Şimdi Ara

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.085
Cevap
189
Favori
431.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dün 3999'a kalemli kılıf olarak hepsiburadadan aldı bugün geldi uygulamaydı kurulumdu derken biraz youtubeda takılayım dedim (apk pure üzerinden yükledim). youtube çalışmak için play hizmetleri istiyordu onu da bir videodan buldum yükledim. tam video izlemeye başlıyorum 2-3 dakika geçiyor uygulamadan atıyor. olur dedim sonuçta hile hurda ile yükledik. appgallery üzerinden indirilen trendyola giriyorum atıyor, hepsiburadaya giriyorum atıyor. bazen appgallery bile atıyor. cihaz çok güzel yağ gibi akıyor maşallah ama böyle giderse iade edeceğim malesef

  • emr_353 kullanıcısına yanıt

    Play hizmetleri ne yaparsanız yapın düzgün çalışmıyor. Tavsiyem tableti sıfırlayın. Youtube için Opera yada hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız onu kullanın, tıpkı bir laptop gibi. İllaki uygulama istiyorum derseniz google ve facebook uygulamaları için app gallery den gspace indirip yükleyin. Sorunsuz çalışacaktır. Uygulamalardan atmasının sebebi kuvvetle muhtemel play services yüklemeye çalışırken yaptığınız birşeydir. Google services, google uygulamaları ve sosyal medya uygulamaları dışında çok elzem değil. Tüm bu uygulamalar için gspace fazlasıyla yeterli.

    apk pure store (kendi sitesinden)

    gspace (app gallery den)

    aurora store (kendi sitesinden)

    bu üçlüyü yükleyin hiçbir sorun yaşamazsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emr_353 kullanıcısına yanıt

    Benzer bir süreçten ben de geçtim. Tableti sııfırlamaya gerek yok sadece o videoya göre yüklediğiniz google account manager, contacts vs gibi google ile ilgili yüklediğiniz uygulamaları kaldırın diğer uygulamalar da sorunsuz çalışacaktır. Youtube için bence en iyisi Quick Apps (App Galery'de Youtube aratınca yukarıdaki bölümde çıkan PWA modu). Browser tabanlı olmasın illa uygulama olsun istiyorsanız Open Source (FDroid'den bunu ve open source başka pek çok uygulamayı indirebilirsiniz) NewPipe uygulamasını tavsiye edebilirim.

  • inalmert996 kullanıcısına yanıt

    tavsiyeler için teşekkür ederim, iade etme noktasına gelince sıfırladım cihazı, yüklediğim play servisleri belli ki sorunu çıkartıyormuş, temizlenince düzeldi. eşimin telefonu p30 lite ondan aktarım yaptık yeni kurulumda, chrome, google maps, netflix gibi uygulamalar sorunsuz aktarıldı çok ta güzel çalışıyorlar bir süre test ettim. zaten donanım olarak şahane bir cihaz gspace'e bulaşmak istemiyordum deneyeceğim. youtube sorununu youtube vanced yükleyerek çözdüm şimdilik alternatif yöntemlere de bakacağım

  • Arkadaşlar youtube için Youtube Vanced var, mis gibi. Bunu kurun ekstra özellikleri ile taş gibi kullanın. Ne uğraşıyorsunuz boşuna.

  • Kendim air 4 kullanıcısıyım. Babama da Matepad 11 aldık. Günlük kullanım vs. için Matepad 11 fazlasıyla işinizi görür. Klavyesi gayet güzel ve kullanışlı. Kalemi hakkında özellikle yorum yapmak istiyorum çünkü ben ipad'i kalemi için aldım ve o amaçla kullanıyorum. Air 4 ve Matepad 11 kalemleri arasında öyle bariz bir fark yok onu söyleyeyim ama kimler için yok onu da belirtmem gerek. Tableti kullanma amacınız asıl olarak kalemse 2.nesil apple pencil ve goodnotes/notability kombinasyonu her türlü Huawei M-Pencil 2'den daha iyi fakat tableti kullanma amacınız öncelikli olarak kalem değilse Matepad 11 işinizi fazlasıyla görür. Tabii şunu da belirtmek gerekir 4000TL'ye klavye+kalem hediyesiyle satılan için konuşuyorum tüm bunları. Kampanya bittikten sonra sadece tablet 4200TL çok pahalı ve gereksiz.

    Programlar için aurora store kullandım. Youtube için youtube vanced yükledim, normal youtube'dan bin kat daha iyi bana kalırsa. Chrome yüklenmiyor tablete ya da ben beceremedim bilmiyorum ama yüklenmedi. Microsoft Edge kurdum daha güzel oldu. Netflix bu tablette lisanslı olduğu için 1080p açabiliyorsunuz. Sorusu olan varsa yanıtlarım.

    iPad air mi bu mu diye soracaklara şunu söylemek isterim; tamamen sizin bir tabletten ne beklediğinize bağlı bu. Ben air4+2.nesil apple pencil'i 6700 tl'ye aldım yanına bu tabletteki gibi bir klavye alamadım maalesef onu da alsam 8000'den aşağı çıkamazdım fakat benim temel amacım not tutmak. Tableti birincil kullanım amacınız notsa kesinlikle iPad almalısınız fakat benim kalemle çok işim olmaz dizi, film vs. için kullanırım, 6k-7k vermeye gerek yok hem kalemi de bonusu olur veya kalemi de kullanırım ama performansı, kalitesi çok önemli değil işimi görsün yeter diyorsanız kampanyalı fiyatı 4000 TL yanında kalem+klavye olan modelini tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 19 Ekim 2021; 13:16:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ottmn kullanıcısına yanıt
    Şu versus sitesine güvenmeyin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendim mağazada bu cihazı inceledim, ufak tefek takılmalar oldu cihazda SD 865 işlemciye rağmen.
    Harmonyos'un daha stabil olması lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lexco kullanıcısına yanıt
    Cihazı bayadır kullanıyorum. Söylediğiniz şekilde takılma hiç yaşamadım. Sürüm farkından olabilir mi acaba? Aldıktan sonra 3 tane güncelleme geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emr_353 kullanıcısına yanıt

    Chrome ve Google maps aktarım sonrası halen çalışıyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MetalPWN kullanıcısına yanıt

    Hocam üniversitenize göre değişiyor o ücretsiz kullanım. Bizim okul üniversite e-postalarini mezuniyet sonrası kapattı. Şu anda erişemiyorum maalesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emr_353 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben s8 telefonumdan huawei phone clone uygulamasıyla her şeyi aktarmama rağmen google servisleri isteyen uygulamaları markette mevcut olmadığı uyarısı vererek aktarmadı. Acaba android işletim sistemi kullanan huawei telefonlardan mı aktarıyor sadece?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emr_353 kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    aynısı benim de başıma geldi. Kendi uygulamaları bile kapatıyordu. Huawei ile iletişime geçtim. Sıfırlayıp tekrar denememi söylediler. Sıfırladım ve kendi uygulamaları ile kurdum. 3 gündür sorunsuz çalışıyor. Size önerim sıfırlayın önce sonra kendi uygulamalarıyla kurun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 3 haftadır tableti üniversitede aktif olarak kullanıyorum. (ing dil edebiyat 4. sene)

    Kalem ile not almak konusunda şunları söyleyebilirim tableti ilk aldığımda kalem güzel ama yazılımlar yetersizdi. Nedense elim istemsizce sayfayı aşağı yukarı oynatıyordu. güncellemeler sonrasında bu geçti ve huaweinin kendi not uygulamasını ders içinde defter gibi kullanıyorum. Gerekli tüm özellikler var ama fazlası yok. Az ve öz bir uygulama temel işlemlerinizin hepsini rahatça görecektir. Nebo for huawei uygulaması ekran koruyucu taktıktan sonra kalem hassasiyetinde azalma gösterdi ve özellikleri çok eksik gibi geldi bana. Microsoft one note ise gereksiz birçok özellikle dolu benim için. Dediğim gibi benim ihtiyaçlarım çok temel ve tabletin kendi not uygulaması bunları en başarılı bir şekilde sunan uygulama. 3 tip kalem (dolma kalem kullanıyorum basınç hassasiyeti destekli) kes yapıştır, highlighter ve çift dokunuş ile silgiye geçmek çok kullanışlı ancak dikkat edin kalemi çok ucundan tutuyorsanız bazen çift dokunuşu algılamıyor.

    Bazı derslerin kitaplarını pdf olarak indirip derste kullanıyorum. wps office pdf üzerinde kalemle not almaya izin veriyor. Çok işime yaradı açıkçası.

    Klavye ile not almak tabiki daha rahat ancak ders içinde kalemi tercih ediyorum, beleş klavyenin tadı bir başka oluyor :) Klavye ile hiçbir sorun yaşamadım beni hiç üzmedi şuana kadar. Daha çok makale yazarken kullanıyorum. Dediğim gibi klavye sıfır sıkıntı çalışıyor.

    Ekran mis gibi. Ben biraz kaliteli bir ekran koruyucu taktım, pişman değilim. paperlik türü ekran koruyucular görüntü kalitesini çok bozuyor. Ben kaygan ekranda yazarken hiç ama hiç zorlanmadım. kalem kağıta göre daha az yoruyor tablette yazmak.

    ahanda ekran koruyucunun linki (ürün bu ancak ben forumda bir arkadaştan daha uygun bir fiyata satın aldım)

    https://www.aliexpress.com/item/1005003064814272.html?src=google&aff_fcid=9b7414b3e6a34d56b8d0ab3ae1a62c8c-1634694704442-02950-UneMJZVf&aff_fsk=UneMJZVf&aff_platform=aaf&sk=UneMJZVf&aff_trace_key=9b7414b3e6a34d56b8d0ab3ae1a62c8c-1634694704442-02950-UneMJZVf&terminal_id=88c8ae591d474579a391c5fc9988ca4b

    Ses konusunda hiçkimse pişman olmaz

    Batarya konusunda 4 ders boyunca kullandım ve %65 parlaklıkta % 40 kadar batarya harcadı. Şu ana kadar hiç şarj sorunu yaşamadım. Şarj hızıda gayet yeterli duruyor.

    Oyun olarak standoff 2 ve cod mobile oynuyorum aktif olarak. Standoff 2 oyununda 120 fps alıyorum max ayarlarda. Cod mobile 60 fps max ayarlarda (br modunda max ayarlarda fps drop oluyor) Ayrıca Apex Legends Mobile için betaya davet edilmiştim. gspace üzerinden indirip oynadım beta bitene kadar orta ayarlarda 60 fps kasma olmadan oyunadım.

    İlginç bir detay ama tabletin adam akıllı ısındığına şahit olmadım...

    Çekim gücü kullandığım diğer cihazlardan bariz daha iyi. Arkadaşta ipad 7 var aynı noktada olduğumuzda wifi 1.5 ila 2 kat daha iyi çekiyor.

    Ahanda size kalemle alınan not örneği.

    Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)

    Tablet benim beklentilerimi gani gani karşıladı. Alacak olanlar ve almış olanlarda memnun kalır umarım. Herkese iyi forumlar. Kendinize dikkat edin..

    gözlerinizden öperim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel açıklayıcı inceleme. WPS Office de pdf e not almak harika çalışıyor. Ben de diğer tüm dediğiniz programları kullandım. Hala adam akıllı bir not uygulaması bulamadım. Not almak seçeneklerin altını üstünü çizmek. O reklamlarda kullanılan deftere not alınır gibi renkli simetrik oval çizgiler falan evet var bazı programlarda ama resmen eziyet şeklinde çalışıyor. Akıllı cihaz dediğin herşeyi senin için düşünüp tamamlamayı bence. Yoksa her seferinde Bi menüden bir seçeneği seç falan olacak iş değil. Hayırlı olsun size tekrar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, bende cihazı ilk alanlardanım. Kardeşim kullanıyor aktif olarak bende arada inceliyorum sıkıldıkça. Bizi pişman etmedi. Noteshelf ile bir sıkıntı yaşıyoruz eklenen görseli uçmasıyla ilgili. Ufak tefek şeyler dışında sorun yaşamadık. Şarjından vs. Memnunuz.
    Aktif not alan arkadaşlar için Jnotes uygulaması sanki daha iyi 88 TL ama ücretsiz olarakta baya iş görüyor. Görsel ekleme vs oldukça kolay. Samsung Notes kadar değiller ama iş görüyorlar. Hala anlam veremediğim Huawei saçma sapan neboo ekleyene kadar şu cihaza bunlardan birini niye ücretsiz koymamış aktif not alan için yeterli bir uygulama ücretsiz olarak yok. Kendilerinin de ciddi bir eğilimi yok açıkcası Note uygulamalarında aktif bir güncelleme göremedim.
    Mağazanın çok gelişmesi lazım otomatik güncellemeyi kapattım uygulamalara gelen güncellemeleri göreyim diye doğru düzgün bir güncelleme gelmiyor. İşte buda maalesef bu işin dezavantajı. Huawei daha çok üstüne düşmeli.
    - Biraz önce güncelleme geldi. M-zone diye bir kalem uygulaması gelmiş biran Samsung'taki gibi bir şey mi geldi acaba dedim ama yanlış alarm Note uygulamalarının olduğu bir market oluşturmuşlar. Uygulamaları bilmeyenler için güzel olmuş. Ama cihaz daha bir akıcı geldi bana lütfen güncelleyenler bir incelesin arayüz daha bir stabil hissettim.
    Verdiğimiz paranın karşılığını fazlasıyla aldığımızı düşünüyorum. Birde bu Harmony sürecinin ilerleyen kısımları var. Daha da güzel olur umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar, konuyu uzun bir süredir takip ediyorum. Neredeyse bir aylık kullanımımın ardından yeni bir hesap açarak deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim:


    Öncelikli olarak iPad Air 4 ile MatePad 11 arasında kalmıştım ve takdir edersiniz ki buradaki tercih sebebim fiyat etrafında şekillendi. İşim gereği sürekli bilgisayar ile dolaşmam gerekiyor ancak oyuncu bilgisayarı her yere taşımak için ideal bir çözüm değil.


    Bir sene kadar iPad Pro (2020) ve Magic Keyboard kullanmıştım ancak bu kurulum 10.000 TL gibi bir fiyata mal olmuştu. Daha sonrasında satıp kullandığım bilgisayarı iyileştirme kararı aldım.


    Ardından tekrar bir tablet almak için araştırmaya yöneldim. Söylemiş olduğum gibi ilk önceliğim iPad Air 4 modelinden yana idi ancak MatePad 11 klavye kalem ile Hepsiburada'da 4.000 TL olunca, bunu almaya karar verdim.


    Öncelikli olarak eksiler ile başlamak istiyorum:


    1- Google Chat, Meet vb. uygulamalara çok fazla ihtiyacım oluyor. Bunları ya Gspace ile ya da tarayıcı üzerinden kullanmam gerekiyor ancak ilk yöntemi reklamlardan, ikincisini de uğraştırıcı bir süreç olmasından dolayı çok sevemiyorum.


    2- Kullanılabilir profesyonel uygulamalar. Açıkçası yıllardır Evernote Premium kullandığım için kalemle not alma uygulamalarına ihtiyacım yok. Aslında komple kaleme de ihtiyacım yok. Ara sıra açıp bir şeyler karalıyor sonra kaldırıyorum. Buna karşın iPad Pro'da kullandığım profesyonel uygulamalardan bazıları (LumaFusion ve ShiftScreen vb.) burada yer almıyor.


    Bunun ötesinde çoğu detaydan memnunum.


    1- Tarayıcı için Kiwi Browser kullanıyorum. Hem alışkın olduğum Chrome özelliklerini sunuyor, hem (Chrome'un aksine) zorunlu desktop mode desteği var, hem de başarılı bir şekilde çalışıyor.


    2- Benim için asıl önemli olan şey klavye. Bu nedenle klavye uygulaması olarak Google'ın Gboard'ını kullanıyorum. Başlangıçta kurulu klavye uygulamalarını kullanıyordum ancak bir yerden sonra sapıtmaya başladılar. (Fiziksel klavye takılıyken en altta kelime önerisi gösterip ekranı küçültüyorlar, önerileri kapatmak için iki kere boşluğa basmak zorunda kalmalar (yazım deneyimini mahvediyor) vs.) Gboard'da bu sorunları yaşamıyorum. Garip bir şekilde herhangi bir sıkıntı da çıkarmadı.


    Video düzenleme uygulaması olarak FilmoraGo HD bulunuyor ancak gördüğüm kadarıyla LumaFusion'ın yakınından dahi geçebilecek bir uygulama değil. Yine de bir ara şans vermeyi düşünüyorum.


    YouTube için de Vanced ile sorunu çözebildim. İlk yüklemede oturum açma sorunu yaşadım ancak sonrasında kaldırıp tekrar yükledim ve sorun çözüldü.


    iPad'de hem Smart Keyboard Folio hem de Magic Keyboard kullanmıştım. Tamam, Magic Keyboard çok çok ileri düzeyde deneyim sunuyor ancak kendi başına 3.000 TL civarlarında bir fiyata sahip. Zamlanmış da olabilir.


    Buna karşın MatePad 11'in klavyesi Smart Keyboard Folio ile aynı görünse de, klavyeye basım hissi çok daha kaliteli. O yumuşak yüzeye basma hissiyatını sunmuyor ve klavyeye gerçekten de yakın bir deneyim sağlıyor. Buna karşın hızlı yazımlarda ara ara harf atlıyor.


    Burada Magic Keyboard'da aradığım şey touchpad oldu. Bunu Logitech Pebble Mouse ile çözebildim ancak touchpad gerçekten de tablet deneyimini çok değiştiriyor. Umarım yakın zamanda touchpad destekli bir klavye de çıkarırlar.


    Söylemiş olduğum gibi birkaç eksik dışında çoğu detaydan memnunum. Bunların bir kısmı zamanla daha da düzelecek şeyler ancak bazıları kalıcı. İşte bu durumda da aradaki fiyat farkı eksiklikleri kapatmayı başarıyor.


    iPad Air 4 + Smart Keyboard Folio tahmini 7.000 - 7.500 TL civarına mal olacakken, burada ekstra kalem ile 4.000 TL fiyat düzeyi bulunuyor. Emin olun ki aradaki 3.500 TL farkı çok daha farklı şekillerde kullanabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thisisdemirci -- 20 Ekim 2021; 12:43:57 >




  • Kaleme yeni bir güncelleme geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • levover_psm L kullanıcısına yanıt

    Bende neden herhangi bir güncelleme görünmüyor?

  • Bölge farkından olabilir ben yurt dışındayım.

  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.