Şimdi Ara

Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X tanıtıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 2019 yılı akıllı telefon üreticilerinin katlanabilir modellerini sergilediği yıl olarak hatırlanacak. Huawei de Barselona'da düzenlediği etkinlik ile birlikte katlanabilir Huawei Mate X modelini an itibariyle tanıttı. Mobil Dünya Kongresi’nin en çok konuşulacak cihazlarından biri gün yüzüne çıkmış oldu.

    8 inç katlanabilir ekran


    Samsung’un birkaç gün önce tanıttığı Galaxy Fold’u katladığınızda büyük ekran iç tarafta kalıyor ve siz daha küçük boyutlu ikinci bir ekranı kullanıyordunuz. Huawei Mate X ise tek bir katlanabilir ekrandan oluşuyor. Cihazı katladığınızda bu ekran ikiye bölünerek daha kompakt bir hal alıyor. Açık hali 8.05 inç olan ekran katlandığında iki ekran oluşuyor. Ekranları biri 6.6 inç diğeri ise 6.38 inç boyutunda. Ekranlar hakkındaki detaylı bilgiler ise şu şekilde:



    • 6.6 inç (19.5:9 en boy oranı, 2480 x 1148 çözünürlük) kapalı konumda ana ekran.

    • 6.4 inç (25:9 en boy oranı, 2480 x 892 çözünürlük) kapalı konumda arka taraftaki ekran.

    • 8 inç (8:7.1 en boy oranı, 2480 x 2200) açık konumda ekran.


    Cihazın kapalı halinin kalınlığı oldukça iddialı. Açık durumda 5.4 mm kalınlığa sahip olan telefon kapandığında 11 mm kalınlığa ulaşıyor. Neredeyse sıradan bir akıllı telefon boyutlarına gelebiliyor. Çerçeve kalınlıklarının ince olması da cihaza farklı bir hava katmış.


    5G bağlantı destekli ilk katlanabilir telefon


    Huawei Mate X, Kirin 980 yonga setinden gücünü alıyor. Diğer katlanabilir akıllı telefonlardan en büyük farkı ise 5G bağlantı desteğine sahip olması. Huawei tarafından geliştirilen Balong 5000 isimli 5G modem yongası bu desteğin mimarı konumunda. Bu sayede Huawei Mate X dünyanın ilk 5G destekli katlanabilir telefonu olma özelliğine sahip. RAM boyutu ise 8 GB olarak belirtildi.


    Leica ile geliştirilen üçlü arka kamera


    Huawei Mate X'in arka tarafına baktığımızda üçlü arka kamera paketi bizleri karşılıyor. Bu kameralar Leica iş birliği ile geliştirilmiş. Hemen altlarında ise çift ton led flash bulunuyor. Piyano siyahı olan bu kısımın en sonunda ise Huawei logosu yerini almış. Ana kamera 40 MP çözünürlüğünde. Yardımcı kameralar ise 16 MP geniş açı ve 8 MP telefoto sensöre sahip.


    Tahmin edebileceğiniz gibi bu üç arka kamerayı ön kamera olarak kullanabiliyorsunuz. Katlı halde arka tarafta kalan ekran kısmı kamerayı kapatmayacak şekilde yerleşiyor. Bu sayede üçlü arka kamera paketinin tüm özelliklerinden ön kameraymış gibi faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca siz fotoğraf çekerken karşınızdaki kişi arka tarafta bulunan ekran üzerinden kendini görebiliyor.


    55W hızlı şarj 


    4500 mAh batarya ile gelen Huawei Mate X şarj konusunda da oldukça iddialı. 55W Huawei SuperCharge hızlı şarj desteğiyle rakiplerine meydan okuyor. Kutu içerisine dahili olarak gelen şarj cihazıyla birlikte 30 dakika içerisinde cihazın şarjını yüzde 85 seviyesine geliyor. Huawei CEO'su şarj hızının iPhone XS Max'e kıyasla yüzde 600 daha hızlı olduğunu beliritti.


    Fiyatlandırma ve çıkış tarihi


    Huawei Mate X hiç şüphesiz oldukça dikkat çekici bir akıllı telefon. İçinde bulunduğumuz yılın en büyük iki trendi olan katlanabilir ekran ve 5G desteği bu cihazda birleşmiş. Haliyle 2019 yılının yıldız ürünlerinden biri olacak. Tüm bu özellikler kullanıcılara 2299 Euro fiyat etiketiyle sunuluyor. Cihazın sadece 8 GB RAM ve 512 GB depolamadan oluşan Yıldızlar Arası Mavi rengi satılacak. Çıkış tarihi ise 2019'un ortası olarak belirtiliyor. 


    Huawei Mate X özellikleri



    • Ekran: 8 inç 8:7.1 en boy oranına sahip 2480 x 2200 çözünürlük (açık halde), 6.6 inç 19.5:9 en boy oranına sahip 2480 x 1148 çözünürlük (kapalı halde ana ekran), 6.4 inç 25:9 en boy oranına sahip 2480 x 892 çözünürlük (kapalı halde arka ekran)

    • Boyutlar: 146.2 x 161.3 x 5.4 mm (açık halde), 78.3 x 161.3 x 11 mm (katlı halde)

    • İşlemci: Kirin 980

    • RAM: 8 GB

    • Kamera: 40 MP + 16 MP (geniş açı) + 8 MP (telefoto)

    • Depolama: 512 GB

    • Batarya: 4500 mAh

    • İşletim sistemi: Android 9.0 Pie

    • Diğer:  Parmak izi (yan taraftan), 5G (Balong 5000 modem), 55W hızlı şarj

    • Fiyatlandırma: 2299 Euro (8 GB / 512 GB)









  • Çok iyi gözüküyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her açıdan Galaxy Fold'dan daha güzel duruyor.


    Edit: 2299 Euro olarak açıklandı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Tablet modunda ön kamera olmaması dışında olmuş bu :D

  • Kirin 980 olmamış. Yeni yılda özel bir kirin serisi kullanılacak diye dedikodular vardı.

    En hızlı chipsetten rakipleri chipsetlerini duyurunca direk en hızlı mobil modem sloganına dansöz gibi dönüş yapmışlar. 2019da tam anlamı ile çalışmayacak 5gyi ne yapayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu teknoloji yakın zamanda TV ve Monitörlere gelmeli. Düşünsene tv veya monitörü ister flat ister curve ayarında kullan. İstediğin kadar bük falan.

  • Samsung'un katlanabilir telefonunu gördüğümde konsept olarak kullanışsız gelmişti fakat bu telefon gerçekten efsane olmuş.

    4,500 mAh batarya böylesine büyük bir ekran(8.0 inch) için küçük kalsa da anladığım kadarıyla telefonu katlanabilir yapmak için batarya boyutundan feragat etmeleri gerekiyor zira Samsung'da da batarya(4380 mAh) küçüktü.

    Atlanmaması gereken bir diğer özellik de 55W hızlı şarj ile gelmesi, Oppo'nun 50W'lık rekorunu kırmışlar.

    Teknoloji hızlı gelişiyor, bakalım daha neler göreceğiz.

  • Gereksiz değil mi ya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • guzel olmus.

    gelecek sene telefonu bunun gelismis hali ile degitirebiliriz.
  • sariduru kullanıcısına yanıt
    Watt daha yüksek diye daha iyi bir şarj olacak demek doğru değil.

  • Huawei bugünkü kurla Türkiye'de satsa 19-21 bine satar.
    Aynı fiyatla Samsung duyursa 18bine falan Türkiye'ye satardı.

    Galaxy Fold bizde 15binden satışa çıkar.

  • Fiyatı ve pili dışında çok iyi cihaz ilk tasarımlar olduğu için pahalı ve eksikler olabilir. alınabilir olması ve daha iyi pil için ikinci versiyonlar seneye görebiliriz fold göre daha güzel ama ona göre daha pahalı Xioami görmek lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X tanıtıldı!


    Fiyat farkı nasıl etkiler kestiremiyorum ama Fold ile kıyaslanamayacak bir tasarımda. Bakalım Xiaomi'nin ki Mate X'in de üzerine çıkacak mı?
  • Tasarımı güzel duruyor, normal telefon tasarımına yakın olması mükemmel ancak 2 tarafta da ekran olması, kullanım kolaylığını düşürür gibime geliyor. Muhtemelen plastik olan ekran katlandığında cebe veya masaya değen tarafı çok kısa sürede çizilir. Samsungda hiç değilse ekran iç kısımda kalıp korunaklı hale geliyor.
    Ayrıca hızlı şarj özelliği pili çabuk öldüren bir özellik. Birebir yaşayarak deneyimledim, hızlı şarjla kullandığım telefonun bataryası 1 sene içinde ölme noktasına geldi. Servisten yeni pille değiştirdikten sonra hızlı şarjı kapattım, neredeyse 2 senedir sorunsuzca kullanıyorum. Yine de zor durumlarda kullanılması için çok iyi bir özellik.

  • 2300€ fiyata laf edenleri çözemiyorum. Zaten alamayız ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung'un tasarımı çöptü. Bu telefon konsepti güzel yerlere taşımış fakat bir telefona o kadar para verilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 24 Şubat 2019; 17:24:54 >
  • Kirin 980 hariç beğendim, fiyat bu telefonların satışındaki en büyük engel gibi duruyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keriz silkeleme telefonu. Yenilik anlamında hiçbir şey sunmayan boş bir telefon. Zaten iki yıl sonra Android desteği kesilecek bir ürüne bu kadar para vermek saflıktan başka bir şey değil. Android üreticilerinin en büyük hastalığıdır henüz yazılım oşarak desteklenmeyen ve oturmayan özellikleri ilk yapmak adına piyasaya sunmak. Alacak olanlar da kobay olmayı kabul ediyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 24 Şubat 2019; 17:43:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.