Şimdi Ara

Huawei P9 Lite (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
4
Favori
35.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ürünü almayı düşünüyorum genel bi sorunu var mı kullananlar bilgi verebilir mi?
  • Cevap biraz geç oldu ama...

    ben alalı 3 hafta falan oluyor geçen hafta nougat güncellemesini yaptım, şimdiye dek herhangi bir sıkıntısını görmedim. önceki cihazım olan lg g3 ile kıyaslayacak olursak dehşet memnunum (gerçi param olsa mate 9 alırdım ama naaparsınız :)

    Batarya ömrü olarak şimdiye kadar şarjı en hızlı bitiren oyunlardan olan tap titans 2 oynuyorum. g3 ile kıyasla bayağı dayanıyor. henüz sadece internette takılıp şarjını ölçme olayını denk getiremedim/aklıma gelmedi.

    her ne kadar çok kamera kullanmayan biri olsamda kamera beni memnun etti, işin piriyseniz profesyonel çekim modunda fotoğrafçılık terimlerini içeren seçeneklerle fotoğraf çekebiliyorsunuz (ben çekmedim). netleme süresi fena değil, çözünürlük güzel, resim düzenlemedeki "sıçrat" efektine bayıldım.

    Parmak izi okuma süresi gayet iyi. ekran kilitli ve tamamen kapalı konumda olsa parmak izi okuttuğunuzda direk açılıyor. illa bir tuşa basıp ekranı açıp parmak izi okutmak zorunda değilsiniz yani (bknz iphone6)

    sanal klavyesini yadırgadım. gboard kullanmıyorum çünkü harfe basılı tuttuğumda noktalama işaretlerini vermiyor ve ben de sırf noktalama işaretleri için sağ alttaki menüden özel karakterler menüsüne girmeye üşeniyorum. huawei klavyeyi seçiyorum orda da çok fazla özel karakter olduğu için bıktırıyor.

    Takıntılı olduğum başka bir konu da kılıf. kutu içeriği olan kılıf (kapaksız şeffaf) çok sert olduğu için rahatsız edebilir. Ben vodafone'dan cihazı aldığım için kutu içeriği olan kılıfın tarzında silikon bir kılıf aldım ama yan tuşların hassaslığı beni deli etti, bende kılıfın tuş çıkıntılarını falçata ile uçurdum. (yanında redlife yazan malzemeden almışsanız ne demek istediğimi anladınız :D )

    Kutudan çıkan kulaklıklar iphone kulaklığına çok benziyor ama pause/play/arama cevapla/kapat tuşu olan orta tuş resmen kamufle gibi. en azından tuşların üstüne kabartma gibi noktacık koyulabilirdi. Kulaklık tuşları silindirik bir dizayna sahip ve handsfree kullanımda hangi tuşa basacağınızı karıştırabilirsiniz yada sonraki şarkıya geçeceğinize şarkıyı duraklatabilirsiniz bilginiz olsun. equalizer olmamasıda benim için ayrı bir eksi.

    hoparlörlerin yeri kötü bir tercih olmuş. yatay modda oyun veya film/video açtıysanız ve bunu kulaklık kullanmadan sesli kullanmak isterseniz diye söylüyorum.

    dahili müzikçalar programı ile alakalı bir sorunum daha var, çoğu telefonda bir önceki şarkı tuşuna 1 defa bastığınızda şarkının başına gider, 2. bastığınızda önceki şarkıya döner. p9 lite müzikçaları direk bir önceki şarkıya dönüyor. bunun dışında bildirim çubuğu ve kilitli ekran görünümünde önceki şarkıya dönmek için tuş yok. tamamen kilidi açıp müzikçalardan geriye gitmeniz gerekiyor. spotify'da denemedim.

    stock dosya yöneticisini beğenmedim. 3. parti programlar yükleyen birisi olarak konuşuyorum, ben dosya yöneticime girdiğim zaman eski klasik usul dosyalarda gezinmek isterim, video, resim, cart curt kategorileri değil! (yalnız şimdi fark ettim, d.yöneticisini açınca üstte "yerel" sekmesi varmış. fakat yinede birincil olarak kategori bazında görüntüleme benim hoşuma gitmedi. bu arada gizlemek istediğiniz dosyaları android/data dizinine koymuş olsanız daha dosya yöneticisi çıkardığı için gizlemenizi veya şifrelemenizi tavsiye ederim. ben gizlemek için dosya yöneticisi programı olan x-plore'den faydalandım.

    lg g3 ile kıyaslayacak olursam bildirim çubuğundaki kısayolların sağlı sollu kaydıramamamı yadırgadım. ama hoşuma gitmedi değil ama yinede bazı kısayollar eskikmiş gibi hissettiriyor.

    stock takvimde milli/resmi bayramların olması çok hoşuma gitti. internetten "la seneye bayram ne zamana geliyomuş" muhabbeti için bakmanıza gerek yok. Özelliği açmak için (nougata geçtiyseniz otomatik kapanıyor) takvim/ayarlar/küresel tatiller kısmında türkiyeyi seçmeniz lazım.

    eğer sonradan ayarlamadıysanız her telefonu kilitleyip ekranı aydınlattığınızda oldukça kaliteli resimler olduğunu söylemeliyim. kilit ekranında telefon kilidini açmadan aşağıdan yukarıya sürükleme işlemi yaparsanız (bildirim çubuğunu açar gibi, ama ekranın altından) iphone tarzı bir kısayol menüsü çıkıyor. oldukça kullanışlı buldum. Bu kısayolda ses kaydedici hesap makinesi fener, kronometre ve qr/barkod tarayıcısı seçenekleri var. değiştirilebilirmi bilmiyorum ama bu haliyle gözüme kısayol olarak yeterli görünüyor.

    alacaklara selamlar, eften püften şeylere takılıp buraya yazmış olabilirim ama gözünüz korkmasın. özellikle alt segment cihazınızı fazla masrafa girmeden güzel bir cihazla değiştirmek isterseniz gözünüz kapalı alabileceğiniz cihazlardan.


    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xloader -- 11 Eylül 2017; 12:24:12 >




  • Neredeyse bütün forumu okudum ancak aradığım cevabı bulamadım. Eşime bu telefonu alacağım ama foruma girdiğimde bir de P9 Lite 2017 modeli olduğunu gördüm.

    P9 Lite ile P9 Lite 2017 farklı telefonlar mı? aralarında büyük bir fark var mı?

    P9 Lite hepsiburada da 999 Tl Huawei türkiye garantili, eğer belirgin bir fark yok derseniz hemen sipariş vereceğim.

    Bu linkteki 2017 mi şimdi ? Nasıl ayrıt edeceğim http://www.hepsiburada.com/huawei-p9-lite-huawei-turkiye-garantili-p-HBV0000019BA3?magaza=BittiBitiyor&utm_source=pc&utm_medium=cimri&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=cimri.c.k.pc


    Edit:Link

    Edit2: Buldum, P9 Lite 2016'da parmak okuyucu kare P9 Lite 2017'de parmak okuyucu yuvarlak
    farkları ise 2017 de işlemci fark edilmeyecek derecede daha iyi, kamera değişmiş 2016'da f 1.7 kamera 2017 de f 2.2 ama piksel yoğunluğu daha fazla ama 2017 kamerasının daha iyi olduğunu söylüyorlar. Bu tarz farklılık olduğu belli olmayan farklılar var. hem 2016 hem 2017 modele aynı ismi koydukları için gıcık oldum almayacağım telefonu. Evet tek sebebim benim bu şekilde kafamı karıştırmış olmaları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_1907 -- 11 Eylül 2017; 23:59:18 >




  • Arkadaslar bu telefonun klavyesi bazen gecikmeli calisiyor, ozellikle chrome da. Ne yapabilirim? Aldığımdan beri boyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilker_1907 kullanıcısına yanıt
    eve iki 2016 bir de kendime 2017 aldım



    2017 modeli kavisli ve kılıf yok gibi

    olanlar da kalın temperli cam ise hiç yok

    arka kapak cam ama kılıf kullandığım halde bir haftada nokta çizik oluştu nasıl becerdim anlamadım



    2016 kare ve düz elde tutuş daha iyi gibi

    cam ve ince kılıf her yerde var

    orjinal gelen plastik kılıfi bile kullanışlı

    pimpirikli iseniz 2016 alabilrsiniz



    iki cihazda nerdeyse aynı kavisli ekran için farka değmez
    kameraya gelince ben 2016 daha iyi gördüm tabi resimden çok anlamam siz kendiniz bakıp değerlendirin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 24 Ekim 2017; 23:5:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba. Lg g2 den sonra bende p9lite 2017 ile araniza katildim. Sıkı bir lg g2 hayraniydim ama yapacak bisey yok hayat devam ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar wifi testletde kaç megabit alıyorsunuz max? Bende 70 megabit bağlantı.var ama wifiden nedense 20 megabit falan alıyor p9 lite 2017 . Bırisi modemle alakalı

    modemlerde "Channel B/G diye bir bölüm.var oradan ayarlanır demiş ama durum.sizde nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    bende pc de 15 16 alırken telefonda 18 20 alıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master Mirror

    bende pc de 15 16 alırken telefonda 18 20 alıyorum

    Modem.marka modelimiz ne? Ben 4.5 g ile 60 megabit bağlanıyorum ayrıca evdede 70 megabite yakın bağlantı var ama wifiden dediğim gibi düşük aliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    p9 2017
  • KASOS K kullanıcısına yanıt
    dostum bende de g2 var artık emekli etsem diyorum 3 4 sene oldu fazlada para vermek istemiyorum p9 lite iyi bir seçim mi sence?
  • Bende p9 lite 2017 alacaktım fakat 16 GB sorun gibi.10 GB yakın cihaz kendi kullanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GpRsCi

    dostum bende de g2 var artık emekli etsem diyorum 3 4 sene oldu fazlada para vermek istemiyorum p9 lite iyi bir seçim mi sence?

    Valla durust konusayim alali epey oldu, ben root falan atmam telefona o kadsr anlamam mesela. Gercekten memnuniyet derecem 3/5 ya. Lg g2 3 yillik telefondu. Belki p9 un bi cok yonden artisi vardir ama inan bana tat vermiyor. Para olarak bu fiyata evet belki bi kac tane es deger telefon vardir, fiyat/performanstir dogrudur lakin ben tatmin ol(A)madim. Bunu kardesime verip ikinci el bi lg g6 yada şaomi mi6 bakabilirim cok ciddiyim.

    İphone sevmiyom.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar p9 lite telefonunda maillerini pop3 olarak kullanan birisi var mıdır yardımcı olabilecek ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran yemyeşil oldu birden bire hiç bir kere düşürmedim bile
  • Arkadaşlar telefona format attım fakat şu an google hesap sorunu ile karşı karşıyayım. Youtuptan Bypas videolarına baktım fakat hiç biri işe yaramadı. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mı acaba?
  • Huawei p9 lite 2016 var USB bellek takımıyor mu ?





    Denedim olmuyor ama 2017 de var . Ekstra bir ayarı mi var acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.