Şimdi Ara

Huawei Sorunları EMUI/Harmony

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son dönemlerde youtube üzerinde Huawei reklam kampanyası yürütülüyor, herşeyin ne kadar mükemmel olduğu anlatılıyor ve gelecek/güncellenecek cihazların tamamındaki yeniliklerden bahsediliyor fakat hiç kimse varolan sorunların üzerine bi tuğla koyduk ve bu adımı artık düşünmenize gerek kalmayacak diye bir yorum yapmıyor. Benim ile aynı görüşte olan var mı bilmiyorum, bir tek bunları benmi düşünüyorum diye böyle bir konu açmak istedim. Herkesin fikri kendine tabi, kişisel fikilerlerimden bahsedeceğim.

    Kimse ile Huawei cihazlarının kalitesini tartışmayacağım. Kullandığım her cihaz kendi segmentinin zirvesinde, donanım olarak sunulan özelliklerin tamamını sonuna kadar mükemmel kalitede kullanıcıya ulaştırıyor. Kamera olsun, günlük 10 saat ekran süresi ile bataryası olsun, ses ve panel kalitesi olsun, hiç kimse bu cihazlarda şu eksik diyemez. Bir mobil şebeke şirketi şu an ma 50 pro yu hat üzerine 1000€ fiyatına veriyor. Acaba alsammı mobil hattı ve telefonu diye düşündüm bir an, sonra böyle bir konuda bütün detayları kendimce anlattıktan sonra neden alayım diye sorgulamaya başladım.

    Yazıma başlamadan önce ekosistemde kullandığım cihazları listeleyeyim.
    Huawei P40 Pro Plus
    Huawei Matepad 11 ( şu an yazdığım cihaz )
    Huawei Fare
    Huawei Mateview gt 34
    Huawei Freebuds pro
    Huawei AX3 Modem/Router
    Huawei GT2 Pro


    Telefon, tablet dışındaki diğer cihazlar özelinde konuşacak olursam, tamamı Türkiye standartlarında kendi fiyatında daha iyisi bulunmayan donanımlar. Kulaklık ses ve mikrofon kalitesi muazzam, monitör ev,iş,ofis, yarı zamanlı oyun için çok iyi (tepkime süresi yüksek bu yüzden rekabetçi oyunlarda blur etkisi yapıyor), saat konusunda yorum yapılamaz zaten, 2 hafta batarya,uyku takibi, bildirim vs. övülen appleWatchlardan milyon kat daha iyi. Modemi gigabit portlu ve WİFİ6. Evimde 500/38 mbit değer alıyorum sıfır gecikme ile, kopmadan mükemmel çekiş alanı ile beraber.

    Anlatmaya başlıyorum.
    Kalemi, klavyesi,bataryası, panel özellikleri, özellikle sesi, hızı vs tek kelime ile donanım anlamında sorunsuz ve fiyatı ile rakipsiz bir tablet cihazı.
    Harmony OS 2.0 versionu yüklü cihazda.
    1.5 yıl öncesinin amiral gemisinin üstünde konumlanan, sınırlı sayıda üretilen ve düz p40 prodan 450€ pahalıya 1450€ ya satılmış olan Plus modeli p40 pro EMUI12 yüklü.
    Benim kişisel kullanımım tamamen office programları ve işim gereği şantiyelerde teknik resim(autocad) dosyaları açıp okumak olduğu için gayet işimi hallediyor. Eve geldiğim zaman müzik dinleyip belki dizi izlerim bazen tabletimde.
    Telefonda oyun oynamam, navigasyon kullanır, alo derim, arada sosyal medya ve bluetooth üzerinden müzik, arada fotoğraf. Bu kadar.
    Sorunlar tam burada başlıyor.

    1:
    AppGallery üzerinden indirdiğim Spotify simgesine tıklıyorum, tıklamam ile kapanması bir oluyor. Müziği sadece Deezerdan dinleyebiliyorum. Yükleyip sildim Spotify apk sını fakat durum yine aynı. Eminim apkpure üzerinden eski version yüklersem çalışacak spotify fakat bunu istemiyorum. Appgallery üzerinde güvenilir kaynaktan olan, sertifikaları onaylanmış bir uygulamayı indirdim ve çalışıyor, arka planda yapılan bir update ile bu programın çalışması neden bozuluyor !? Spotify ile bir anlaşma yapıyorsun appgallery üzerinde uygulamanızı yayınlayacağız harmony ve emuı üzerinden diye, sonrasında spotify bir güncelleme ile nasıl olurda bu cihazlarda çalışmasını bozabiliyor?
    2:
    Netflix Streaming Kalitesi ve Sertifikası hem telefonumda bulunan EMUI12 hemde tabletteki HarmonyOS üzerinden sertifika probleminden dolayı 'SD' kalitede yayın sağlıyor. Cihazımı gspace üzerinden p30 pro olarak göstermediğim sürece bu sertifika problemini aşamıyorum. gspace uygulamasının yaratıcısı kim ? Huawei markası değil. Kendileride güvenmek size kalmış fakat her işinizi oradan yapabilirsiniz diye açıklama yapıyor. Biz neden gspace uygulaması üzerinde bir emulatör kullanıp uygulamalarımızın içerisindeki bilgilerimizi buraya giriyoruz anlaşılır değil gerçekten. Bu soruların hepsi bir yana, şu an gspace üzerinden google playe giremiyorum sebepsizce.
    3:
    Yıllardır kendisini çok sevdiğim Kaan Arlı dahil her youtube kanalında, haber sitesinde, huawei forumlarında appgallery üzerine günde şu kadar uygulama ekleniyor, şu oluyor bu oluyor deniyor fakat ben yaklaşık 2 yıldır bu ekosistem içerisinde olmama rağmen appgallery üzerine eklenen bankacılık uygulamaları dışında dişe dokunur bir şey hala görmedim. Kardeşim siz Meta şirketi ile veya diğer şirketler ile ufak bir anlaşma yapıp buraya uygulamanızı neden çekemiyorsunuz? Ambargo bu cihazın google lisansları ile ilgili değil miydi sadece? Bu demek oluyorki google Meta firmasına lisanslarını kiralamış ve şu platform dışına destek vermeyeceksin demiş, eğer durum gerçekten böyleyse bir yetkili çıkıp desinki, bu uygulamalar appgallery üzerine gelmeyecek veya bizim ekosistemde verimli çalışmayacak.
    4:
    Hiç unutmam p40 pro plus cihazımı alacağım gün bütün interneti taradım, her makalede, her youtube videosunda aynı yazıyı okudum. 2021 ilk çeyreğinde şu şu şu cihazlar Harmony OS olarak güncellenecek, üstelik bunu globalde yapacaklarını belirttiler. Çinli firmanın canı sıkıldı globale harmonyOS vermekten vazgeçti, isim değiştirip EMUI olarak harmony kullanıyorsunuz diye geçiştirdiler. Her türlü bilgi kırıntısında verilen sözlerin hiç birisi yerine getirilmedi.
    5:
    EMUI 12 ye telefonlarını güncelleyen kişilerin telefonları geri dönülmez şekilde google hizmetlerinden koparıldı. İnternette bulunan zibilyon tane gms ye geçiş makalesinin hepsi EMUI10 downgradesi ile olan bir konuydu, bununda önünü EMUI12 versionu ile kapatan Huawei oldu. Bırakın insanlar gms yi bir şekilde yüklesin, bunu google engellemiş zaten, birde siz neden darbe vurup hızlı şarj engelleme,pc bağlantısı yapılamama,sd kart izni bloke etme gibi garip engeller koyuyorsunuz?
    Kısacası EMUI12 ye upgrade edilen bir telefon geri dönülemez bir şekilde GMS yüklenmeyecek hale geldi. ( şimdilik tabi, teknolojinin önü tahmin edilemez, belki bu durumu aşabilen gelişmeler olabilir.)
    6:
    Telefonu ilk aldığım günden beri bildirim sayısı azalınca dünya varmış, az bildirim çok iyi geldi demiştim. Fakat artık bu durum baymaya başladı. Twitter, instagram, linkedn, appgallery üzerinden indirilmiş mail uygulamalarının bazıları vs. bu liste uzayıp gider. Push bildirim google alt yapısı ile çalışıyor, bundan sonra size asla bildirim gelmeyecek diye bir açıklama yok hiç bir yerde. Kullanıcılara bazen geliyor bazen update gerekiyor gibi yorumlarda bulundular. Ben bildirimsiz yaşamaya alıştım fakat tutarlı olmasını istiyorum bu durumun. İnstagramdan şu an bildirimler geliyor gün itibari ile fakat 2 hafta önce yaklaşık 5 gün boyunca gelmedi mesela. Ya gönderilsin bildirim yada gönderilmesin, stabil olması gereken bir durum bu. Ben sabah uyanıp bugün bana mail gelmemiş diye uygulamayı bile açmıyorum fakat iş ile ilgili çok önemli bir mail bana geldiği halde bana bildirim atmıyor senin telefonunun. Aynı mail uygulaması bugüne kadar bildirim attığı halde hemde. Neyse çok uzatmıyorum bildirim herkesin kanayan yarası zaten.
    7:
    IOS ekosisteminde insanlara dayatılan zorunluluklardan kurtulmak için bu cihazları kullanıyoruz fakat karşımıza çıkanlara bakın şimdi;
    -Ana ekranda ekranı sola çektiğimizde elalemin telefonunda telefon ve kullanıcı arasındaki uyumu anlatan mükemmel bir bildirim alanı geliyor. Sağlık bilgilerinden, hava durumuna,borsa durumlarından batarya durumuna veya kullanıcıların eklediği özellikle seçtiği haber konularından.
    Huaweide ne çıkıyor ? Kimi zaman FlashTV de yayınlanacak haber başlıkları! ''Sokakta bulunan cansız beden ünlü oyuncunun sevenlerini üzdü'' , ''Afad açıkladı, Düzcede Deprem'' evet bu iki haber tam olarak bu tarih ve bu dakikada karşıma çıktı. Yinemi deprem oldu diye habere tıkladım baktım, garip bir medyanın garip bir saçma haberi, deprem yok. Hadi deprem yok, yurtdışındayım ben şuan ve istanbul çevresinde ailem var, onlar için tedirgin oldum kısa süreliğine. Bu tarz google üzerinde tıklama hit sayısı ile reklam izletip para kazanan medya kuruluşları veya internet sitelerinin haberlerini benim önüme neden gönderiyorsun huawei ? Hayır istemiyorum görmeyi dediğimde kapatamıyorum bu alanı. Bir şekilde bu haberi göstermese Türk bir müşteriye Çince reklam gösteriyorsun.
    -Appgallerye giriyorsun, girer girmez reklam. Hadi onu geçtik diyelim. Uygulama puanları veya indirilme sayısı ile ilgili bir katagori yok, parayı veren düdüğü çalmış her yerde aynı uygulamaların reklamı bulunuyor.
    Şimdi denemek için arama çubuğuna ''gspac '' yazdım, sadece sonunda ''E'' harfi eksik buraya kadar sorun yok. Altta benim yazım ile ilgili çıkan öneride ilk sırada ''GETİR'' çıkıyor. Kardeşim gspac harfleri ile getir arasındaki bağlantı nedir ? Kullanıcılarına mükemmel cihazlar verip bir yazılımı nasıl bu kadar kötü yönetebilirsin!
    -Sıra huawei cloud servisine geldi. Lanet olsun hiç bir yerden bildirim gelmesini engelleyemiyorum. Sürekli cloud doldu lütfen kullanım sürümünüzü değiştirin, yani bana para verin diyor. Bildirim kapatıyorum, yoksay diyorum, kapat diyorum, ayarlardan cloud servisinden çıkış yapıyorum, onu yapıyorum bunu yapıyorum farketmiyor. Bu cihaz bu Huawei cloud servisini illaaaa benim gözüme gözüme sokuyor.
    -Huawei Search yada petal search, AI search. Ne derseniz deyin ismine, boş ekranda yukarıdan aşağıya ekranı çektiğimizde başka platformlarda istediğin aramayı yapabiliyorsun, huaweidede yapabiliyorsun yanlış anlaşılmasın ama tek bir şartlar, kasa kasa yüklenen alttaki reklamlara gözünün ilişmesi lazım. O reklamları görerek arama yapman lazım.
    8:
    HISuite isminde harika bir uygulama olmasına rağmen, uygulamanın kendisinin halleri var, ayın belli dönemlerinde telefonu yedekle dediğiniz zaman kafasına göre yedeği almak için bütün dosyaları görüyor, kimi zaman görmüyor. Neden? Sebebi belirsiz.
    9:
    Telefonumun ekranı 90 hz olmasına rağmen hiç bir zaman akıcı 90hz deneyimi alamıyorum. ( 90hz sabit zorla olarak işaretli, dinamik işaretli değil halde kullanıyorum.) Bazen çok akıcı bir şekilde uygulamalar içinde, dışında 90hz sabit verirken bazen telefon bomboş durduğu zaman bile uygulama penceresi sekmesinde sağa sola kaydırdığımda 90hz almayı bırak, 60 bile vermiyor, direk 30fps ölçülüyor.
    Anlam veremiyorum.
    10:
    PetalMaps kafasına göre ( harita indirilmesine rağmen içerisine ) benim konumumu bulamıyor bazen. Canı sıkılıncada navigasyona başlat dediğim zaman ARnavigasyon başlatıyor. Hocam ben bu telefonu araba içerisine koydum ve sabitledim camın önüne, ARnavigasyon ile ben ne elde edebileceğim, bana normal yolu göster. 2 gün önce ilk defa geldiğim ülkede gitmek istediğim yolu bulmak için navigasyonu açtım fakat konum benim bulunduğum yeri tam olarak saptamak istemedi. Telefonu kapat aç, internet kapat aç vs derken zorla kendine geldi. Bu sürede yetişmem gereken yere 15-20 dakika geç ulaştım.
    11:
    Disney+ an itibariyle hangi içeriğe tıklarsan tıkla uygulamadan atıyor seni. Sebep? sebep yok, uygulama versionu değişmedi, dün izlediğin içeriği bugün izleyemiyorsun.
    12:
    Mükemmel donanımlar ile desteklenen tabletin içerisinde tutarlı hiç bir not alma uygulaması yok. Kendi not uygulamasında kalemin çift tıklama özelliği çalışıyor, başka uygulama yükleyip oradan çalışmak istiyorsun, çünkü kendi not uygulamasından çok daha fazla imkana sahip bir uygulama oluyor kendisi, bir bakıyorsun kalemin çift tıklama ile geçiş özelliği çalışmıyor. Madem başka uygulamada çalışmayacak, kendi uygulamanı en iyisi yap, elinde bu güç var, insanlar neden böyle bir durumda kalsın.

    ve aklıma dahi gelmeyen, belki başka kullanıcılarında yaşadığı milyonlarca sorun. Derdim telefonunun bütün özelliklerini dibine kadar kullanıp en ince ayrıntısına kadar sömürmek değil, tamamen günlük işlerimi halletmek ve bu işlemler sırasında abuk sabuk sorunlar görmeden, garip reklamlar, dayatmalar görmeden işlerimi halletmek.
    Belki bu kadar sorun yerine cihazların ve ekosistemin + larını, güzel taraflarını anlatmaya kalksam, şu yazımdan 10 kat daha uzun bir yazı yazabilirim, kusursuza yakın ve kimsede olmayan özellikler bize sunulmuşken şu yazılımsal sıkıntılar, aynı sinek küçüktür ama mide bulandırır deyimini getiriyor akla.

    Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim, amacım tartışmak değil, kişisel fikirlerim ile daha iyi bir cihaz deneyimi elde etmeyi istemek ama bunun mümkün olmadığını görememek ile ilgili.







  • Haritada heremaps tavsiye ederim daha iyi hem google hem petalden
  • Hepsine aynen katılıyorum.

    Samsung'tan ilk huawei telefonum olan Nova 10 Pro'ya geçtim. Alalı 19 gün oldu. Yıldım. Pişman oldum.

    WhatsApp Sohbet geçmişi taşınmadı onunla uğraştım. Şimdi de Microsoft Intune Şirket Portalı uygulaması çalışmıyor. Yüklenmiyor. Şirket mail ve Teamsıne ulaşamıyorum.

    Samsung'tan çok kullandığım bir uygulamayı Gspace veya Aurora Store'dan yüklemek istedim. Uygulama açıklama olarak şunu yazmış : Uygulamamız Huawei App Galery desteklemediği için bildirim gitmeyebilir. Çözüm uygulamanın App Galery'e uygun formatta yapılmasıdır. Ama bu konu şu an için mümkün değildir.

    Hani kimisi ballandıra ballandıra söylüyorya Huawei Türkiye ofisi çok çalışıyor diye ben bunada inanmıyorum. Destek baştan savarcasına yanıt veriyor.

  • Güzel yazınızı müsaadenizle, kulanıcı adınız ile Facebook Huawei Türkiye destek platformunda paylaşacağım.

  • GÖKHANK kullanıcısına yanıt
    Tabi paylaşabilirsiniz hiç bir sorun yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.