Şimdi Ara

Android Tabletlerde MAUSE TEKERLEĞİ Sorununu Kendimce Çözmeye Çalıştım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhabalar. Huawei Matepad 11 (2021) model tablet kullanıyorum. Benim kullandığım tablette mause tekerleğini aşağı yukarı doğru kaydırınca arada sapıtıp çok aşağıya ya da çok yukarıya çıkabiliyor. Bu durum oldukça canımı sıkmış ve eminim birçok arkadaşın da canını sıkmıştır. Harmony OS 3.0 güncellemesiyle bu sorunu düzelteceklerini sanmıştım fakat maalesef düzeltmemişler. Çözüme geçelim;


    Bende bir tane mause var. İki tane makro tuş atanabiliyor, ayrıca uygulaması sayesinde mause tuşlarının fonksiyonları değiştirilebiliyor. İsterseniz makro tuşları isterseniz da sağ tık, sol tık, tekerleğin yukarı kaydırılması ya da aşağı kaydırılması şeklinde tüm fonksiyonlarına müdahale edebilir, değiştirebilirsiniz. Bu çözüm böyle bir mause'a sahip olanlar için geçerlidir.


    Klavyede yukarı aşağı tuşları var, biliyorsunuz. Huawei tabletine harici bir klavye bağlarsanız dahi klavyeden yukarı aşağı yapınca sayfa yukarı aşağı kaymıyor. Bilgisayarda ise klavyeden yukarı aşağı yapınca sayfa da yukarı aşağı kaydırılıyor. Ben de şöyle düşündüm, mause tuşlarına müdahale edip tekerleği ileri götürünce klavyedeki up tuşu, geri götürünce ise klavyedeki down tuşu çalışsın. İki makro tuşuma da page up ve page down tuşlarını atadım. Bu sayede sayfalarda yukarı aşağı kaydırınca sıkıntı yaşamıyorum, gayet güzel kaydırıyor ve ayrıca diğer iki makro tuşuna da atadığım page up ve page down komutlarıyla da sayfalarca hızlıca aşağı yukarı çıkmak için kullanılabilir buluyorum. Mause tekerleğinin ortasına basınca sizi ana ekrana atıyor. Mause tekerleri ortasına da başka bir tuş atayarak bu sorunu da çözebilirsiniz.


    Ben denedim ve sorun yaşamadım. Kullandığım mause: VPRO V25S

    Diğer android cihazlarda da bu sıkıntıyı yaşıyorsanız bu şekilde çözebilirsiniz. Ben sorunumu bu şekilde çözdüm. Paylaştığım yöntemi deneyen arkadaşlar da varsa olumlu/olumsuz deneyimlerini bu konu altında paylaşırlarsa çok sevinirim.


    EDİT: ilk yaptığım zaman sorun yaşamasam da sonrasında uygulamalarda sorun yaşadım. İlk yaptığım zaman tarayıcıda sorun yaşamamıştım fakat sonrasında tarayıcıda da up ve down tuşları yüzünden arada sorun yaşamaya başladım. Çok yavaş aşağı kaydırmaya başladı. Bu sorun sadece benim kullandığım mause çeşidinde tek mi böyle oldu ya da diğer mause çeşitlerinde ya da diğer android tablet modellerinde de böyle bir sorun var mı? Deneyip deneyimlerinizi bu konunun altında belirtirseniz çok sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrDex -- 13 Temmuz 2023; 19:14:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • markadan bagimsiz diger tabletlerde de bu sorun yasanabiliyor. cozum guzel dusunulmus hocam tebrikler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim. diğer tabletlerde de aynı sorunun yaşandığını bilmiyordum, sayenizde öğrendim. genel bir çözüm olarak düşünülebilir. fakat yine de ne kadar efektif olur bilmiyorum. her mause modelinde aynı sonuçlanır mı onu da bilmiyorum. benim mause çeşidinde pek sorun yaşamadım. ama başka uygulamaları açarken up ve down tuşlarını algıladığından dolayı yukarı aşağı yapamadığını fark ettim. ilk yaptığım zaman tarayıcıda sıkıntı yaşamıyorken şuan up ve down tuşlarından ötürü tarayıcıda sorun oluşturmaya başladı. ilk yaptığım zaman böyle değildi. benim mause'dan da kaynaklı olabilir. forumda bir arkadaş bunu denese ve aldığı sonucu bizimle paylaşırsa çok sevinirim. eğer bu sorun devam ederse konuyu kaldırmam gerekiyor. dediğim gibi ilkin sorun yaşamadım, sonradan bana sorun oluşturdu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.