Şimdi Ara

HYTE MARKASI TÜRKİYE'DE HYTE Y60 8924 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Snelius Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
5
Favori
6.044
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  • 5-6 gün önce farkettim bende Amazon'da kasalara bakarken. Kasa zaten 200 dolar, kargosu, vergisi felan derken fena fiyata koymamışsınız hocam. Komisyonsuz havale ile almak isteyenler için 7999 TL Sahibinden ilanınız da var.

    Ne zamandır takip ettiğim bir kasa, keşke RTX 4000 serisi gibi kalın bloklu ekran kartları için dikey konumda yeterli hava boşluğu olsaydı.

    Y70 getirmeyi planlıyor musunuz ?

  • Y70 maliyeti olarak oldukça yüksek. Kanunlar gereği içerisinde görüntü çıkışı veren parça olursa ekstra vergi ekleniyor. Ürünlerin Türkiye fiyatına bakarken avrupa ile dengelemeniz gerekir. Mesela amazon.com da bir ürün 200 USD ise Amazon.de de aynı ürün 210 eurodur. Yani bizi üreticiler avrupa gurubunda değlerlendirdikleri için fiyat çıkışı o şekilde oluyor. Vergisel farklar ise ithalatta taşıma, gümrükleme, ardiye, gümrük vergisi, antrepo, sigorta bedeli ( mecburi tutuluyor ) ve bir kaç kalem daha ek ücret sonunda bunların da KDV si alınınca maalesef avrupadan da bir miktar yükseğe satış oluyor.

  • Sadece soruyorum. Lian-li den daha mı kaliteli marka niçin bu kadar pahalı ?
  • xmenvirüs kullanıcısına yanıt

    Lian Li O11 Dynamic ayarı bir kasa. Üstüne üçüncü bir çapraz cam panel büyük bir masraf kasanın geri kalanına kıyasla. Ki O11 Dynamic de benzeri fiyatlandırmaya sahip

  • Hocam Hyte'a özel üretilmiş dikey ekran kartı aparatı var içerisinde. Göze çok hoş gelen kaliteli bir aparat ve kasa fiyatını ortalama 2-2.5 K sadece o etkiliyor.


    @rylai2113 Doğrudur hocam. Y70 Touch gerçekten çok tuzlu olur 2 taraf içinde. Tahminen en az 17-18bin TL civarına gelir son kullanıcıya. Ama Y70'in ekransız düz modeli de var 220 Dolar'a. Ben ondan bahsetmiştim.

  • Dragos North serisi ile aynı sayılır mı bu ürün? İki marka arasında yarı yarıya fiyat farkı var.

  • damn2u kullanıcısına yanıt

    Dragos North Y60'ın birebir replikası hocam. Arada malzeme kalitesi farkı illa ki var. En basitinden Dragos North'a ekran kartını yatay takmak istediğinde pci slot kapaklarını kırman gerekiyor, vidasız yapmışlar.

    Yani ileride ekran kartını dikey takmak istediğinde o kırdığın bölümler boş gözükecek. Y60 3 fanla gelirken North tek fanla geliyor. En garantisi iki ürünün de incelemesini izleyip karar vermek.

  • Cevaplarınız için teşekkürler fakat sorumun cevabını alamadım. Malzeme kalitesi, kurulum kolaylığı, en ufak deliğine kadar herşeyin düşülmüş olması vs açısından sormuştum.
    Ekran kartını dikey konumlandırmayı seven birisi değilim fakat yanlış bilmiyorsam lian-li ninde bu konuda çözümleri var.
    Bu soruları sorma sebebim kasa toplamakla arası iyi olmayan bir arkadaşıma Dynamic XL ile kasa topladım ve o günden beri Lian-li hayranı oldum desem yeridir.
    Güncel kullandığım kasa yüksek ihtimal bu yıldan sonra çıkıcak GPU ları uzunluk olarak desteklemicek...
  • Dragos kasanın video incelmesini de yapmış biri olarak, iki kasa arasında inanılmaz bir fark var. Hem tasarım hem kalite. En basit tabike power tuşları dahi farlı hele riser alakası yok. Üst alt panel ve kasa arkasıda çok farklı. Bu şuna benzedi bilinen bir örnekten gidelim O11 Lian Li ile warcry kasanın kıyaslanması.
  • rylai2113 kullanıcısına yanıt
    Hocam O11 Evo’nun RGB modeli çıkmış altta ve üstte argb şeritli. Gördüğüm kadarıyla Vision’u getirmişsiniz. Bu RGB modeli getirmeyi düşünüyor musunuz ? Düşünüyorsanız tahmini kaça satışa koyarsınız ?
  • Sanırım 10 adet y70 touch getiricem. Lian li rgb de 10 adet getiricem. Deneme maksatlı. Ürünleri istryen iletişime geçip DH ye özel indirim alabilir.
  • Marka bazında konuşmuyorum lakin kasa fiyatları anlam veremediğim şekilde saçma sapan fiyatlarda. Kasa bu ya. 2000 tl lik kasadan farkı ne bunun misal. Giriş çıkışlardan bağımsız olarak konuşuyorum. Kendi kasamdan örnek vereyim 2 adet kasam var bir tanesi MSI Velor airflow bir tane de hazır sistem olarak aldığım powerboost marka bir tane kasa. Şimdi ikisini karşılaştırıyorum type c girişinden farklı hiç bir fark yok. Ama kasa fiyatı birinin 5-6 bin tl diğeri 1-2 bin tl. Soğutma desen ikisi de buz gibi soğutuyor. Bu fiyat farkı nerden kaynaklanıyor merak ediyorum. Hadi diyelim MSI kasanın malzeme kalitesi kendini belli ediyor da sonuçta ikisi de masanın üstünde yada altında duruyor yani. Benim bu kasalarda bilmediğim bir farklılık mı var onu anlamadım. Aynı şeyi anlam veremediğim sıvı soğutmalarda geçerli. Ne oldu da 2 -3 bin tl lik sıvı soğutmalar bir anda 8-9 bin tl satılmaya başlandı. Malzeme kalitesi altın oldu da bizim mi haberimiz yok.

  • Bu bir miktar istek ve beklenti ile örtüşen bazende gerekliliğin eklendiği bir durumdur. Mesela top 5 soğutma kalitesi ile öne çıkan kasalara bakın 5.000 Tl nin çok da altına model zor. Gamebosster gibi kasalardaki fanların cfm değerleri, gürültü seviyeleri genelde önemsenmeyen sadece var mı var maksatlı yerleştirilmiş oluyor. Sizin amacınız sizi a noktasından b noktasına görüten bir araç ve bunun dışında bir beklentiniz yok. Bazı insanlar ise klima, yüksek hız , yumuşak amortisör, karartılmış cam ve ona baktığında hoşuna gidecek bir tasarım istiyor bunlar için de bedeli fazla ödüyor. Bu bağlamda ikiside sizi gidiceğiniz yere götürüyor neden bunca para ödüyorsunuz gibi bir söz.
  • jrbacktoback kullanıcısına yanıt

    Fan kalitesi haricinde genelde gösterişe para veriliyor.

    Gamer ve RGB furyası ile iyi para sömürüyorlar :)

    İşlemci, ram ve anakarttan pahalıya teneke alıyoruz ne yazık ki. (Buna bende dahilim)


    Dünya genelinde Hyte ürünlerine karşı bir yükselme var şuan :) +50 dolar fazladan bedel biçiliyor bence. Lian Li Evo 4.500 - 5.000 arasına satılıyor gaming gecelerinde, benzer kasalar.

  • güzel kasa ama fiyatlar yüksek eğer butik firmaysa büyüklere göre fiyat yüksek zaten ürünlerde bi tık farklı ürünler ha gerek var mı yok. mesela ben antec nx292 aldım. kalite çok iyi değil ama kasanın içi buz gibi keşke matx compact atx gibi biişey olsa çok tatlı olacak. ben de kafam rahatlasa özel bir formatın patentini alıp kendim bi kasa üretimine girmeyi düşünüyorum bakalım kısmet ama y70 çok tatlı. bi de akvaryum monte olsa içine çok güzel olur :D

  • Hyte y70 kasa var diyelim elimizde extra dijital ekran ne kadar elinizde varmidir?

  • Gelirse y70 touch gelecek.
  • Bu arada Lian Li O11 Vision da var satışta Türkiye,de sadece bizde. 7.199,00 Tl.
  • nzxt h6 flow 3 rgb fanlı 5500tl, nzxt x8 flow 4 rgb fanlı 6300tl, deepcool ch780 3 fanlı 6000tl fansız lian li 011 7200tl :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.