Şimdi Ara

HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
9
Favori
9.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sıkıştırın hocam başlarından savmaya çalışıyorlar sanırım. Böyle makine olmaz. Ben de geçen bir sitesine giriyim dedim, benim 2021 amd modelin sayfasını bulmam ayrı işkence oldu. Sayfada ne güncel driver ne bios ne bir şey. Huawei PC Manager her şeyi hallediyormuş güya. Virüs gibi bir saçmalık zaten pc ye yapışıyor en sevmediğim işler. Zaten nadir açıyorum bunu pek üstünde durmadım ama garip bir müşteri hizmetleri var.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    %80 ayarlamak mantıklı mı? birde akıllı şarj diye bir seçenek var sanki? sizce nasıl ayarlamak lazım.

  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt

    Akıllı şarjı denedim ama onda %100 de tutuyordu bende %80 ayarladım ayda bir falanda boşaltıp %100e kadar dolduruyorum.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Windows'a ve Huawei'yi biraz yabancıyım. Ben de mobil olmadığım zamanlarda devamlı şebekeye bağlı kalmayı tercih ederim ama o %80 ayarını nereden yapıyorsunuz?

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Huawei pc managerı açın, sağ üstte dört nokta halinde ayarlara girilen kısım var oraya tıkladığınızda soldaki menüde pil sekmesini görmelisiniz. Oradan ayarlanıyor.

  • huawei laptop şarjı ile iphone 15 şarj eden var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jimmy77 -- 25 Ocak 2024; 16:59:8 >
  • Selamlar. matebook 14 modelını aldım ben de. Internette arayıp da bulamadıgım bır bılgı var. Matebook 14 ya da herhangı bır matebook modelının ramını sonradan yukseltme sansım var mı?

  • Okechukwu O kullanıcısına yanıt

    Yanılmıyorsam yok. Net bilgiyi teknik servisi arayarak öğrenebilirsiniz.

  • Okechukwu O kullanıcısına yanıt

    Benim de araştırabildiğim kadarıyla RAM yükseltme olanağı yok ve yanılmıyorsam Huawei'de en fazla 16GB RAM takılı, yani 32GB opsiyonu da yok. Sadece 8GB ya da 15GB opsiyonları mevcut...


    Bu arada Matebook D16 2024 modeli de TR'de satışa sunulmuş. Ancak burada tuhaf bir durum var: benim Matebook D16 2023'de sol tarafta iki adet USB-C portu var. 2024 modelde bu USB-C portlar teke indirilmiş ve boşalan yere muhtemelen USB 2.0 olan bir USB-A portu konulmuş...


    Ancak ben kendi cihazımda şöyle bir durum fark etmiştim. Bu USB-C portuna USB-C konektörlü birkaç değişik marka Flash Bellek taktığımda laptopun kendi "NVMe M.2 hard diskine" indirilmiş 1-3-5 GB'lık dosyaların epeyce yavaş aktarıldığını tesbit ettim (aktarma hızlarını tesbit etmeye imkanım olmadı). Ama aynı flash bellekler bu sefer sağ taraftaki USB-A (=USB 3.0) portuna takıldığında aktarım yeterince hızlı oluyordu...


    Şu anda soldaki USB-C portuna hariçten bir NVMe M.2 disk takılı (1 TB'lık; Dark marka bir hard disk kutusu içinde ve kutu USB-C giriş/çıkışlı). İndirilen dosyalar laptopun diskine depolanmadan direkt buraya iniyor. Bu indirimler de dosya büyüklüğüne ve eş zamanlı olarak indirilen dosya sayısına göre ortalamada 8-12 Mbps ile inmekte.





  • Arkadaşlar merhaba, bu hafta D16 2024 model i5-13420H işlemci seçeneği ile satın aldım. Gelir gelmez temiz kurulum yapıp intel sürücülerini sitesinden kalan sürücüleri kendi app managerden indirdim, fakat bluetooth cihazlarda bir kopma sorunu yaşıyorum kullandığım redmi kulaklık ve telefonu bağladıktan 5-10 saniye çalışıyor sonrasında kopuyor. Driverleri sildim geri yükledim fakat sorun devam ediyor böyle bir sorun ile karşılaşan oldumu ?


    HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU




  • TiqReGo kullanıcısına yanıt
    Gelir gelmez neden temiz kurulum yaptınız zaten windows yüklü gelmiyor mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende 2023 model i7 işlemcili versiyon var. BT kulaklık ya da herhangi bir mobil telefonu BT üzerinden bağlamadım ama 3 ayrı Logitech BT mouse ile yine bir Micrsoft BT mouse ile eşzamanlı ya da ayrı ayrı zamanlarda bir Microsoft BT klavyeyi bağladığımda herhangi bir sorunla (özellikle kopma konusunda) karşılaşmadım...

  • 22h2 ile geldi bende temiz olarak 23h2 yükledim.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    d16 12700h işlemci bir laptop kullandım onun üzerine bunu aldık ondan sorun yoktu sabit bt mouse kullanılıyor oda

  • Arkdaşlar selam. Matebook d16 veya diğer modellerle linux kullanan var mı? Driver sorunu oluyor mu?

  • TiqReGo kullanıcısına yanıt

    Bu uygulamayı indirip kurun tüm intel driverlarını günceller.



  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt

    i7 12700H lı sistem var bende dual boot olarak kullanıyorum hiç bir sorun yok.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    bunu denemedim fakat wifi ve bt sürücüsünü ayrı ayrı indirdim intelin sitesinden sürücü en güncelli eski sürüm deneyeceğim birde

  • Çözülmezse bir deneyin belki çözülür.

  • Dün Huawei Matebook D16 ile halen izahını yapamadığım bir durumla karşılaştım.


    Ben bu laptopu çoğunlukla adaptörlü olarak kullanıyorum. Ancak üst şarj limiti %80'e ayarlanmış olarak. Arada bir de %15-20 düzeylerine kadar bataryalı olarak kullanıp gene %80'e çıkana kadar şarj ediyorum.


    Kullanımım da ağırlıklı olarak DL ve de paralelinde UL yapmak şeklinde olmakta.


    Şimdi heves uğruna yeni bir şarj kablosu aldım. 60W diye tanımlanan kablolardan ama kablonun laptopa gien ucunda bir de dijital gösterge var. Anlık şarj durumunu Watt olarak gösteriyor... Örneğin gösterge 50 Watt okuyorsa o an laptop 50/20=2.5 A ile şarj ediliyor demektir. Göstergede bir de PD (=Power Delivery) simgesi var.


    Şimdi dün laptopun batarya şarjı %14'e inene kadar kullandım. Bu süreçte yaklaşık 2-2.5 Mbps DL ve 1-1.5 Mbps UL yapmaktayım.


    Huawei'nin orijinal şarj adaptörünü kullanıyorum.


    Bu yeni aldığım kabloyu laptopa (en üstteki USB-C soketine) taktım. İlk başta hem PD simgesi yandı ve laptop 55-60W ile şarj olmaya başladı. Ancak sadece 30 saniyeliğine. Sonra PD simgesi söndü ve gösterge artık 15-20W arası şarj göstermeye başladı. Nasıl neden oluyor diye, kabloyu çıkarttım ve bu sefer bir alttaki USB-C'ye taktım. Aynı durum o zaman da oluştu ve iyice kafam karıştı. Tabi bu arada batarya seviyesi de artık %11'e gerilemiş oldu...


    Son bir deneme yapayım dedim. Elimde DARK markalı bir USB-C hub ve üzerinde sadece bir adet PD uyumlu USB-C girişi var. Yani 100W'a kadar geçiş (=pass through) sağlayabiliyor. Hubu laptopa, kabloyu da hubun PD/USB-C soketine taktım. Anında hem PD simgesi yandı, hem şarj sürekli olarak 50-60W arasında seyretmeye başladı ve yaklaşık 1 saat sonrasında da %80 batarya seviyesine ulaşıldı. Kablo'nun göstergesi de artık 1-2W göstermekte.


    Bunun nedenini nasılını teknik olarak izah edebilecek olan var mı?HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU 





  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.