Şimdi Ara

Hücum maç kazandırır, savunma şampiyonluk (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
2.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Futbol bir oyundur. İzlerken amaç eğlenmek, zevk almaktır. Tuttuğu takım şampiyon olunca kimsenin cebine bir şey girmiyor. Endüstriyel futbolun getirdiği tamamen başarıya ve gelire endeksli bir oyun oldu artık futbol. Kulüpler için anlaşılabilir bir şey ama bazı Fenerliler bundan niye bu kadar zevk alıyor ve çok matah bir şeymiş gibi savunmaya çalışıyor anlamıyorum. Sahadaki futbolu eleştiren aklı başında Fenerbahçe taraftarını tebrik ediyorum ayrıca. Futbolun doğasına aykırı davranmadıkları için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Büyük takım savunma felsefesiyle oynamaz. Bu oyun anlayışı geçici olur çok uzun soluklu bir oyun anlayışı değildir. Mourinho falan demişler ama Mourinho sadece über rakiplere karşı böyle futbol oynatmıştır, yoksa Moruinho savunma futbolu falan yaptırtmıyor. Koca Real Madrid savunma futbolu mu oynadı Moruinho zamanında? Büyük takımın mantığına ters savunma futbolu. Sonuçta Galatasaray ve Fenerbahçe özellikle iç saha maçlarında rakibini gol bulana kadar, oyunu rakibn sahasına yıkarlar, gol bulduktan sonra pas futboluna dönerler. Şimdi savunma futbolu oynuyorsun farzet, golü yedikten sonra ne yapacaksın?Eğer hücumun çeşitli olmazsa en kiit maçlarda istediğin sonuçları alamazsın. Vitor Pereira tabiki bunları düşünmüştür Fenerbahçe'nin teknik direktörü sonuçta.

    bizde çoğu maçı savunma şeklinde oynamıyoruz ancak maçlar bir farkla bitince millet de öyle algı oluştu. çoğu maçta rakibi yarı sahasına hapsediyoruz ama farka gidecek maçlar 1 0 2 1 falan bitiyor ilk elden aklıma gelen sivas gençlerbirliği vs çok pozisyona giriyoruz ama bitiremiyoruz.




  • maç kazanınca da şampiyon olunmuyormu ?
  • fener ancak Galatasarayım yarışta değilken şampiyon olur
  • Bu takim Selçuk, kuyt, baroniyle sezonun en iyi hücum futbolunu oynadi zamaninda(bkz:ersun yanal sezonu)
    Şimdi rbp, nani, markovic ile mi bu oyunu oynayamayacak. Bu bjk'liler kendini fazla abartiyo. Sezon sonunda balonu patlayacak. Alti üstü tüm savunmadan taviz vererek hücum futbolu oynuyonuz. Sonucunda da grupta Skenderbau disinda rakip yenemeden eleniyonuz. Sonra da vay efendim tolga da tolga. Sanki rakipler orta sahada önüne gelen topu tepti tolga da gol yedi. Adamlar tolgayla birebir karsi karsiya kaldi. Tolga da muslera gibi bi yetenek olmayınca yedi hepsini bu kadar basit.
    Simdi gelir bjk ciler Fener niye hücum futbolu oynayamiyo diye. Hocanin tercihi bu. Turkiyede ya hücum ya defansif ya da ikisinin arasinda bi sey oynarsiniz. Hicbir zaman hem hücumda hem defansta en iyi olamazsiniz. Eger oluyosaniz barcelona oluyosunuz zaten.
    Hem ataga giriyoruz hem topu ayağımizda tutuyoruz hem de pozisyon vermiyoruz. Sonuc:galibiyet.
    Varsin 3-4 atak eksik yapalim ama maçları da kazanalim. Vitor da bilir savunmayi öne çıkararak 3-4 atak fazla yapmayi. Ama sonucunda da skenderbau dışında rakip yenemezsiniz. Top ayağımizda, mac içinde gayet de net pozisyonlarımiz var, cok atmaksakta bi şekilde galibiyet golünü buluyoruz, ve rakibi pozisyona sokmadan maci kazanıyoruz. Avrupada ilerliyoruz, ligde favoriyiz. Bjk ve senol balonunu en kisa surede patlatmayi umuyoruz. En kisa zamanda senol güneşi de bilic yapip yollayacaz. Malum zamanında ayni methiyeleri bilice dizip suan arkasindan sovuyonuz.

    Ha bu arada sizin 4
    3.5 yıldir inşaatta olan stada ne oldu? En son fikret orman 6.haftadaki fb derbisine yetistircez demişti.
    Çatıyi kapattiniz mi bari?¿

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oziboaydino

    quote:

    Orijinalden alıntı: ra hmetli

    Aykut Kocaman da savunma oynatıyordu.

    Pereira ole Aykut Kocaman'ın farkı : Birisinin sol açığında Nani diğerinde Stoch olması, sağ açıkta birinin Markovic ve Volkan diğerinin Dia'ya sahip olması

    Ve en önemlisi biri yerli kolay postalanır öteki yabancı ne yaparsa bir bildiği vardır mantığı.

    öyle demagoji yapmaya gerek yok,
    arkadaşlar çok güzel özetlemiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker


    quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

    aykut kocaman da 2 sene defansif futbol oynatmıştı terim zamanında gördük :D

    aykut kocaman'ın futbolu savunma futbolundan çok korkak futbol'du ve iyi savunma da yaptıramıyordu bir sürü pozisyon veriyorduk

    pereira'nın fenerbahçesi sistemli bir şekilde savunma yapıyor,aykut gibi stajyer hocalar ile karşılaştırmayın pereira'yı

    Yeter be kardeşim ya offf.Hala aynı teraneler.Aykuta İsmaile sövüp şu adamı övmenin tek açıklaması anlamsız fanboy olmaktır ki o da sende fazlasıyla mevcut zaten.
  • Bence FB taraftarı övecekse Ersun Yanal'ı övmeli, bu kadroya göre daha kötü bir kadroya sahipti ama oynattığı futbol zevk veriyordu. Şansı yaver gidince de nisanda şampiyonluğu kutlamistiniz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PERENAL. kullanıcısına yanıt
    Haklılık payım var ama yabancı/yerli konusunda.
  • Ben bir galatasarayli olarak fenerbahceye bu kadroyla bu oyunu yakistirmiyorum. Ne kadar rakibimde olsa turkiyenin en buyuk kuluplerinden biri koy takimlarina karsi boyle oynamamali.

    Ha bazi fenerbahceliler gayet memnun. Demek ki onlar takimlarinin buyuklugunu farkedememisler henuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fb yi yunan ligine alalım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenerbahçe taraftarının şunu anlaması lazım. savunma futbolu oynanır bunda sıkıntı yok ama büyük takım bunu hangi oyuncularla yapar buna bakmak lazım. 3 ön libero ile savunma futbolu oynayan büyük takım var mı? büyük takımsan orta sahanda hücumu organize edecek oyuncuların olacak. mourinho diyenler onun oynattığı orta sahalara baksın. büyük takım savunma yaparken bile hücum kapasiteleri düşük olan oyuncularla oynamaz. daha geçen senelerde 2 ön liberoyla oynanır mı diye takımlar eleştirilmiyor muydu? şimdi ne oldu da 3 ön libero ile oynanması kabul görüyor? sizin asıl düşünmeniz gereken takım o kadar para harcarken neden orta sahaya hücumu organize edecek biri bulunmadığı olmalı. diego dışında yeterli oyuncunuz yok bunu yapacak ki diego da form yakalayamıyor zaten. bu şekilde 1-0 2-1 skorlarla sezonun geçeceğini mi sanıyorsunuz? öne geçince kaybetmiyoruz diyorsunuz ama ilk yarıda öne geçtiği maçlarda puan kaybetmeyen tek takım beşiktaş bunu biliyor musunuz? demekki öne geçtiğiniz maçlarda gol yiyip puan kaybetmişsiniz ve bu istatistik düşünülünce kalan maçlarda da puan kayıplarınız olabilir. beşiktaş da aynı şekilde devam ederse ilk gölü attığı maçları alma olasılığı yüksek görünüyor. hem de savunmaya ağırlık vermeden. biraz düşünün bu konuda.




  • obmann O kullanıcısına yanıt
    brandnew az önceAvrupada bizim grubu lider bitiren takımla çok değil 3 hafta içinde 2 maç yapacaksınız biz iki maçta da berabere kaldık FB nin performansını gorecez. Molde celtic ajax grubunda olsak 18 puanla lider bitirirdik. Bakalım niasse siz lokomotiv maçında ne yapacaksınız? Balonu patlayacak bir takım varsa oda Fenerbahçe şubat ve mart ayında güçlü takımlarla oynayinca balon nasıl patlar gorecez. 3 on liberoyla oynayip es kaza atilan oenaltilarla mac almanin da bir son kulanma tarihi var ve fb nin ki cok yaklasti.Ayrıca FB stadını yenilemesi 6 sene surmustu bizim stadın temeli 2013 kasımda atıldı hadi senin için yıkıldığı haziranı baz alırsak 3 sene oldu ve amed sporu elersen 20 nisanda o stadın nasıl bir yer olduğunu ogreneceksin çok değil subat sonuna kadar maç eksiğiyle lideriz merak etme,o zaman yine sezon başındaki gibi vitor teknik direktor değil diye ağlamaya başlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk maçı 5-0 yenen, ikinci maçta 2-2 berabere kalan takım 4 puan toplar.
    İki maçı da 1-0 yenen takım 6 puan alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 oyuncuyla defans yapıyor diyenler,
    ayıp,
    utanmadan yalan söyleyerek ALGI oluşturmaya çalışıyorsunuz,
    ama,
    AKILLI Fenerbahçeli aldanmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarda yazdığımı açalım,

    3 büyüklerdeki oyunculara bakalım,
    hepsinde 2 stoper var,
    sağ ve sol beklere bakın,
    Beck, İsmail, Sabri, Hakan, hatta denayer savunmacımıdır, hücumcumu?
    eğer bunlara hücumcu derseniz,
    bizim gökhan, caner, hasan ali, şener o zaman santrafor demektir.
    Ortada 4-1-4-1 oynayan bjk atiba hücumcumudur?
    Donk veya Melo hücumcumudur?
    onlarda Selçuk, Sosa, Oğuzhan atak orta saha ise,
    bence iyi bir Sousa ile Diego onlar kadar atakçıdır.
    bizdeki fark 4-3-3 oynamanın sağlam savunma istemesi.
    nani, volkan, markoviç, frnandao, rvp ise defansla işi olmaz....

    gelmiş 8 defans pyuncusu yazıyorsunuz.

    ayıptır....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimleon kullanıcısına yanıt
    tüm kadroyu kıyaslamaya ne gerek var. pozisyon olarak bakarsak sizde genelde 3 ön libero oynuyor. öndekiler savunma yapmıyor o nedenle deme. transfer dediğin bunlar düşünerek yapılır. ayrıca sosa ve oğuzhan yanında sousa ile diego deme lütfen. sahadaki işlere bak önce de gör o kadar hücum yapabiliyor mu sousa ile diego. zaten diego orta sahada pek fazla oynatılmıyor. bizim burada belirtmek istediğimiz orta saha yapınız. avrupada hangi büyük takımda var ilk onbirde 3 ön libero? mourinho bile öyle oynatmıyor. ayrıca bizim savunmaya laf edenler de var. tmm hücum oynuyoruz ama ilk yarıda ligde öne geçtiğimiz her maçı kazandık. zaten oyun anlayışımızdan dolayı ilk golü bulma ihtimalimiz yüksek. yeni transferler ile veli ve tolgayın dönmesi sayesinde daha da rahatlayacağız. opsiyonumuz arttı. siz bu şekilde devam ederseniz belki yenilmezsiniz ama alacağınız beraberlikler şampiyonluğunuzu engelleyecek. 1 gol at sonra yaslan yemezsen kazanırsın diye bir olay yok. zaten gol atmakta da sıkıntınız var. atamadığınızda ne olacak? bizim savunma ve kalede sorunumuz vardı takviye yaptık. çözüp çözmediğimiz maçlarda belli olacak. savunma açıklarımızı biraz kapatmış olursak sence ikinci yarı nasıl performans sergileriz?

    kısaca şöyle diyeyim. savunmayı belli bir seviyede yapamadan şampiyon olmak zordur ama hücumun da belli bir seviyede olması gerekir. sizde diego harici ki onunda performansı genelde yetersiz kalıyor hücumu organize edecek adam yok. daha doğrusu büyük takım için yeterli seviyede oyuncu yok. transfere o kadar para harcayabiliyorsa yönetim bir tane de hücumu organize edecek adam alması gerekirdi. illa alex gibi oyuncu olması gerekmez. oyunu geriden kurabilen oyuncular da var. örneğin oğuzhan bu sene öyle oynuyor. savunmaya da katkısı var ve geriden hücuma yön veriyor. sizde eskiden ne güzel emre vardı. o tarz birini bulamaz mıydı yönetiminiz? hele ilk geldiğinde hücum oynatacağını söyleyen hocanız neden böyle bir oyuncu istemedi? bunları sorgulayın biraz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker


    quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

    aykut kocaman da 2 sene defansif futbol oynatmıştı terim zamanında gördük :D

    aykut kocaman'ın futbolu savunma futbolundan çok korkak futbol'du ve iyi savunma da yaptıramıyordu bir sürü pozisyon veriyorduk

    pereira'nın fenerbahçesi sistemli bir şekilde savunma yapıyor,aykut gibi stajyer hocalar ile karşılaştırmayın pereira'yı

    o stajyer aykutun yarı finaldeki fenerbahçesinden sırf egemen 2 gol yazar bizim şimdiki fenerbahçeye
  • konu başlığı dan kim olduğunu anladım zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu lafı her kim dediyse gram çakmıyormuş futboldan.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.