçen hafta olmak üzere iki kez gördüm. İkiside suriye üzerinden ülkemize giriş yapmış tırlar üzerinde. Aracın ismi avente yazdığı için kesin arap ülkeri için üretilen araçtır deyip dikkate almamıştım. Geçen hafta hyundai bayisinde araç incelerken yine aynı tırlar geçiş yapıyordu ve bayi yetkilisine sordum yeni elentra o araçlar dedi. Peki ne zaman gelecek dedim malasef ülkemize gelmeyecek zaten İ serisi araçlarla aynı dedi kardeşim neresi aynı en basitinden birisi seden diğer hatcback dedim adam sustu.
  • Güzel araç.
  • Bu ne anlayıştır arkadaş!.. Sedan aracın daha çok ragbet gördüğü ülkemizde elantra yerine İ30 satmaya çalışıyorsun. Bi de diyosun ki aynı araçlar.. Ben de birkaç bayiye telefon ettim yeni elantra ve yeni accent için adamların hiçbir şeyden haberi yok. Bi de dalga geçer gibi cevap veriyorlar. İşleri güçleri era satmak. Hoş, satılması garanti bir accent era'yı satmak varken böyle bir arabayı da istemez zaten....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayrakol -- 21 Temmuz 2010; 10:20:56 >
  • böyle giderse bende hyundai alacağım sanırım, tabi bundan değil getz den :) bu arada aracın arkadan fotografı varmı kamuflajsz
  •  HYUNDAI ELANTRA ANA KONU

     HYUNDAI ELANTRA ANA KONU
     HYUNDAI ELANTRA ANA KONU
     HYUNDAI ELANTRA ANA KONU




  • Uygun fiyata gelsede alsak. Gerçi fiyatının dizel modelde 50.000 civarı olacağını düşünüyorum. 40.000 tl olsa almayı düşünürüm bu aracı.
  • Ben size söylüyüm bu aracın en boş'u 36 bin'den başlar 44 bin'e kadar'da full modeline kadarda çıkar..
  • O dediğiniz fiyatlar maalesef yeni Accent için geçerli olacak.

    i20 nin en full modeli 40.000 tl i30 un ise 47.600 tl

    o dediğiniz fiyatlar imkansız keşke öyle olsa hemen orta donanım bir tane alırdım.
  • Güzele benziyor.Fiyatlar uygun olursa epey satar.
  • bu arabanın türkiye ye gelip gelmeyeceği hakkında derin şüphelerim var. İçimden bir his gelmeyecek diyor....
  • Accent ile zaten satış rekorları kırıyor Hyundai
    Bir alt segment olan Getz de aynı şekilde iyi satıyor..
    orta segment Hatchback kategorisinde ise fiyatının biraz yüksek olmasına rağmen I 30 da rakipleri arasında başarılı bir satış grafiğine sahip...

    Bu kadar iyi satışların yanında AVANTE de türkiyede satılmaya başlarsa , Honda Cıvıc ,Toyota Corolla ,Kia Cerato , Chevrolet Cruze gibi araçlara büyük bir rakip olur. Fiyat ve donanım olarak ta düzgün bir ürün yaparlarsa iyi satar..

    Ancak aynı zamanda hem benzinli hemde Crdı motorunu getirmeleri gerekiyor bence...
  • arkadaşlar ben aracı tır üstünde görenlerdenim,
    en boş modeli 36 bin tl demiş bazı arkadaşlarımız, bence mümkün değil araç baya heybetli, gemi gibi,
    o paralara bu araçı vermezler, keşke verselerde binebilsek, eğer gelirse 45 civarı başlar kanısındayım.
  • Hyundai Avante/Elentra'nın ülkemize yeni Hyundai Sonata/ i40 ile yaklaşık eş zamanlı 2011 model yılı olarak geleceği sözyleniyor. i30 ile avante/elentra nı satıldığı ülkeler arasında bir ayrım yapılmayacak . her ne kadar i30 yurt dışında bazı pazarlarda Hyundai Elentra Touring olarak tanınıyor olsa da, bu durum i30 olan pazara elentra girmeyecek şeklinde yorumlanmamlı. Ancak eski elentra kullannaları bekleyen belki de hoşlarına gitmeyecek süpriz ise aracın amortisör sistemi eskisi gibi amerikanvari yumuşaklıkta olmayacak.i30'a yakın biraz sert amortisörlerlke avrupa'ya açılacak.

    Suriye'de biniliyor bizde neden gelmiyor a en güzel cevabı ise yurtdışı otomobil forumlarınd da sıköa geçtiği gibi Hyundai2in Suriyede lider otomobil firması olması ve hatta Şam2ın Hyundai City diye tanımlanmasıdır ki bu saptamayı bizzat yerinde görüp hak vermiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buta

    arkadaşlar ben aracı tır üstünde görenlerdenim,
    en boş modeli 36 bin tl demiş bazı arkadaşlarımız, bence mümkün değil araç baya heybetli, gemi gibi,
    o paralara bu araçı vermezler, keşke verselerde binebilsek, eğer gelirse 45 civarı başlar kanısındayım.


    Bence 45 ten başlamaz sonatayı kime satacaklar o zaman
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.