Şimdi Ara

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.062
Cevap
189
Favori
428.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, gördüğüm üzere Huawei Matepad 11 ile ilgili bir paylaşım konusu yok. Bu yüzden bu konu altında tabletle ilgili sorunları, yorumları ve varsa çözümleri paylaşalım. Ben tableti bir haftadır kullanıyorum. Genel olarak güzel bir deneyim sunuyor. İşletim sistemi çok çok yeni ama Android'ten çok bir farkı yok. Ancak, detaylara girdikçe farklar göze çarpıyor. Merak ettiğiniz şeyler varsa yanıtlarım. Teşekkürler...

    Ayrıca, tableti merak eden ve satın almak isteyenler inceleme videosunu izleyebilir.


    https://www.youtube.com/watch?v=8kgWPxkmgSU&feature=youtu.be




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levover_psm -- 7 Ekim 2021; 9:50:19 >







  • Evet 3 haftadır tableti üniversitede aktif olarak kullanıyorum. (ing dil edebiyat 4. sene)

    Kalem ile not almak konusunda şunları söyleyebilirim tableti ilk aldığımda kalem güzel ama yazılımlar yetersizdi. Nedense elim istemsizce sayfayı aşağı yukarı oynatıyordu. güncellemeler sonrasında bu geçti ve huaweinin kendi not uygulamasını ders içinde defter gibi kullanıyorum. Gerekli tüm özellikler var ama fazlası yok. Az ve öz bir uygulama temel işlemlerinizin hepsini rahatça görecektir. Nebo for huawei uygulaması ekran koruyucu taktıktan sonra kalem hassasiyetinde azalma gösterdi ve özellikleri çok eksik gibi geldi bana. Microsoft one note ise gereksiz birçok özellikle dolu benim için. Dediğim gibi benim ihtiyaçlarım çok temel ve tabletin kendi not uygulaması bunları en başarılı bir şekilde sunan uygulama. 3 tip kalem (dolma kalem kullanıyorum basınç hassasiyeti destekli) kes yapıştır, highlighter ve çift dokunuş ile silgiye geçmek çok kullanışlı ancak dikkat edin kalemi çok ucundan tutuyorsanız bazen çift dokunuşu algılamıyor.

    Bazı derslerin kitaplarını pdf olarak indirip derste kullanıyorum. wps office pdf üzerinde kalemle not almaya izin veriyor. Çok işime yaradı açıkçası.

    Klavye ile not almak tabiki daha rahat ancak ders içinde kalemi tercih ediyorum, beleş klavyenin tadı bir başka oluyor :) Klavye ile hiçbir sorun yaşamadım beni hiç üzmedi şuana kadar. Daha çok makale yazarken kullanıyorum. Dediğim gibi klavye sıfır sıkıntı çalışıyor.

    Ekran mis gibi. Ben biraz kaliteli bir ekran koruyucu taktım, pişman değilim. paperlik türü ekran koruyucular görüntü kalitesini çok bozuyor. Ben kaygan ekranda yazarken hiç ama hiç zorlanmadım. kalem kağıta göre daha az yoruyor tablette yazmak.

    ahanda ekran koruyucunun linki (ürün bu ancak ben forumda bir arkadaştan daha uygun bir fiyata satın aldım)

    https://www.aliexpress.com/item/1005003064814272.html?src=google&aff_fcid=9b7414b3e6a34d56b8d0ab3ae1a62c8c-1634694704442-02950-UneMJZVf&aff_fsk=UneMJZVf&aff_platform=aaf&sk=UneMJZVf&aff_trace_key=9b7414b3e6a34d56b8d0ab3ae1a62c8c-1634694704442-02950-UneMJZVf&terminal_id=88c8ae591d474579a391c5fc9988ca4b

    Ses konusunda hiçkimse pişman olmaz

    Batarya konusunda 4 ders boyunca kullandım ve %65 parlaklıkta % 40 kadar batarya harcadı. Şu ana kadar hiç şarj sorunu yaşamadım. Şarj hızıda gayet yeterli duruyor.

    Oyun olarak standoff 2 ve cod mobile oynuyorum aktif olarak. Standoff 2 oyununda 120 fps alıyorum max ayarlarda. Cod mobile 60 fps max ayarlarda (br modunda max ayarlarda fps drop oluyor) Ayrıca Apex Legends Mobile için betaya davet edilmiştim. gspace üzerinden indirip oynadım beta bitene kadar orta ayarlarda 60 fps kasma olmadan oyunadım.

    İlginç bir detay ama tabletin adam akıllı ısındığına şahit olmadım...

    Çekim gücü kullandığım diğer cihazlardan bariz daha iyi. Arkadaşta ipad 7 var aynı noktada olduğumuzda wifi 1.5 ila 2 kat daha iyi çekiyor.

    Ahanda size kalemle alınan not örneği.



    Tablet benim beklentilerimi gani gani karşıladı. Alacak olanlar ve almış olanlarda memnun kalır umarım. Herkese iyi forumlar. Kendinize dikkat edin..

    gözlerinizden öperim.
    Oyun konusunda:

    pubg mobile
    call of duty mobile
    pubg new state
    apex legends mobile
    standoff 2

    üstte yazdığım oyunları max grafik ayarlarında sabit 60 fps veriyor (standoff 2 120 fps) ve biraz ısınıyor tablet. (performans modu ve oyun hızlandırıcı açıkken)

    düşük ve orta grafiklerde ise hiç ısınmadan 60 fps sabit çalıştırabiliyor.

    genshin impact 60 fps ne yaparsanız yapın sabit vermiyor. Oyun genelinde 60 fps alıyorum ama kalabalık savaş ortamlarında 50 45 fps olabiliyor. 30 da sabit oynarsınız sorunsuz.

    Oyunları tap tap adında bir oyun mağazası üzerinden indirip güncelliyorum. Google play store da olmayan birçok oyunu bulabiliyorum. Mesela "clash mini" henüz resmi olarak türkiyede yok ama bölgesel test sürümünü indirip mis gibi oynayabiliyorum.

    Bazı oyunlar google servisleri istiyor onlarıda indirdikten sonra gspace üzerinden açıyorum.

    Çok fazla oyun denedim şuana kadar ve çalıştıramadığım tek bir oyun oldu "Critical ops". Çalıştırmayı becerenler var ama çok derinlemesine uğraşmadım.

    Samsung tab s7 tabi belki bir tık daha iyi performans verir sd 865+ var nede olsa. Matepad 11 de ise sd 865 var.

    Tab s7 fiyatını göz önüne alırsak matepad 11 bu dolar kuruna göre fiyat-performansın sözlük karşılığı gibi birşey.



    dipnot:

    Vanced youtube mükemmel birşeymiş, premium youtube üyeliğimi iptal ettim sayesinde. Tek eksiği klavye kısayollarının çalışmıyor olması, mesela boşluk tuşuyla videoyu durdurup devam ettiremiyoruz.


    dibin dibi not:

    vanced yourube indirecekseniz kendi sitesinden indirin en güncel sürümü. micro g de içinde geliyor ki youtube hesabınıza giriş yapmanız için gerekli.


    yerin dibi not:

    vlc player indirin video oynatıcı olarak. Tabletteki video oynatıcı iyi ama indirdiğim bazı animelerin altyazı dosyalarını görmüyor nedense.


    şahsi mesaj:

    Gözlerinizden öperim


    sosyal mesaj:

    Annenizi arayıp bi halini hatrını sorun, sevaptır. Sevinir kadıncağız.

    Arkadaşlar Merhaba

    Biliyorsunuz aurora store(google play store'un alternatifi) kullansak bile otomatik güncelleştirme yapamıyoruz. Aurora services diye bir uygulama var. Bu uygulama ile uygulama güncelleştirmeleri otomatik olarak yapılabiliyor. Normalde root atmadan bu servis çalışmıyor. Fakat bu uygulamanın modifiyeli versiyonu için bir yol var. Koyduğum linkte nasıl yapıldığı ingilizce olarak anlatılıyor:

    xda forums
    [APP] Google Play replacement (Aurora Store) background app install support
    https://forum.xda-developers.com/t/app-google-play-replacement-aurora-store-background-app-install-support.4161817/

    Ama github veya gitlab daki linkten bu uygulama indirildiğinde sanırım çalışmıyormuş. Güncel aurora store için uygun değilmiş. Uygulamayı yazan kişi gerekli güncellemeleri yapmış fakat apk dosyası olarak derlememiş. Ben android studio ile güç bela derledim. İsteyenlere linkini paylaşıyorum:

    Uzun süredir donanım habere üyelikle girmiyordum. Geçende derlemek için bayağı uğraştım. Umarım içinizden birilerine faydası olur.

    Teşekkürler kardeşim güzel olmuş açıklama ama ben daha kolay bir yol buldum onu da anlatayım bi denesin diğer arkadaşlar...

    1. Huawei Mağaza Ayarlar

    2. My Huawei Ayarlar

    3. Tablet Ayarlarından Dil ve Bölge Tercihleri

    bu üçünde bölgeyi Filipinler yaparsanız üçünyü yaptığınızda zaten yükleme simgesi ana ekrana gelecek tıklayıp yükleyin. Geri üçünü eski haline yani Türkiye ye getirin işlem tamam...

    arkadaslar herkese merhaba, bu tableti universitede edebiyat okuyan kardesime aldik.

    ben tableti bayagi bir debloatettim. cok fazla gereksiz uygulama vardi icinde. asagida uad'in guncellenmis forkunu bulabilirsiniz. kullanimi son derece kolay.



    github
    GitHub - Universal-Debloater-Alliance/universal-android-debloater: Cross-platform GUI written in Rust using ADB to debloat non-rooted android devices. Improve your privacy, the security and battery life of your device.
    https://github.com/Universal-Debloater-Alliance/universal-android-debloater



    ben onerilen listeninde biraz fazlasini debloat ettim.(100 kusur app) appgallery, cloud, hmscore vs. ayni zamanda huaweinin saat, takvim vs uygulamalarinida.

    aospden geldigim icin ancak rahat ettim. tabiki tercihe bagli. ancak appgalleryden kurtulmanizi siddetle tavsiye ederim. muazzam bir data trafigi var, adamlar modemi sokmus goturuyorlar :)


    native bir market olarak aurora store+shizuku oneririm.

    shizuku normalde wifi debug ile calissada, ben bu tablette o secenegi ya bulamadim, yada yok. o nedenle shizukuyu tableti pcye baglayarak calistirmaniz gerekiyor. bu hali bana eski iphone semi jb'lerini hatirlatti :) cunku tableti yeniden baslatirsaniz, yada kapatip acarsaniz shizukuyu yeniden aktif etmeniz gerekiyor. ancak bunun disinda hicbirsorun yok


    shizukuyu ayarladiktan sonra, aurora storun yukleme secenegini shizuku olarak secin ve gelistirici seceneklerinden adb ustunden yuklenen uygulamalari kontrol et secenegini devre disi birakin. virus taramassina sokuyor yoksa auroradan yuklenenleri. ardindan harika bir native market uygulamasina sahip oluyorsunuz. aurora store sadece acik kaynak bir play store clienti oldugu icin, aslinda google ile yuklu gelen cihazlardan da iyi calisiyor, cunku playstore servisleri yada gms gibi durmadan batarya emmiyor. arka planda guncelleme, uygulama arama ve kurma islemleri bu sekilde tam otomatik oluyor, ne izinle ne virusle ugrasiyorsunuz, tek tik ile hersey halloluyor



    shizuku.rikka.app
    Shizuku
    https://shizuku.rikka.app




    auroraoss.com
    AuroraOSS
    https://auroraoss.com



    shizuku ile calisan bir diger app ise droidify, bu ise foss market olan f droidin bir clienti, hem daha modern hemde built in shizuku destegi var. yine ayarladan secerek aktif edin, ayni aurora store gibi tek tik ile calisacak.



    github
    GitHub - Droid-ify/client: F-Droid client with Material UI.
    https://github.com/Droid-ify/client

    shizuku ile kullanabileceginiz bir diger app ise hail. bu da herhangi bir uygulamayi( sistem yada kullanici) dondurmayi kaldirmayi vs sagliyor. ben bloat sonrasi da ihtiyac duydugum icin birkac uygulamayi da buradan kapattim.



    f-droid.org
    Hail | F-Droid - Free and Open Source Android App Repository
    https://f-droid.org/packages/com.aistra.hail/


    huawei bu cihazlarin bootloaderini hepten kapatmasa, cok cok daha farkli olurmus. fakat bu hali ile dahi bence cok premium bir cihaz, yazilim disinda malzeme kalitesi, gucu performasi vs harika.

    herhangi bir sorunuz olursa beni etiketleyebilirsiniz)

    8000 8500 e cihaz alıp 25.000 30.000 lik cihaza geçip çağ atlayanlar, ne içiyorsunuz kafanızı nasıl güzel yapıyorsunuz bize de verin bizde güzelleşelim.
    Ekmek köfte olayını bilmiyorum demiyorsunuz da ebebe gübebe geveleyip duruyorsunuz.
    Bu cihazda google servisleri olsa piyasayı gömer geçer merak etmeyin
    Bir buçuk yıldır bu konuyu takip ediyorum. Kendisi benden çok daha önce buradaydı ve konu açıldığından beri en aktif olan, en fazla ve en faydalı bilgileri paylaşan kişilerden biridir. Ben dahil birçok insanın sorularını yanıtlayıp yardımcı oldu burada. Takip edebildiğim kadarıyla her zaman açık verilere dayanarak yorum yapıyor. Matepad 11 ve Pro karşılaştırması konusunda geçen sene yazdığı onlarca mesaj da dahil buna. Senin bugün yaptığın gibi hiçbir somut veri sunmadan, çocukça retorikler kullanarak en bariz cihaz özelliklerini kafasına göre yorumlamıyor yani. En önemlisi burada hiç kimse bir başkasına senin gibi ahkâm kesmiyor, hadsizlik yapmıyor. Fikrini paylaşırken sınırları aşmamanı öneriyorum.
  • Tabletin performansıyla ilgili örnek olarak pubg mobile oynadım. Linkten bakabilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=4NOyDBJfoEo&feature=youtu.be
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultiMance -- 20 Ağustos 2021; 8:8:48 >
  • ultiMance kullanıcısına yanıt
    Evet olabilir teorik olarak ayrı bir işletim sistemi.
  • Merhaba,

    Hayırlı olsun cihazınız. 4100 e kadar düşmüştü 2 gün önce bir türlü alamadım şuan 4300 e geliyor takip ettiğim kadarıyla.

    Aklımda önemli bir soru olarak. Dahili not uygulamaları ne durumda kaliteli bir şekilde ders notu alınabilir mi? İncelemeleri izlediğimde klasik olarak 4 tane çizgi çiziyorlar ama not uygulaması ne durumda limitleri neler hiç bahseden yok. Samsung mesela kendi notes uygulamasına baya ağırlık verdi. Huawei'de durum nedir merak ediyorum.

    Ekran kalitesi vs tatmin etti mi? Yazılım kısmında en kötü tarayıcıdan kullanılır bir kaç uygulama açıkcası ben çok sorun yapmıyorum ama akıcılık nasıl mesela apk olarak kurduğunuz bir uygulama uyum olarak sorun yaşatıyor mu?

  • pckobat_78 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim. Tablet oldukça akıcı ve apk kurduğunuz zaman çalışıyor. Bende şuanda kalem yok ama üzerinde huawei'ye ait bir not uygulaması yok. Üçüncü parti olan iki tane uygulama var not için kullanılabilecek. Nebo for huawei ve myscript calculator. Tabletin ekranı çok güzel ve 120 Hz destekliyor. Parlaklık bakımından da fazlasıyla yeterli görünüyor. Eğer kalem sizin için çok önemliyse benim gördüğüm kadarıyla Samsung'un note uygulamaları daha iyi olabilir. Yakında detaylı bir inceleme çekeceğim. Varsa sorunuz cevap verebilirim.
  • Selamlar,

    2 haftadır tableti kullanıyorum. Ben Huawei'in kendi mağazasından 4300'e set olarak aldım. İlk izlenimler donanım olarak çok ama çok başarılı. Hem klavye hem de kalem süper. Kalem ile yazarken, çizerken gerçek kağıt hissini veriyor neredeyse, gecikme çok çok az. Onun dışında ben ekranı ve sesini çok beğendim. Ipad Pro vs de güzel tabi ama bu fiyata bu özellikler çok başarılı bence. Yazılım konusunda korktuğum kadar kötü olmadı, hatta beklediğimden iyi çıktı. Not için kendi uygulaması var bu arada, hem not hem de to-do kaydedebiliyorsunuz. Çok yoğun kullanmadım ama ilk izlenim başarılı. Google servisleri yok ama youtube, photos, drive, google docs için Quick Apps (Uygulamaların web halinin uygulama gibi çalıştırılması) oldukça başarılı. Browser için kendi üstündeki de fena değil ama Edge browser kurdum, o da çok güzel oldu. Ufak tefek buglar var ama zamanla düzelecek ve uygulama desteği artacak diye düşünüyorum. Huawei destekleyecektir bunu, sonuçta Harmony OS 2 ile gelen ilk cihaz. Oyun hiç kurup denemedim ama onun dışında pek çok yazılım ile test ettim (Office, teams, zoom, adobe, amazon, hepsiburada, netflix, puhu, teamviewer, termux, vnc, epson yazıcı) kullanıyorum. Bu arada Netflix FullHD olarak çalışıyor, tablette birşey izlemek ses ile de beraber müthiş. Sorularınız varsa yanıtlamaya çalışayım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boneym -- 19 Ağustos 2021; 14:38:31 >




  • Tabletle ilgili oyun performansı için Call of Duty Mobile oynarken kayıt aldım. Buradan bakabilirsiniz.
    https://m.youtube.com/watch?v=KewkuIWjCpQ&feature=youtu.be
  • Genel olarak güzel cihaz. Tek problemim var ne yaptıysam reklamları engelleyemiyorum. Bilgisi olan var mı? 

  • Gorke07 kullanıcısına yanıt
    Nerede reklam çıkıyor? Appgallery'de çıkanı diyorsanız o bende de çıkıyor.
  • Selam, bende 4 gün falan oldu cihazı alalı. bazı oyunlarda google play oyunlar yok diye açmıyor (pes2021) nasıl çözebiliriz bunu. ve el yazısını metine çevirecek bir apk bildiğiniz var mı

  • levover_psm L kullanıcısına yanıt

    Normal oyunların içinde çıkanlardan bahsediyorum. Android de çıkmıyor ama harmonyos da çıkıyor. Galiba dns başka yerden sorguluyor. Bütün huawei ile ilgili domainleri yasakladım gene çıkıyor. Bir de adguard kurdum gene olmadı.

  • Tablet icin ekran koruyucu onerisi olan var mi?
  • Oguz34han O kullanıcısına yanıt

    Google play isteyen uygulamarı çalıştırmak için markette gspace diye bir uygulama var. Onunla giriş yapın cihazınızı başka bir cihaz olarak göstererek Google hizmetlerini kullanabiliyorsunuz. Ancak reklam vs çıkıyor. O yüzden normale göre yavaş biraz.

  • Gorke07 kullanıcısına yanıt

    Ben de reklam çıkmıyor. Nedenini bilmiyorum. Belki oynadığımız oyunlarla ilgilidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levover_psm -- 21 Ağustos 2021; 11:33:59 >
  • elfaz23 E kullanıcısına yanıt

    Henüz ben de almadım araştırıyorum. Bulunca yazarım.

  • boneym B kullanıcısına yanıt

    Selamlar,

    Bende hala çok arada kaldım. Daha önce tab s6 lite almıştım. Parasına göre mükemmel cihaz ama parasına göre. Bu sefer bu hissiyat olmasın istiyorum. Matepad 11 donanım olarak beni cezbetti. Fiyat olarakta çok tatlı bir rakam. Air4 almak istesem tablet kalem 6500 lere geliyor. Bu cihaz kalem klavye 4300 belki daha da uygun alıcam. o açıdan çok mantıklı.

    Samsung'ta not uygulamasından gerçekten çok memnunduk aldığımız zamana görede çok süper güncellemeler yaptılar ama donanım premium olmadığı için tam istediğim seviyede akıcı bir deneyim yaşayamıyorum. Alıp 4-5 sene götürsün istiyorum. Oyun vs oynamıyoruz video içerikleri ve daha çokta ders içerikleri. Not uygulaması olarak mağazada noteshelf var yerleşik uygulamalar tatmin etmezse o iş görebilir diye düşünüyorum.

    64gb modelini vatan bilgisayarda inceledim gayet akıcı geldi bana cihaz ama eve gelip bir süre kullanmadan insan eksileri fark edemiyor.

    Kafamda olan sorular:

    • Arayüz sorunsuz ve akıcı mı?
    • Kalemin ucu dokunduğunuzda apple pencildaki o rahat hissiyatı veriyor mu?
    • Huawei sürekli eksikleri kapatan düzgün güncellemeler veren bir firma mı?
    • Tarayıcıdan girip yapamayacağımız google ile alakalı bir işlem var mı?

    Yardımcı olan herkese teşekkürler.





  • Matepad 11 klavye+kalem seti dün Hepsiburada 5000e 500 TL indirim, hepsipapel 200 tl iade ile 3800 TL'ye geldi. Klavye ve kalemi de mümkünse satarım diye düşünüyorum. Umarım memnun kalırım
  • pckobat_78 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, öncellikle ben cihazı Polonya'dan satın aldım ve yanında GT2 PRO saat ve Freebuds 4i hediyesi ile birlikte 4100 lira civarına denk geldi. Sorularına cevap vermeye çalışacağım. O bakımdan ben verdiğim paraya oranla aldığım ürünlerden çok memnunum. Fiyat/Performans benim en temel prensibim.


    1) Öncelikle, cihaz çok akıcı arayüzünde şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım. Aslında bana sorarsanız Huawei'nin Android arayüzünden çok az farkı bulunuyor. Çünkü P40 kullanıyorum fazlasıyla benziyor. Tek görebildiğim bariz fark Superdevice diye bir yerin olması o da şuanda çok az cihaz tarafından destekleniyor.


    2)Kaleme sahip değilim ama alacağım o yüzden şuanda bir şey diyemiyorum. İzlediğim kadarıyla oldukça tepkisel görünüyor.


    3)Huawei, P40'a Android için her ay güvenlik güncellemesi gönderiyor. Şuanda bendeki haziran olması lazım. Bir iki ay geriden gelebilir ama sürekli güvenlik güncellemeleri geliyor. O bakımdan güncelleme gelecektir.


    4)Tarayıcıdan girip işlemleri yapabilirsiniz. Ancak bazı uygulamalar Über ya da Strava gibi bence çok pratik olmuyor ve bazı fonksiyonları kullanamıyorsun. Örneğin, Stravada tarayıcıdan bisiklet seyahatini kaydedemiyorsun. Herhangi bir App kuracağınız zaman Google servisleri ya da Google map gerektiren uygulamalar çalışmıyor. Örneğin; Strava, Uber vb.


    Buna alternatif olarak Appgallery'de Gspace diye bir uygulama var. Onun aracılığıyla sanal olarak Google Play'e giriş yapabilen bir cihaz ile yapabiliyorsunuz. Elbetteki bir uygulamanın telefonda kurulmuş hali kadar hızlı değil ama çalışıyor. Bir de ilk açtığınızda reklam gösteriyor.


    Durum şimdilik bu şekilde. Umarım yardımcı olur....





  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.